Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

1949.gada marta deportācijās cietušo Matkules pagasta iedzīvotāju piemiņai

25.03.2021 kur : Matkule, ciems

matkule_represetie.jpg1949.gada marta deportācijās cietušo Matkules pagasta iedzīvotāju piemiņai

Lasīt visu ziņu

25.marts- Represēto piemiņas diena

25.03.2021

dsc_0001.jpg“Lai ziedi piemiņas vietās gulst, lai svecīšu gaisma kā sveiciens viņiem, tiem, kuri Latvijai zuda.... “

( R.Vērniece)

 Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā, 25.martā, noliksim ziedus un aizdegsim sveces represēto piemiņas vietās Kandavas novadā - Kandavas stacijā, Kandavā, Vānē, Zantē un Matkulē, atceroties un pieminot novada iedzīvotājus, kuri tika deportēti uz Sibīriju 1949.gada 25.martā. 

Darīsim to individuāli, vai pa mājsaimniecībām, ievērojot visus valstī noteiktos ierobežojumus!

Foto: 

 Divas pirmās fotogrāfijas no 2019.gada piemiņas pasākuma Kandavā pie Represēto akmens. 

Pārējās fotogrāfijas: Piemiņas vietas Kandavas stacijā, Matkulē, Vānē un Zantē 2021.gada 25.martā.

Lasīt visu ziņu galerija (16)

BK Kandava kārtējā uzvara!

24.03.2021

img_7336.jpg24. marta vēlā vakarā BK Kandava dāmas aizvadīja kārtējo spēli, šoreiz mājas zālē uzņemot Jūrmalas komandas meitenes!
Jau pirmajās 8 spēles sekundēs mājinieces atklāja spēles rezultātu, gūstot pirmos 2 punktus! Ātrs, agresīvs basketbols un spēka cīņa groza apakšā - tā varētu raksturot šo spēli. Spēle bija ļoti līdzīga, mūsu dāmas ar ātriem pretuzbrukumiem palielināja rezultāta starpību, kamēr pretinieces “lādēja” grozā trīspunktniekus, realizējot 11 precīzus trīspunktniekus. Pārtraukumā devāmies ar +1. Skaidrs, ka šajā spēlē būs cīņa par katru laukuma centimetru un līdz pēdējai sekundei. Mūsu dāmas šajā mača pieļāva daudz kļūdu, taču ailītē REB uzvarējām par 20 izcīnītām bumbām. Otro puslaiku mūsu meitenes iesāka veiksmīgāk kā pretinieces, trešajā ceturtdaļā gūstot 25 punktus, kamēr pretiniecēm 15. Tomēr pretinieces bija kaujinieciski noskaņotas un šajā mačā vadības maiņa bija 11 reizes, kas nozīmē tikai to, ka intriga un uzvarētājs noskaidrosies tikai pēc spēles beigu sirēnas. Mums tas izdevās! Nosargājām iegūto pārsvaru un pēc spēles beigu sirēnas tablo rāda 86:75, BK Kandavai gūstot uzvaru! 
Lielisku sniegumu mūsu rindās atkal demonstrēja Liene Jansone, gūstot 29 punktus, 5 AS un izprovocējot 9 piezīmes, Laurai Keisterei 13 punkti un 6 pārtvertas bumbas, M.Bertānei 10 punkti, Baibai Čeverei 8 punkti un 12 REB, arī K. Andersonei 8 gūti punkti, pa 6 punktiem A.Zvirgzdiņas un M.Ķilpes kontā, L.Sarjai 4 gūti punkti, L.Pavarei 2. Lielisks sniegums, dāmas! Paldies par enerģiju, attieksmi un dzirksteli acīs! Tikai tā uz priekšu! 

Šobrīd ieturam nedaudz lielāku pauzīti - uzkrājam spēkus, dziedējam traumas un nākamais mačs 30. martā, kad mājās uzņemsim viešņas no Saldus! Turnīra tabula 25. martā sekojoša:tversana.jpg

Lasīt visu ziņu galerija (56)

Pasaules ūdens diena jauktās pirmsskolas grupas bērniem

22.03.2021 kur : Zantes pamatskola

img_20210322_wa0026.jpg

Šogad, 22. martā, tiek svinēta Pasaules ūdens diena. Latvijā šo dienu atzīmē jau no 1996.gada. Tātad jau 25 gadus. Šī diena ir starptautiskas svinības un iespēja aicināt ikvienu pievērst uzmanību ūdens resursu nozīmei un ilgtspējīgai apsaimniekošanai, mudinot sabiedrību domāt ne vien par savas, bet arī nākamo paaudžu veselību un izdzīvošanas iespējām.

