Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Līdz 31.maijam tīrus būvgružus var nodot bez maksas

02.03.2022 - 31.03.2022

2747494423454291509263494266044315309289624n.jpgLīdz 31.maijam gan iedzīvotājiem, gan uzņēmumiem ir iespēja BEZ MAKSAS nodot tīrus būvgružus poligonā “Janvāri”. Obligātais nosacījums - būvgružiem tiešām ir jābūt bez piemaisījumiem, citādi tiks piemērota pilna nodošanas maksa. Lieliska iespēja, sagaidot pavasari!

Poligons “Janvāri”
Tālr.: 29350022
E-pasts: poligons.talsi@piejuraatkritumi.lv
Adrese: "Janvāri", Laidzes pagasts, Talsu novads
    
Darba laiks
    Pirmdienās – 8.00 – 19.00
    Otrdienās – 8.00 – 19.00
    Trešdienās – 8.00 – 19.00
    Ceturtdienās – 8.00 – 19.00
    Piektdienās – 8.00 – 19.00
    Sestdienās – 8.00 – 17.00
    Svētdienās – slēgts

Lasīt visu ziņu

Pasaules junioru čempions bobslejā viesojas Cērē un Zemītē

30.03.2022

img20220330111730.jpgGalvenais ir nebaidīties!

30. martā Zemītes sākumskolā viesojās jaunais bobslejists Ivo Dans Kleinbergs. Šāda jauka tikšanās iespēja bija pateicoties pagasta sporta organizatorei Līgai Rozei un, protams, Ivo atsaucībai.

Līga sākotnēji uzaicināja Ivo uz sarunu Cēres skolā, bet, pateicoties labajai sadarbībai, jaunais sportists piekrita viesoties arī Zemītē. Zemīte Ivo nav sveša, jo viņa brāļi ir mācījušies šeit, bet pats Ivo skolas gaitas uzsācis Grenču skolā  un tad turpinājis Kandavā un arī Cērē. 

Ivo ir aktīvi sportojis visu dzīvi un tieši ievirze uz sportu esot bijusi pateicoties skolotājai Elvīrai Juhņēvičai, uzsākot mācību gaitas Grenču skolā. Un pilnīgi nejauši, no aktīvas darbības vieglatlētikā, viņš ir nokļuvis līdz bobslejam, kurā tagad ir sasniedzis augstus panākumus un kļuvis par pasaules junioru čempionu.

Saruna bija aizraujoša un interesanta. Papildus stāstījumam Ivo rādīja arī savu ekipējumu un skaidroja tā nozīmi un pielietojumu.  Sagatavotajā prezentācijā sportists iepazīstināja ar bobsleja sacensību norisi, darbu treniņos un sadarbību starp komandas biedriem.  Un galvenais, viņš skolēnus uzmundrināja nebaidīties. Nebaidīties un piedalīties – sportot, uzdrīkstēties un sapņot, ka viss ir iespējams.

Informāciju sagatavoja: Zemītes Tautas nama vadītāja Ērodeja Kirillova

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Kas aug mūsu dārziņā?

30.03.2022 kur : Zantes pamatskola

img20220331142253.jpg

Sīku, mazu sēkliņu iestādām
      Plik, plak, zemīti piespiežam;
      Ūdentiņu lejkannā ielejam,
      Mazo sēkliņu aplaistām.
      Silti saules stariņi sasilda to,
      Puķes mazo asniņu apmīļo.
      Puķe plaucē ziedu - pasmaržo,
      Puķes skaisto ziedu apbrīno!

                                 /B. Brice/

Marta mēnesī jauktās grupas bērni pavadīja sējot, stādot un audzējot  dārzeņus, pavasara ziedus un kviešus. Mēneša tēma bija "Kā lai izaudzē?"

Pirmajā nedēļā jauktās grupas bērni dekorēja burciņas, lēja tajās ūdeni un lika diedzēties sīpolus. Un vēl podiņos tika iestādītas  sniegpulkstenītes, narcises un tulpes, kuras tika izraktas no dārza. Visātrāk uzplauka sniegpulkstenītes. Pēc nedēļas mūs priecēja arī trīs narcises. Bet tulpes gan neuzziedēja. 

