Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Vara Klausītāja zīmējumu teātra izrāde "ČELLĪNO CEĻO"

12.09.2023 10:00 kur : Kandavas kultūras nams

3634406046331119455910024143541074429691149n.jpgPirmo reizi Kandavā - Vara Klausītāja zīmējumu teātra izrāde "Čellīno ceļo" SKOLAS SOMAS projekta ietvaros!

"Čellīno ceļo" ir dzīvespriecīga sajūtu izrāde bez teksta, kuras laikā čelliste uz skatuves atskaņo pazīstamus Baha skaņdarbus, ik pa laikam apstājoties, lai ieklausītos un paskatītos apkārt. Pēkšņi telpā parādās vēl divas būtnes – Krāsiņa un Deja. Kad mūzika skan, Krāsiņa un Deja kustas; kad mūzika apstājas, apstājas arī tās. Tā ir spēle, ko katrs no mums ir spēlējis bērnībā. Izrāde turpinās, mainot noteikumus. Uz skatuves Krāsiņa un Deja kopā ar Čellino spēlē spēles, kuru noteikumiem skatītāji var viegli sekot.

Ikdienā mums katrai vietai ir savi noteikumi, gluži kā izrādē. Reizēm jūtamies kā uz kraujas malas, ar aizsietām acīm. Tev ir jāpieņem jaunie spēles noteikumi, kas ir svarīgi dzīvei un mēs atkal nonākam citā spēlē. Tas ir ceļojums no vienām sajūtām un emocijām uz citām, sastopoties ar dāsnumu, greizsirdību, līdzjūtību un draudzību.

Izrāde piemērota bērniem no 5 gadu vecuma, savukārt, skolas vecuma bērni aicināti apmeklēt izrādi kopā ar klasi, "Latvijas Skolas soma" programmas ietvaros. E-pasts skolu pieteikumiem: kandavaskulturasnams@tukums.lv tālrunis uzziņām +371 25771108.

Zīmējumu teātrim raksturīga unikāla teātra forma, kas apvieno zīmēšanu uz skatuves, mūziku, deju un aktierspēli, sniedzot skatītājam aizraujošu un augstvērtīgu mākslas pieredzi.
Piedalās:
Guna Šnē – Čellīno,
Karīna Karahona – Krāsiņa,
Aija Putniņa – Deja.
Scenogrāfe: Hiroko Oshima (Japāna),
Horeogrāfe: Ilze Bloka,
Režisors un idejas autors: Varis Klausītājs

Izrādes ilgums 45 min.
Auditorijas vecums: 5+ (īpaši interesēs līdz 11 gadiem (ieskaitot))

Lasīt visu ziņu

Donoru diena Kandavā 7.septembrī un Tukumā 11.septembrī

07.09.2023 - 11.09.2023

vadcpartneru-soc-tikliv3-horizontals.jpgInformējam, ka 7.septembrī no plkst. 10:00 - 13:00 Sociālās palīdzības centrā Kandavā  (Jelgavas ielā 4a) un 11.septembrī no plkst. 09:00 - 13:00 Tukuma ledus hallē (Stadiona ielā 3) notiks Donoru diena.

Būsiet laipni gaidīti! Katra donora atsaucība ir ļoti svarīga, lai kopīgi palīdzētu visiem pacientiem, kam tas ir nepieciešams!


Tu vari kļūt par asinsdonoru, ja:

  • Esi 18 - 65 gadus jauns;
  • Sver ne mazāk par 50 kg;
  • Dienā pirms asins nodošanas neesi lietojis alkoholu;
  • Esi paēdis, izgulējies, atpūties, jūties labi;
  • Esi vesels un pēdējā laikā neesi slimojis;
  • Pirms tam esi lietojis veselīgu uzturu un daudz šķidruma.

Asins donora anketa (derīga trīs dienas): https://www.vadc.lv/donoriem/a...

vadc.jpg

Lasīt visu ziņu

10. septembris Kandavā- Tēva dienas zīmē

10.09.2023 11:00

img-20230910-wa0009.jpgKandavā 10. septembrī  divās norises vietās - Rīgas Vācu kultūras biedrības filiālē "Štempeļhofa" un Kandavas multifunkcionālajā jaunatnes iniciatīvu centrā "Nagla"  - ar interesantām aktivitātēm tika aizvadīta Tēva diena. 

