Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Karaoke vakars, dejas

13.10.2023 21:00 - 14.10.2023 - 02:00 kur : Vānes kultūras nams

Sveikti konkursa “Sakoptākais īpašums Tukuma novadā” uzvarētāji

14.10.2023

img34060-1.jpg14. oktobrī Tukuma 2. vidusskolā aizvadīts tradicionālais “Smukuma seminārs”, kurā tika sveikti konkursa “Sakoptākais īpašums Tukuma novadā” šī gada uzvarētāji. Konkursa laureātiem bija unikāla iespēja smelties jaunas idejas stāstījumos par aktuālajām tendencēm dārzkopībā pasaulē, Latvijā un Tukuma novadā.

Semināru atklāja Tukuma tūrisma informācijas centra vadītāja Ingrīda Smuškova un pašvaldības izpilddirektora vietniece Baiba Pļaviņa, runās akcentējot, cik daudz Tukuma novadā ir dārzkopības entuziastu un gaumīgi sakoptu īpašumu, kas padara mūsu novadu skaistu un neatkārtojamu.

Kandavas un pagastu apvienības vadītājs Jānis Mazitāns sveica apvienības teritorijas laureātus. Atzina, ka konkursā redzētās skaistās saimniecības un dārzi, pašvaldībai dod lielāku motivāciju rūpēties par savu teritoriju, lai neatpaliktu no iedzīvotājiem. Viņš novēlēja visiem, lai pietiek zemes un laika, lai spētu dārzā vai savā saimniecībā īstenot visas skaistās ieceres.

Klātesošos sveica Tukuma 2. vidusskolas direktore Anita Locāne, uzsverot, cik nozīmīgs ir ikviena ieguldījums vides skaistuma veicināšanā – viss var izdodas tad, ja uzticētie pienākumi tiek veikti ar rūpību, atbildību un mīlestību pret darbu.

Semināra pirmo lekciju vadīja pašvaldības Tūrisma un mantojuma attīstības nodaļas vadītāja, TIC vadītāja Ingrīda Smuškova. Viņa dalījās pieredzē par to, kāds Tukums un novads izskatījies dažādos laikos, uzsverot to, ka izsenis Tukums ir pazīstams kā dārzu un puķu pilsēta.

Tāpat uzstājās pieredzes bagātais liebiekārtošanas uzņēmuma SIA “Labie koki” vadītājs, arborists un dārznieks Edgars Neilands. Speciālists dalījās profesionālajā pieredzē par aktuālajām tendencēm dārzkopībā: par pieredzi koku slimību apkarošanā, publisko apstādījumu dažādām alternatīvām, apstādījumu multifunkcionalitāti, vietējo sugu priekšrocībām, kā arī lielajām un mazajām arhitektūras formām, kas ir ne vien skaistuma veicinātāji, bet arī videi draudzīgi risinājumi.

Pasākuma otrajā daļā notika laureātu apbalvošana un loterija. Balvas pasniedza Tukuma novada priekšsēdētājs Gundars Važa, izpilddirektora vietniece Baiba Pļaviņa un pagastu pārvalžu vadītāji.

Par konkursa "Sakoptākais īpašums Tukuma novadā" uzvarētājiem atzīti seši īpašumi Kandavas un pagastu apvienības teritorijā:

  • “Lauciņi”, Cēres pagasts;
  • “Smilgāji”, Vānes pagasts;
  • Zemītes pils, Zemītes pagasts;
  • “Skaistkalni”, Grenči, Zemītes pagasts;
  • Keramikas veikals-darbnīca “Melone”, Tirgus laukums 4, Kandava;
  • Daudzdzīvokļu māja “Saulītes”, Kandava.

Paldies visiem, kuri piedalījās konkursā, paldies par īpašumu kopšanā ieguldīto darbu un mīlestību!

Lasīt visu ziņu galerija (5)

"Caur rozā brillēm" Kandavā aizvadīti amatierteātru ražas svētki

14.10.2023 16:00 kur : Kandavas kultūras nams

dsc0445.jpg14. oktobrī Kandavas kultūras namā ikgadējos amatierteātru ražas svētkos tikās Kandavas un pagastu apvienības teritorijas amatierteātru kolektīvi un viesi.

Pasākuma viesus un dalībniekus laipni sagaidīja zinātniskā centra pētnieki jeb Kandavas kultūras nama amatierteātra aktieri un darbinieki, kuri, rūpējoties par skatītāju un viesu smieklu devas uzņemšanu, klātesošajiem mērīja laimes hormona līmeni.

Svētkos piedalījās amatierteātri no Kandavas, Cēres, Zemītes, Vānes, Zantes un Matkules, izrādot līdz 20 minūšu garus izrāžu fragmentus.

Matkules amatierteātra kolektīvs (režisore Maija Zilberta) uzstājās ar fragmentu no latviskās Rūdolfa Blaumaņa komēdijas “No saldenās pudeles”, ļaujot skatītājiem sekot personāžu mīlas līkločiem, pārpratumiem un sirdēstiem. Vānes amatierteātris (režisore Edīte Krasnopa) ar uzvedumu “Cik dažādi esam” ļāva vērot četru draudzeņu atkalsatikšanās prieku (vai vilšanos?) un aicināja padomāt par to, cik atšķirīga ar laiku kļūst reiz tuvu cilvēku domāšana, rīcība un dzīves gaita.

