Pāriet uz lapas karti

Berešu maršs Kandavā

26.06.2024 23:00 - 27.06.2024 - 07:00

mcbu-gada-atklana52360978657o.webp26.jūnijā un 27. jūnijā Kandavā notiks Berešu maršs, kuru organizē Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālā vidusskola (POKPV) un kurā piedalīsies 3. kursa kadeti. Pasākuma mērķis ir iegūt tiesības nēsāt POKPV simboliku – bereti un kokardi, tādejādi pierādot savu piederību skolai.

Marša norise

Maršs sāksies 26. jūnija vakarā plkst. 23:00 un turpināsies līdz 27. jūnija rītam plkst. 07:00. Tas tiks organizēts staciju principā, kur katrā stacijā kadetiem būs jāveic dažādi uzdevumi. Stacijas atradīsies Kandavas lauksaimniecības tehnikuma (KLT) pieguļošajā teritorijā, ieskaitot kartinga trasi, Teteriņa ezeru, Kandavas kapus un KLT braukšanas mācību poligonu. Viena stacija būs Čužu purva stāvlaukumā, bet vēl viena – Kandavas pilsētā, skvērā pie pilskalna. Visas stacijas būs aktīvas līdz 27. jūnija plkst. 05:00.

Marša dalībnieki un iesaistītais personāls pārvietosies Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) noteiktajos formas tērpos ar vienību atšķirības zīmēm un izmantos NBS noteikto ekipējumu. Ne marša dalībnieki, ne organizatori nebūs bruņoti. Personāls galvenokārt pārvietosies pa meža ceļiem un stigām, bet pilsētas teritorijā tiks ievēroti satiksmes drošības noteikumi. Uzdevumu izpildes laikā nav plānota ieroču un munīcijas izmantošana.

Pasākuma noslēgums

Marša noslēguma ceremonija notiks 27. jūnija rītā no plkst. 06:00 līdz plkst. 07:00 Kuršu pilskalnā, Kandavā. Svinīgajā pasākumā POKPV kadeti saņems Skolas bereti un kokardi. Ceremonijā piedalīsies POKPV personāls. Pasākumu pavadīs dūdu skaņas un latviešu karavīru dziesmas, nodrošinot īpašu svinīgumu.

Aicinām apmeklēt

Kandavas iedzīvotāji un visi interesenti ir laipni aicināti apmeklēt šo pasākumu un klātienē vērot militāro maršu un svinīgo ceremoniju 27. jūnijā plkst. 06:00 Kuršu pilskalnā. Tā būs unikāla iespēja piedzīvot šo nozīmīgo notikumu un atbalstīt kadetus viņu ceļā uz simbolikas iegūšanu.

printēt
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top