Latvijā plaši pazīstamais pārmaiņu treneris Arturs Šulcs ar viesiem diskutēja par tēva tapšanu jau kopš bērnības. Komandas piedalījās īpaši izveidotā interaktīvā pārgājienā "Ī - ĪSTĀ tēvu taka", pēc kā visi izsalkušie baudīja Kandavas īstās latvju saimnieces Kitijas Švīgeres meistardarbu  - rudens zupu. Pēcpusdienu bagātināja gan lielformāta spēles, gan T-kreklu dizaina konkursa uzvarētāju apbalvošana, gan iepazīšanās ar vectēvu, kas bīstamāks par datoru.

Tēva diena aizvadīta, un jau laicīgi aicinām uz nākamiem pasākumiem! Viena vieta uz brieža vienmēr ir brīva! Kandavnieki un Tukuma novada ģimenes - esiet aktīvi savas pilsētas pasākumu apmeklētāji!

Pasākumu finansiāli atbalstīja Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem, programma "Ģimenei draudzīga pašvaldība".

Īstenotājs: Latvijas Vācu savienība. Pateicamies Tukuma novada domei un Kandavas un pagastu apvienībai par organizatorisko atbalstu!

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Nenokavē! Piedalies Tēvu superdienas T-kreklu dizainu konkursā!

26.08.2023 - 09.09.2023 - 17:30 kur : Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Nagla"

tevu-diena-plakats-210-297mm.jpg

Kandavas Tēvu Superdienas T-kreklu dizaina konkursa noteikumi

1. Vispārīgie noteikumi:

1.1. T-kreklu dizaina konkursa mērķis (turpmāk tekstā - Konkurss) ir veicināt Kandavas un pagastu apvienības bērnu un jauniešu (turpmāk tekstā – Konkursa dalībnieki) radošo izpausmi, veidojot Tēvu dienai veltītu T-krekla dizainu.

1.2. Konkursa tēma “Tēvu Superdiena Kandavā”.

1.3. Konkursu organizē Latvijas Vācu savienība sadarbībā ar Kandavas Multifunkcionālo jaunatnes iniciatīvu centru NAGLA un biedrību “Kandavas novada jauniešiem” (turpmāk tekstā – Organizators). Projekta „Pasākumu cikls ģimenēm Kandavā „ZĪLE”  Nr. 2023.LV/ĢDP/35 finansētājs: Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem, programma "Ģimenei draudzīga pašvaldība".

2. Pieteikšanās noteikumi:

2.1. Konkursā var piedalīties jebkurš Tukuma novadā, īpaši Kandavas un pagastu apvienības teritorijā dzīvojošs Konkursa dalībnieks individuāli vai kopā ar ģimenes locekļiem, izņemot žūrijas locekļus, iesniedzot ne vairāk kā 3 (trīs) dizainus.

2.2. Konkursa dalībnieki T-krekla dizainu iesniedz elektroniskā veidā, līdz 03.09.3023. to sūtot uz e-pasta adresi: jcnagla@inbox.lv ar norādi “Tēvu T-kreklu konkurss”.

2.3. Dizaina attēla faila nosaukums jāveido pēc šāda principa: Vārds_Uzvārds_dizaina kārtas numurs (ja ir vairāki), piemēram, Janis_Ozolins_1.

2.4. Gadījumā, ja attēlu kopējais apjoms ir lielāks par 20 MB, dalībniekam tie jāaugšuplādē kādā no datu glabāšanas vietnēm (failiem.lv; wetransfer.com vai tml.) un links jānosūta uz Konkursa organizatora norādīto e-pastu.

2.5. Nepilnīgas informācijas iesniegšanas gadījumā konkursa žūrija ir tiesīga neizvērtēt iesniegto pieteikumu.

3. Pieteikumu vērtēšana:

3.1. T-krekla dizainam jāatbilst konkursa tēmai “Tēvu Superdiena Kandavā” un tas var būt veltīts dizaina iesniedzēja tētim (audžutēvam, vectēvam, krusttēvam vai kādam citam vīrietim, kas pilda tēva lomu”.

3.2. Dizains nedrīkst iekļaut klajus reklāmas elementus, tostarp, uzņēmumu logotipus.

3.3. Dizains nedrīkst pārkāpt vispārpieņemtās morāles un ētikas normas, kā arī Latvijas Republikā spēkā esošo normatīvo aktu prasības, tajā skaitā Vispārīgo datu aizsardzības regulas prasības attiecībā uz fizisko personu datu apstrādi.

3.4. Dizainam jābūt oriģinālam autora vai autoru kolektīva darbam.

3.5. Dizaini drīkst būt gan fotografētas vai ieskenētas skices uz papīra, gan veidoti grafiski.

3.6.Neievērojot 3.1. – 3.5. punktā minētās prasības, darbs var tikt izslēgts no dalības konkursā bez iepriekšēja brīdinājuma.

