Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Lāčplēša diena Zantē

11.11.2023 18:00 kur : Zantes kultūras nams

whatsapp-image-2023-11-11-at-21-39-13-1.jpg11.novembrī lieli un mazi zantenieki kuplā skaitā pulcējās pie skolas, lai, turpinot tradīciju, dotos Lāčplēša dienas atcerei veltītajā lāpu gājienā uz Piemiņas vietu pie ozola. Liels prieks par tik lielu iedzīvotāju atsaucību! Par drošu un organizētu gājienu kā vienmēr rūpējās Zantes zemessargi.
Šī ir diena, kad pieminam tos, kuri cīnījās, tos, kuri nepadevās, tos, kuri nosargāja Latviju. Piemiņas vietā tika noliktas svecītes un pasākuma noslēgumā visi klātesošie vienojās kopīgā dziesmā, kas izskanēja mūžīgai Brīvības cīņās kritušo karavīru piemiņai.

Paldies par sadarbību Zantes pamatskolas vēstures skolotājai Zanei Laktiņai un 8.klases skolotājai Antrai Grundmanei. Paldies skolēniem – Adrianai Mušketovai, Lindai Grinšponei, Reinim Zonbergam un Markusam Mušketovam!

Paldies vienmēr atsaucīgajiem Zantes zemessargiem, īpaši Raitim Evarsonam. Paldies zemessargam Edijam Strogonovam, kuram šogad bija tas gods nest Latvijas karogu! Paldies Zantes pamatskolas jaunsargiem un vadītājam Jānim Pūpolam! Paldies visiem zanteniekiem, kas piedalījās un bija kopā!

Lasīt visu ziņu galerija (9)

LĀČPLĒŠA DIENA KANDAVĀ

11.11.2023 17:00 kur : Bruņinieku pilskalns jeb Livonijas ordeņa pilsdrupas
7e9a8723.jpg

11. novembra vakarā Kandavā ar lāpu gājienu un svinīgu pasākumu "LĀČPLĒŠA SPĒKU LATVIJAI" tika svinēta Lāčplēša diena. 

Pie CANDOWE burtiem, skanot Latvijas Valsts himnai, tika pacelts Latvijas karogs un izskanēja gan dzeja, gan dziesmas no patriotiskās rokoperas "Lāčplēsis", bet skvērā pie Bruņinieku pilskalna bija sirsnīgs pasākums, kurā visus uzrunāja Tukuma novada domes priekšsēdētāja vietniece Inga Priede, Kandavas un pagastu apvienības vadītājs Jānis Mazitāns, kā arī Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālās vidusskolas direktora vietnieks militārās izglītības un nodrošinājuma jautājumos, rezerves kapteinis Andis Ābelīts.

Pasākumu muzikāli kuplināja pianiste Ilze Vaice, flautiste Lineta Mūrniece, dziedātāja Kristīne Broka- Meļķe, bet dzeju lasīja un pieteica Artūrs Strazds- Strazdiņš.

Pasākumu organizēja Kandavas kultūras nams. Režisore K.Broka-Meļķe. Paldies kultūras nama komandai par iegldīto darbu, lai kopā radītu svētkus gan kandavniekiem, gan mūsu ciemiņiem. Šajā vakarā izskanēja vārdi- Nāc, Lāčplēsi!
Šoreiz mēs cieši kopā turamies, šoreiz tauta, spēcīgā vīrā vērtusies, ja vajadzēs, cīnīsies. Nāc, Lāčplēsi! Tauta ir kopā ar tevi! Novēlam Latvijai Lāčplēša spēku un saliedētību!
Foto: J.Priednieks


Lasīt visu ziņu galerija (49)

Mārtiņdiena pirmsskolā

10.11.2023

img-20231114-wa0013.jpg

Kas tur dīc, kas tur rīb

Ap to mūsu istabiņu?

Mārtiņš gaili dancī veda,

Ap istabu tekādams.

Ar dažādām rotaļām, dejām un uzdevumiem, jauktās grupas bērni 10. novembrī svinēja Mārtiņus. Lielu prieku bērniem radīja iespēja uzvilkt dažādu dzīvnieku cepures un gatavot cienastu Mārtiņa gailim. Pēc cienasta pagatavošanas, arī paši cienājās ar pīrāgiem, āboliem un burkāniem. Ar lielu interesi, bērni skatījās latviešu animācijas filmu "Neparastie rīdzinieki".

                                                             Skolotāja Ieva Kokina

Lasīt visu ziņu galerija (14)

Mārtiņdiena Zantes pamatskolā

10.11.2023

img-20231111-wa0016.jpg“Zeme rīb, rati klaudz,

Kas to zemi rībināja?

Nu atbrauca Mārtiņdiena

Deviņiem kumeļiem.

10.11.2023., rīta stundā, aktīvi un saliedēti nosvinējām Mārtiņdienu. Kopā vērojām laikapstākļu pareģojumus, minējām mīklas, lasījām ticējumus, apsveicām skolas gaviļniekus, gājām muzikālās rotaļās ar skolotāju Kristīni Elksnīti. Lai asinātu prātus, veiklību, lasītprasmi, veicinātu komandas darbu, bija sagatavotas 7 uzdevumu vietas, kuras katrai klasei, kā vienotai komandai, bija jāapmeklē un jāveic, tur dotos uzdevumus. Bērni uzdevumus veica ar lielu aizrautību, mērķtiecību un prieku. Vajadzēja Mārtiņam palīdzēt salikt ceļojuma koferi, samest ražu ražas pagrabā, savest kartupeļus no lauka, pārpūst zivis, Mārtiņcālim trāpīt riņķi uz knābi, ieviest kārtību Mārtiņa mantās un ar Mārtiņgaiļa knaģu knābjiem saķert pupiņas.  Atbildīgs uzdevums bija 7. klases jauniešiem, kuri bija atbildīgi par katru uzdevuma vietu un visi malači ar uzticēto tika galā ļoti veiksmīgi!