Šodien jauktās grupas bērniem bija 3 uzdevumi:

1. Pareizi iemācīties nomazgāt rokas, taupot ūdeni.

2. Dodoties pastaigā, pievērst uzmanību redzamajam ūdenim dabā.

3. Veikt eksperimentu ar krāna, peļķes un kausēta sniega ūdeni, lai eksperimenta beigās izsecinātu, kurš no šiem 3 ūdeņiem ir kvalitatīvāks un lietojams uzturā.

Lielu paldies vēlos pateikt vecākiem par sadarbību!

  

                                                                                Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (25)

Seminārs “Vietējās sadarbības un iesaistes iespējas ilgtspējīgai virszemes ūdens resursu apsaimniekošanai”

19.03.2021 15:00 - 17:00

upes_bilde.jpgUzsākot mazo grantu programmu, lai sniegtu ieguldījumu virszemes ūdeņu kvalitātes uzlabošanā Ventas upju baseina apgabalā, Baltijas Vides Forums aicina uz informatīvo semināru “Vietējās sadarbības un iesaistes iespējas ilgtspējīgai virszemes ūdens resursu apsaimniekošanai”, kas notiks ZOOM tiešsaistes platformā š.g. 19. martā, plkst. 15.00-17.00.

Seminārs tiek rīkots, īstenojot LIFE programmas projektu “Latvijas upju baseinu apsaimniekošanas plānu ieviešana laba virszemes ūdens stāvokļa sasniegšanai” jeb LIFE GoodWater IP.

Semināra mērķis – ilgtspējīgai ūdens objektu apsaimniekošanai veicināt vietējo iniciatīvu grupu sadarbību un informēt par iespējām pieteikt savu ideju, lai saņemtu  mērķtiecīgu finansiālu atbalstu, savā pašvaldībā risinot ūdens piesārņojuma problēmu ar zemu izmaksu iniciatīvām un pasākumiem (mazo grantu).


Semināra aptuvenā dienaskārtība:

* ieskats par projektu LIFE GoodWater IP, tā mērķiem un aktivitātēm/ Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs;
* projekta demo objekti  (Papes ezers, Ēdas upe, Zaņas upe, Slocenes upe, Rīgas līča rietumu krasts) 2020. gada izpēte un 2021. gadā plānotais;
* mazo grantu programma – tās mērķi,  atbalstāmās aktivitātes, pieejamais finansējuma apjoms un noteikumi/ Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs;
* atvērta diskusija un jautājumi par mazo grantu programmu un citiem jautājumiem.

Uz semināru aicinām Ventas upju baseina apgabala nevalstiskās organizācijas, attīstības biedrības, lauku partnerības, kopienu pārstāvjus, zemes īpašniekus, vides draugus un aktīvistus, kā arī pašvaldību pārstāvjus un ikvienu interesentu.

Lūgums reģistrēties semināram līdz 2021. gada 15. martam, aizpildot tiešsaistes reģistrācijas anketu šeit. Reģistrētie dalībnieki saņems saiti uz semināru un precizēto dienaskārtību.

gw_life_vraa_lv_rinda.jpg

Lasīt visu ziņu

Kandavas novada domes pastāvīgo komiteju sēdes 18.03.2021

18.03.2021 13:00 - 17:00

kandava_logo_7.jpgKandavas novada dome informē, ka kārtējās novada domes komiteju sēdes notiks 18.martā:
13:00 Vides aizsardzības un komunālo jautājumu komitejas sēde;
14:00 Sociālo lietu un veselības aizsardzības komitejas sēde;
15:00 Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēde;
16:00 Finanšu, plānošanas un novada attīstības komitejas sēde. 

Izskatāmo jautājumu saraksts šeit

Lasīt visu ziņu

BK Kandava gūst kārtējo uzvaru!

17.03.2021

img_7198.jpg17. marta vakarā BK Kandava meitenes aizvadīja spēli ar Ikšķiles SS/Dimantu akadēmija, gūstot uzvaru ar rezultātu 86 : 55. 