3.7. Neievērojot 3.3. punktā minēto prasību, no dalībnieka var tikt piedzīti zaudējumi, ja tādi Konkursa organizētājam radušies sakarā ar dizaina patiesā autora pretenzijām pret Konkursa organizētāju.

3.8. Konkursā iesniegtie darbi tiek vērtēt pēc sekojošiem kritērijiem:

3.8.1. atbilstība konkursa tematam;

3.8.2. atbilstība konkursa vadlīnijām;

3.8.3. iesniegtā darba oriģinalitāte.

4. Konkursa termiņi:

4.1. Pieteikums konkursam jāiesniedz no izsludināšanas brīža līdz 3. septembra plkst. 23.59. Konkursa rezultāti tiks paziņoti Latvijas Vācu Savienības organizētajā pasākuma cikla ģimenēm Kandavā “Zīle” “Tēvu Superdienā”, 10.septembrī 17:30 pie Kandavas skeitparka, kā arī pēc tam Kandavas Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra NAGLA ārējos komunikācijas kanālos (www.jcnagla.lv, kā arī Facebook un Instagram profilos).

5. Konkursa žūrija:

5.1. Konkursa žūriju veido trīs cilvēki – pa vienam pārstāvim no Latvijas Vācu savienības, Kandavas Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra NAGLA un biedrības “Kandavas novada jauniešiem”.

5.2. Žūrija atlasa labākos no iesniegtajiem T-kreklu dizainiem, kas tiek virzīti uz balsošanu.

6. Balsošana:

6.1. Konkursa uzvarētājs tiek noteikts balsojumā Kandavas Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra NAGLA sociālo mediju - Facebook un Instagram  lapās.

6.2. Balsošanā var piedalīties ikviens interesents, balsojot par vienu no dizainiem.

6.3. Balsojuma kārtība:

6.3.1. Katram dizainam publiskajā balsojumā tiek skaitītas emocijzīmes zem dizaina attēliem, kas publicēti Kandavas Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra NAGLA sociālo mediju profilos: Instagramā – sirsniņas, Facebookā – jebkura emocijzīme zem attēla. Viena emocijzīme ir vienāda ar 1 punktu. Balsot būs iespējams līdz 9.septembrim;

6.3.2. Publiskais balsojums (līdz 50 %) un žūrijas balsojums (līdz 50 %) ļaus sarindot T-kreklu dizainus  un noteiks konkursa galveno uzvarētāju;

6.3.3. Pārsteiguma balva būs arī kādam no nejauši izvēlētiem balsotājiem.

6.4. Pirmās vietas ieguvējs saņems tēva T-kreklu ar savu dizainu, otrās vietas ieguvējs – krūzi ar savu dizainu, bet trešās vietas ieguvējs krūzes paliktnīti ar savu dizainu. Balvas būs iespējams saņemt 10.septembrī, 17:30 pie Kandavas skeitparka, kā arī pēc tam Kandavas Multifunkcionālajā jaunatnes iniciatīvu centrā NAGLA.

7. Dalībnieku tiesības un pienākumi:

7.1. Dalībniekam ir tiesības atsaukt savu dalību konkursā līdz pieteikumu pieņemšanas termiņa beigām.

7.2. Iesniedzot konkursam savus T-kreklu dizainus, konkursa dalībnieks apliecina, ka dzīvo Tukuma novadā, īpaši Kandavas un pagastu apvienības teritorijā, ka ir iepazinies ar konkursa Noteikumiem un apņemas tos ievērot, kā arī piekrīt visiem iepriekš minētajiem nosacījumiem un prasībām.

7.3. Dalībnieks ir atbildīgs par T-kreklu dizainu atbilstību normatīvo aktu un šī konkursa Noteikumu prasībām.

8. Konkursa organizatoru tiesības un pienākumi:

8.1. Organizatora darbiniekiem ir pienākums izsludināt konkursu noteiktajā termiņā.

8.2. Organizatora darbiniekiem ir pienākums uzraudzīt konkursa norisi, ņemot vērā konkursa Noteikumos noteikto un balstoties uz vienlīdzības un taisnīguma principiem.

8.3. Organizatoriem ne vēlāk kā dienu pēc konkursa termiņa beigām ir pienākums sasaukt žūrijas komisijas sēdi, kurā tiek izvērtēti visi iesniegtie T-kreklu dizainu pieteikumi.

