Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Cēres pagasta un sporta svētki pulcē sportot gribētājus un svētku baudītājus

01.06.2024 10:00 - 23:55

dsc-0062.webp1. jūnijā Cērē norisinājās pagasta un sporta svētki, kas kā ierasts pulcēja kuplu skaitu sportot gribētāju un kultūras baudītāju. Svētki piedāvāja iespēju sacensties gan individuālās disciplīnās, gan komandu sporta veidos.

Svētku atklāšanas pasākums sākās ar skanīgām Evitas Bērziņas dziesmām, kam sekoja svinīgās uzrunas no Tukuma novada domes priekšsēdētāja vietnieces Ingas Priedes, Kandavas un pagastu apvienības vadītāja Jāņa Mazitāna, kā arī Cēres pagasta pārvaldnieces Maijas Jēces.

Pie Cēres pamatskolas bērniem tika piedāvātas dažādas izklaides. Pētera Trupa muzikālā leļļu teātra izrāde "Šņāpuļa piedzīvojumi" aizrāva mazos skatītājus, savukārt piepūšamā atrakcija, radošās darbnīcas, cukurvate, popkorns un citi našķi priecēja bērnus visas dienas garumā.

Vakara programma pie Cēres sporta halles sākās ar Ainara Bumbiera koncertprogrammu "Lai Latvija zied!", kas sniedza lielisku muzikālo baudījumu visiem klātesošajiem. Pēc koncerta svētki turpinājās ar balli, kurā uzstājās grupa "Lustīgais blumīzers", nodrošinot jautru un dzīvespriecīgu atmosfēru līdz vēlai naktij.

Cēres pagasta sporta svētku rezultāti 2024

Individuāli:

100 m skriešana

Sievietēm:

  1. Alisa Strautiņa
  2. Ance Liepa
  3. Dārta Mačanska

Vīriešiem:

  1. Roberts Smilgainis
  2. Mārtiņš Edijs Didrihsons
  3. Oskars Granapskis

Tāllēkšana

Sievietēm:

  1. Hevena Lepera
  2. Daniela Piusa
  3. Inese Grīnberga

Vīriešiem:

  1. Edgars Selezens
  2. Ralfs Bērziņš
  3. Niks Miķelsons

Lodes grūšana

Sievietēm:

  1. Santa Roze
  2. Aiga Siņavska
  3. Daniela Piusa

Vīriešiem:

  1. Raivis Kukša
  2. Kalvis Liepa
  3. Sandis Riekstiņš

Šaušana

Sievietēm:

  1. Santa Roze
  2. Evita Zaļevska
  3. Lienīte Berļizova

Vīriešiem:

  1. Kalvis Liepa
  2. Edžus Viļumsons
  3. Renārs Alehnovičs


Komandu sporta veidi:

Volejbols (9 komandas):

  1. "Amatieri"
  2. "Mana mīļākā komanda"
  3. "Netīrie suņi"

Futbols (9 komandas):

  1. "Universālie sportisti"
  2. "TK Prospekts"
  3. "3101"

Basketbols (9 komandas):

  1. "OzoCrib"
  2. "Mana mīļākā komanda"
  3. "Netīrie suņi"

Pateicamies visiem dalībniekiem, organizatoriem un skatītājiem par neaizmirstamu dienu Cērē. Uz tikšanos nākamajos svētkos!

Lasīt visu ziņu galerija (4) galerija (25)

Ainars Bumbieris koncertprogrammā "Lai Latvija zied!"

01.06.2024 17:00 kur : Cēre, ciems

ainars-bumbieris.webp1. jūnijā plkst. 17:00 pie Cēres sporta halles Cēres pagasta svētku ietvaros visus priecēs Ainars Bumbieris koncertprogrammā "Lai Latvija zied!".

Lasīt visu ziņu

Balle ar grupu "Lustīgais blumīzers"

01.06.2024 22:00

balle.webp1. jūnijā plkst. 22:00 pie Cēres sporta halles Cēres pagasta svētku ietvaros gaidāma svētku balle ar grupu "Lustīgais blumīzers". Ieeja 7.50 EUR.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Muzikāla leļļu teātra izrāde bērniem "Šņāpuļa piedzīvojumi"

01.06.2024 14:00

-a-kulis.webp1. jūnijā plkst. 14:00 pie Cēres pamatskolas Pētere Trupa Muzikāla leļļu teātra izrāde bērniem "Šņāpuļa piedzīvojumi".