Spēles sākums ļoti līdzīgs, agresīva aizsardzība un ātrie pretuzbrukumi ļāva iegūt nelielu vadību, taču pretinieces, sekmīgi darbojoties pirmajā puslaikā, divas reizes pārņēma vadību. Puslaikā kandavnieces devās ar +9. Pārtraukumā meitenes uzkrāja enerģiju, atguva degsmi acīs, lai jaunu sparu turpinātu otro spēles puslaiku. Tas izdevās! Spēles otro puslaiku sākām ar presingu, pārķertot bumbas un gūstot sekmīgus metienus ātrajos pretuzbrukumos, kā arī precīzie tālmetieni ļāva iegūt jau pārliecinošāku vadību pat ar +37. Spēles izskaņā uzvara ar rezultātu 86:55. Rezultatīvākā mūsu komandā Liene Jansone, gūstot 20 punktus, M.Bertānei 11, Baibai Čeverei 10 punkti un 4 AS, L.Keisterei 9 punkti un 4 ST, K. Andrsones un L. Pavares kontā pa 8 punktiem, M.Ķilpei 6, Komandas kapteinei Annijai Zvirgzdiņai 6 punkti un 14 REBīši, 5 AS, pa 4 punktiem T. Zeberiņai un L. Sarjai.

Komandas nākamā spēle izbraukumā 20. martā pret Latvija U16. Bet nākamā spēle Kandavā jau 24. martā pret Jūrmalu. (Tiešraides Latvijas Basketbola savienības YouTube kontā.)

Lasīt visu ziņu galerija (44)

Kandavas novada domes ziņas Kurzemes Radio

11.03.2021 09:30

kurzemes_radio_jauns.jpg11. martā plkst. 9:30 Kurzemes Radio skanēs Kandavas novada domes ziņas. 

Atgādinām, ka Kandavas novada domes ziņas Kurzemes radio skan 2x mēnesī- katra mēneša otrajā un ceturtajā ceturtdienā plkst. 9:30. 

Esi informēts par jaunumiem un aktualitātēm novadā!

Kandavas novada domes ziņu arhīvs šeit

Lasīt visu ziņu

Kandavas novada dome rīko medību tiesību nomas izsoli uz nekustamo īpašumu "Klajumi", Kandavas pagasts, Kandavas novads

10.03.2021 10:00 - 10:15

Kandavas novada dome rīko medību tiesību nomas izsoli, uz pašvaldības zemes vienību "Klajumi", Kandavas pagasts, Kandavas novads, kadastra numurs 9062 010 0109, platība 3,0ha.

Medību platību nomas tiesību izsoles sākumcena ir EUR 0,42/ha gadā (papildus maksājot pievienotās vērtības nodokli).

Izsoles solis EUR 0,05/ha, bez PVN.

Izsoles veids - atklāta mutiska izsole ar augšupejošu soli.

Izsoles pretendentus reģistrē Kandavas novada domē līdz 2021. gada 26. februārim plkst. 12.00, adresē: Dārza ielā 6, Kandavā, Kandavas novadā, 202.kabinetā.

Izsole notiksies Kandavas novada domes sēžu zālē 1.stāvā, Dārza ielā 6, Kandava 2021. gada 10. martā, plkst. 10.00.


Izsoles noteikumus skatīt šeit. 

sludinājums publicēts: 12.02.2021.

Lasīt visu ziņu

Tiesu izpildītāju dienā bez maksas konsultēs par piedziņas vēršanu uz parādnieka naudas summām

10.03.2021

zti_diena_10_marts.jpg10. martā visā Latvijā norisināsies ikgadējā Tiesu izpildītāju diena, kuras ietvaros iedzīvotāji bez maksas varēs saņemt konsultācijas par jautājumiem, kas saistīti ar piedziņas vēršanu uz parādnieka naudas summām.

“Naudas summu apķīlāšana bankas kontā ir viens no ikdienas saziņā biežāk sastopamajiem gadījumiem, kas izraisa pastiprinātu interesi un rada ļoti daudz jautājumu parādniekiem. Tostarp tiesu izpildītājiem tiek jautāts, kāpēc kontā nav saglabāta piekļuve noteiktiem pabalstiem? Kāpēc tiesu izpildītājam pašam nav iespējams pārliecināties dažādās datu bāzēs, kādas summas parādnieks saņem ik mēnesi? Pēdējo pāris nedēļu laikā ļoti aktuāls bijis jautājums par Covid-19 vienreizējā ģimenes pabalsta 500 eiro apmērā par katru bērnu saņemšanu situācijā, kad ir nenokārtotas parādsaistības. Uz visiem šiem un arī citiem jautājumiem par piedziņas procesu iedzīvotāji varēs saņemt atbildi,” informē Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētāja Iveta Kruka.

Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome konsultācijas sniegs visas dienas garumā, no pulksten 9.00 līdz 17.00:

1) telefoniski pa tālruņa numuriem 67290005, 67294005, 67290006;

2) elektroniski e-pastā: tidienas@lzti.lv;

3) rakstot ziņu WhatsApp uz numuru 27840355;

4) sociālajā tīklā Facebook facebook.com/LZTIP.

Tāpat konsultācijas telefoniski būs iespējams saņemt visu tiesu izpildītāju birojos. Tiesu izpildītāju kontaktinformācija atrodama Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes mājaslapā www.lzti.lv sadaļā Zvērināti tiesu izpildītāji.

Tiesu izpildītāju dienas ir Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes 2016. gadā aizsākta iniciatīva. To mērķis ir sniegt plašāku informāciju par tiesu izpildītāju darbu Latvijā un dot iespēju cilvēkiem bez maksas saņemt juridiskās konsultācijas parādu atmaksas jautājumos. Tiesu izpildītāji ir valsts amatpersonas, kuru pienākums ir panākt tiesu spriedumu izpildi aizskartās puses, valsts un sabiedrības interesēs. Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome ir tiesu izpildītāju pārstāvības institūcija, kuras pienākums ir rūpēties par nozarē strādājošo profesionalitāti un publiski pārstāvēt viņu viedokli.

Lasīt visu ziņu

Videosveiciens sievietēm svētkos no Matkules kultūras nama amatiermākslas kolektīvu vīriešiem

08.03.2021 kur : Matkules kultūras nams

8_marta_sveiciens.jpgMatkules kultūras nama amatiermākslas kolektīvu vīrieši sūta sveicienus visām sievietēm 8.martā. Lai jums, dāmas, skaisti, sievišķīgi, pavasarīgi un ar uzmanības apliecinājumiem pilni svētki!



Lasīt visu ziņu

Sporta pasākumi Kandavas sporta hallē

01.03.2021

                                                   basketbola_grozs.jpg                                                                                                          
                                                

Kandavas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas, sporta halles sporta pasākumu PLĀNS 2021.gada
      MARTĀ                                                                       

datums

pasākums

laiks

Atbildīgās personas

04.03.2021.

Douglas LBSL čempionāta spēle

BK Kandava – BK Jelgava

19.00-21.00

R.Rozentāls, K.Gotfrīds

 

 

 

14.03.2021.

Douglas LBSL čempionāta spēle

 BK Kandava – BK Kolibri/LU

17.00 – 19.00

R.Rozentāls, K.Gotfrīds

17.03.2021.

Douglas LBSL čempionāta spēle

BK Kandava – Ikšķiles SS/Dimantu akadēmija

19.00-21.00

R.Rozentāls, K. Gotfrīds

24.03.2021.

Douglas LBSL čempionāta spēle

BK Kandava – BK Jūrmala

19.30-21.30

R.Rozentāls, K. Gotfrīds

30.03.2021.

Douglas LBSL čempioināta spēle

BK Kandava – BK Saldus

19.00 – 21.00

R.rozentāls, K. Gotfrīds

SKATĪTĀJIEM APMEKLĒT SPĒLES NAV ATĻAUTS. 

Pasākuma plānā ir iespējamas izmaiņas. 

IEVĒROT:

  • Skolas iekšējās kārtības noteikumus; darba kārtības noteikumiem;
  • Sekot sporta halles norādēm par COVID;
  • AICINĀM būt saprotošiem un atbildīgiem, lai mazinātu Covid-19 infekcijas izplatības risku. Atceramies par pamatprincipiem: Informēšana; Distancēšanās; Higiēna; Veselības uzraudzība

Sporta skolas ir atbildīgas par savu komandu dalībnieku (spēlētāju, treneru) veselības stāvokli, kā arī noteikto ierobežojumu un piesardzības pasākumu ievērošanu. Sacensību dalībnieki apņemas ievērot visus Latvijas teritorijā spēkā esošos, kā arī saistošos starptautiskos normatīvos aktus, kas ir izdoti saistībā ar Covid-19 izplatību.

Lasīt visu ziņu galerija (1)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top