Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Zantes pamatskolas skolotāji piedalās apmācībās Īslandē Erasmus+ projekta ietvaros

16.10.2023 - 20.10.2023

    img-20231020-wa0031.jpg

      20.jpg







No 16.10.-20.10. Zantes pamatskolas pedagogi Ieva Kokina un Ēriks Ieviņš  kopā ar 29 kolēģiem no Igaunijas, Horvātijas, Vācijas, Beļģijas, Slovākijas, Slovēnijas, Bulgārijas, Apvienošanās salas (Francija) un Spānijas Erasmus+ personu mobilitātes projekta “21.gadsimta skolotājs – prasmīgs IKT lietotājs mācību stundā” (projekta kods: Nr.2021-2-LV01-KA122-SCH-000042125) ietvaros apguva dažādas metodes un digitālos rīkus – aplikācijas- video veidošanai, dažādu objektu apskatīšanai ar virtuālās realitātes briļu palīdzību, interneta vietnes QR koda izveidei, dažādu uzdevumu un atgriezeniskās saites sniegšanai,  spēles un dažādus citus metodiskos materiālus, kas pedagogam palīdz padarīt mācību procesu modernāku un aizraujošāku skolēniem ar iespēju pašiem praktiski darboties, izmēģināt, piedzīvot un redzēt ar savām acīm, izmantojot viedierīces. Kursos iegūtās zināšanas veicinās skolēnu pašvadītās mācīšanās prasmes, digitālo pratību, problēmrisināšanas un kritiskās domāšanas prasmes, kā arī veicina skolēnu radošumu un loģisko domāšanu. Pedagogam būs iespēja ātri un ērti sagatavoties mācību stundām neprasot liekus resursus un iespēju nodrošināt skolēniem atgriezenisko saiti uzreiz stundas beigās.

Apmācību laikā pedagogiem bija iespēja ne tikai uzlabot IKT prasmes,bet arī pilnveidot un nostiprināt svešvalodu prasmes, celt savu pašapziņu citu kolēģu vidū prezentējot savu valsti, iepazīt citu  valstu pārstāvju skolas, kultūru un tradīcijas un izveidot kontaktus turpmākajai sadarbībai.

Pedagogiem  bija fantastiska iespēja pēc mācībām brīvajā laikā iepazīt Īslandi - galvaspilsētu Reikjaviku, lavas laukus, ūdenskritumus, melno pludmali, geizerus, Ziemeļamerikas un Eirāzijas tektonisko plātņu robežu, ledāju, ziemeļblāzmu un Īslandes dabas vēstures muzeju Perlan, kā arī relaksēties dabiskajos karstajos avotos Zilajā lagūnā.

                                                                                                                                       Skolotāja Ieva Kokina

Lasīt visu ziņu galerija (23)

Seminārs pieaugušajiem - tiem kas māca, mācās un vēlas mācīties

19.10.2023 17:30 kur : Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Nagla"

seminars-epale-kandava-23.jpg19. oktobrī no plkst. 17:30 jauniešu centrā “Nagla” zālē, (Kandava, Zīļu ielā 2) seminārs pieaugušajiem - tiem kas māca, mācās un vēlas mācīties.

Seminārs tiek rīkots  Izglītības un zinātnes ministrijas īstenotā Eiropas Komisijas Erasmus+ projekta „EPALE Nacionālais atbalsta dienests” (Eiropas Komisijas Granta līgums Nr. 101074777—EPALE NSS LV) ietvaros, sadarbojoties ar Tukuma Pieaugušo tālākizglītības centru un  Kandavas multifunkcionālo jaunatnes iniciatīvas centru "Nagla".
 
Saite pieteikumiem:
https://docs.google.com/forms/...

Lasīt visu ziņu

Izrāde bērniem "Māja zem varavīksnes".

19.10.2023 10:00 kur : Kandavas kultūras nams

maja-zem-varaviksneskandava19-okta4-web.jpgIZMAIŅAS! 19.oktobrī 10:00 Kandavas kultūras namā paredzētas izrādes "Uzmanību, peles" vietā tiks rādīta jautra izrāde bērniem un vecākiem
"MĀJA ZEM VARAVĪKSNES"

Kam mājās ir Sunītis un Kaķīte, zina, cik daudz mīlestības un prieka tie sniedz mājiniekiem. Bet, vai Sunītis un Kaķīte spēj sadzīvot tikai divi vien, kad neviena nav mājās? Ko tad viņi dara? Spēlējas vai tieši otrādi – ķīvējas? Varbūt viņi pa kluso atver ledusskapi un apēd visus gardumus? Vai, varbūt viņiem ir slepena eja, pa kuru viņi nemanāmi izslīd uz ielas? To un daudz ko citu jūs noskaidrosiet, ja atnāksiet uz izrādi – MĀJA ZEM VARAVĪKSNES.