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Tikšanās ar rakstnieci Zane Nuts

29.05.2024 10:00 - 12:00 kur : Zemītes tautas nams

af-zane-nuts-24.webpIkviens, kas sarunājies ar Zani Nuts bibliotēkās, intervijās vai privātās sarunās, apliecinās, ka autores atklātība sākotnēji pārsteidz, bet pēc brīža atbruņo, un sarunas noslēgumā ikviens jūtas kā Zanes labākais draugs. Tādu pašu sajūtu lasītājā rada arī rakstnieces romāni un stāsti, kuros ar apbrīnojamu bezbailību un vienkāršību Zane Nuts raksta par cilvēku attiecību līkločiem un meklē cilvēciskās laimes pieturpunktus. Viņas romānus caurvij humors, bet dažbrīd skanošās personiskās notis un motīvi, kā atklāj Zane pati, ir vēlme kārtu pa kārtai mazliet noplēst sev ādu un atrast pašas iekšējo kodolu. /Aija Bremšmite (LSM.lv, 3. jūnijs, 2023)/

Lasīt visu ziņu

Autosportists Mārtiņš Sesks iedvesmo Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma audzēkņus

29.05.2024 10:00 kur : Kandavas Lauksaimniecības tehnikums

dsc-0146.webp29. maijā Kandavas Lauksaimniecības tehnikumā viesojās izcilais Latvijas autosportists Mārtiņš Sesks, lai dalītos savā pieredzē un motivētu tehnikuma audzēkņus tiekties pēc saviem sapņiem un mērķiem. Pasākumā piedalījās ap 400 audzēkņu un pedagogu, kuri šo tikšanos atzina par iedvesmojošu un noderīgu.

Lauksaimniecības mehanizācijas tehniķu 1. kursa students Markuss Dižbite pēc pasākuma dalījās iespaidos: "Mani jau no bērnības aizrauj autosports un šogad pirmo reizi iemēģināju spēkus sacensībās, sapratu, ka tas man ļoti patīk. Mārtiņa Seska padomi par sponsoru piesaisti, ikvienas izdevības izmantošanu un neatlaidīgu darbu bija ļoti vērtīgi un motivējoši".

Mārtiņš Sesks dalījās savā pieredzē, uzsverot smaga darba un neatlaidības nozīmi panākumu sasniegšanā. Viņš izcēla svarīgākās atziņas, kas pašam ir palīdzējušas karjerā, piemēram, mācīties no pieredzējušākiem cilvēkiem un izmantot visas iespējas, kas piedāvātas. “Lai attīstītu savu personīgo izaugsmi, ir svarīgi smelties padomus un prasmes no tiem, kuri ir vairāk pieredzējuši un gudrāki par Tevi,” atskatoties uz savas karjeras izaugsmi, secināja M.Sesks.  Viņš arī aicināja jauniešus nebaidīties meklēt sakarus un izteikt savas ambīcijas, jo panākumus neviens nepasniegs uz paplātes.

Tikšanās laikā audzēkņiem bija iespēja uzdot jautājumus titulētajam braucējam par rallija auto un braukšanas niansēm, kā arī iepazīties ar sportista ikdienu un atpazīstamības izaicinājumiem. Jaunieši iztaujāja Mārtiņu gan par rallija tehniskajiem aspektiem, gan par viņa personīgajiem izaicinājumiem un panākumiem. Mārtiņš Sesks dalījās stāstos par rallija šarmu un grūtībām, iedvesmojot jauniešus strādāt pie savu mērķu sasniegšanas.

Pēc iedvesmojošajām sarunām audzēkņiem bija iespēja vērot Mārtiņa paraugdemonstrējumus skolas poligonā, kur autosportists rādīja savas braukšanas prasmes, izraisot klātesošo sajūsmu ar kaucošām riepām, virāžām un lielu ātrumu. Pēc tikšanās audzēkņi atgriezās skolā ar jaunu iedvesmas un motivācijas devu, apņemoties neatlaidīgi tiekties pēc saviem sapņiem.

Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma direktore Dace Ševčuka uzsvēra, ka Mārtiņa Seska stāsts kalpos kā papildu motivācija un iedvesma jauniešiem arī mācību procesā, turklāt daudzi no viņiem seko un jūt līdzi Mārtiņa startiem. "Mārtiņa Seska dalība mūsu pasākumā ir nozīmīgs notikums, kas iedvesmo mūsu audzēkņus tiekties pēc augstiem sasniegumiem," sacīja direktore.

