Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Latvijas 105.gadadienai un Zantes kultūras nama 25 gadu jubilejai veltīts koncerts "ŠĪ DIEVA ZEME"

17.11.2023 19:00 kur : Zantes kultūras nams

27.jpg17.novembrī Zantē nosvinēti dubultsvēki – Latvijas 105.gadadiena un Zantes kultūras nama 25 gadu jubileja. Visus klātesošos svētkos sveica Zantes pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Kālis, aicinot ne tik daudz domāt par to, ko mēs nevaram un kā mums nav, bet gan novērtēt to, kas mums ir dots.

Zantes pagasta pārvaldes Pateicības rakstu „CILDINĀJUMS” saņēma:

  • DAINA EVERSONE – par ilggadēju un pašaizliedzīgu mūža darbu medicīnā Zantes pagastā.
  • LIESMA UPMANEpar ilggadēju un radošu ieguldījumu Zantes pagasta kultūras dzīvē. Lepojamies, ka Liesma saņēma arī Latvijas Nacionālā kultūras centra Atzinību par ilggadēju un aktīvu līdzdalību amatiermākslas kolektīvu darbībā un novada kultūrvides veidošanā.
  • EGIJA LĀCE - par radošu un pašaizliedzīgu kultūras dzīves organizēšanu Zantes pagastā.

Tā nu ir sanācis, ka jau 20 gadus man ir uzticēts vadīt kultūras dzīvi Zantē, un vislielākais paldies man jāsaka savai ĢIMENEI, bez kuras atbalsta šis darbs nemaz nebūtu paveicams. Mīļš paldies zanteniekiem par labajiem vārdiem, sveicieniem un mana darba novērtējumu!

Izstaigājot atmiņu ceļus, tika atzīmēta Zantes kultūras nama 25 gadu jubileja. Pirms 25 gadiem 18.novembrī  reizē ar Latvijas 80.dzimšanas dienu tika vērtas jaunā kultūras nama durvis. Tas bija neaizmirstams notikums, kad, pa mirdzošiem lukturīšiem izgaismotu ceļu, zantenieki no vecā tautas nama devās uz jauno kultūras namu. Par  šo skaisto namu namu esam pateicīgi tā laika Zantes pagasta padomes priekšsēdētājai Silvijai Tiltiņai.

Zantē allaž bijusi aktīva kultūras dzīve, jo zantenieki vienmēr mācējuši kopā pulcēties, lai prieku rastu. Vislielākā kultūras nama bagātība ir amatiermākslas kolektīvi jeb pašdarbnieki. Liels prieks, ka Zantē ir tādi pašdarbnieki, kas ar savu darbību kultūras dzīvi un tradīcijas kopj jau ilgus gadus.

Zantes kultūras nama PATEICĪBAS RAKSTUS par ilggadēju un aktīvu līdzdalību amatiermākslas kolektīvos saņēma ilggadēji pašdarbnieki.

35 gadus amatiermākslas kolektīvos darbojas:

  • INITA USA
  • DACE RASA
  • ELITA OSE

25 gadus amatiermākslas kolektīvos darbojas:

  • ANTRA GRUNDMANE
  • DAIGA POŠKA
  • INA GRĪSLE

Zantē varam lepoties ar kuplu pašdarbnieku saimi, un man liels prieks par katru no viņiem. Esmu no sirds pateicīga arī kolektīvu vadītājiem. Tā ir liela veiksme strādāt kopā ar tik radošiem, aktīviem un mērķtiecīgiem cilvēkiem.

      Koncertā  piedalījās visi Zantes kultūras nama amatiermākslas kolektīvi:

  • Zantes kultūras nama jauktais koris, diriģente Zane Ņukša-Valdmane.
  • Folkloras kopa „Vācelīte”, vadītāja Taira Grošteine.
  • Jauniešu deju kolektīvs „Sīpa” un vidējās paaudzes deju kolektīvs „Ducele”, vadītāja Marita Jekuma.
  • Teātra kolektīvs, režisore Antra Grundmane.

Liels PALDIES kolektīvu vadītājiem un amatiermākslas kolektīviem par ieguldīto darbu un enerģiju. Tikai kopā mēs varam radīt skaistus svētkus!