Šī ir jautra izrāde bērniem un vecākiem – par vērtībām, kurā izrādes varoņi interaktīvi (no sēdvietas zālē) iesaista mazos skatītājus izrādes notikumos. Kopā ar bērniem viņi centīsies noskaidrot: Kas ir draudzība un kam tā vispār ir vajadzīga? Kāpēc ir jāmācās? Un kas ir labāk - kārtība vai nekārtība? Izrādē MĀJA ZEM VARAVĪKSNES gan varoņus, gan skatītājus sagaidīs daudz palaidnību un interesantu piedzīvojumu! Uz tikšanos!

Autors un režisors: Armands Ekštets Izrādes garums: 45 min
Žanrs: jautra izrāde bērniem
Valoda: latviešu
Izrādes mērķu auditorija: bērni pirmskolas un sākumskolas vecumā
Izrāde ir iekļauta kultūrizglītības programmā “Latvijas skolas soma”.
Uz tikšanos izrādē!

Lasīt visu ziņu

ATCELTS!!! Jautra izrāde bērniem un vecākiem "Peles"

19.10.2023 10:00 kur : Kandavas kultūras nams

peles-atcelts.jpgIZMAIŅAS! 19.oktobrī 10:00 Kandavas kultūras namā paredzētas izrādes "Uzmanību, peles" vietā tiks rādīta jautra izrāde bērniem un vecākiem "MĀJA ZEM VARAVĪKSNES".

maja-zem-varaviksneskandava19-okta4-web.jpg

Lasīt visu ziņu

Guntas Frīdenbergas digitālās mākslas izstādi “Ziedu maģija”

03.09.2023 - 19.10.2023

3662885386331032155918752662953474806875645n.jpgKandavas Kultūras nama galerijā "Vējspārns", no 3. septembra līdz 19. oktobrim ikviens interesents var apmeklēt Guntas Frīdenbergas digitālās mākslas izstādi “Ziedu maģija”.

Izstādes darbos autore atklāj savu pasaules redzējumu, savu personības daļu, kas ikdienā nav saredzama. Šoreiz modeles lomā ir puķes. Guntas Frīdenbergas vēlme bija atklāt ziedu skaistumu no sava redzespunkta, atstājot vietu skatītāja emocijām un fantāzijām.

Lasīt visu ziņu

Aicinām pieteikt apbalvojumu saņemšanai 2023. gadā

14.09.2023 - 15.10.2023

31122208156184660115410671880841492530032146n.jpgAicinām Tukuma novada iestādes, uzņēmumus, biedrības, domes komisijas un pagastu konsultatīvās padomes iesniegt pieteikumus balvu piešķiršanai “Tukuma novada domes Cildinājuma balva”, “Tukuma novada domes Atzinības raksts” un “Tukuma novada Goda pilsonis”, kā arī citiem apbalvojumiem, pamatojoties uz NOLIKUMU “Par Tukuma novada pašvaldības apbalvojumiem un piešķiršanas kārtību” (skatīt šeit).

Ar domes apbalvojumu “Tukuma novada domes Cildinājuma balva” tiek izteikta atzinība par augsti profesionālu, godīgu, brīvprātīgu darbu kādā atsevišķā nozarē, novada vides vizuālā vai pozitīva tēla veidošanā vai par mūža ieguldījumu novadam nozīmīgās jomās.

Ar domes apbalvojumu “Tukuma novada domes Atzinības raksts” tiek izteikta atzinība un pateicība par ieguldīto darbu Tukuma novada labā fiziskām un juridiskām personām, kuru devums ir vairojis novadnieku pašapziņu un lepnumu par Tukuma novada pagastiem un pilsētu.

Iesniedzot pieteikumu balvām “Tukuma novada domes Cildinājuma balva” un “Tukuma novada domes Atzinības raksts”, par pretendentu jāiesniedz šādas ziņas:

  • fiziskai personai: personas vārds, uzvārds, dzimšanas dati, dzīvesvietas adrese, amats vai nodarbošanās, dzīves gaitas apraksts; nozīmīgāko darbu vai nopelnu apraksts, par kuriem ierosina apbalvojuma piešķiršanu;
  • juridiskai personai: pilns juridiskās personas nosaukums, juridiskā vai pastāvīgas darbības vietas adrese; darbības virziens un nopelnu apraksts, par kuriem ierosina apbalvojuma piešķiršanu.