Zantes pagasta amatierteātris (režisore Antra Grundmane) uzskatāmi parādīja, kā liela naudas laimesta iegūšana spēj izmainīt cilvēka attieksmi pret līdzcilvēkiem, bet Zemītes pagasta amatierteātris "Aiz-ziet" (režisore Ērodeja Kirillova) aicināja ar humoru paskatīties uz dzīvi caur komiskām ainām no lugas "Vispirms nokaunēties” (A. Niedzviedzis).

Cēres amatierteātra “Saime” (režisors Ints Leitarts) uzvedumā darbība risinājās kafejnīcā, kur uz pirmo randiņu bija ieradusies jaunkundze, jaunskungs… un viņa māte.

Pirmoreiz Kandavas novada un starpnovadu teātra ļaužu kopā sanākšana notika 2011. gadā Zantē, tādējādi Zantes amatierteātris aizsāka jaunu tradīciju Kandavas novadā. Teātra ražas svētki katru gadu notiek kādā citā pagastā un šogad tie tika svinēti jau divpadsmito reizi (2021. gadā svētki nenotika, valstī noteikto Covid-19 ierobežojumu dēļ). Kā ierasts, pasākuma noslēgumā tiek nodot stafete nākošās sezonas svētku rīkošanai, šoreiz- Zantes pagasta amatierteātra kolektīvam.

Lasīt visu ziņu galerija (89)

Kandavas bibliotēkā apskatāma rotaļlāču izstāde “Kaut tu būtu lācītis zāģu skaidām pildīts”

13.10.2023 kur : Kandavas pilsētas bibliotēka

img-20231013-wa0001.jpg13. oktobra saulainajā rītā Kandavas pilsētas bibliotēkā ciemojās Kandavas pilsētas izglītības iestādes “Zīļuks” grupiņa „Zvaigznītes”, lai aplūkotu rotaļlāču izstādi „Kaut tu būtu lācītis zāģu skaidām pildīts”.

Sajūsminātie bērni izvēlējās sev patīkamo lācīti un aplūkoja enciklopēdiju par daudzveidīgo lāču pasauli. Izstādē varēja aplūkot bērnu grāmatas par lāčiem. Visi pazina slaveno Vinniju Pūku, lācīti Padingtonu. Bērni iepazinās ar I.Ziedoņa „Lāču pasakas”, M.Stārastes „Lāčīša Rūcīša raibā diena”, Veronikas Reinikas „Ričijs Rū rīko koncertu” un V. Vītolas „Lācenītes Ilzītes memuāri”.

Lācītis tiek uzskatīts par saldumu kārumnieku, tādēļ uz atvadām katram tika konfektītes. No bērnu mutes izskanēja, ka šeit ir tik labi, ka dažs vēlas palikt uz visu mūžu.

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Rudens kross Tukumā

10.10.2023

0n0a0017.jpg10.10.2023 Zantes pamatskolas skolēni piedalījās Tukuma novada skolēnu sporta olimpiādes rudens krosa sacensībās. Skolas komandu pārstāvēja 14 izglītojamie visās pamatskolas grupās. Sacensību dalībnieki pulcējās no visām Tukuma novada vispārizglītojošām skolām. Katrā vecuma grupā sacentās ap 45-50 izglītojamie. Rezultāti:

Markuss Mušketovs 18. vieta no 24 dalībniekiem. Piebildīšu ,ka Markuss startēja vidusskolu grupā, jo atbilda 2007.dzimšanas gadam un sacentās ar vidusskolēniem.

8.-9.klašu grupā Adriana Mušketova 12. vieta.

6.-7.klašu grupā Dagnija Rusmane 7.vieta; Monta Jeļičeva 13 vieta ;Violeta Stepanova 17.vieta;       Beatrise Plone 20. vieta; Toms Rasa 40. vieta.

4.-5.klašu grupā Ralfs Gilovs 24. vieta; Kristāns Sandis Karasevs 26. vieta; Samanta Korkina 28.vieta.

1.-3.klašu grupā Māris Saulītis 29.vieta; Adrians Kuzņecovs 31.vieta; Jānis Blūzma 33. Vieta; Daniels Bergmanis 35.vieta.

Prieks par audzēkņiem, jo konkurence bija liela un spēcīga!

                                                                                                                                      Skolotāja Tija Tripāne

Lasīt visu ziņu galerija (6)

KINO bērniem "ZELTKNĀBĪTIS"

07.10.2023 13:00 - 14:35 kur : Kandavas kultūras nams

zeltknabitisweb.jpgVistas uzaudzināja mazo ērglēnu, taču viņa mednieka instinkts sāk izpausties arvien biežāk, tādēļ mazais putnēns nolemj doties ceļojumā uz Putnu pilsētu. Tur viņš sastop savus radiniekus un saprot, ka grib kļūt par drošsirdīgās patruļas komandas dalībnieku, taču viss nav tik vienkārši kā sākumā liekas, sazvērestības tuvums ir jau nojaušams.