     Par skaņu un gaismu gādāja Jurģis Muska un Kristers Oliņš.

     Svētki noslēdzās ar balli, kurā par dejotprieku gādāja grupas „ROJA” muzikanti.

     Lai lepojamies ar savu valsti un lai esam laimīgi savā Zantē!

Zantes kultūras nama vadītāja E.Lāce

Lasīt visu ziņu galerija (29)

Pašpārvaldes jaunieši piedalās Tukuma novada pašpārvalžu apmācībās

13.11.2023 - 14.11.2023

img-20231115-wa0002.jpg



Skolēnu pašpārvalde piedalījās Tukuma novada pašpārvalžu apmācībās.

Paldies Montai, Adriānai, Dagnijai un Tomam!


                                                                                                                                                                                Skolotāja Elita Ose

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Lāčplēša dienas kausa izcīņa novusā

12.11.2023 10:00

da4deaa8-a0f8-48a2-87ac-45be741e765e.jpg12.novembrī plkst. 10:00 Valdeķu kultūras namā Lāčplēša dienas kausa izcīņa novusā.

Lasīt visu ziņu

II Latvijas mūsdienu radošais deju grupu konkurss " KANDAVAS DEJU FESTIVĀLS 2023"

12.11.2023 kur : Kandavas kultūras nams

kandavas-deju-festivals-2023.jpgAicinājums II Latvijas mūsdienu radošajās deju grupu konkursā „KANDAVAS DEJU FESTIVĀLS 2023”, kas notiks 2023. gada 12. novembrī Kandavas kultūras namā. Konkursa mērķis ir popularizēt deju nozīmi bērnu, jauniešu un pieaugušo vidū, atbalstīt dejotājus, stimulēt viņu dejotprasmi un radošumu, kā arī veicināt deju kolektīvu un vadītāju sadraudzību un pieredzes apmaiņu.
Konkursā- festivālā aicināti dejotāji no pirmās klases līdz neierobežotam vecumam. Dalībnieki var būt Latvijas izglītības iestāžu, kultūras iestāžu un neatkarīgo deju studiju grupas, sākot ar 5 dejotājiem grupā, kuri konkursam sagatavojuši brīvas izvēles mūsdienu deju žanra vienu deju. Dalībniekus vērtēs profesionāla žūrija, ņemot vērā vērtēšanas kritērijus. Žūrija noteiks katra vecuma kategorijas 1.,2.,3.vietas ieguvējus un konkursa GRAND PRIX, LABĀKAIS PEDAGOGS titulu ieguvējus, bet skatītājiem būs iespēja noteikt SKATĪTĀJU SIMPĀTIJAS titula ieguvēju.
Lai pieteiktos konkursam līdz 3.novembrim (ieskaitot) jāaizpilda elektroniskā pieteikuma anketa https://ej.uz/kandavasdejufest ivals Skatītājiem biļetes cena 3 eur.
Nolikums pielikumā un mājas lapā www.kandava.lv .
Kandavas kultūras nama vadītāja- Kristīne Broka- Meļķe, tel. 28642222.
Konkursa e-pasts: kandavasdejufestivals@gmail.com

NOLIKUMS-%20KANDAVAS%20DEJU%20FESTIV%C4%80LS%202023.pdf

Lasīt visu ziņu

Par Satiksmes ierobežojumiem Kandavā 11. novembrī

11.11.2023 16:45 - 17:45

11novslegts.jpgSestdien, 11. novembrī Kandavā notiks Lāčplēša dienas lāpu gājiens, kura laikā pilsētas iedzīvotājiem un viesiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem.

11.novembrī no plkst 16:45 līdz 17:45 tiks slēgti sekojoši ielu posmi: Raiņa iela no PII "Zīļuks" līdz Pūzurgravas ielai un Pūzurgravas iela no Raiņa ielas līdz Abavas ielai.


Plkst. 17.00 Pulcēšanās un Lāpu gājiens no PII ”Zīļuks” stāvlaukuma, piedaloties Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālās vidusskolas audzēkņiem. Plkst. 17.30 Svinīgs brīdis pie CANDOWE burtiem. Plkst. 18.00 Piemiņas pasākums ar svinīgām uzrunām, patriotisku dzeju un dziesmām skvērā pie Bruņinieku pilskalna “Lāčplēša spēku Latvijai!”.