Ar domes apbalvojumu “Tukuma novada Goda pilsonis” tiek izteikta atzinība un pateicība fiziskai personai par izciliem un nozīmīgiem sasniegumiem, kas nesuši Tukuma novada vārdu valstī un pasaulē, fiziskas personas vārds tiek iemūžināts Tukuma novada vēsturē.

Iesniedzot pieteikumu balvai, par pretendentu jāiesniedz šādas ziņas:

personas vārds, uzvārds, dzimšanas dati, dzīvesvietas adrese, amats vai nodarbošanās, dzīves gaitas apraksts;  nozīmīgāko darbu vai nopelnu apraksts, par kuriem ierosina apbalvojuma piešķiršanu.

Pieteikumus apbalvojumiem jāiesniedz līdz šā gada 15. oktobrim Tukuma novada pašvaldībai papīra vai elektroniskā formātā. Pieteikumu papīra formātā iesniedz personīgi Klientu apkalpošanas centros, pagastu pārvaldēs vai nosūta pa pastu uz adresi Talsu iela 4, Tukums, Tukuma novads, LV-3101 (sūtījuma saņemšanas datums 15. oktobris). Pieteikumu, parakstītu ar drošu elektronisko parakstu, nosūta uz pašvaldības e-pastu: pasts@tukums.lv.

Lasīt visu ziņu

“In vino veritas.. “ jeb “vīnā dzimst patiesība”

14.10.2023 18:00 - 20:00 kur : Kandavas vīna nams, SIA

kandavasvina-nams1410.jpg“In vino veritas.. “ jeb “vīnā dzimst patiesība”

Jautrs, izklaidējošs, humora piepildīts Stāstnieku vakars pie vīna glāzes kopā ar stāstniekiem doktoru M.Ērci un māsiņu M.Ērcīti jeb kolorīto pāri no Sabiles - Māri Lāci un Vizmu Lāci!

Ieeja bez maksas. Vietu skaits ierobežots!

Rezervē galdiņu laikus: 26593861

Lasīt visu ziņu galerija (1)

Karaoke vakars, dejas

13.10.2023 21:00 - 14.10.2023 - 02:00 kur : Vānes kultūras nams

Sveikti konkursa “Sakoptākais īpašums Tukuma novadā” uzvarētāji

14.10.2023

img34060-1.jpg14. oktobrī Tukuma 2. vidusskolā aizvadīts tradicionālais “Smukuma seminārs”, kurā tika sveikti konkursa “Sakoptākais īpašums Tukuma novadā” šī gada uzvarētāji. Konkursa laureātiem bija unikāla iespēja smelties jaunas idejas stāstījumos par aktuālajām tendencēm dārzkopībā pasaulē, Latvijā un Tukuma novadā.

Semināru atklāja Tukuma tūrisma informācijas centra vadītāja Ingrīda Smuškova un pašvaldības izpilddirektora vietniece Baiba Pļaviņa, runās akcentējot, cik daudz Tukuma novadā ir dārzkopības entuziastu un gaumīgi sakoptu īpašumu, kas padara mūsu novadu skaistu un neatkārtojamu.

Kandavas un pagastu apvienības vadītājs Jānis Mazitāns sveica apvienības teritorijas laureātus. Atzina, ka konkursā redzētās skaistās saimniecības un dārzi, pašvaldībai dod lielāku motivāciju rūpēties par savu teritoriju, lai neatpaliktu no iedzīvotājiem. Viņš novēlēja visiem, lai pietiek zemes un laika, lai spētu dārzā vai savā saimniecībā īstenot visas skaistās ieceres.

Klātesošos sveica Tukuma 2. vidusskolas direktore Anita Locāne, uzsverot, cik nozīmīgs ir ikviena ieguldījums vides skaistuma veicināšanā – viss var izdodas tad, ja uzticētie pienākumi tiek veikti ar rūpību, atbildību un mīlestību pret darbu.

Semināra pirmo lekciju vadīja pašvaldības Tūrisma un mantojuma attīstības nodaļas vadītāja, TIC vadītāja Ingrīda Smuškova. Viņa dalījās pieredzē par to, kāds Tukums un novads izskatījies dažādos laikos, uzsverot to, ka izsenis Tukums ir pazīstams kā dārzu un puķu pilsēta.

