Pāriet uz lapas karti

Aktualitātes

Aicinām izglītības iestādes piedalīties konkursā “Lieldienu Zaķu figūras”

26.03.2022

lieldienu-zaku-figuras-izglitibas-iestadem.jpg

Sagaidot Lieldienas, Kandavas Kultūras un sporta centrs sadarbībā ar Kandavas un pagastu apvienību organizē konkursu “Lieldienu Zaķu figūras”. Konkursā aicināts piedalīties ikviens- gan privātpersonas, gan uzņēmumi un iestādes. Šogad īpašas naudas balvas paredzētas izglītības iestādēm!

KONKURSA NOSACĪJUMI: Zaķa figūru drīkst veidot no jebkāda materiāla, kuru neietekmē ārējie laika apstākļi (piemēram, lietus, vējš, sniegs, utt.), jo tā tiks izvietota brīvā dabā Kandavas pilsētas teritorijā. Jāņem vērā, ka zaķa figūra jāveido vismaz 1,50 m augsta (platums netiek ierobežots) un figūrā jābūt iestrādātai konstrukcijai nostiprināšanai uz zemes vai uz cita objekta (piemēram, zaķis rāpjas kokā, utt.).

TERMIŅI: Darba skice un izmēri, darba nosaukums un autori, kā arī tehniskās specifikācijas (piemēram, elektrības pieslēguma nepieciešamība, utt.) jāiesūta līdz 04.04.2022. uz e-pastu iveta.grunte@tukums.lv. Darbus iesniedz līdz 08.04.2022. Kandavas kultūras namā personīgi (Lielā iela 28, Kandava, Tukuma novads, Latvija) vai arī ar kurjera pasta palīdzību.

lieldienu-zaku-figuras-konkurss-1.jpgAPBALVOŠANA: Labāko darbu autorus apbalvos 17. aprīlī Kandavas Promenādē Lieldienu svētku pasākumā. Naudas balvas izglītības iestādēm: 1.vieta- 100 EUR; 2.vieta- 50 EUR, 3.vieta- 30 EUR. Galvenā balva – EUR 300.00; Skatītāju simpātiju balva un veicināšanas balvas no vietējiem uzņēmējiem.

Lasīt visu ziņu

Aicinām pieteikties tirgotājus Pavasara stādu tirdziņam - 1.maijā!

Pavasara stādu tirdziņš notiks skvēriņā pie Kandavas Bruņinieku pilskalna (Lielā iela 10a). Tirgotājus lūdzam zvanīt pa tālr.: 25771108 vai rakstīt e-pastā: kandavaskulturasnams@tukums.lv

pavasara-stadu-tirdzins.jpgSvētdien, 2022. gada 1.maijā, būs mīļi gaidīti visi pirkt un pārdot gribētāji!

Piedzīvojumu fotoorientēšanās komandām: Kandavas pavasaris 2022

afisa.jpgMērķis: iesaistīt Kandavas iedzīvotājus un viesus interesantās aktivitātēs

Laiks: no 2022.gada 8.marta līdz 7.aprīlim

Komandas: vienā komandā 2 līdz 5 dalībnieki

Uzdevums un noteikumi: Sekojot pielikumā atrodamajai kartei un aprakstam Kandavā jāapmeklē 16 objekti un pie tiem jāuzņem komandas pašbilde (vadoties pēc speciālajiem noteikumiem). Objekti šeit.

Rezultātu iesniegšana, vērtēšana un apbalvošana: līdz 7. aprīlim uz e-pastu uldis.vecins@tukums.lv jānosūta komandas nosaukums, sastāvs, kontakttālruņa Nr. un 16 augstākminētās fotogrāfijas (katrai norādot uzņemšanas datumu un laiku). 

Nolikums šeit.

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Piedalies konkursā un izveido Lieldienu Zaķu figūru!

lieldienu-zaku-figuras-konkurss-1.jpgSagaidot Lieldienas, Kandavas Kultūras un sporta centrs sadarbībā ar Kandavas un pagastu apvienību organizē konkursu “Lieldienu Zaķu figūras”.

