Pāriet uz lapas karti

Aktualitātes

Ūdens dienai veltīts pārgājiens pa Imulas dabas taku

afisa2403_udensd_imula.jpgPar godu Pasaules ūdens dienai notiks pārgājiens Abavas senlejā

Lai pievērstu sabiedrības uzmanību ūdens kā pamatresursa jautājumiem, Dabas aizsardzības pārvaldes dabas izglītības centrs “Slītere” sestdien, 24. martā plkst. 12.00 aicina uz Pasaules ūdens dienai veltītu pārgājienu pa Imulas dabas taku, kas atrodas dabas parkā “Abavas senleja”.

Pārgājiens ir bez maksas, taču vietu skaits ir ierobežots. Pieteikšanās līdz 22. martam, zvanot pa tālr. 28385025 vai rakstot e-pastu andra.ratkevica@daba.gov.lv.  
Dabas taka ved pa gleznaino Imulas upes labo krastu. Imulas krasti ir gan lēzeni, gan stāvi un veido kraujas, kur pavasarī paveras lieliska ainava un daba mostas.

Abavas ieleja veidojusies, pateicoties ledāju kušanas ūdeņu erozijai. Tajā vērojama liela ainaviskā daudzveidība. Šeit redzami stāvi upes krasti, dolomīta atsegumi, sānu gravas, pļavas un nogāzes, kā arī avoti, kas iztek upes terašu nogāzēs. Vērojama arī liela augu daudzveidība – šeit sastopamas vairāk nekā 50 aizsargājamās augu sugas.

Pārgājienu vadīs Dabas aizsardzības pārvaldes vecākais eksperts Vilnis Skuja un Abavas ielejas attīstības centra vadītāja Iveta Piese.

Meistari aicināti pieteikt dalību pasākumam “Satiec savu meistaru 2018”

2017__linda_romanovskas_keramikas_ceplis__foto_kandavas_tic_arhivs.jpgLaikā no 2018. gada 6. līdz 8.aprīlim jau desmito reizi visā Latvijā notiks pasākums “Satiec savu meistaru”. Ik pavasari pasākums kļuvis par gaidītu notikumu, un aizvadītajos gados savu meistaru darbnīcās, studijās, muzejos, skolās, kultūras centros, bibliotēkās apmeklējuši 20 tūkstoši dažādu paaudžu interesentu.

Meistari pasākumam aicināti pieteikt dalību līdz 2018.gada 26.februārim, iesniedzot pieteikuma anketu Latvijas Nacionālajā kultūras centrā personīgi vai elektroniskā veidā (sīkāka informācija un elektroniskais pieteikums atrodams zemāk).

Lasīt visu ziņu

2018. gada Kurzemes apceļošanas akcija DIŽENI KURZEMĒ

01.03.2018 - 31.10.2018 kur : Kalnmuižas pils, viesnīca

1_3_31_10_2018_apcelo_kurzemi.jpgKurzemes tūrisma asociācija no 2018. gada 1. marta līdz 31. oktobrim aicina piedalīties akcijā "Apceļo Kurzemi", viesojoties 36 diženās Kurzemes vietās.  

Kurzemes tūrisma asociācija no 2018. gada 1. marta līdz 31. oktobrim aicina piedalīties akcijā "Apceļo Kurzemi", viesojoties 36 diženās Kurzemes vietās, lai atpūstos, ieraudzītu un izmēģinātu ko jaunu, redzētu un baudītu. Akcijas dalībnieki, kuri būs viesojušies vismaz 12 no 37 diženajām vietām un saņēmuši atzīmi dalībnieku anketā, piedalīsies atbalstītāju dāvāto balvu izlozē.

Akcijas dalībnieku anketas var saņemt Kurzemes tūrisma informācijas centros, diženajās vietās vai lejupielādēt interneta vietnē www.kurzeme.lv. Anketas var saņemt arī Kandavas Tūrisma informācijas centrā.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

2018. gada Kurzemes apceļošanas akcija

01.03.2018

Kurzemes tūrisma asociācija no 2018. gada 1. marta līdz 31. oktobrim aicina piedalīties akcijā "Apceļo Kurzemi", viesojoties 36 diženās Kurzemes vietās.
Šogad akcijā Kandavas novadā piedalās Kalnmuižas pils. 

1_3_31_10_2018_apcelo_kurzemi.jpg

Kurzemes tūrisma asociācija no 2018. gada 1. marta līdz 31. oktobrim aicina piedalīties akcijā "Apceļo Kurzemi", viesojoties 36 diženās Kurzemes vietās, lai atpūstos, ieraudzītu un izmēģinātu ko jaunu, redzētu un baudītu. Akcijas dalībnieki, kuri būs viesojušies vismaz 12 no 37 diženajām vietām un saņēmuši atzīmi dalībnieku anketā, piedalīsies atbalstītāju dāvāto balvu izlozē.

Lasīt visu ziņu

Ziemas prieki Kandavas novadā

28.02.2018

2018.g.februārī Buses pilskalns. Foto: Jānis Busenbergs
2018.g.februārī Buses pilskalns. Foto: Jānis Busenbergs
Lasīt visu ziņu galerija (53)

Sākusies pieteikšanās akcijai "Atvērtās dienas laukos"!

4_5_05_2018_lv_______11_13_05_lt___atvertas_dienas_laukos2.jpgSākusies gatavošanās akcijai "Atvērtās dienas laukos", kas norisināsies 4.-5. maijā Latvijā un 11.-13. maijā Lietuvā. "Lauku ceļotājs" aicina ikvienu lauku tūrisma uzņēmēju pievienoties šai akcijai un kopīgi popularizēt laukus un savus audzētos, ražotos produktus. Šī akcija jau kļuvusi par tradīciju – iesākt vasaras tūrisma un ražošanas sezonu ar plaši atvērtām durvīm, aicinot visus interesentus, klientus, kaimiņus un vienkārši zinātkāros uz saimniecībām, lai iepazīstinātu ar bagātīgo piedāvājumu, ko var ieraudzīt, nogaršot, sadzirdēt un sajust laukos. Šogad "Atvērtās dienas laukos" notiks jau septīto reizi un šis būs otrais gads, kad akcija norisināsies gan Latvijā, gan Lietuvā.

Asociācija "Lauku ceļotājs" aicina Jūs pieteikt savu dalību, aizpildot PIETEIKUMA ANKETU un nosūtīt to "Lauku ceļotājam" līdz 2. martam, rakstot uz e-pastu: lauku@celotajs.lv.

Lasīt visu ziņu
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top