 Bērni bija sarūpējuši bagātīgu Mārtiņtirgu. Par to jāteic lielu paldies arī bērnu ģimenēm!

Paldies visiem, kuri iesaistījās un palīdzēja svētku norisē!

                                                                                                                         Inga Ozola Inkina

Lasīt visu ziņu galerija (23)

Latviešu kino. Spēlfilma "MANA BRĪVĪBA"

10.11.2023 18:00 kur : Kandavas kultūras nams

Ilzes Kungas-Melgailes pirmā spēlfilma "Mana brīvība" - tā vēsta par pārmaiņu laiku Latvijā, kad brīvdomīgā un harizmātiskā Alīcija aktīvi iesaistās Tautas frontē un kļūst par Atmodas laika zvaigzni. Tomēr sasniegumi nes līdzi arī sarežģījumus un skarbas izvēles privātajā dzīvē. Filma ir balstīta uz vēsturiskiem notikumiem, kas vēsta par pagājušā gadsimta 80. gadu beigām Latvijā, kad gaisā jaušamas pārmaiņu vēsmas. Galvenās varones prototips ir viena no Atmodas laika spožākajām zvaigznēm – žurnāliste un politiķe Ita Kozakeviča, filmā Alīcija. Filma ir izvirzīta Oskara balvas nomināciju konkursam no Latvijas.
Lomās: Ērika Eglija-Grāvele , Darius Meškauskas , Gints Grāvelis , Ilze Ķuzule-Skrastiņa , Egons Dombrovskis uc
Filmas garums 93 minūtes
https://www.youtube.com/watch?v=Y_4uoG0WsjQ&t=14s

kino-briviba.jpg

Lasīt visu ziņu

Gardēžu vakariņas Kalnmuižas pilī

09.11.2023 19:00 kur : Kalnmuižas pils, viesnīca


09112023gardezuvakarinaskalnmuiza.jpg09.11. Gardēžu vakariņas sadarbībā ar Prike Latvija 

Ielūdzam uz īstiem sajūtu svētkiem, kad kopā savīsies pareizās garšu, smaržu nianses ar ēdienu/dzērienu meistariem.

Vakara īpašais viesis: vīndaris no Dienvidāfrikas Stephan De Beer, iepazīstinot ar izciliem dzirkstošajiem dzērieniem no "Krone" vīnu nama.

Izcili gards ēdiens no mūsu pavārēm Kristīnes Otmanes un Agnijas Paegles.

Stāsts par dzērieniem no - Stephan de Beer.

9. novembrī plkst. 19.00

Cena 1 personai: 130 EUR

Nepieciešama iepriekšēja rezervācija: +371 26 69 90 33 vai kalnmuizaspils@gmail.com

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Filma «Trīs zvaigznes. Zigfrīds»

07.11.2023 18:00 - 19:30 kur : Zemītes tautas nams

aftris-zvaigzneszigfrids-07-11-23.jpgOperete-biogrāfisks stāsts ir muzikāls inscenējums ekranizētā versijā par Zigfrīdu Anna Meierovicu, - pirmo Latvijas diplomātu, kas panāca Latvijas izveidošanu de jure un de facto.

Platona Buravicka radītā, iedvesmojošā mūzika solistiem, dejotājiem un simfoniskajam orķestrim, šajā darbā pārsteidz ar absolūti svaigu, līdz šim viņa daiļradē nebijušu liriku, brīnišķīgi gaišu, klasiski romantisku muzikālo audumu, kurā žanriski saplūst operete, mūzikls, reps, mūsdienu dejas ritmika...

Iestudējuma greznajā vizuālizācijā un vizuāli mākslinieciskajos motīvos izmantoti Anša Cīruļa un Vilhelma Purvīša mākslas darbi.

Izrāde – filma ataino notikumus no laika, kad Zigfrīds Anna Meierovics bija Bēgļu komitejas biedrs, līdz pat nāves brīdim, kad viņš ir jau Starptautiski respektēts un atzīts diplomāts.

Pēc patiesiem notikumiem veidotajā komponista Platona Buravicka un libreta autora Jura Hirša operetē – biogrāfiskajā stāstā piedalās izcili solisti: tenors Valters Gleške (Zigfrīds A. Meierovics), soprāns Sonora Vaice (Kristīne Bakmane), soprāns Jolanta Strikaite (Anna Meierovica). Filmas režiju un montāžas režiju veidojusi latviešu režisore un dramaturģe Dace Micāne-Zālīte.

Lasīt visu ziņu

Tu vari visu!

04.11.2023 12:00 - 18:00 kur : Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Nagla"

1104-11.jpg4.novembrī plkst.12 nāc uz Kandavas MJIC NAGLA, kurā norisināsies Mākslas terapijas nodarbība jauniešiem "Tu vari visu!"

Kopā ar "Radošāk tu vari" mākslinieci Santu Lubāni ļausimies mākslai un radošumam.

Pasākums tiek organizēts projekta "OZONS!" ietvaros, ir bez maksas un paredzēts jauniešiem vecumā no 13 līdz 25 gadiem.

Pieteikšanās, sūtot ziņu uz e-pastu: jcnagla@inbox.lv

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un/vai filmēts, un šie materiāli var tikt publiskoti.

Projekts finansēts ar Eiropas Komisijas “Eiropas Solidaritātes korpuss” atbalstu, kuru Latvijā administrē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.

Lasīt visu ziņu galerija (1)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top