Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Dāvanu tirdziņš "Ziemassvētki Rūķu ciemā"

16.12.2023 16:00 - 20:00 kur : Kandavas vecpilsētas Promenāde

dsc0324.jpg16. decembrī no plkst. 16.00 līdz 20.00 Promenādē norisinājās DĀVANU TIRDZIŅŠ “ZIEMASSVĒTKI RŪĶU CIEMĀ”.

Visu pasākuma laiku Kandavas vecpilsētā darbojās Rūķu ciema kafejnīcas un veikaliņi, Promenādē skanēja muzikāli sveicieni un Rūķu dāvanu tirdziņam atbilstoša kultūras programma. Promenādē bija baudāma Rūķu parāde, Rūķu ansamblis, loterija, Rūķu karstais dzēriens un fotostudija ar Ziemassvētku vecīti.

Fotogrāfijas no Ziemassvētku vecīša fotostudijas lejuplādējamas šeit: https://failiem.lv/u/eb38mfcwy...

Lasīt visu ziņu galerija (42)

2023. gada Ziemassvētku kausa izcīņa Kandavā - Nakts turnīrs

16.12.2023 18:00 kur : Kandavas sporta halle
naktsturnirs2023.jpgKandavà tradicionāli Ziemassvētku laiks un gadu mija atnāk vienlaicīgi ar sporta aktivitātēm. Tā, 16.decembrī aicinām komandas un arī individuālos dalībniekus uz šī gada Nakts turnīru
  • 18:00 Basketbols 3x3
  • 18:00 šautriņu mešana un zolīte
  • 20:00 volejbols 4x4 

Pieteikties pie A.Bambja līdz 13.12.2023.  Dalības maksa par katru sporta veidu no komandas - 10 eur, šautriņām - 5 eur no personas, zolīti - 10 eur no personas.

2023. gada Ziemassvētku kausa izcīņa Kandavā, nakts turnīra nolikums.

Lasīt visu ziņu

Aktrise Sigita Pļaviņa un ģitārists Māris Kupčs dzejkoncertā "Ziemassvētku dziesma"

16.12.2023 17:00 kur : Zantes kultūras nams

1.jpgZiemassvētku gaidīšanas laiks, kad mūsos ikkatrā mostas vēlme pēc neikdienišķi patiesām emocijām un atvērtas sirds siltuma!

Atvērta sirds, skatuves mīlestība, aktieriskais talants un silts balss tembrs, ir aktrises SIGITAS JEVGĻEVSKAS-PĻAVIŅAS spilgtākās radošās īpašības.

Aktrise, kura nospēlējusi neskaitāmas skaistas lomas uz Liepājas teātra skatuves, savu īpašo popularitāti Latvijā iemantojusi kā Nārbuļu Ieva LTV vēsturiskajā sāgā „Likteņa līdumnieki”. Aktrise, tāpat kā viņas atveidotā Ieva, ir īsta, stipra un gudra latviešu sieviete, kas ciena mūsu tautas vēsturi, kultūru un tradīcijas.

Sigita Pļaviņa piedāvā saviem skatītājiem koncertprogrammu - „ZIEMASSVĒTKU DZIESMA”.
Programmā:

• Visiem labi zināmas un mīļas latviešu komponistu - Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Jāņa Lūsēna, Valta Pūces u.c. dziesmas, kā arī tradicionālās Ziemassvētku dziesmas.

• Dzeja. Sigitas izpildījumā arī labi zināmi dzejoļi iegūst jaunu elpu, krāsu un emocionālu piepildījumu – M. Čaklais, J. Peters, Leonīds Breikšs, Fricis Bārda, Elza Ķezbere u.c.

• Kopā ar Sigitu muzicē ģitārists MĀRIS KUPČS.

Mīļš PALDIES māksliniekiem par jauko svētku noskaņu un sirdssilto satikšanos Zantē!

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Noticis svinīgais pasākums “Tukuma novada Gada balva kultūrā 2023”

15.12.2023

411531880761303946034790370272409148162417n.jpg15. decembrī Jaunpils pilī pulcējās kultūras iestāžu, muzeju, bibliotēku darbinieki un radošas personības, kas 2023. gadā radījušas daudz skaistu un neaizmirstamu mirkļu mums visiem Tukuma novadā!