Otrajā nedēļā bērni sēja zirņus. Tie sadīga visi.

Trešajā nedēļā tika stādīts dekoratīvais ķirbītis. Tas tika pārgriezts uz pusēm un ar visām sēkliņām iestādīts podiņā. Gaidām, kad sadīgs.

Ceturtajā nedēļā sējām kviešus. Arī šoreiz tie aug "griezdamies". 

Piektajā nedēļā bērni iesēja salātus un jau pēc 2 dienām tie bija sadīguši. 

Atskatoties uz mēneša darbiņiem, priecājamies, ka mums ir izaudzis pašiem savs dārziņš. Un arī aprīļa mēnesī mēs turpināsim par to rūpēties!

                                                                                                                            Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (24)

Galda un grīdas spēļu pēcpusdiena Zantes pagastā

29.03.2022

whatsapp-image-2022-03-30-at-6-45-09-pm.jpg29.martā beidzot atkal varējām tikties Zantes pagasta kultūras namā brīvā laika pavadīšanā ar galda un grīdas spēlēm.

Šoreiz interesentu pulks bija īpaši kupls – ap 40 dalībnieku, pārsvarā bērni un jaunieši, bet netrūka arī pieaugušie. M.Neimanis jau ir kļuvis par teju Goda viesi, jo apmeklē gandrīz visas sporta spēļu pēcpusdienas un spēlē galda tenisu ar jauniešiem, kuri meistarībā nevar pārspēt veterānu.

Jauniešiem vislabāk patīk galda hokejs, šautriņu mešana, novuss. Jaunās māmiņas ar bērniem lika uz grīdas puzles. Mazie ķipari iemēģināja roku grīdas boulingā.            

Nākošajā sporta spēļu pēcpusdienā, kas notiks 25. aprīlī, esmu ieplānojusi šautriņu sacensības, kurā piedalīsies interesenti, kamēr pārējie spēlēs citas sev tīkamas spēles.

Informāciju sagatavoja: Zantes pagasta sporta organizatore Tija Tripāne

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Komunistiskā genocīda piemiņas pasākumi Kandavā un Kandavas pagastā

25.03.2022

dsc0069.jpgPieminot 1949. gada baisos notikumus, notika tradicionālie atceres pasākumi Kandavas pagasta piemiņas vietā pie dzelzceļa stacijas “Kandava” Kandavas pilsētā pie Represēto piemiņas akmens.

Uzrunājot klātesošos Kandavas stacijā, Tukuma novada domes priekšsēdētāja vietniece Inga Priede pirms 73 gadiem mūsu valstī notikušos nežēlīgos notikumus salīdzināja ar šobrīd Ukrainā notiekošo. “Tāpat kā nevar kokam aizaugt rēta, cirsta pavasara Māras dienā, tā nevar aizmirst baisos notikumus, kad uz Sibīriju tika deportēti vairāk kā 42 000 cilvēku. Kopš 24. februāra varam vilkt paralēles ar nežēlīgajiem notikumiem Ukrainā, jo arī Ukrainas kara bēgļiem nākas pāris minūšu laikā paņemt no mājām svarīgāko, lai dotos nezināmā virzienā”, sacīja I.Priede, aicinot pieminēt šo drūmo laiku mūsu tautas un Ukraiņu tautas vēsturē.

Ar uzrunu uzstājās arī Nacionālo Bruņoto Spēku kapelāns kapteinis Uģis Brūklene.

Kandavā pie piemiņas akmens Kandavas un pagastu apvienības vadītājs Jānis Mazitāns norādīja, ka ir zaudējumi, pie kuriem nekad nepierod, kurus nekad neaizmirst. “1949. gada martā Latvija zaudēja 42125 savus bērnus- galvenokārt zemniekus un par Latviju patriotiski noskaņotus cilvēkus. Latvieši atceroties un klausoties atstāstos, apzinās, ka tāda režīma varā nevēlas nekad vairs atgriezties, un noteikti tieši tāpēc šeit Latvijā un demokrātiskajā pasaulē, mēs esam tik vienoti savā pārliecībā par notiekošo un nepieņemamo režīma agresiju Ukrainā”, sacīja J.Mazitāns, vēlot mieru Latvijā un pasaulē, kā arī spēku un gribu parūpēties ne tikai par sevi, bet darīt labu arī cilvēkiem līdzās.