8.4. Organizatoriem ir pienākums nekavējoties informēt konkursa dalībniekus par izmaiņām konkursa norisē, ja tādas notiek.

8.5. Organizatoriem ir pienākums publicēt konkursa uzvarētāja izstrādāto T-krekla dizainu Kandavas Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra NAGLA sociālajos tīklos, norādot autora vārdu un uzvārdu.

8.6. Organizatoriem ir pienākums sadarbībā ar konkursa uzvarētāju izstrādāt dizaina maketa gala versiju, kas tiek nodrukāta uz T-krekla.

Lasīt visu ziņu galerija (1)

Biešu audzētāju seminārs Madlienā

07.09.2023


kl0f0211.jpg

7. septembrī mazpulcēniem, biznesa projekta dalībniekiem, Ogres novada Madlienā , notika “Biešu audzētāju seminārs.”

No 541. Zantes mazpulka uz semināru devās Juris Vanderzellis, Rafaels Jānis  Reinfelds, Renārs Krūmiņš un mazpulka vadītāja Anita Gaile.

Z/S Ezerkauliņi galda biešu laukā notika praktiska un izzinoša nodarbība, kuras laikā  mazpulcēni ieguva informāciju, kā pareizi sagatavot bietes nodošanai .

                                                                                                   541. Zantes mazpulka vadītāja - Anita Gaile

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Sportiskas aktivitātes "Sveiciens rudenim!" Zantes pamatskolas parkā

04.09.2023 09:20 - 12:00 kur : Zantes kultūras nams

whatsapp-image-2023-09-04-at-18-49-12-1.jpg4.septembrī Zantes pagastā notika sportiskas aktivitātes ”Sveiciens rudenim”. Pēc lielajām lietavām šajā dienā saulīte rotāja debesjumu un sportot gribētājiem uz galvas nekas nekrita, tikai kājas palika mitras ,jo  rīta agrumā rasa piebirdināja botas.

Kopumā tika izveidoti trīs fizisko aktivitāšu apļi attiecīgām vecuma grupām. Katrā no tiem bija 7-8 aktivitātes. Paši mazākie ķipari  no pirmsskolas izglītības iestādes pārsvarā priecājās un darbojās “Ķepu patruļas” piepūšamajā atrakcijā, par kuru gādāja SIA „Happy Studio”. Mazākiem bērniem bija iespēja sacensties pakavu un apļu mešanas aktivitātēs, līdzsvara vingrinājumos, 100 bumbiņu mešanā spaiņos u.c. Vidējā vecuma  jaunieši sacentās tādās aktivitātēs, kā mēģināja kopīgi pārvarēt šķēršļu joslu, lai neieskanas zvaniņš, pārvietoties pa trošu ceļu,kas nostiepta starp kokiem, kopīgi sadarbojoties, turot atsaites, transportēt bumbu grozu, lai neizbirtu bumbas, mest improvizētus šķēpus mērķī  u.c. Trešais aktivitāšu aplis bija domāts pašiem lielākajiem, kuri sacentās basketbola spēlē pāros ar sasietām kājām, pāru volejbolā, abiem turot maisu un atsitot vieglu bumbu. Futbols ar dīvaina paskata bumbu prasīja pietiekošu izveicību, lai to raidītu pretinieku vārtos.

Jauniešiem šī diena sagādāja prieku un patiku, lai veiksmīgi uzsāktu mācības.

Zantes pagasta sporta organizatore Tija Tripāne

Lasīt visu ziņu galerija (29)

"Kurzemes Bezceļu festivāls Zante 2023’’

02.09.2023 09:00 kur : Zante

02092023-zante.jpg2. septembrī Zantē ‘’Lasīšu’’ karjerās – "Kurzemes Bezceļu festivāls Zante 2023’’.

Pasākuma ietvaros būs interesanti gan dalībniekiem, gan skatītājiem.

Programmā skatītājiem:
- 9:00 pirmais starts CanAm Trofi dubļu aplim
- 11:00 starts Trofi Tūrisma kausam
- 12:00 Bezpedāļu velo sacensības bērniem līdz 4.g.v.
- 14:00 Dubļu skrējiens trasē ar vērtīgām balvām
- Piepūšamās atrakcijas bērniem
- Zemessardzes 51. kājinieku bataljona tehnikas demonstrējumi
- JF Tools profesionālo instrumentu klātienes stends ar spēka uzdevumiem
- Nakts brauciens CT automašīnām.