Mārtiņš Sesks ir 24 gadus vecs latviešu rallija braucējs, kurš ar autosportu nodarbojas jau 3. paaudzē. Viņš ir FIA pasaules junioru rallija čempionāta un FIA Eiropas rallija čempionāta pilots un šajā vasarā piedalīsies arī FIA pasaules rallija čempionātā (WRC), kura viens no posmiem pirmo reizi tiks rīkots Latvijā.

Tet Rally Latvia būs 2024. gada sezonas astotais posms, kas notiks no 18. līdz 21. jūlijam īpaši plašā Latvijas teritorijā. Divi grunts ātrumposmi, sacensību īsākais un garākais pārbaudījums, 19.maijā norisināsies Tukuma novadā.

Paldies Mārtiņam Seskam un viņa atbalsta komandai par iedvesmojošo tikšanos un paraugdemonstrējumiem.

Lasīt visu ziņu galerija (18)

Aizvadīts Kandavas treniņseriālaorientēšanās sportā 3. posms

28.05.2024 16:00 - 19:00 kur : Teteriņu peldvieta

e495e609-cd9c-429f-8d45-baaf2bb6a67c.webp28.maijā pie Teteriņu ezera notika Kandavas treniņseriāla orientēšanās sportā 3.posms. Piedalījās 44 dalībnieki no ļoti plašas apkārtnes. 

Rezultāti: https://coksilva.lv/wp-content/uploads/2024/05/splits-4.htm

Treniņseriāla visos trijos posmos ir piedalījušies 5 dalībnieki: Ilga un Andris Elksnīši, Dana Zetmane, Inese Vēciņa un Imants Garoza. Ceturtais posms notiks rudenī. Sekojiet informācijai!

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Kandavas treniņseriāls orientēšanās sportā 3.posms

28.05.2024 16:00 - 19:00

orientesanas-1.webp28. maijā Kandavā pie Teteriņu ezera peldvietas norisināsies Kandavas treniņseriāls orientēšanās sportā 3.posms (Seriāla „Silva” kārta). Starts no plkst. 16:00 līdz 19:00.

Vairāk info: uldis.vecins@tukums.lv

Lasīt visu ziņu

Kandavas tūrisma jaunums- Kandavas Retro auto “Zīle”

10.05.2024 - 26.05.2024

0e5642a4-7a55-46e5-bb71-898856e486dd.webpVērīgākie kandavnieki jau ir pamanījuši šīs tūrisma sezonas jaunumu – Kandavas Retro auto “Zīle”, kas kandavniekus un pilsētas viesus vizina pa pilsētas nozīmīgākajām vietām un, iespējams, atklāj vēl neatklāto Kandavā.

Šis unikālais transporta līdzeklis ir radīts, lai dotu iespēju gan vietējiem iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem izbaudīt Kandavas šarmu un vēsturi ērtā un izglītojošā veidā. Kandavas Retro auto “Zīle” ir vairāk nekā tikai transporta līdzeklis- tas ir ceļojums laikā, kas apvieno seno ar mūsdienīgu tehnoloģiju. Auto ir “Kandavas Vīna nama” izlolota ideja, kas realizējusies sadarbībā ar vietējiem uzņēmējiem- šis retro stila auto ir uzbūvēts tieši Kandavā un darbojas ar videi draudzīgu elektro motoru.

Brauciena laikā pasažieri var apskatīt Kandavas vēsturiskās un nozīmīgākās vietas, klausoties stāstījumu par katru no tām vairākās valodās – latviešu, krievu un angļu. Nākotnē plānots paplašināt valodu klāstu, lai vēl vairāk cilvēku varētu iepazīt Kandavas stāstu.

Biļetes uz šo 30 minūšu ilgo braucienu var iegādāties par 7 EUR “Kandavas Vīna namā”, Ūdens iela 2, Kandava. Auto sāk un beidz savu maršrutu pie Ugunsdzēsēju Depo ēkas, nodrošinot ērtu piekļuvi visiem interesentiem.

Maija mēnesī Kandavas Retro auto aicina uz iepazīšanās braucieniem pa gleznaino Kandavu sekojošos laikos:
Piektdienās: 12:00, 14:00, 16:00, 18:00;
Sestdienās: 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00;
Svētdienās: 12:00, 14:00, 16:00, 18:00. 

