Pāriet uz lapas karti

Tūrisma profesionāļiem

Gidu apmācību semināri Abavas senlejā

07.06.2017

Biedrība “Abavas ielejas attīstības centrs” aicina apgūt vides interpretācijas pamatus un kļūt par gidu savā uzņēmumā, pilsētā vai ciematā. 

Pirmā apmācību diena 26.jūnijā no pl.13.00 līdz pl.18.00 viesnīcā “Kandava”, Sabiles ielā 3, Kandavā.

Vietu skaits ierobežots, tāpēc visi mācīties gribētāji aicināti pieteikties līdz 19.jūnijam pie Ivetas Pieses pa tel.28396830 vai e-pastā aiac@inbox.lv. Līdzdalības maksa par visu semināru ciklu 20 eiro.

Projekta “Vides interpretācija Abavas senlejā” mērķis ir apmācīt Abavas senlejas esošos un topošos tūrisma uzņēmumu darbiniekus un pakalpojumu sniedzējus par iespējām un veidiem, kā stāstīt par dabas parku un sava uzņēmuma apkārtni. 

ardic-logo.jpg

Lasīt visu ziņu

Atvērtās dienas laukos

27.05.2017 - 28.05.2017 kur : Tēviņkalna vīna darītava, Tirgotava LV-BIO-02, bioloģiskā lauksaimniecība, Kurzemes Laivinieks

"Lauku ceļotājs" ik gadu organizē akciju lauku mīļotājiem. Šogad akcija notiek Latvijā un Lietuvā. Piedalās 180 saimniecības, tajā skaitā 3 Kandavas novada saimniecības - no Zemītes pagasta mājas vīna darītava "Tēviņi" un zemnieku saimniecība "Ošenieki", "Kurzemes laivinieks" Kandavā. Aicinām apmeklēt saimniecības un izmantot katrā no tām piedāvātās iespējas.

Vairāk informācijas www.celotajs.lv 

atvertas-dienas-laukos-2017.jpg

Lasīt visu ziņu

Par mājas lapas aktualizēšanu

Lūgums caurskatīt šajā mājas lapā sava uzņēmuma sadaļu un, ja nepieciešami labojumi, papildinājumi vai jaunas fotogrāfijas, tad rakstīt mums uz e-pastu info@kandava.lv. Katram uzņēmumam ir viena sadaļa arī tad, ja jūs piedāvājat dažādus tūrisma pakalpojumus.
Vienmēr priecājamies jūs redzēt pie mums Kandavas Tūrisma informācijas centrā. 

Tūrisma uzņēmēju un interesentu pieredzes brauciens uz Jūrmalu „Tuvāk jūrai”

20.04.2017

Ceturtdien, 2017.gadā 20.aprīlī devāmies pieredzes braucienā uz Jūrmalu. Jūrmalā apmeklējām kempingu "Porto Marine", kas atvērts viesiem tikai pirms gada. Jūrmalas Brīvdabas muzeju nācās pameklēt, bet tas bija to vērts! Jūrmalas pilsētas muzejs atsauca atmiņā senākus laikus, kad viss bija pavisam citādi. Vitālija Jermolajeva gleznu teātrī „Inner light” skatījām 21.gadsimta mākslu, kas pārsteidza ar mākslinieka prasmi uzburt brīnumu - divas gleznas vienā, ko atklāj gaismas maiņa. Aspazijas māja Dubultos ielaida mūs joprojām slavenās dzejnieces pasaulē, kura bija izsmalcināta un tajā pašā laikā vienkārša. Apskatījām viesnīcu „Kurši”, kas jau veiksmīgi darbojās 4 gadus un nesūdzās par viesu trūkumu. Pusdienas ieturējām pašā jūras krastā - kafejnīcā "Kūriņš". Noslēgumā katrs izstaigājām savām spējām atbilstošu posmu no Ķemeru takas. Garākā gabala veicēji uzkāpa skatu tornī, kur radās sajūta, ka tas mazliet šūpojas.
Diena bija saulaina un kompānija neliela, bet pozitīva. Jaunus iespaidus un pieredzi guvuši, vakarā atgriezāmies Kandavā. 

Paldies atsaucīgajiem ceļotājiem, šoferim un Jūrmalas TIC vadītājai!

dsc01774.jpg

Lasīt visu ziņu galerija (29)

Kandavas novada lauku tūrisma saimniecība "Indāni" saņem "Zaļo sertifikātu"

30.10.2015

2015.gada 30.oktobrī Mežotnes pilī 14 Latvijas lauku tūrisma saimniecību vidū arī Kandavas novada saimniecība "Indāni" saņēma "Zaļo sertifikātu". "Indāni" šo kvalitātes novērtējumu saņēmuši vairākkārt.

„Zaļais Sertifikāts” ir vides kvalitātes zīme lauku tūrisma saimniecībām, kurās ievēro „zaļas” saimniekošanas principus, saudzējot resursus, veidojot videi un vietējai kopienai draudzīgu tūrisma piedāvājumu. Kritēriji ir stingri, un sertifikāta piešķiršanu apstiprina īpaša vides un tūrisma ekspertu komisija, kas darbojas Vides Ministrijas pārraudzībā. Lauku tūrisma naktsmītnēs, kurām piešķirts „Zaļais sertifikāts”, viss rūpīgi pārdomāts, lai saimniekošana būtu draudzīga videi, un vienlaicīgi – atpūta ērta un patīkama cilvēkam. Sertificētās saimniecības zaļā un veselīgā dzīvesveida piekritējiem atpazīstamas ar zīmola nosaukumu „Zaļās Brīvdienas”. Atbilstoši uzņēmēju interesei, nākamgad plānots pārskatīt kritērijus un atvērt „Zaļo Sertifikātu” ne tikai lauku tūrisma, bet arī citu lauku ekonomikas nozaru uzņēmējiem.

Zaļā sertifikāta piešķiršana tiek īstenota ar Latvijas Vides Aizsardzības fonda un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atbalstu.

Foto: "Indānu" saimniece Signe Ezeriņa un Latvijas valsts prezidents Raimonds Vējonis

www.celotajs.lv

Lasīt visu ziņu galerija (1)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top