Pāriet uz lapas karti

Olimpiskā diena 2020 Kandavas novada izglītības iestādēs

18.09.2020

kkmv.jpgŠogad Latvijā Olimpiskā diena risinājās 18. septembrī, un atšķirībā no citiem gadiem, šogad Kandavas novada izglītības iestādes izvēlējās sportot katra savā skoliņā.

Olimpiskā diena Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolā, kā jau ierasts, sākās ar svinīgo parādi no skolas pagalma uz stadionu. Panākumiem bagātākajiem skolas sportistiem bija uzticēts ienest olimpisko karogu, kurš arī tika uzvilkts mastā. Neiztrūkstoša bija olimpiskās lāpas aizdegšana un tiesnešu un skolēnu zvērestu nodošana. Kandavas novada Iespēju fonda valdes locekle Signe Ezeriņa svinīgi pasniedza 7.a klases skolniecei Agnetai Muskeitei apliecinājumu, ka viņai ir apmaksātas mācības Kandavas novada Bērnu un jaunatnes  sporta skolas vieglatlētikas nodaļā. Pēc oficiālās daļas 10. klases meiteņu vadībā  visi iesildījās stafešu skrējieniem, izpildot šī gada komplekso vingrojumu programmu.

Kandavas Reģionālās vidusskolas organizētajā Olimpiskajā dienā pasākuma svinīgo uzrunu teica ne tikai skolotāji, bet arī skolas absolvents Ivo Dans Kleinbergs, kurš ir 2020.gada Eiropas čempions U-23 grupā bobslejā. Pēc sportistu un treneru zvēresta nodošanas dalībnieki vienojās kopīgā vingrojumā. Pēc tam tika svinēts sports, visai skolai piedaloties dažādās sacensībās.

Šis rīts Zemītes sākumskolā sākās ar kopīgu rīta apli un gājienu uz Tautas namu, kur norisinājās Olimpiskās dienas aktivitātes. Skolas jaunieši kopā ar pirmsskolas mazulīšiem , krokodilu, skolotājiem, pagasta pārvaldnieci Ritu Diduhu un Tautas nama darbiniekiem iesaistījās kopīgā vingrojumu kompleksa pildīšanā, pēc nelielas pauzes sākās klašu priekšnesumi, kur malā nosēdēt nebija iespējams.

Kandavas PII ”Zīļuks” mazos sportistus pagalmā sagaidīja Ekorūķis, kurš bija gatavs vingrot kopā ar bērniem un audzinātājām. Kopīgā un vienotā rīta rosme visus uzmundrināja un priecēja, līdz ar to dienas aktivitātes varēja turpināties ar pozitīvām emocijām.

Cēres pamatskolā Olimpiskās dienas pasākums noritēja skolas sporta laukumā. Vispirms visi vingroja vingrojumu kompleksu. Tad savu spēku pārbaude krosā, bet noslēdzošā bija aktivitāte -  draudzības spēles futbolā.

Kandavas novada Zantes pamatskolas Olimpiskā diena iesākās pagasta stadionā ar kopīga vingrojuma kompleksa izpildi. Pēc kopīgās iesildīšanās katras klases jaunieši sacentās kādā no sporta veidu vingrinājumiem, piemēram, roku saliekšanā un iztaisnošanā, tāllekšanā no vietas u.c., lai noskaidrotu, kurš klasē ir visspēcīgākais, ātrākais un precīzākais. Pēc sportiskajām aktivitātēm stadionā, katra klase devās plogingā jeb pārgājienā  ar mērķi  savākt atkritumus.

Savukārt Vānes pamatskolas kolektīvs Olimpisko dienu atzīmēja 22. septembrī, tādējādi iesākot Eiropas sporta nedēļu, kuras laikā paredzētas dažādas sportiskas aktivitātes, piemēram, orientēšanās, erudīcijas konkurss, rudens kross. Nedēļa tiks noslēgta ar pasākumu, kurā tiks improvizēti dažādi sporta veidi.

 

“Fiziskās aktivitātes sniedz ilgtermiņa veselības ieguvumus ikvienam! Sportojot atjaunojas enerģija, un tas var būt tikpat viegli, kā iziet pastaigā ar suni vai tikpat izaicinoši, kā noskriet maratonu. Savukārt, sniedzot iespējas bērniem būt aktīviem jau agrīnā vecumā, sporta aktivitātes kļūst par ceļu uz labāku fizisko un garīgo veselību. Nekad nav par vēlu uzsākt dzīvot veselīgāk,” aicina LOK prezidents Žoržs Tikmers. 

 

#OlimpiadeLV

#OlimpiskāDiena2020

Mēs esam #Sportiņā

printēt
kkmv.jpg zemite.jpg zante.jpg vane.jpg krvs.jpg kkmv1.jpg ziluks.jpg cere.jpg
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top