Pāriet uz lapas karti

Piemiņas pasākums “Aizvestie. Neaizmirstie.”

25.03.2023 11:00

fbevent1200x628.jpg25. martā plkst. 11.00, vienlaikus visos Latvijas novados un pilsētās, kā arī citviet pasaulē, pieminēs 74. gadadienu kopš 1949. gada 25. marta deportācijām, kad 42 300 Latvijas ļaudis tika vardarbīgi deportēti uz Krieviju.

Piemiņas pasākuma “Aizvestie. Neaizmirstie” laikā 43 pašvaldībās tiks nolasīti izsūtīto vārdi, to vecums un dzīves vieta. Tukuma novadā tiešraide tiks translēta no Jaunpils pils, kur lasījumā tiks nosaukta 1701 persona. Lasījumu plkst. 11.00 ievadīs Valsts prezidenta Egila Levita uzruna.

Lasījumu tiešraidēm varēs sekot līdzi Latvijas sabiedrisko mediju portālā LSM.lv, Latvijas Nacionālās bibliotēkas mājas lapā LNB.lv, tīmekļa vietnē www.tukums.lv un Tukuma novada pašvaldības Facebook kontā, kā arī īpaši piemiņas pasākumam izstrādātā digitālā kartē deportetie.kartes.lv.

Savukārt plkst. 13.00 Tukuma pilsētas Kultūras nams aicina uz Komunistiskā genocīda upuru atceres brīdi Tukumā piemiņas vietā pie stacijas Tukums II. Uz pasākuma norises vietu interesentiem būs iespēja nokļūt ar autobusu, kas plkst. 12.30 aties no Katrīnas laukuma. Pēc pasākuma tie, kuri vēlēsies, ar autobusu, tiks nogādāti atpakaļ uz Katrīnas laukumu.

Piemiņas pasākumu “Aizvestie. Neaizmirstie” Tukuma novadā organizē Tukuma pilsētas Kultūras nams.

printēt
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top