Pāriet uz lapas karti

ČIKĀGAS PIECĪŠI 30 - ATGRIEŠANĀS - LIELIZRĀDE muzikāli vēsturiskā vīzijā

17.08.2019 18:00 - 20:00 kur : Brīvdabas estrāde OZOLĀJI

cikagaspiecisi_kandava.jpgPirmo reizi aktieru muzikālā, mīlestības pilnā un  teātrālā uzvedumā – ”ČIKĀGAS PIECĪŠI - ATGRIEŠANĀS”

 Režisors - Valdis Lūriņš

Lomās -  Mārtiņš Egliens, Mārtiņš Brūveris, Ieva Sutugova, Inita Sondore - Dzelme, Ginta Krievkalna, Rolands Beķeris, Marģers Eglinskis. 

Izrādē piedalīsies arī Kandavas Mākslas un mūzikas skolas pogrupa “Taustiņi” (vadītāja Andra Vilkauša).

“Čikāgas piecīši – atgriešanās” ir muzikāla vīzija izrāde, kurā populāri aktieri un dziedātāji ar sirsnību un lielu pietāti atveidos iemīļotās grupas uzstāšanos viņu jaunības laikā. Izrādes režisors ir - Valdis Lūriņš. Piedalās – Mārtiņš Egliens, Mārtiņš Brūveris, Ieva Sutugova, Rolands Beķeris, Marģers Eglinskis, Inita Sondore, Ginta Krievkalna. Izrādes pamatā ir Alberta Legzdiņa atmiņu stāstījumi no grāmatas “Čikāgas piecīšu piedzīvojumi” un “Čikāgas piecīšu” populārākas dziesmas. Jauniestudējuma pirmizrāde notiek Rojas jaunajā estrādē 5.jūlijā.

Šogad aprit 30 gadi kopš “Čikāgas piecīšu” atgriešanās Latvijā 1989.gadā ar slaveno koncertu Mežaparka estrādē – tā bija pirmā reize, kad Latvijas iedzīvotāji dzīvē tikās ar iemīļoto grupu. “Čikāgas piecīšu” izpildītās dziesmas jau gadiem bija ārkārtīgi populāras Latvijā, kaut arī neviens nebija redzējis, kā izskatās dziedātāji un pat nezināja, kā viņus sauc. Nelegālie “Čikāgas piecīšu” ieraksti klejoja un tika pārrakstīti neskaitāmas reizes, līdz plates un magnetofona lentas vārda pilnā nozīmē juka ārā un kļuva caurspīdīgas no spēlēšanas. Nepārspīlējot var apgalvot, ka visā Latvijā viņu dziesmas ne tikai bija dzirdējuši, bet pat zināja no galvas; viņu dziesmu ieraksti bija kā svaiga gaisa malks padomju stagnācijas un rusifikācijas nogurdinātajai sabiedrībai. Tie bija arī jauni muzikāli akcenti, kas pavēra kantrī mūzikas pasauli, un bija tai laikā kaut kas savdabīgs un nedzirdēts.

Ieejas maksa: eiro 10,-


Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes un kultūras nama kasē (63182040).

printēt
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top