KONKURSA NOSACĪJUMI:

Zaķa figūru drīkst veidot no jebkāda materiāla, kuru neietekmē ārējie laika apstākļi (piemēram, lietus, vējš, sniegs, utt.), jo tā tiks izvietota brīvā dabā Kandavas pilsētas teritorijā. Jāņem vērā, ka zaķa figūra jāveido vismaz 1,50 m augsta (platums netiek ierobežots) un figūrā jābūt iestrādātai konstrukcijai nostiprināšanai uz zemes vai uz cita objekta (piemēram, zaķis rāpjas kokā, utt.).

TERMIŅI:

Darba skice un izmēri, darba nosaukums un autori, kā arī tehniskās specifikācijas (piemēram, elektrības pieslēguma nepieciešamība, utt.) jāiesūta līdz 04.04.2022. uz e-pastu iveta.grunte@tukums.lv Darbus iesniedz līdz 08.04.2022. Kandavas kultūras namā personīgi (Lielā iela 28, Kandava, Tukuma novads, Latvija) vai arī ar kurjera pasta palīdzību.

APBALVOŠANA:

Labāko darbu autorus apbalvos 17. aprīlī Kandavas Promenādē Lieldienu svētku pasākumā.

Galvenā balva – EUR 300.00; Skatītāju simpātiju balva un veicināšanas balvas no vietējiem uzņēmējiem.

Konkurss notiek laika posmā no 11. līdz 30. aprīlim.

Konkursa nolikums šeit

Lasīt visu ziņu galerija (1)

Mājas kafejnīcu dienas "Garšas Abavas lokos" - PIESAKIES līdz 25.martam!

majas-kafejnicu-dienas.jpgMājas kafejnīcu dienas 2022 notiks no jūlija līdz septembra mēnesim dažādās vietās visā Latvijā. Šajās dienās savas durvis ikvienam apmeklētājam ver gan esoši ēdināšanas uzņēmumi,  gan saimniecības un vietējie iedzīvotāji, kas ikdienā nenodarbojas ar ēdināšanu vai viesu uzņemšanu, bet šajā dienā pārvēršas par kafejnīcām - atver savas mājas un sētas, lai cienātu viesus ar sava novada vai ģimenes īpašajiem ēdieniem. 

Šogad Mājas kafejnīcu dienu ietvaros Tukuma novadā notiks divi pasākumi: Mājas kafejnīcas Kurzemes pievārtē (teritorija - viss Tukuma novads) septembra mēnesī un Mājas kafejnīcas "Garšas Abavas lokos" (teritorija- daļa no Tukuma un Talsu novada) notiks 2. - 3. jūlijā, visā Talsu novadā Mājas kafejnīcas notiks 27.-28.augustā.

 Kandavas Partnerība šogad ir koordinators Mājas kafejnīcu dienās "Garšas Abavas lokos". Kandavas Partnerības teritoriju vienojošais ir Abavas upe. Ar Mājas kafejnīcu dienām "Garšas Abavas lokos" mēs varam piedāvāt kafejnīcu viesiem ne tikai baudīt mūsu gardos ēdienus, bet arī skaistās vietas, priekšnesumus, aktivitātes, savus ražojumus un mūsu skaisto, līkumoto upi Abavu. Iedomājaties, mums ir mājās ballīte un mēs uzņemam viesus!

Tu vari kļūt par  Mājas kafejnīcu "Garšas Abavas lokos": 

  • ja Tev ir gardu, īpašu vai parastu ēdienu receptes 
  • ja Tev ir vieta, kurā vari uzņemt viesus gatavo ēdienu baudīšanai
  • ja esi piedalījies apmācībās (organizatori nodrošinās apmācības) , lai zinātu kā jādarbojas Mājas kafejnīcai
  • ja izveidotā kafejnīca atrodas kādā no minētajām vietām: Tukuma novads - Kandavas pilsēta; pagasti- Kandavas, Zemītes, Zantes, Vānes, Matkules, Cēres, Pūres, Sēmes, Irlavas, Jaunpils, Viesatu; Talsu novads - Sabiles pilsēta; Abavas pagasts.