Lai pateiktos, mūsu novada radošākajiem iedzīvotājiem tika rīkots svinīgs pasākums “Tukuma novada Gada balva kultūrā 2023”, kurā tika apbalvoti kultūras nozares darbinieki par 20 un vairāk nostrādātajiem gadiem kultūras nozarē, kā arī papildus par izdomu tika apbalvoti radošāko un interesantāko pasākumu organizatori.

Pateicības par 20 un vairāk nostrādātiem gadiem:

  • Dacei Lācei par ilggadēju, pašaizliedzīgu un profesionālu darbu, veicot koncertmeistares pienākumus Engures kultūras namā;
  • Egijai Lācei par ilggadēju, pašaizliedzīgu un profesionālu darbu, veicot iedvesmojošu ieguldījumu Zantes kultūras namā un pagastā;
  • Ērodejai Kirillovai par ilggadēju, pašaizliedzīgu un profesionālu darbu, veicot vadītājas pienākumus Zemītes tautas namā;
  • Valdai Dzelzkalējai par ilggadēju, pašaizliedzīgu un profesionālu darbu, veicot vadītājas pienākumus Pūres bibliotēkā;
  • Silvai Nordenai par ilggadēju, pašaizliedzīgu un profesionālu darbu Tukuma novada kultūras nozarē;
  • Agritai Ozolai par ilggadēju, pašaizliedzīgu un profesionālu darbu Tukuma novada kultūras nozarē;
  • Agritai Aleksejenokai par ilggadēju, pašaizliedzīgu un profesionālu darbu, veicot koncertmeistares pienākumus Jaunpilī;
  • Ingai Papendikai par ilggadēju, pašaizliedzīgu un profesionālu darbu, veicot vadītājas pienākumus Jaunpils bibliotēkā;
  • Vijai Ratniecei par ilggadēju, pašaizliedzīgu un profesionālu darbu, veicot pienākumus Tukuma bibliotēkā;
  • Daigai Šmitenbergai par ilggadēju, pašaizliedzīgu un profesionālu darbu Tukuma novada kultūras nozarē;
  • Līgai Ligerei par ilggadēju darbu un atbildīgu attieksmi, veicot bibliotekāres pienākumus Džūkstes bibliotēkā;
  • Daigai Bļusinai par ilggadēju darbu un atbildīgu attieksmi, veicot bibliotekāres pienākumus Tukuma bibliotēkā.

Nominācijas:

  • Gada konkurents (iestāde, kas netiek finansēta no pašvaldības, kas “nosmēlusi man krējumu) – Engures ceptuve “KuKul”. Gardās smalkmaizītes piesaista daudzus no tuvākām un tālākam vietām, taču viss nebeidzas tikai ar kūciņu un kafiju, uzņēmēji organizē arī dažādus muzikālos vai dzejas vakarus. Pirms neilga laiciņa, “KuKul” kaimiņos atvērās “Mazjūras brūzis”, kas piedāvā Engures alu, šobrīd abiem apvienojoties, tiks veidoti dažādi pasākumi mākslas baudītājiem un gurmāniem.
  • Gada dinozaurs (ilggadējs, tradicionāls, vietējās sabiedrības iecienīts pasākums) – “Zušuciema balle”. Engurē Zušuciema gada balva ir viens no gaidītākajiem pasākumiem – tas ir apskats par iepriekšējo gadu Engures pagastā, kur tiek godināti un apbalvoti cilvēki kultūras, sabiedrības un sporta jomā. Pasākums 2023. gadā nosvinēja savu 10 gadu jubileju, tas ir ar humoru veidots pasākums, taču ar nozīmi ikvienam pagasta iedzīvotājam.
  • Gada labdarības pasākums (pasākums ar mērķi organizēt palīdzību, atbalstīt konkrētu mērķi vai iniciatīvu) – “Ar mūziku pret vētru”. Pēc 7. augusta postošās lielgraudu krusas Jaunpils pagastā un apkārtnē Jaunpils pils komanda divu nedēļu laikā noorganizēja labdarības koncertu ar mērķi pievērst sabiedrības un atbildīgo iestāžu uzmanību notikušajam postam, kā arī vākt ziedojumus vētrā cietušajiem – Jaunpils pilij, Jaunpils baznīcai un Jaunpils mājsaimniecībām. Koncertā piedalījās vairāk kā 20 Latvijā atpazīstamu mākslinieku, koncerts ilga vairāk kā 5 stundas un norisinājās neierastā vietā – Jaunpils pils priekšā. Tiem kam nebija iespēja ierasties un baudīt koncertu klātienē to varēja vērot tiešraidē.
  • Gada izraktenis (ar pagātni saistīts, īpašiem notikumiem bagāts pasākums) – “Pepsi night party”.  Kopš 1998. gada Lapmežciema Tautas nams bija kā “Pepsi Night Party” mājvieta un ar savu radošo pieeju parādīja, ka ir labākie savā jomā. Regulāri ar savu pasākumu viesojās arī Engurē, Jūrmalas skolās, Rīgas 3. vidusskolā, Tehniskajā universitātē, tā laika Daiļamatniecības vidusskola, un pat CSDD Bauskas ielā darbinieku pasākumā.
  • Gada izstāde (tekstila, gleznu, foto u.c. izstāde, kas bijusi plaši apmeklēta vai izraisījusi lielu sabiedrības rezonansi) – “Septiņpadsmit noslēpumu dārzi”. Izstādē skatāmi mākslinieces Madaras Botmanes kostīmi no izrādes "Alise Brīnumzemē". Par šiem tērpiem māksliniece saņēmusi "Spēlmaņu nakts" balvu kā gada kostīmu māksliniece.
  • Gada inovatīvākais pasākums (kultūrā, muzejā, bibliotēkā kaut kas jauns, unikāls) – “Veļu taka Engurē”. Engures kultūras komanda sadarbībā ar uzņēmumu SIA “Artistic” izveidoja gaismas taku, kur ikvienam bija iespēja mūsdienīgā gaisotnē iepazīt latviešu tautas tradīcijas par veļiem, kā arī dzirdēt dažādus mistiskus stāstus, kas norisinājušies tuvējā apkārtnē. Vides gaismu objekti, dažādas instalācijas un skaņas, ļāva baudīt meža burvību un piedzīvot elpu aizraujošas sajūtas.
  • Gada pasākums “ārpus rāmjiem” (speciāli radīta pasākuma vieta ārpus ierastās vides) – “Koncerts uz Kaņiera ezera saulrieta laikā”. Šī gada augustā notika pasākums “Koncerts uz Kaņiera ezera saulrieta laikā” – pirmo reizi Kaņiera ezerā notika pasākums uz ūdens, iespēja ikvienam izbaudīt vasaras vakaru un mūziku, būt vietā un laikā, kad romantika, ilgas, pārdomas un sapņi satikās.
  • Gada uzvara (par izcilību un ieguldījumu) – “Tukums UNESCO literatūras pilsēta”. Izvirzīta atsevišķa nominācija, kas tiek pasniegta par izcilību un ieguldījumu Latvijas literatūras jomā, ienesot Tukuma vārdu UNESCO Radošo pilsētu tīklā. Tas ir apliecinājums tam, ka latviešu valoda un kultūra ir dzīva, auglīga un pilna ar stāstiem, kas gaida, lai tos atklātu.
  • Gada notikums (pasākums ar vislielāko apmeklētāju skaitu) – “Rožu gaismas dārzs”. Izstāde pieprasījuma dēļ, tika pagarināta par trīs dienām, ar papildus koncertiem, kuros uzstājās vietējie mākslinieki. Tas bija neaizmirstams piedzīvojums, kas apvienoja ziedu, gaismas un mūzikas skaistumu. Izstādi apskatīja vairāk nekā 35 000 apmeklētāju. 
Lasīt visu ziņu galerija (15)

Aicinām pieteikt īpašumus noformējumu konkursam “Ziemassvētku Smukums 2023”

29.11.2023 - 15.12.2023

smukums2022.jpgTurpinot aizsākto tradīciju, veicinot svētku noskaņas radīšanu Tukuma novadā, Tukuma novada pašvaldība izsludina Ziemassvētku noformējumu konkursu “Ziemassvētku Smukums 2023”.