Pēc pasākuma atmiņu pēcpusdiena un muzikāls sveiciens visus klātesošos gaidīja Kandavas novadpētniecības muzejā.

Lasīt visu ziņu galerija (15)

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas brīdis Zantē

25.03.2022 12:30 kur : Zantes kultūras nams, Zante

1-zante.jpgPirms 73 gadiem latviešu tauta piedzīvoja drūmas dienas, kad sveša vara ienāca Latvijā un tūkstošiem ģimeņu tika izsūtītas uz Sibīriju. Kaut arī domājām, ka nekas tāds nekad vairs neatkārtosies, tomēr šobrīd varam savilkt paralēles ar pagātni, redzot, ka notiek karš un genocīds pret ukraiņu tautu.          

Latviešu tautai liktenīgs datums – 25. marts. Pie Piemiņas akmens Zantē notika komunistiskā genocīda upuru piemiņai veltīts atceres brīdis - tika pārrunāti un atgādināti šīs drūmās dienas vēstures fakti, skanēja dzeja un tika nolikti ziedi un aizdegtas svecītes represijās cietušo piemiņai.

Paldies Zantes pamatskolas vēstures skolotājai Lailai Šaicanei par sagatavotajiem vēstures faktiem un skolēniem  - Mārim, Kristiānai un Viktorijai par stāstījumu.

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Mājas kafejnīcu dienas "Garšas Abavas lokos" - PIESAKIES!

02.03.2022 - 25.03.2022

majas-kafejnicu-dienas.jpgMājas kafejnīcu dienas 2022 notiks no jūlija līdz septembra mēnesim dažādās vietās visā Latvijā. Šajās dienās savas durvis ikvienam apmeklētājam ver gan esoši ēdināšanas uzņēmumi,  gan saimniecības un vietējie iedzīvotāji, kas ikdienā nenodarbojas ar ēdināšanu vai viesu uzņemšanu, bet šajā dienā pārvēršas par kafejnīcām - atver savas mājas un sētas, lai cienātu viesus ar sava novada vai ģimenes īpašajiem ēdieniem. 

Šogad Mājas kafejnīcu dienu ietvaros Tukuma novadā notiks divi pasākumi: Mājas kafejnīcas Kurzemes pievārtē (teritorija - viss Tukuma novads) septembra mēnesī un Mājas kafejnīcas "Garšas Abavas lokos" (teritorija- daļa no Tukuma un Talsu novada) notiks 2. - 3. jūlijā. Kandavas Partnerība šogad ir koordinators Mājas kafejnīcu dienās "Garšas Abavas lokos".

Tu vari kļūt par  Mājas kafejnīcu "Garšas Abavas lokos": 

  • ja Tev ir gardu, īpašu vai parastu ēdienu receptes;
  • ja Tev ir vieta, kurā vari uzņemt viesus gatavo ēdienu baudīšanai;
  • ja esi piedalījies apmācībās (organizatori nodrošinās apmācības) , lai zinātu kā jādarbojas Mājas kafejnīcai;
  • ja izveidotā kafejnīca atrodas kādā no minētajām vietām: Tukuma novads - Kandavas pilsēta; pagasti- Kandavas, Zemītes, Zantes, Vānes, Matkules, Cēres, Pūres, Sēmes, Irlavas, Jaunpils, Viesatu; Talsu novads - Sabiles pilsēta; Abavas pagasts.

Mājas kafejnīcu dienas Kurzemes pievārtē, kuras notiks 17.-18.septembrī, koordinators ir Tukuma tūrisma informācijas centrs. Mājas kafejnīcas Kurzemes pievārtē var izveidot visā Tukuma novadā. 

 

PIESAKIES ŠEIT (var pieteikties tikai uz vienu pasākumu)

Mājas kafejnīcu dienas "Garšas Abavas lokos",  2. un 3.jūlijā:      https://ej.uz/MKD_AbavasSenleja

Mājas kafejnīcu dienas Kurzemes pievārtē, 7.-18.septembrī:     https://ej.uz/MKD_Kurzemes_pievarte

 

Mājas kafejnīcu dienu organizatori  Latvijā – Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un “Lauku Ceļotājs”.