Sportistiem iespējams piedalīties dažādās auto un moto sporta disciplīnās un pierādīt savus spēkus dubļos, ceļos un bezceļos:

  • CanAm Trofi dubļu apļi – dalība ar kvadracikliem un CT kategorijas automašīnām
  • Tūrisma kauss – dalība ar bezceļu braukšanai pielāgotām automāšinām, Sid by Side un kvadracikliem. Būs pieejama arī Izaicinājuma klase iesācējiem.
  • GeoFind orientēšanās – dalība ar jebkuru SUV tipa automašīnu bez speciāla aprīkojuma un Enduro tipa motocikliem.

Skatītājiem:

  • Bezpedāļu velo sacensības bērniem līdz 4.g.v.
  • Piepūšamās atrakcijas
  • Dubļu skrējiens skatītājiem ar vērtīgām balvām
  • Zemessardzes tehnikas paraugdemonstrējumi
  • Ugunsdzēsēju auto apskate
  • Spēka pārbaudījumi JF Tools stendā
  • Un vēl citas interesantas aktivitātes visas dienas garumā

 Ieeja par ziedojumiem 10,00 eur apmērā
(pensionāriem un bērniem līdz 10 g.v. bez maksas)

Visa informācija un dalībnieku pieteikšanās atrodama mājas lapā: www.appasaule.lv

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Zinibu diena Zemītes sākumskolā un pirmsskolā

01.09.2023 kur : Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestāde "Zemīte"

whatsapp-image-2023-09-01-at-11-39-30.jpgPirmais septembris Zemītes sakumskolā un pirmsskolā ir atvēris ceļu jaunajam mācību gadam. Esam priecīgi sveikt skolēnus, skolotājus, skolas darbiniekus un vecākus ar jaunā mācību gada sākumu. Silti un sirsnīgi vēlējumi izskanēja visiem no skolas direktores Ramonas Liepiņas Kraujas un Zemītes pagasta pārvaldes vadītājas Ritas Diduhas. Mazie pirmsklasnieki tika sveikti ar liederīgām lietām darba mapītēs, kuras lieti noderēs skolas gaitas uzsākot. Ziedi ceļoja no skolēniem pie skolotājiem kā krāsaini varavīkšņu tilti siltu sviecienu pavadīti. Muzikālos sveicienus visiem dāvāja muzikas skolotāja Anita Geidāne, kurai pievienojāsskolotāja Laura Bergmane un zināmākās melodijās arī viss skolas kolektīvs. Kā sirsnīgs vēlējums visiem izskanēja aicinājums būt laimīgiem un atrast savu laimes kastanīti, kuru glabāt kabatā un ticēt viņa burvīgajām spējām, jo tikai laimīgi cilvēki var darīt arī citus laimīgus!

Sveicam ar jaunā mācību gada sākumu!

Foto: Ingūna putāne un Olita Tutiņa

Šeit varat noskatīties īpašo video sveicienu no izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas jaunajā mācību gadā.

Lasīt visu ziņu galerija (25)

Kandavas Mākslas un Mūzikas skolas audzēkņu darbu izstāde

15.06.2023 - 31.08.2023 kur : Kandavas novadpētniecības muzejs

kmmsizstadefb.jpgNo 15. jūnija līdz 31.augustam Kandavas novadpētniecības muzejā apskatāma Kandavas Mākslas un Mūzikas skolas audzēkņu darbu izstāde.

Muzeja darba laiks:
Pirmdiena - piektdiena: 9:00 - 17:00
Sestdiena: 10:00 - 16:00
Svētdiena: slēgts

Tālrunis 26667031

Lasīt visu ziņu

Izstāde „DZIESMU SVĒTKIEM 150”

01.06.2023 - 31.08.2023 kur : Kandavas novadpētniecības muzejs

dziesmu-svetkifb.jpgNo 1. jūnija līdz 1.septembrim Kandavas novadpētniecības muzejā apskatāma izstāde „DZIESMU SVĒTKIEM 150”.

Lasīt visu ziņu

Kandavas Deju skola uzņem audzēkņus!

28.08.2023 - 30.08.2023 kur : Kandavas Deju skola

deju-skola-uznem-audzeknus.jpgKandavas Deju skola uzņem jaunos dejotājus no 3 gadu vecuma un jebkurā vecumā.

Pieteikšanās 28.augustā no plkst. 12:00 līdz 17:00;
29. augustā no plkst. 14:00 līdz 18:00;
30. augustā plkst. 12:00 līdz 18:00 Kandavas kultūras namā (ieeja no Dārza ielas puses).

Citā laikā iepriekš zvanīt Deju skolas direktorei Andrai Eimanei 29407710.

Lasīt visu ziņu
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top