Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Aicinām uz tikšanos ar Latvijas NBS majoru, Zemessardzes štāba virsnieku Jāni Slaidiņu

12.05.2024 12:00 kur : Kandavas Lauksaimniecības tehnikums

untitled-1920-x-1080-px--1.webpSvētdien, 12. maijā, Kandavas Lauksaimniecības tehnikums ielūdz ikvienu uz tikšanos ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku majoru, Zemessardzes štāba virsnieku Jāni Slaidiņu.

No plkst. 12.00, Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma aktu zālē, pasākuma apmeklētājiem tiek piedāvāta unikāla iespēja iesaistīties diskusijās ar pieredzes bagāto militārpersonu, aplūkot no frontes atvestās trofejas – krievu armijas ekipējumu – un izmantot iespēju veikt ziedojumu Ukrainas armijai nepieciešamo dronu iegādei, saņemot J. Slaidiņa grāmatu par Ukrainas kara vēsturi – «No Krimas līdz Marinkai».

Jānis Slaidiņš ir viens no zinošākajiem speciālistiem par Krievijas agresijas izraisīto karu Ukrainā, kurš vienmēr gatavs atbildēt uz visdažādākajiem ar šo tēmu saistītajiem jautājumiem. J. Slaidiņš teju katru darba dienu ir redzams kanāla TV24 veidotajā raidījumā “Aktuālais par karadarbību Ukrainā”, kurā viņš informē skatītājus par esošo situāciju dažādos frontes sektoros, krievu kārtējām neģēlībām, tajā skaitā apdzīvoto vietu raķešu apšaudēm, un citiem jaunumiem.

Uz pasākumu laipni aicināts ikviens interesents!

Lasīt visu ziņu

Māmiņdienai veltīts koncerts ar LAILU ILZI PURMALIETI

12.05.2024 14:00 kur : Kandavas vecpilsētas Promenāde

12-maijs-kandava.jpg12. maijā plkst. 14.00 Kandavas Promenādē Māmiņdienai veltīts koncerts ar LAILU ILZI PURMALIETI, Kandavas un Talsu bērnu popgrupām “TONIS”. Koncerta laikā notiks Kandavas un pagastu apvienības 2023.gadā jaundzimušo bērniņu godināšana. Jaundzimušo vecākus lūdzam pieteikties Maijai Zariņai, zvanot uz tālr. 29935319 vai klātienē Kandavas Dzimtsarakstu nodaļā.

Lasīt visu ziņu

Aicinām uz jaundzimušo godināšanas pasākumu

12.05.2024 14:00 kur : Kandavas vecpilsētas Promenāde

ielugums-3.jpgKandavas un pagastu apvienība ar prieku paziņo, ka 2023. gadā dzimušo bērniņu godināšanas pasākums notiks 2024. gada 12. maijā plkst. 14:00 Kandavas Promenādē. Šis svinīgais notikums ir veltīts mūsu vismazāko iedzīvotāju un viņu ģimeņu godināšanai.












Pasākuma programmā:

  • Uzrunas no Kandavas un pagastu apvienības pārstāvjiem,
  • Muzikāli priekšnesumi,
  • Dāvanu pasniegšana jaundzimušajiem un viņu ģimenēm,
  • Kopīga fotogrāfija.

Lai pieteiktu savu bērniņu dalībai pasākumā, vecākiem, kuri bērna dzīvesvietu deklarējuši Kandavas un pagastu apvienības teritorijā, līdz 2024. gada 12. aprīlim jāzvana uz tālruni 29935319 vai jāraksta e-pasts uz maija.zarina@tukums.lv. Ielūgumus varēs saņemt Kandavas un pagastu apvienības dzimtsarakstu nodaļā pie Maijas Zariņas.

Priecāsimies par iespēju sveikt mūsu jaunākos iedzīvotājus un viņu ģimenes šajā īpašajā dienā un ceram uz jūsu klātbūtni!


Pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana un filmēšana. Iegūtie dati tiks izmantoti pasākuma atspoguļošanai organizatora tīmekļa vietnē, sociālos tīklos. Apmeklējot pasākumu, pasākuma dalībnieks piekrīt fotogrāfiju un video uzņemšanai un publicēšanai.