Filma dublēta latviešu valodā.

Filmas garums 1h 34min

Ieejas maksa: EUR 4,-

Lasīt visu ziņu

Ramirent Nacionālās basketbola līgas spēle: Kandava/Anzāģe - BK Talsi

06.10.2023 19:30

3855155908238670628637403287991074997504631n.jpg6. oktobrī plkst. 19:30 Kandavas sporta hallē norisināsies Ramirent Nacionālās basketbola līgas spēle: Kandava/Anzāģe - BK Talsi.

Ieejas biļete:
Pieaugušajiem 2€
Skolēniem un pensionāriem 1€

Iegādājoties sezonas abonementu pa 30 EUR, iespējams apmeklēt visas Kandava/Anzāģe mājas spēles, kā arī piedalīties konkursā, kurā galvenā balva ir ceļojums uz Turciju divām personām.

Lasīt visu ziņu

Viesos dziedošais aktieris Intars Rešetins ar programmu “Satikšanās” - veltījums Imanta Ziedoņa 90 gadu jubilejai!

05.10.2023 18:00 - 19:30 kur : Zemītes tautas nams

afresetins-23.jpgšis koncerts ir veltījums Imanta Ziedoņa 90 gadu jubilejai!  Pieklusinātas toņkārtas koncertprogramma ar jautrām, smeldzīgām dziesmām un rūpīgi izmeklētām dzejas rindām. Koncerts visai ģimenei. Pēc koncerta paredzēta iespēja aprunāties, uzdodot jautājumus.

Dzejnieks Imants Ziedonis reiz teica: “Klausies, kā pasaulē klusi cilvēks pēc cilvēka sauc”. Šīm autora rakstītajām rindām varu tikai piekrist un aicināt uz draudzīgu satikšanos, kur kopā izstaigāsim Imanta Ziedoņa metaforu pilnās atziņas par dzīves svarīgākajiem notikumiem katra cilvēka dzīvē - vai tā būtu bērna piedzimšana, gaidas un ilgas, satikšanās, pirmā mīlestība vai pastaiga pa atmiņu lokiem, kas piepildīti ar patiesi skaistām atmiņām par reiz piedzīvoto.

Lasīt visu ziņu

Mazpulku Biznesa projekta “Krāsainās bietes” noslēguma pasākums

04.10.2023

whatsapp-image-2024-02-19-at-165856-2.jpg

2023. gada 4. oktobrī Zantes mazpulcēni, biznesa projekta dalībnieki - Rafaels Jānis Reinfelds un Juris Vanderzellis devās uz biešu tirgošanas uzsākšanas pasākumu “Maxima Latvija” XXX formāta veikalā. Svinīgos apstākļos tika uzsākta biešu pārdošana. Pasākuma laikā notika tikšanās ar Zemkopības ministrijas, Z/S “Ezerkauliņi” un  veikala “Maxima” pārstāvjiem.

                                541. Zantes mazpulka vadītāja- Anita Gaile

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Kandavā turpinās Pilsonisko kompetenču darītavas 6. un 8.oktobrī

29.09.2023 - 01.10.2023

kandava-danus-1-okt.jpgPagājušajā nedēļas nogalē "Štempeļhofā" jau noritēja neformālās izglītības cikla "Pilsonisko kompetenču darītava"  pirmās diskusijas ar BIZNESA AUGSTSKOLAS "TURĪBA" DOCENTI, DR.IUR. DACI ŠULMANI  (TIESISKUMS, LIKUMU LABIRINTI) un LATVIJAS TIRGOTĀJU ASOCIĀCIJAS PREZIDENTU HENRIKU DANUSĒVIČU  (LATVIJAS EKONOMIKA, IZAUGSMES FAKTORI). 

Vēlies piebiedroties diskusiju ciklam? Vēl nekas nav nokavēts! LAIPNI AICINĀTI!
Projekta noslēguma  darītavas notiks piektdien, 6.oktobrī  17.00 – 21.00  vadīs LATVIJAS UNIVERSITĀTES LEKTORS, KOMUNIKĀCIJU EKSPERTS MĀRTIŅŠ PRIČINS  (mediju viltības, skandāli, politikas un valsts norises caur mediju skatījumu) un svētdien, 8.oktobrī  9.30 - 13.30   BIJUŠAIS TIESLIETU MINISTRS DZINTARS RASNAČS  (politikas aizkulises, likumu tapšana, reformu plāni un realitāte)
 
KUR? KANDAVĀ: Sabiles iela 29, "Štempeļhofa"

 
Sarunas, diskusijas pie kafijas tases un uzkodām. Katrs varēs uzdot savus jautājumus, strīdēties, oponēt, paust viedokli. DALĪBA BEZ MAKSAS!  Vairāk par projektu: https://dki.verband.lv/
 
Finansē - Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.-2021. gadam Aktīvo iedzīvotāju fonda Latvijā Programma “Demokrātijas kultūra”.

uznemapgriezienus-01.jpg

Lasīt visu ziņu galerija (3)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top