Mājas kafejnīcu dienu "Garšas Abavas lokos" koordinators – biedrība "Kandavas Partnerība", sadarbības partneris – biedrība “Vīnoga".

Vairāk informācijas  pa tel.nr. 28390394 vai e-pastu: intaha@inbox.lv (Inta Haferberga)

kandavas_partneriba.jpg

Lasīt visu ziņu

​Pamatturnīrs noslēgts ar dramatisku uzvaru un pirmo vietu!

25.03.2022 kur : Kandavas sporta halle

img0596.jpgŠovakar Ramirent basketbola līgā aizvadījām pēdējo spēli, tiekoties ar viesiem no Saldus, kas kļuvusi par īstu Kurzemes derbiju. Kā jau bija sagaidāms, piektdienas vakars bija pulcējis ļoti daudz skatītāju, un atmosfēra bija fantastiska. Arī pati spēle nelika vilties.

Visas spēles garumā, ne vienai no komandām lielu atrāvienu veikt neizdevās, rezultātam mainoties te par labu vienai komandai, te otrai. Puslaika pārtraukumā ejot +1 mūsu komandai.
Trešās ceturtdaļas vidū vienu brīdi izdevās panākt +6, kas arī bija mūsu lielākais pārsvars visā spēlē, tomēr pirms noslēdzošajām desmit minūtēm atkal viena metiena tiesa – plus divi.
Ceturto ceturtdaļu veiksmīgāk iesāka Saldus basketbolisti, kuri pārņema spēles iniciatīvu un 8 minūtes līdz beigām sasniedza savu lielāko pārsvaru +7. Lai mainītu spēles gaitu, tiek nolemts spēlet zonas aizsardzību, kura nostrādā! Tiek veikts 13:4 izrāviens un trīs minūtes līdz beigām atgūstam vadību – 80:78. Taču 49 sekundes līdz beigām, mūsu pašu kandavnieks, kurš jau vairākas sezonas pārstāv Saldus vienību – Kaspars Baumanis – atkal vadība izvirza viesus. Nākamajā uzbrukumā netrāpam trīspunktnieku, bet lieliski pacīnās Mārcis Saulītis, un pret viņu tiek pārkāpti noteikumi. Tiesa, precīzs tikai otrais sodinš un aizvien esam iedzinējos. Minūtes pārtraukumā nolemjam piekopt piezīmju sišanas taktiku, kas attaisnojas, viesu līderis Ivars Žvīgurs trāpa tikai vienu soda metienu, un vēl 29 sekundes mūsu rīcībā, lai glābtu spēli... Un glābjam, komandas kapteinis Guntars Strāķis aukstasinīgi trāpa trīspunktu metienu, noturam aizsardzību, un četras sekundes līdz beigām, nekļūdīgs no soda metienu līnijas ir Artūrs Grīnbergs. Seko vēlviena piezīme, lai Saldus ar vienu metienu nevar izraut pagarinājumu, Feikners otro sodu speciāli met garām, kārtīga cīņa par bumbu, kurā veiksmīgāki esam mēs un godam izcīnīta uzvara 88:86.

Šī uzvara nozīmē, ka tikai ar vienu zaudējumu sezonā, esam sasnieguši labāko bilanci ne tikai Rietumos, bet visā līgā, un kas svarīgi – tas nozīmē, ka katrā izslēgšanas spēļu kārtā mums būs mājas priekšrocības!

Neizsakāms, milzīgs paldies līdzjutējiem, kuri šovakar bija izcili! Jūs palīdzējāt radīt basketbola svētkus un izcīnīt mums tik ļoti svarīgo uzvaru! Priecāsimies par šādu atmosfēru arī izslēgšanas spēlēs!

Pirmajā kārtā mums pretī nāks jaunie Valmieras basketbolisti, kas ir fārmklubs pirmās līgas Valmieras komandai. Šinī kārtā uzvarētāju noskaidros divu spēļu summā, tas ir- rezultāts tiks skaitīts kopā par abām spēlēm. Pirmā spēle Valmierā,bet atbildes mačs pie mums. Par spēļu datumiem un laikiem ziņosim tiklīdz tie būs zināmi.

Lasīt visu ziņu galerija (37)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top