Lasīt visu ziņu

Sieviešu līgas sacensības novusā

11.11.2023 09:00 kur : Valdeķu kultūras nams

novuss.jpg11. novembrī no plkst. 9.00 Valdeķu kultūras namā novusa federācijas sieviešu līgas sacensības novusā.

Lasīt visu ziņu

Lāčplēša diena Zantē

11.11.2023 18:00 kur : Zantes kultūras nams

whatsapp-image-2023-11-11-at-21-39-13-1.jpg11.novembrī lieli un mazi zantenieki kuplā skaitā pulcējās pie skolas, lai, turpinot tradīciju, dotos Lāčplēša dienas atcerei veltītajā lāpu gājienā uz Piemiņas vietu pie ozola. Liels prieks par tik lielu iedzīvotāju atsaucību! Par drošu un organizētu gājienu kā vienmēr rūpējās Zantes zemessargi.
Šī ir diena, kad pieminam tos, kuri cīnījās, tos, kuri nepadevās, tos, kuri nosargāja Latviju. Piemiņas vietā tika noliktas svecītes un pasākuma noslēgumā visi klātesošie vienojās kopīgā dziesmā, kas izskanēja mūžīgai Brīvības cīņās kritušo karavīru piemiņai.

Paldies par sadarbību Zantes pamatskolas vēstures skolotājai Zanei Laktiņai un 8.klases skolotājai Antrai Grundmanei. Paldies skolēniem – Adrianai Mušketovai, Lindai Grinšponei, Reinim Zonbergam un Markusam Mušketovam!

Paldies vienmēr atsaucīgajiem Zantes zemessargiem, īpaši Raitim Evarsonam. Paldies zemessargam Edijam Strogonovam, kuram šogad bija tas gods nest Latvijas karogu! Paldies Zantes pamatskolas jaunsargiem un vadītājam Jānim Pūpolam! Paldies visiem zanteniekiem, kas piedalījās un bija kopā!

Lasīt visu ziņu galerija (9)

LĀČPLĒŠA DIENA KANDAVĀ

11.11.2023 17:00 kur : Bruņinieku pilskalns jeb Livonijas ordeņa pilsdrupas
7e9a8723.jpg

11. novembra vakarā Kandavā ar lāpu gājienu un svinīgu pasākumu "LĀČPLĒŠA SPĒKU LATVIJAI" tika svinēta Lāčplēša diena. 

Pie CANDOWE burtiem, skanot Latvijas Valsts himnai, tika pacelts Latvijas karogs un izskanēja gan dzeja, gan dziesmas no patriotiskās rokoperas "Lāčplēsis", bet skvērā pie Bruņinieku pilskalna bija sirsnīgs pasākums, kurā visus uzrunāja Tukuma novada domes priekšsēdētāja vietniece Inga Priede, Kandavas un pagastu apvienības vadītājs Jānis Mazitāns, kā arī Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālās vidusskolas direktora vietnieks militārās izglītības un nodrošinājuma jautājumos, rezerves kapteinis Andis Ābelīts.

Pasākumu muzikāli kuplināja pianiste Ilze Vaice, flautiste Lineta Mūrniece, dziedātāja Kristīne Broka- Meļķe, bet dzeju lasīja un pieteica Artūrs Strazds- Strazdiņš.

Pasākumu organizēja Kandavas kultūras nams. Režisore K.Broka-Meļķe. Paldies kultūras nama komandai par iegldīto darbu, lai kopā radītu svētkus gan kandavniekiem, gan mūsu ciemiņiem. Šajā vakarā izskanēja vārdi- Nāc, Lāčplēsi!
Šoreiz mēs cieši kopā turamies, šoreiz tauta, spēcīgā vīrā vērtusies, ja vajadzēs, cīnīsies. Nāc, Lāčplēsi! Tauta ir kopā ar tevi! Novēlam Latvijai Lāčplēša spēku un saliedētību!
Foto: J.Priednieks


Lasīt visu ziņu galerija (49)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top