Lasīt visu ziņu

Sarunu vakara ar Kasparu Znotiņu par teātri, dzeju un kino

10.05.2024 19:00 kur : Kandavas vīna nams, SIA

436240151402326842658439107829295710017442n.jpgAicinām baudīt teātra, dzejas un kino sarunu vakaru Kandavas vīna namā kopā ar Kasparu Znotiņu 10.maijā plkst 19:00!
Pievienojies, lai dalītos savās sajūtās par mākslu, baudot Latvijā ražotus vīnus un delikateses.

Dalības maksa 7 EUR.
Galdiņu rezervācija T. 26593861.
Uz tikšanos Kandavas vīna namā!

Lasīt visu ziņu

Grupas "Galaktika" koncerts

10.05.2024 19:00 kur : Kandavas kultūras nams

10-maija-19-00-galaktika-kandava.jpg10. maijā Kandavas kultūras namā koncerts "Galaktika".

Pasākuma norises vieta: Kandavas kultūras nams (Lielā iela 28)
Pasākuma sākums: 10. maijā plkst. 19:00
Ieejas maksa: 10 EUR.

Biļetes var iegādāties Kandavas kultūras nama (tālr.: 63182040) vai Biļešu Paradīzes kasēs

Lasīt visu ziņu

Grupas "GALAKTIKA" Īpašais koncerts

10.05.2024 19:00 kur : Kandavas kultūras nams

galak.jpgPasākuma norises vieta: Kandavas kultūras nams (Lielā iela 28)
Pasākuma sākums: plkst. 19:00

Ieejas maksa: 10 EUR.

Biļetes var iegādāties Kandavas kultūras nama (tālr.: 63182040) vai Biļešu Paradīzes kasēs

Lasīt visu ziņu

Mātes dienas koncerts

09.05.2024
img-20240516-wa0011.webp

Mīļās māmiņas, tēti, vecmāmiņas, vectētiņi, krustmāmiņas, skolotājas, paldies, ka bijāt ar mums Māmiņu dienas koncertā! Mēs centāmies, gatavojāmies un ļoti jūs gaidījām! Koncertā bērni priecēja ar bungu un marimbas spēli, klavierspēlēm, flautas skaņām, SOLO, TRIO, ukuleles spēli, runāja prozu, dzeju, tautasdziesmas, dejoja un visi kopā dziedāja sirdi aizkustinošas kopdziesmas. 

Paldies visiem, kuri iesaistījās koncerta norisē! Paldies Kandavas Mākslas un mūzikas skolas direktorei un skolotājiem par mūsu skolas skolēnu sagatavošanu koncertam. 
Zantes kultūras nama mazajā zālē bija apskatāma skolēnu radošo darbu izstāde. Jaukus svētkus! 
                                                                                                                                            Cieņā, Inga Ozola Inkina

Lasīt visu ziņu galerija (25)

Zantes Eko komanda un pašpārvalde piedalījās jauniešu forumā : Domā zaļi, Dari zaļi!

08.05.2024

img-20240509-wa0006.webp

8.maijā Zantes Eko komanda un pašpārvalde piedalījās jauniešu forumā : Domā zaļi, Dari zaļi! Foruma tēna- Klimata pārmaiņas! Vairāki lektori stāstīja par planētas esošo stāvokli un ko mēs varētu darīt! Skolēni piedalījās radošajās darbnīcās gatavojot vannas bumbas, piekariņus, gleznas no sadzīvē jau izlietotām lietām. Jauka pieredze, jauni draugi, jaunas prasmes!

                                                                          Skolotāja Elita Ose

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Meža ekspedīcija

08.05.2024

img-20240508-wa0041_0.webp8. maijā Zantes pamatskolas 4. un 5. klasei  dabaszinības notika Amulas krastā,mežā un jaunaudzē. Šo nodarbību vadīja Latvijas valsts meži darbinieks Kaspars Inkins. Sākumā mēs apmeklējām senkapus pie Venteru mājām. Upmalā atpazinām dažādus augus. Iepazinām Latvijas liānu-apini.

Tālāk devāmies uz mežu, kur izaicinājums bija pate pārvietošanās - bija jākāpj augšā un lejā pa nogāzēm, jāpārvar kritušie koki, jāpāriet gravas. Bet tas bija to vērts, jo  ceļā redzējām  lapsas alu, biotopu, dižgobas un dižozolus. Izmērījām dižozolu, kura apkārtmērs bija 4, 75 m.

