Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Ildzes Oses gleznu izstāde "Mūžīgais pavasaris"

12.02.2022 - 30.04.2022 kur : Kandavas novadpētniecības muzejs

120230042022muzigais-pavasarisildze-osekandavas-muzejs.jpgIldzes Oses jaunākā izstāde "Mūžīgais pavasaris" turpina risināt māksliniecei tuvās dabas tēmas - ziedi, dzīvnieki, putni. To pētnieciskie tuvplāni apvienojumā ar grafikas elementiem veido darbus, kas ir meklējumi hiperreālisma un maģiskā reālisma glezniecībā.
Ziedi Ildzes gleznās ir vienmēr, gluži kā pavasaris, kas nekad nebeidzas. Mākslinieceipersonālizstādes ir bijušas ne tikai Latvijā, bet arī Šveicē un Spānijā. 2020. un 2021. gadā Ildze Ose ar panākumiem ir piedalījusies izstādē "Furniture&Dising Isle" Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Viņasdarbi glabājas privātkolekcijās Austrālijā, Austrijā, Francijā, Vācijā, Nīderlandē. Norvēģijā, Šveicē, Anglijā, Amerikā un Taivānā. Kandavas novadpētniecības muzeju Ildzes darbi rotās no 12. februāra līdz 30.aprīlim.

Lasīt visu ziņu

Sestdien, 30. aprīlī aicinām piedalīties Lielajā talkā!

30.04.2022

liela-talka-2022-datums.jpg


30. aprīlī jau 15. reizi visā Latvijā norisināsies gada zaļākais pasākums- Lielā Talka. Kandavas un pagastu apvienība aicina ikvienu novada iedzīvotāju, uzņēmumus, izglītības iestādes, nevalstiskās organizācijas un citus interesentus aktīvi piedalīties novada sakopšanā.


Lielajā Talkā aicinām ne tikai vākt atkritumus, bet darīt arī citus labus darbus – stādīt kokus, radīt brīnišķīgas puķu dobes, izgatavot putnu būrīšus, atjaunot žogus, soliņus, tiltiņus kā arī sakopt savus privātīpašumus: labiekārtot māju pagalmus, nomazgāt logus, sakārtot īpašumam piegulošās teritorijas un ceļmalas.


KUR TALKOT?

Aicinām iedzīvotājus informēt par plānotajām pašvaldības īpašumā esošajām talkošanas vietām attiecīgā pagasta pārvaldes vadītāju vai Kandavas un pagastu apvienības sabiedrisko attiecību speciālisti Līgu Šupstiku, zvanot 63126157.

Ja talkošanas vietas iepriekš nav noskatītas, Kandavas un pagastu apvienība aicina pieteikties talciniekus (darba kolektīvus, ģimenes, un citas interesentu grupas, vai atsevišķus talkotājus) jau iepriekš ieplānotu pašvaldības teritoriju, infrastruktūras, pilsētvides elementu sakopšanā, atjaunošanā, vai radīšanā.

Pēc labi padarīta darba, visi talcinieki tiks aicināti uz kopīgu talkas mielastu, tējas dzeršanu un sadraudzības laiku muzikālā gaisotnē, kas notiks plkst. 17.00  pie Kandavas novadpētniecības muzeja.

Tāpat informāciju par tuvāko talkošanas vietu var noskaidrot mājas lapā www.talkas.lv, kurā ikvienam talkot gribētājam ir iespēja reģistrēt arī savu talkošanas vietu. Tuvojoties Lielās Talkas norises dienai, interesenti sadaļā „Talkas vietas” var aplūkot jau reģistrētās vietas un kļūt par vienu no talkotājiem.

 

KUR SAŅEMT ATKRITUMU MAISUS?

Speciālos Lielās Talkas atkritumu maisus talcinieki bez maksas varēs saņemt talkas norises nedēļā pagastu pārvaldēs – Cērē, Matkulē, Vānē, Zantē, Zemītē, Valdeķos (iepriekš sazinoties ar pagastu pārvaldes vadītājiem) un Kandavas un pagastu apvienības ēkā, zvanot saimniecības pārzinim Kandavā pa tālruni 29251239 (Edgars).


KUR ATSTĀT PIEPILDĪTOS MAISUS?

Maisu izsniegšanas laikā tiks saskaņotas piepildīto maisu atstāšanas vietas. Atkritumu vākšana notiks tikai šajos maisos. Bez maksas tiks savākti tikai speciālie Lielās Talkas maisi. Talkas vietās, kas notiek uz privātas zemes un kurām nav vajadzīgs saskaņojums ar pašvaldību, tur savāktos atkritumus aizved paši rīkotāji.