Mājas kafejnīcu dienas Kurzemes pievārtē, kuras notiks 17.-18.septembrī, koordinators ir Tukuma tūrisma informācijas centrs. Mājas kafejnīcas Kurzemes pievārtē var izveidot visā Tukuma novadā. 

Mājas kafejnīcu dienas Talsu novadā, kuras notiks 27.-28.augustā, koordinators ir Talsu novada tūrisma informācijas centrs.

PIESAKIES ŠEIT (var pieteikties tikai uz vienu pasākumu)

Mājas kafejnīcu dienas "Garšas Abavas lokos",  2. un 3.jūlijā:      https://ej.uz/MKD_AbavasSenleja

Mājas kafejnīcu dienas Kurzemes pievārtē, 7.-18.septembrī:     https://ej.uz/MKD_Kurzemes_pievarte

Mājas kafejnīcu dienas Talsu novadā, 27.-28.augustā: sekot līdzi Talsu novada informācijas centra informācijai

Lasīt visu ziņu

Pasākumi marta nogalē Kandavas apkaimē

01.03.2022

sporta-speles29-03-2022.jpg

 4. martā – 1. aprīlī
Fotokonkurss „Piederība laikam” izstāde – Vānes kultūras namā 

7. martā – 8. aprīlī
Pieteikšanās Konkursam „Lieldienu zaķu figūras” – vairāk info.: http://kandava.lv/notikumi/11688/piedalies-konkursa-un-izveido-lieldienu-zaku-figuru 

8. martā – 7. aprīlī
Piedzīvojumu fotoorientēšanās komandām: Kandavas pavasaris 2022
http://kandava.lv/notikumi/116...

11.martā - 1. aprīlī
Kandavas pilsētas un pagastu apvienības čempionāts zolītē (11. martā – Cēres sporta hallē;  18.martā – Valdeķu kultūras namā; 25.martā – Valdeķu kultūras namā; 1. aprīlī – Cēres sporta hallē). Sākums: plkst. 18:00.

 

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Pasākumi 2022. gada janvārī

11.01.2022

14012022basketbolsanzage-kekava.jpg

  • 14.01.2022. plkst. 19:00 Ramirent Nacionālā basketbola līga: Kandava/ Anzāģe - BK Ķekava - Kandavas sporta hallē. Ieeja: EUR 2,00; bērniem un pensionāriem EUR 1,00.
  • 15.01.2022. plkst. 18:00 Vānes amatierteātra izrāde - Kandavas kultūras namā
    Ieeja: EUR 2,00.
  • 22.01.2022. plkst. 19:00 Cēres kauss florbolā 2022 - Cēres sporta hallē
  • 28.01.2022. plkst. 19:00 Ramirent Nacionālā basketbola līga: Kandava/ Anzāģe - Bauskas BSS SSH - Kandavas sporta hallē. Ieeja: EUR 2,00; bērniem un pensionāriem EUR 1,00.
  • 28.01.2022. plkst. 19:00 Skeču šovs "Atļausiet Jūs pakutināt?" - Kandavas kultūras namā. Ieeja: EUR 5,00;
  • Vingrošana (05.-31.01.)
    Janvārī turpinās slimību profilakses un veselības veicināšanas pasākumi Kandavas un pagastu apvienības teritorijā
    Projekta "Slimību profilakses un veselības veicināšanas pasākumi Tukuma novadā, Kandavas un pagastu apvienībā" ietvaros, nodarbības "Ūdens vingrošana senioriem 50+" tiek atceltas saistībā ar ārkārtas situācijas pagarināšanu valstī līdz 28.02.2022. Covid-19 izplatības ierobežošanas dēļ. Lasīt visu ziņu galerija (6)
    • twitter
    • facebook
    • draugiem
    <>
    back to top