Kaspars Inkins parādīja  kā pasargāt jaunaudzi, kā skaitīt kokus 1 ha, cik to ir jaunaudzē un cik lielajā mežā,  astoņzobu mizgrauža postījumus, to ceļus zem egļu mizas. Vēl skolēniem bija iespēja iepazīt dastmēru un ar to arī koku izmērīt. Iepazinām arī meža augšanas ciklu, kā mežs ieaugas dabiskā ceļā.

Iepazinām arī meža zvēru postījumus gan jaunaudzē, gan lielajā mežā.

Paldies Latvijas valsts mežu pārstāvim Kasparam Inkinam par ļoti vērtīgo un izzinošo nodarbību!

                                                                                                                             Skolotāja Ieva Kokina

Lasīt visu ziņu galerija (79)

Kandavas PII “Zīļuks” svin zaļās mācību klases atklāšanu

08.05.2024 10:00 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

dsc-0029.webp8. maijā ar Kandavas pirmsskolas izglītības iestādes “Zīļuks” (PII) audzēkņu priekšnesumiem un sirsnīgiem novēlējumiem tika atklāta zaļā āra klase.

Projekts ir realizēts ar vecāku, sponsoru un dārziņa kolektīva atbalstu, un, pateicoties ziedojumiem, tika iegādāta 4x6m liela siltumnīca un koka galdi ar soliem, kurā turpmāk bērni kopā ar pedagogiem varēs pētīt, eksperimentēt, sēt, stādīt, vadīt āra nodarbības un organizēt Eko skolas aktivitātes. Zaļās āra klases mērķis ir radīt mācību vidi, kas rosinātu bērnu prieku un zinātkāri, ļaujot viņiem mācīties brīvā dabā.

Bērnudārza zaļajā zonā audzēkņi un pedagogi aktīvi rosījās arī pirms siltumnīcas uzstādīšanas- katrai grupiņai ir ierīkota dobe, kurā gadu no gada tiek audzēti dārzeņi, ogas, garšaugi un ziedi. Turpat arī uzstādīti soli ar ugunskura vietu.

Zaļās klases izveide ir svarīgs solis ne tikai bērnu izglītībā, bet arī ilgtspējīgas attieksmes veicināšanā pret vidi, jo praktiskās nodarbības vidē veicina bērnu saikni ar dabu un ekoloģisko izpratni. Šīs inovācijas ir devušas audzēkņiem iespēju iegūt radošu un bērniem draudzīgu ārpustelpas vidi, kas piemērota gan mācību priekšmetu apguvei, gan kompetenču attīstībai, gan arī brīvā laika lietderīgai pavadīšanai.

PII “Zīļuks” vadītāja Dina Tauriņa izteica pateicību visiem, kas atbalstīja šī projekta realizāciju un palīdzēja bērniem tuvoties sapnim par mācībām zaļā, dzīvā vidē.

Lasīt visu ziņu galerija (24)

MADARA BOTMANE un JURIS JOPE koncertā “ES VEDĪŠU TEVI UZ KANDAVU!”

04.05.2024 13:00 kur : Kandavas vecpilsētas Promenāde

2024-05-04-kandavas-koncerts-el-foto-59-of-249.webp4. maijā Kandavas vecpilsētas Promenādē notika sirsnīgs Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienas koncerts “Es vedīšu Tevi uz Kandavu”. Saulainajā un siltajā dienā dienā, kad Latvija atzīmē savas neatkarības atjaunošanu, kandavniece un Latvijas Nacionālā teātra aktrise Madara Botmane un Operas dziedātājs Juris Jope, pianista Anatolija Livča pavadošās grupas vadībā, sniedza neaizmirstamu priekšnesumu.

Koncertā izskanēja visiem labi zināmās un mīļās dziesmas par Latviju, par mīlestību un Kandavu. Pasākuma apmeklētājiem tika dāvāta iespēja izbaudīt mūzikas un kopības spēku, kas vieno un stiprina mūsu nācijas garu.

Izsakām dziļu pateicību visiem māksliniekiem par viņu ieguldījumu šajā svētku dienā un par to, ka viņi ar savu talantu spēja aizvest klausītājus ceļojumā caur emocijām un vēsturi.

Foto: Edgars Lācis.

Lasīt visu ziņu galerija (42)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top