Pāriet uz lapas karti

VPDK "Ducele" un JDK "Sīpa" 10 gadu jubilejas koncerts "Iedejojam pavasari Zantē"

06.04.2024 19:00 kur : Zantes kultūras nams

31a.jpg 6.aprīlī ar siltām atmiņām, skaistām dejām un sirsnīgiem prieka mirkļiem savu 10 gadu jubileju ir nosvinējuši Zantes kultūras nama deju kolektīvi – vidējās paaudzes deju kolektīvs „Ducele” un jauniešu deju kolektīvs „Sīpa”.

„Ducele” un „Sīpa” ir kā viens vesels, kam ir kopīga dzimšanas diena, viena vadītāja un kopīgs desmitgades ritējums. Tas ir kā ģimene, kurā dzīvo vecāki un bērni, vīri un sievas,  brāļi un māsas, māsīcas un brālēni, krustmātes un krusttēvi ne tikai no Zantes, bet arī no tuvākiem un tālākiem kaimiņu pagastiem.

     Šie 10 gadi ir bijuši gana bagāti ar skaistiem pasākumiem. Ir izdejoti dažādi koncerti Zantē, kaimiņpagastos un starpnovadu pasākumos, ir aizvadītas Tukuma novada deju skates, Kurzemes dziesmu un deju svētki vēju pilsētā Liepājā un, protams, prieks un lepnums jau divreiz būt daļiņai no lielajiem Dziesmu un deju svētkiem. Neaizmirstamas ir Līgo svētku izrādes, kurās dejotāji iejutās aktieru lomās un ir priecējuši daudzos skatītājus jau septiņus gadus.

     Abu kolektīvu desmitgadē ir piefiksētie dažādi fakti - kopā ir izdejotas turpat 80 dejas, vairāki pāri ir atraduši savas otrās pusītes un četri pāri jau ir paspējuši aizdejot līdz Dzimtsarakstu nodaļai,  ir piedzimuši septiņi bērniņi. Lepojamies, ka ir 12 cilvēki, kas ar smaidu sejā dejo joprojām no pirmā mēģinājuma, kas notika 2014.gada 27.septembrī. Tie ir „Duceles” dejotāji INTA un UĢIS, AIJA un GUNDARS, IVO, DACE, EGIJA, MĀRTIŅŠ, LAILA un JĀNIS, un no jauniešu kolektīva „Sīpa”– RIGONDA un KLĀVS.

   Vislielāko un vissirsnīgāko paldies par skaistiem pasākumiem piepildītiem 10 gadiem „Duceles” un „Sīpas” dejotāji teica kolektīvu vadītājai  MARITAI DIŠLEREI.

     Par kopābūšanu un dejotprieka atbalstīšanu „Ducele” un „Sīpa” pateicās  Tukuma novada Kultūras un sporta nodaļas kultūras speciālistei IVETAI GRUNTEI, Zantes pagasta pārvaldes vadītājam JĀNIM KĀLIM, Zantes kultūras nama vadītājai EGIJAI LĀCEI, DAIGAI POŠKAI un AĻONAI DIMZAI.

   Jubilāri saņēma daudz labu vārdu un siltu sveicienu gan no draugu, gan pašmāju kolektīviem.

Koncertā piedalījās:

  •  Saldus Tūrisma informācijas, kultūras un sporta centra deju kopa "BANDAVA" (vadītāja INESE BUŠA)
  • Saldus Tūrisma informācijas, kultūras un sporta centra tautas deju ansamblis „KURSA” (vadītāja INESE BUŠA)
  • Pūres kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „PŪRE” (vadītāja INESE CĪRULE)
  • Pūres kultūras nama jauniešu deju kolektīvs „PŪRENIEKS” (vadītāja INESE CĪRULE)
  • Zemītes tautas nama deju kolektīvs „ZEMĪTE” (vadītāja INESE CĪRULE)
  • Viesatu kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „VIESATAS” (vadītāja MARLĒNA ZAMULOVICA),
  • Matkules kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „URDA” (vadītājs JĀNIS LEO DRUVIŅŠ),
  • Zantes kultūras nama jauktais koris (diriģente ZANE ŅUKŠA-VALDMANE),
  • Zantes kultūras nama folkloras kopa „Vācelīte” (vadītāja TAIRA GROŠTEINE),
  • Zantes kultūras nama amatierteātris (režisore ANTRA GRUNDMANE). 
  • Zantes kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „DUCELE” (vadītāja MARITA DIŠLERE)
  • Zantes kultūras nama jauniešu deju kolektīvs „SĪPA” (vadītāja MARITA DIŠLERE).

     Sirsnīgs paldies vakara vadītājiem ANDAI BESEREI un ĒRIKAM IEVIŅAM, kā arī  JURĢIM MUSKAM un KRISTERAM OLIŅAM, kuri gādāja par pasākuma tehnisko nodrošinājumu.

     Pasākuma otrajā daļā kolektīvi bija aicināti sagatavot priekšnesumu „Ceļojums pavasarī ar cittautu deju” un ,skaļiem aplausiem un ovācijām skanot, priecēja viens otru ar ļoti interesantām un atraktīvām dejām.

   Lustīgas dejas ballītē spēlēja un par dejotprieku gādāja MAREKS PELSIS no grupas „Brīvdiena”.

      Mīļš PALDIES visiem par jauko kopābūšanu „Duceles un „Sīpas” 10 gadu jubilejā!

Foto: IRĪNA BUTA

Zantes kultūras nama vadītāja E.Lāce

printēt
1.jpg 2a.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14a.jpg 15.jpg 16.jpg 18.jpg 18a.jpg 19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg 23a.jpg 24a.jpg 26.jpg 27.jpg 28.jpg 29.jpg 30.jpg 31.jpg 31a.jpg 32.jpg 33.jpg 34.jpg 35.jpg 36.jpg 37.jpg 37a.jpg 38.jpg 39.jpg 40.jpg 41.jpg 42.jpg 43.jpg 44.jpg 45.jpg 46.jpg 47.jpg 48.jpg 49.jpg afisa06-04-2024.jpg
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top