Lielgabarīta atkritumus (mēbeles un līdzvērtīgus priekšmetus) un bīstamos atkritumus (4 riepas no vienas mājsaimniecības) bez maksas privātpersonām būs iespējams nodot 25. aprīlī no plkst. 13.00 - 19.00; 27. un 29. aprīlī no plkst. 10:00 – 16:00 un 30. aprīlī no plkst. 10.00 – 12.00  Kandavas atkritumu pārkraušanas un šķirošanas stacijā Daigones ielā 20. Citas atkritumu savākšanas vietas Kandavas pilsētā nav paredzētas.


Lielgabarīta atkritumu un talkas maisos ievietoto atkritumu savākšanas vietas pagastos:

Cēres pagastā – laukumā pie mehāniskajām darbnīcām- Cēres pagasta pārvaldes vadītāja Maija Jēce (tālr. 29143828);

Matkules pagastā – pie vecās katlu mājas (servisa)- Matkules pagasta pārvaldes vadītāja Agnese Vanaga (tālr. 25482852);

Vānes pagastā – pie katlu mājas- Vānes pagasta pārvaldes vadītāja Signija Tauriņa-Alksne (tālr. 26550459);

Zantes pagastā – pie katlu mājas- Zantes pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Kālis (tālr. 29165796);

Zemītes pagastā – pie “Ezerkrastu” katlu mājas; Auriņu ceļš – svaru mājā; Vecā Zemītes skola – Kaļķu krogs; Grenču ciemā – pie šķirošanas konteineriem- Zemītes pagasta pārvaldes vadītāja Rita Diduha (tālr. 25427223);

Kandavas pagastā- pie Valdeķu kultūras nama katlu mājas- Valdeķu kultūras nama vadītāja Brigita Pētersone (tālr. 63126037).

Latvijai BŪT zaļai! Būsim uzmanīgi, dedzinot sakopšanas talkā savāktos zarus, veco zāli un lapas!  

Lasīt visu ziņu

Konkurss "Elektronisko cigarešu kaitīgums"

08.04.2022 - 29.04.2022

anti--reklama-1.jpgKonkursa “Elektronisko cigarešu kaitīgums”

Dalībnieki un pieteikšanās kārtība:

  1. Konkursā var piedalīties Latvijas Republikā dzīvojošs jaunietis vecumā no 13 līdz 25 gadiem.
  2. Jauniešu video un/vai afišas tiek iesniegtas līdz 2022.gada 29.aprīlim (ieskaitot). Jāiesniedz elektroniski, sūtot uz jcnagla@inbox.lv vai mūsu sociālajos tīklos.

Uzdevumi:

  1. Dalībniekiem atbilstoši konkursa nosaukumam “Elektronisko cigarešu kaitīgums” jāsagatavo video līdz 3 minūtēm, lai informētu citus jauniešus par to kaitīgumu. Ja nevēlaties filmēt video, tad ir iespēja izveidot afišu.
  2. Video filmēšanā, pēc brīvas izvēles, var izmantot jebkuru aktuālu informāciju par elektroniskajām cigaretēm un jebkādus materiālus. 

Vērtēšana un apbalvošana:

  1. Konkursa dalībnieku iesūtītie materiāli tiks vērtēti  Bērnu tiesību aizsardzības grupas dalībnieku sanāksmē, kura notiks 10.maijā.
  2. Visi konkursa dalībnieki saņems piemiņas balvas, kā arī 1.,2., un 3.vietas ieguvēji saņems balvas no kafejnīcas “Pie Kristapa”. 

Vairāk lasi nolikumā 



Lasīt visu ziņu galerija (2)

Galda un grīdas spēļu pēcpusdiena

25.04.2022 16:00 - 18:00 kur : Zantes kultūras nams

img-20220425-wa0000.jpg25. aprīlī  Zantes kultūras namā notika ikmēneša galda un grīdas spēļu pēcpusdiena. Šoreiz apmeklētāji pārsvarā izvēlējās spēlēt galda tenisu un novusu.

Kā solīts, notika sacensības šautriņu mešanā, kurās piedalījās tie dalībnieki, kuri vēlējās mēroties spēkiem precizitātē un cīnīties par saldajām balvām. Mazajā grupā (10-11 gadi), divās kārtās izmetot 60 metienus, ar nelielu pārsvaru uzvarēja Ralfs Gilovs. Grupā (12-16 gadi) pārliecinoši 1. vietu izcīnīja Māris Maksimovs, 2. vietu - Markuss Mušketovs un 3. vietu - Beatrise Plone.

  Informāciju sagatavoja Zantes pagasta sporta organizatore Tija Tripāne

Lasīt visu ziņu

PAULS un PAULA - JAUNS VĀRDS

24.04.2022 15:00 kur : Kandavas kultūras nams

4.jpg24. aprīlī Kandavas kultūras namā skatītājus priecēja koncerts "PAULS un PAULA - JAUNS VĀRDS" | Raimonds Pauls un Paula Saija.