Aicinām novada iedzīvotājus un iestādes piedalīties Ziemassvētku noformējuma veidošanā, veicinot aktīvu sadarbību un līdzdalību ziemas smukuma radīšanā un svētku svinēšanā pilsētās un pagastos.

Pieteikties konkursam var ikviens – izglītības iestādes, pakalpojumu, tirdzniecības, finanšu pakalpojumu un rūpniecības uzņēmumi, privātpersonas gan ar privātmāju un pagalmu noformējumiem, gan daudzdzīvokļu ēkās dzīvojošie ar rotātajiem balkoniem un lodžijām.

Savu un kaimiņa veikumu konkursam var pieteikt no 4. līdz 15.  decembrim:

  • aizpildot anketu (pieejama: https://ieej.lv/p2PCT);
  • zvanot katras attiecīgās pagasta pārvaldes, Kandavas pilsētas un pagastu apvienības vai Tukuma novada pašvaldības administrācijas klientu apkalpošanas centram Tukumā, (kontaktinformācija skatāma: www.tukums.lv sadaļā “Kontakti”).

Ziemassvētku rūķi pieteiktos objektus dosies lūkot no 18. decembra līdz 22. decembrim un vērtēs noformējuma atbilstību Ziemassvētku tematikai un noskaņai, kā arī objekta vizuālā koptēla kvalitāti gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā.

Lai Ziemassvētku gaidīšanas prieks un sirsnība rod vietu arī jūsu sirdīs!

Konkursa nolikums

Lasīt visu ziņu

Pats sev!

13.12.2023 16:00 - 19:00 kur : Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Nagla"

13.decembrī plkst.16 tiekamies Kandavas MJIC NAGLA zālē, kur kopā ar Edīti Melni tev būs iespēja pagatavot lieliskas dāvaniņas pašam sev vai saviem tuvajiem.

ozonsplakati.jpgPasākums tiek organizēts projekta "OZONS!" ietvaros, ir bez maksas un paredzēts jauniešiem vecumā no 13 līdz 25 gadiem.

Pieteikšanās, sūtot ziņu uz e-pastu: jcnagla@inbox.lv

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un/vai filmēts, un šie materiāli var tikt publiskoti.

Projekts finansēts ar Eiropas Komisijas “Eiropas Solidaritātes korpuss” atbalstu, kuru Latvijā administrē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.

Lasīt visu ziņu galerija (1)

Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolas skolotāja Danuta Eva Bite saņem balvu konkursā "Jaunais skolotājs"

12.12.2023 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

dsc0109.jpg12. decembrī Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas zālē svinīgā gaisotnē tika apbalvota dabaszinību un bioloģijas skolotāja Danuta Eva Bite, kura uzvarējusi Latvijas Izglītības fonda un "Latvijas Avīzes" rīkotajā konkursā "Jaunais skolotājs".

"Danuta savus mācību priekšmetus māca ar lielu entuziasmu un nodod skolēniem savas zināšanas praktiskai darbībai. Ja ir jānosauc skolotājs, kurš nekad neatteiks palīdzību, tad tā noteikti ir Danuta. Skolotāja motivē skolēnus gatavoties mācību olimpiādēm un konkursiem, kurās tiek gūti labi rezultāti. Danuta, veidojot mācību stundas saturu, ievēro katra vecumposma bērnu īpašības, meklē jaunus mācību stundu materiālus, idejas, kā mācību vielu padarīt interesantāku. Viņa vienmēr cenšas ieinteresēt un motivē bērnus izmantot pieejamos resursus, lai radītu patīkamu vidi ikdienā un svētkos. Jā, skolēniem patīk, ja viņi tiek iesaistīti un tiek uzticēta lielāka atbildība. Viņa spēj iedvesmot ar savu dzīvesprieku. Novēlu, lai viņai pietiek spēka un izturības turpināt, tāpat kā iesākts, un kļūt par padomdevēju un atbalstu daudziem skolēniem un viņu vecākiem," tā par Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas dabaszinību un bioloģijas skolotāju Danutu Evu Biti pieteikuma vēstulē raksta vidusskolas skolēna mamma Laila Balode.

