Pāriet uz lapas karti

Pamatīgos dubļos aizvadīts Zantes enduro rallijs

06.07.2019

5d2c2735af7b4_1468882899_0.jpgAr kārtīgiem dubļu piedzīvojumiem noslēdzies enduro rallija otrais posms, kas Kandavas novada Zantē norisinājās 6. jūlijā. Šoreiz sacensības kopā pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu no Latvijas un Lietuvas.

Enduro rallijs ir motosporta veids, kur komandai, kas sastāv no diviem sportistiem (Tūristu klasē iespējami arī vairāki dalībnieki), jābrauc pa GPS iekārtā iezīmētu maršrutu, jāsacenšas speciālajos testos uz ātrumu un jāveic citi dažādas sarežģītības speciālie testi un uzdevumi. Sadarbībā ar Lietuvas enduro rallija organizatoriem arī šogad tiek aprēķināta visu triju posmu kopvērtējuma ieskaite un gada beigās labākajiem tiks pasniegtas gada kopvērtējuma uzvarētāju balvas. Trešais enduro rallija posms notiks 5. oktobrī Lietuvas pilsētā Pabradē.

Zantē šogad tika veiktas dažādas izmaiņas trases konfigurācijā, lielākā no tām - mainīts trases virziens, izveidojot to pretēji ierastajam. Kā informēja pieredzējušais enduro braucējs un viens no sacensību organizatoriem Kristians Evarsons, šādi mainot trases virzienu ir iespējams panākt efektu, it kā sportisti brauktu pavisam pa citu trasi. Tādejādi ikgadējiem dalībniekiem pasākums atkal kļūst interesants. Arī stiprais lietus un lielais vējš visu iepriekšējo nedēļu mērcējot trasi, bija devis savu artavu un sportistiem vairākās vietās nācās cīnīties ar pamatīgiem dubļiem un sanesumiem. Speciālo testu veidotājs Mārtiņš Sils pastāstīja, ka lietus dēļ nācās mainīt sacensību gaitu, "Soft" un "Sporta Kvadru" klasēm atceļot vienu no testiem, jo ar smagajiem motocikliem vai zemajiem sporta kvadracikliem, salijušais smilšu karjers vairs nebija izbraucams.

Kopumā piecās dažādās ieskaites klasēs startēja 184 dalībnieki. Spēcīgākajā "Hard Enduro" klasē trešajā vietā ierindojās komanda "Factory Racing" (Denas Marcinkevicius, Dominykas Butvilas), otrajā vietā latviešu komanda "Kopā nulle seši" (Pēteris Sliede, Juris Deičmanis), bet uzvara tika lietuviešiem, komandai "Enduro Klubas" (Mindaugas Daugela, Tadas Barkus). "Hard Enduro Hobby" klasē trešā vieta komandai "Ažuolas" (Romas Dulke, Vigimantas Girnys), otrā vieta komandai "Divi Arti" (Artis Freibergs, Artis Mellenbergs) un pirmā vieta komandai "Suduvos Motokroso Klubas" (Vladas Goncarovas, Arvydas Razgus). "Soft Enduro" klasē trešā vieta "DR Team" (Edgars Bozulis, Aldis Resnis), atpaliekot tikai par 16 sekundēm no pirmās vietas, otrajā ierindojās komanda "Moto Gazas" (Donatas Uždavinys, Tomas Stoškus), bet uzvarēja komanda "Motoadventures RT 4" (Modestas Kuzmickas, Almantas Kubilius). "Sporta Kvadru" klasē, kurā startēja tikai Lietuvas sportisti trešā vieta komandai "Kauno Jawos Gazatronai" (Marius Masiulis, Kestutis Kaminskis), otrā vieta "Motobroliai RC" (Laurynas Kudakas, Linas Baltrusaitis), savukārt pirmā vieta komandai "Kauno Jawos" (Linas Maksvytis, Evaldas Bujanauskas). "Kvadru ATV" klasē trešo vietu ieguva komanda "ATVFANAI Racing Team" (Paulius Vaišneideris, Mindaugas Veiveris), otrie komanda "Rally laukt negali-Kr" (Dainius Kriunas, Marius Kubilius), bet uzvarēja komanda "Purvo šernai" (Daividas Rudokas, Tomas Mikulenas).

Liels ir organizatoru prieks par komandām, kas sacensībās startēja no tuvākās apkārtnes, vairāki dalībnieki bija no Saldus, bet divas komandas bija izveidojuši paši Zantenieki – Miķelis Ērglis, Kristpas Jēcis, Uldis un Mārtiņš Poškus. Kā arī lielu paldies organizatoru komanda saka pasākumu atbalstītājiem.  

Informācija pārpublicētahttp://autoeuro.lv/zinas/motos...

printēt
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top