Pāriet uz lapas karti

Tuvojoties pirmajai Adventei, izraudzīta pilsētas svētku egle

26.11.2020

egle111.jpg26.novembrī Kandavas novada domes izpilddirektors Egīls Dude devās izraudzīt lielo egli, kas greznos pilsētas promenādi Ziemassvētkos un gadu mijā. Šogad svētku egli pašvaldībai dāvina mežizstrādes uzņēmuma SIA “Loreka” valdes locekle Zanda Lorence, kuras īpašumā Kandavas pagastā atrodas izraudzītā teju 20 metrus garā un 40 gadus vecā meža skaistule.

Izpilddirektors norādīja, ka iepriekš tikušas apskatītas arī pašvaldības īpašumā esošās egles, bet tām ir grūti vai pat neiespējami piekļūt ar smago tehniku. “Kuplas un skaistas egles atrodamas, piemēram, Zemītes pagasta mežos,” viņš uzsvēra.

Arī šogad egles rotāšana uzticēta māksliniecei- dizainerei Baibai Jirgenai, kura pastāstīja, ka jau labu laiku norit aktīvs darbs pie pilsētas un egles Ziemassvētku dekoru izveides. Baiba atklāja, ka promenādē pie egles tiks izvietota svētku pastkastīte, kurā, cits citam nosūtot pašu gatavotus apsveikumus un vēstules, izglītības iestāžu darbinieki un audzēkņi varēs iepriecināt svētkos savus kolēģus un klases biedrus. Svarīgi – uz aploksnes jānorāda precīzs adresāta vārds, uzvārds, skola un klase!

Tāpat Kandavas novada izglītības iestāžu audzēkņi ir aicināti piedalīties radošajā konkursā "Uzzīmē savu Ziemassvētku kartīti!". Konkursa uzdevums ir uzrakstīt un uzzīmēt savu Ziemassvētku kartīti no visas sirds, ar vislabākajiem vēlējumiem katrs savam mīļākajam un labākajam cilvēkam. Līdz 27.novembra plkst. 12:00 apsveikuma kartītes jāiesniedz Kandavas novada Izglītības pārvaldē. Bērnu zīmētās kartītes tiks ielaminētas un izvietotas promenādē pie Kandavas pilsētas Ziemassvētku egles, pilsētas iedzīvotāju un viesu apskatei.

printēt
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top