Lai garantētu vietu sev vēlamajā laikā, iespējams rezervēt braucienu, zvanot vai rakstot sms uz norādīto Kandavas Vīna nama numuru. Ja plānojat apmeklēt Kandavu darba dienās un esat grupā vairāk par 6 cilvēkiem, varat pieteikt braucienu, zvanot vai rakstot uz to pašu kontaktinformāciju. Papildus informācija par regulārajiem braucienu laikiem sekos drīzumā.

Rezervācijas un papildus informācija: Kandavas Vīna nams, Tālrunis: +371 2 2320214; Adrese: Ūdens iela 2, Kandava.

Tiekamies Kandavā prieka pilnā braucienā ar Kandavas Retro auto Zīle! Gaidām Jūs uz neaizmirstamu ceļojumu Kandavas sirdī!

Foto: Edgars Lācis.

2024-05-04-kandavas-koncerts-el-foto-244-of-249.webp

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Kandavas pilsētas svētki "Karnevāls Kandavā"

24.05.2024 06:00 - 25.05.2024 - 23:55

karnevals-kandava-2024.jpgAr prieku paziņojam par gaidāmo ikgadējo Kandavas pilsētas svētku norisi, kas šogad notiks 24. un 25. maijā. Šī gada svētku tēma ir “Karnevāls Kandavā” un tas solās būt krāšņs un neaizmirstams notikums visiem apmeklētājiem.

Svētku laikā Kandavas ielas pārvērtīsies par karnevāla skatuvi, kurā būs redzamas krāsainas parādes, muzikāli priekšnesumi un dažādi kultūras pasākumi. Aicinām ikvienu piedalīties šajās svinībās, lai kopā baudītu mūsu pilsētas viesmīlību un kultūras bagātību.

Piektdien, 24. maijā plkst. 19:00 Kandavas novadpētniecības muzejā notiks izstādes "Karnevāla un tautas tradīciju maskas" atklāšana. Izstādes autores: Sanda Sabīne Jaundaldere, Anita Saka, Evita Skrebinska un Gunta Terēzija. Atnāciet uz izstādes atklāšanu!

Piektdienas vakarā  no plkst. 22.00 vecpilsētas promenādē notiks bungu šovs ar Kristeru Hartmani un disko nakts ar DJ Robertu Lejasmeijeru.


Otro svētku dienu sāksim ar enerģisku pūtēju ansambļa priekšnesumu, kas modinās pilsētu ar dzīvīgu mūziku. Kā ierasts, visus makšķerniekus un makšķerēšanas entuziastus aicināsim uz sacensībām, kas notiks pie Kandavas laukakmens tilta pār Abavu, motociklu mīļotājiem būs iespēja vērot iespaidīgu Harley Davidson motociklu parādi, savukārt mazākie svētku dalībnieki ūdenspriekus baudīs aizraujošajā pīlīšu regatē Promenādes strautiņā vai sacentīsies sportiskās aktivitātēs skvērā pie Bruņinieku pils maketa. Dienas garumā promenādē būs baudāma plaša kultūras programma.


Gaidāms tradicionālais svētku gājiens, kas pulcēs dalībniekus no dažādām Kandavas un pagastu iestādēm un uzņēmumiem. Vakara kulminācijā notiks grandiozs svētku koncerts, bet svētku noslēgumā visus gaidīs balle, kurā varēs dejot līdz rīta gaismai.

Svētku programmā iekļauti dažādi pasākumi, tostarp amatnieku tirdziņš, mākslinieku darbu izstādes, kā arī īpaši izveidotas bērnu atrakcijas. “Karnevāls Kandavā” ir brīnišķīga iespēja iepazīt mūsu pilsētas kultūru un tradīcijas, kā arī izbaudīt tās mūsdienīgo enerģiju.

Lai iegūtu plašāku informāciju par svētku norisi un programmu, sekojiet informācijai Kandavas un pagastu apvienības oficiālajā mājas lapā www.kandava.lv vai oficiālajā Facebook vietnē @kandavasunpagastuapvieniba.

Nāciet un izbaudiet mūsu pilsētas svētku burvību un karnevāla krāšņumu, kurā ikviens varēs atrast kaut ko sev tīkamu.  Uz tikšanos “Karnevālā Kandavā”!

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Ērģeļmūzikas koncerts

24.05.2024 18:00 kur : Kandavas evaņģēliski luteriskā baznīca

afisa.webp24. maijā plkst. 18:00 Kandavas evaņģēliski luteriskā baznīcā ērģeļmūzikas koncerts.

Ieeja par ziedojumiem.

Lasīt visu ziņu
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top