Koncertā uzstājās līdz šim plašākai publikai nezināma jauna dziedātāja Paula Saija, kuras vizītkarte ir skanīgs un dziļš balss tembrs. Šarmantās balss īpašniece, kandavniece Paula Saija paralēli studijām Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza un populārās mūzikas nodaļā, aktīvi sevi pieteikusi gan kā meistarīgu bekvokālisti, gan kā pārliecinošu solisti. Koncertā skanēja komponista slavenie hiti kā arī jaunas dziesmas ar Jāņa Petera un Guntara Rača dzeju.

 Kopā ar Maestro un jauno dziedātāju Paulu Saiju muzicēja Raimonds Macats (taustiņinstrumenti), Edvīns Ozols (bass) un Artis Orubs (sitaminstrumenti). 

Lasīt visu ziņu galerija (25)

Ramirent Nacionālās basketbola līgas spēle: PUSFINĀLS Kandava/Anzāģe - BK Jēkabpils

23.04.2022 14:00 kur : Kandavas sporta halle

img0973.jpgPusfināla sēriju iesākam ar zaudējumu. Mērķis atgriezt sēriju Kandavā!

Mums neierastā laikā, sestdienas dienas vidū jeb pulksten 14:00, aizvadījām pirmo pusfināla spēli ar spēcīgo BK Jēkabpils. Spēle bija zīmīga arī ar to, ka šī bija abu komandu pirmā savstarpējā spēle vēsturē.
Tā kā uz finālu tiks tā komanda, kura izcīnīs divas uzvaras, tad, saprotams, ka spēles likme ļoti augsta. Jēkabpils komandai pieredze ir lielāka, un varbūt tieši tāpēc šo spēli viesi iesāka krietni veiksmīgāk. Kamēr mūsu puišiem nu nekādi nevedās spēle, tikmēr viesi mūsu grozā bēra vienu punktu pēc otra. Pēc pirmās ceturtdaļas 11:25. Otrajā ceturtdaļā mazliet atvērās arī mūsu uzbrukums, bet Jēkabpils turpināja uzbrukt ar teju izcilu precizitāti un pirms pārtraukuma 37:60...

Puslaika pārtraukumā tika atrastas zāles pret viesu uzbrukumu, nu punkti „lūšiem” nāca krietni grūtāk, tiesa arī mēs nekādi nespējām bumbu dabūt cauri tīkliņam, un desmit minūtes līdz beigām, gandrīz bezcerīgs 50:75.
Sezonā jau vairākas reizes pārādījām, ka komandai ir raksturs, un tā nekad nepadodas, 8 minūtes līdz beigām, pie -27 turpinājām cīnīties – Gotfrīds trāpa trīspunktniekus; Dambenieks vairākas reizes atbruņo pretspēlētāju, noķeram skatītāju emocijas un 82 sekunžu laikā atspēlējam 15 punktus un uz tablo jau krietni cerīgāks 65:77! Arī turpinājumā labas darbības aizsardzībā, taču pietrūkst tik pat veiksmīgi uzbrukumi, lai arī cīnamies no sirds un dvēseles, tuvāk tikt vairs neizdodas un piedzīvojam zaudējumu ar 67:83.

Taču zinām, ka šī bija tikai viena spēle un vēl nekas nav zaudēts – apņēmības pilni šo sēriju atgriezt atpakaļ uz Kandavu – trešdien brauksim uz Jēkabpili pēc revanša.
Ja Jums ir iespēja, priecāsimies par katru līdzjutēju, kurš dosies mums līdzi, lai ar savu enerģiju palīdzētu mums izcīnīt šo ļoti svarīgo uzvaru. Kopā mēs varam! Par lielu Kandavu!

Lasīt visu ziņu galerija (20)

Mežtakas pavasara pārgājiens Kandava - Sabile

23.04.2022 09:00 kur : Brīvdabas estrāde OZOLĀJI

27564134053213156678873374851304394907690736n.jpg23. aprīlī plkst. 9.00 Mežtakas pavasara pārgājiens Kandava - Sabile.

17 km garais maršruts sākas Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" un beidzas atpūtas kompleksā "Zviedru cepure". Maršruts atrodas dabas parka "Abavas senleja" teritorijā, tas galvenokārt ved pa maziem grants un zemes ceļiem. Līdzi jāņem pārgājiena zābakus, dzeramo ūdeni, rezerves zeķes un atcerieties ģērbties atbilstoši laikapstākļiem.

Dalība: bezmaksas, iepriekšēja reģistrācija šeit - https://airtable.com/shrS4Em1tREm20MbX

Pasākuma programma un plašāka informācija: https://www.celotajs.lv/lv/con...

Pārgājiens notiek Pan Baltic pasākuma ietvaros, Organizē LC, KPR un viena kājāmgājēju organizācija. Jautājumu gadījumā droši zvaniet organizatoriem: +371 26368790 Andra vai +371 20227957 Anna. 

Lasīt visu ziņu
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top