Konkurss notika jau piekto reizi, un tajā tika aicināti piedalīties jaunie pedagogi, kuri skolā aizvadījuši pirmos divus darba gadus. Tā mērķis ir popularizēt jauno skolotāju pirmo darba gadu pieredzi, noskaidrot skolotāju un skolēnu savstarpējo attieksmi un cieņu, bet tā uzdevumi - iepazīstināt ar jauno skolotāju darba pieredzi, problēmām, motivēt skolēnus iesaistīties jauno skolotāju un savas skolas vērtēšanā, kā arī paaugstināt skolotāja prestižu.

Konkursa žūrija: Latvijas Izglītības fonda valdes priekšsēdētājs Ilgvars Forands, fonda valdes locekļi Latvijas Universitātes profesors Andris Kangro, augstskolas "RISEBA" asociētā profesore Raina Vīra, uzņēmuma "Latvijas Mediji" valdes locekle, grāmatnīcu tīkla "Globuss" vadītāja Evija Veide un "Latvijas Avīzes" žurnāliste Ilze Kuzmina.

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Ziemassvētku pasākums Zantes pagasta senioriem

12.12.2023 13:00 kur : Zantes kultūras nams

2.jpg12.decembrī ar skanīgām dziesmām un lustīgām dejām ir aizvadīts Ziemassvētku ieskaņas pasākums Zantes pagasta senioriem.

Seniorus svētkos sveica Zantes pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Kālis, Zantes pensionāru biedrības vadītāja Daina Eversone, Zantes ģimenes atbalsta centra direktore Aija Švāne un Kandavas pensionāru biedrības pārstāvji.

   Ar skaistām dziesmām ukuleļu pavadījumā Ziemassvētku noskaņu uzbūra Zantes pamatskolas bērni un skolotāja Kristīne Elksnīte.

      Pasākumā tika sumināti Zantes pagasta senākie seniori -  AUSMA OLIŅA (99 gadi), ĀRIJA BIEDRE (95 gadi) un IVARS ĒDOLFS (88 gadi), kā arī tika sveikti jaunie pensionāri, kuriem šogad paliek 65 gadi.

     Paldies par atbalstu senioru ikdienas rūpēs tika teikts Sanitai Plotko, Agnesei Kozuliņai, Gundai Rorbahai, Dairai Mihailovai, Dainai Ozolai, Lilijai Pisarenko, Mārai Brīverei, kā arī Jēču ģimenei.

     Ar sirsnīgu koncertu un reizē lustīgu ballīti priecēja mūziķis ARTIS ŠIMPERMANIS. Seniori priecājās, ka varējuši gan izdziedāties, gan izdejoties.

   PALDIES visiem mazajiem un lielajiem rūķiem, kas palīdzēja tapt tik brīnišķīgam pasākumam:

Zantes pamatskolas bērniem un skolotājai Kristīnei Elksnītei,

Zantes pagasta pārvaldes vadītājam Jānim Kālim,

„Leļu” saimniekam Mihailam Balašovam,

Zantes pagasta sociālajai darbiniecei Ligitai Feldmanei,

Zantes ģimenes atbalsta centra direktorei Aijai Švānei,

Zantes ģimenes atbalsta centra saimniecēm  - Initai Usai un Kristīnei Poškai,

Galvenajam senioru rūķim – Zantes pagasta pensionāru biedrības vadītājai Dainai Eversonei.


Lai gaišas domas, sagaidot Ziemassvētkus, un lai stipra veselība Jaunajā gadā!

 Zantes kultūras nama vadītāja Egija Lāce

Lasīt visu ziņu galerija (20)

Tirgotāju pieteikšanās dāvanu tirdziņam "Ziemassvētki Rūķu ciemā"

21.11.2023 - 12.12.2023 kur : Kandavas vecpilsētas Promenāde

4026527886877043567984274750426845695599050n.jpg16.decembrī Kandavas vecpilsētas promenādē no plkst. 16:00 līdz 20:00 norisināsies svētku dāvanu tirdziņš "Ziemassvētki Rūķu ciemā".
Tirgotājiem ierasties no plkst. 14:00, katram parūpēties par savu noformējumu, atbilstoši tematikai (rūķu cepures utt.) Info t. 25771108.
Tirgotājiem pieteikšanās: https://ej.uz/davanutirdzinskandava

Nolikums Davanu%20tirgus23_nolikums_JR.pdf

Lasīt visu ziņu
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top