Tāpat uzstājās pieredzes bagātais liebiekārtošanas uzņēmuma SIA “Labie koki” vadītājs, arborists un dārznieks Edgars Neilands. Speciālists dalījās profesionālajā pieredzē par aktuālajām tendencēm dārzkopībā: par pieredzi koku slimību apkarošanā, publisko apstādījumu dažādām alternatīvām, apstādījumu multifunkcionalitāti, vietējo sugu priekšrocībām, kā arī lielajām un mazajām arhitektūras formām, kas ir ne vien skaistuma veicinātāji, bet arī videi draudzīgi risinājumi.

Pasākuma otrajā daļā notika laureātu apbalvošana un loterija. Balvas pasniedza Tukuma novada priekšsēdētājs Gundars Važa, izpilddirektora vietniece Baiba Pļaviņa un pagastu pārvalžu vadītāji.

Par konkursa "Sakoptākais īpašums Tukuma novadā" uzvarētājiem atzīti seši īpašumi Kandavas un pagastu apvienības teritorijā:

  • “Lauciņi”, Cēres pagasts;
  • “Smilgāji”, Vānes pagasts;
  • Zemītes pils, Zemītes pagasts;
  • “Skaistkalni”, Grenči, Zemītes pagasts;
  • Keramikas veikals-darbnīca “Melone”, Tirgus laukums 4, Kandava;
  • Daudzdzīvokļu māja “Saulītes”, Kandava.

Paldies visiem, kuri piedalījās konkursā, paldies par īpašumu kopšanā ieguldīto darbu un mīlestību!

Lasīt visu ziņu galerija (5)

"Caur rozā brillēm" Kandavā aizvadīti amatierteātru ražas svētki

14.10.2023 16:00 kur : Kandavas kultūras nams

dsc0445.jpg14. oktobrī Kandavas kultūras namā ikgadējos amatierteātru ražas svētkos tikās Kandavas un pagastu apvienības teritorijas amatierteātru kolektīvi un viesi.

Pasākuma viesus un dalībniekus laipni sagaidīja zinātniskā centra pētnieki jeb Kandavas kultūras nama amatierteātra aktieri un darbinieki, kuri, rūpējoties par skatītāju un viesu smieklu devas uzņemšanu, klātesošajiem mērīja laimes hormona līmeni.

Svētkos piedalījās amatierteātri no Kandavas, Cēres, Zemītes, Vānes, Zantes un Matkules, izrādot līdz 20 minūšu garus izrāžu fragmentus.

Matkules amatierteātra kolektīvs (režisore Maija Zilberta) uzstājās ar fragmentu no latviskās Rūdolfa Blaumaņa komēdijas “No saldenās pudeles”, ļaujot skatītājiem sekot personāžu mīlas līkločiem, pārpratumiem un sirdēstiem. Vānes amatierteātris (režisore Edīte Krasnopa) ar uzvedumu “Cik dažādi esam” ļāva vērot četru draudzeņu atkalsatikšanās prieku (vai vilšanos?) un aicināja padomāt par to, cik atšķirīga ar laiku kļūst reiz tuvu cilvēku domāšana, rīcība un dzīves gaita.

Zantes pagasta amatierteātris (režisore Antra Grundmane) uzskatāmi parādīja, kā liela naudas laimesta iegūšana spēj izmainīt cilvēka attieksmi pret līdzcilvēkiem, bet Zemītes pagasta amatierteātris "Aiz-ziet" (režisore Ērodeja Kirillova) aicināja ar humoru paskatīties uz dzīvi caur komiskām ainām no lugas "Vispirms nokaunēties” (A. Niedzviedzis).

Cēres amatierteātra “Saime” (režisors Ints Leitarts) uzvedumā darbība risinājās kafejnīcā, kur uz pirmo randiņu bija ieradusies jaunkundze, jaunskungs… un viņa māte.

Pirmoreiz Kandavas novada un starpnovadu teātra ļaužu kopā sanākšana notika 2011. gadā Zantē, tādējādi Zantes amatierteātris aizsāka jaunu tradīciju Kandavas novadā. Teātra ražas svētki katru gadu notiek kādā citā pagastā un šogad tie tika svinēti jau divpadsmito reizi (2021. gadā svētki nenotika, valstī noteikto Covid-19 ierobežojumu dēļ). Kā ierasts, pasākuma noslēgumā tiek nodot stafete nākošās sezonas svētku rīkošanai, šoreiz- Zantes pagasta amatierteātra kolektīvam.

Lasīt visu ziņu galerija (89)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top