Pāriet uz lapas karti

Aktualitātes

Lieliska ziņa par "Kandavas Kartodromu"!

03.05.2016

Priecājamies paziņot lielisko vēsti par KANDAVAS KARTINGU trasi!

Kā trases pārstāvji informē savā www.facebook.com/kartodroms lapā, tiesa ir lēmusi par labu KANDAVAS KARTODROMAM un trase var atsākt darbu.
Pirmās sacensības Kandavas Kartodromā notiks 21.maijā.

lieliskas-zinas-no-kandavas-kartodroma.jpg


01.03.-31.10.2016. Kurzemes apceļošanas akcija "

Jau astoto gadu Kurzemē norisinās akcija „Apceļo Kurzemi". Šī gada akcijas norises laiks no 1.marta līdz 31.oktobrim un tēma - „Diženi Kurzemē!".

No 2016.gada un nākamos trīs gadus apceļošanas akcijas vadmotīvs būs „Latvijas simtgade". Tas nozīmē, ka akcijās būs iekļautas tādas vietas un objekti, kas saistās ar Latvijas veidošanas laiku, ar ko īpaši lepojamies. Tāpat vietas, kur var radīt latviskas dāvanas sev, kādam no tuvākajiem vai Latvijai!

Akcijas dalībnieki ir aicināti paviesoties 35 diženās Kurzemes vietās. Vismaz 12 no 35 no šiem tūrisma objektiem ir jāsaņem atzīmi dalībnieka kartē. Akcijas dalībnieku kartes jeb bukletus var saņemt Kurzemes tūrisma informācijas centros, diženajās vietās vai lejuplādēt internetā www.kurzeme.lv . Līdz šā gada 10. novembrim nogādā aizpildīto dalībnieka karti kādā no Kurzemes tūrisma informācijas centriem Kuldīgā, Talsos, Liepājā, Ventspilī, Saldū vai Tukumā. Noslēguma pasākums un dalībnieku karšu izloze notiks 2016. gada 25. novembrī, Saldū, Kurzemes tūrisma asociācijas gada balles "Lielais Jēkabs 2016" ietvaros.

No Kandavas novada šogad akcijā piedalās Kandavas novada muzejs ar nosaukumu "Kandavas novada muzejs - Ar zirgu uz Kandavas tirgu".

Akciju rīko Kurzemes tūrisma asociācijas sadarbībā ar Kurzemes tūrisma informācijas centriem.

01.03.-31.10.2016_kurzemes-apcelosanas-akcija_0.jpg

Akcijas bukletu variet saņemt arī Kandavas Tūrisma informācijas centrā - Kandavā Kūrorta ielā 1 b (ēkā pie pilsētas centrālās autobusu pieturas).

Īpašs Abavas senlejas piedāvājums skolēniem

Aicinām skolēnus apmeklēt Abavas senleju un tuvāko apkārti, paviesoties skaistajās mazpilsētās Sabilē un Kandavā!

abavas-senleja_2016_pavasaris_skoleniem.jpgPiedāvājam - samīļot mājdzīvniekus lauku sētā "Indāni", izzbaudīt ātrumu ielejas nogāzē - "Zviedru cepures" rodeļu trasē, apskatīt unikālas rotaļlietas Sabiles koka rotaļlietu muzejā, iepazīt Sabili ar atraktīvo gidu Māri Lāci, uzspēlēt bumbiņspēli "Plostkroga" pasaku mežā, padarboties un pamieloties Kandavas novada Amatniecības centrā, "izjāt" ar Kandavas novada muzeja zirdziņu un teatralizētā uzvedumā iepazīt Kandavu pirms 100 gadiem.

Aicina - Sabiles TIC un Kandavas TIC

Veiksmīgi aizvadīta tūrisma izstāde-gadatirgus "Balttour 2016"

11.02.2016

Aizvadītajā nedēļas nogalē Baltijā lielākajā tūrisma izstādē „Balttour 2016” divās tematiskajās hallēs „Apceļo Latviju!” un „Atklāj pasauli!” varēja apskatīt 450 stendus, kuros savus piedāvājumus prezentēja 850 tūrisma uzņēmumu no 41 valsts. Kopā šajās dienās Ķīpsala sagaidīja 26 000 apmeklētājus, no kuriem 5 300 bija tūrisma profesionaļi un aicinātie biznesa klienti.

Abavas senlejas stendā prezentējām Kandavas novada, Sabiles un Abavas pagasta tūrisma piedāvājumu. Stendā Abavas senlejas tūrisma piedāvājumu aktīvi prezentēja Kandavas novada kultūras pārvaldes vadītāja Ziedīte Začeste, Abavas ielejas attīstības centra valdes priekšsēdētāja Iveta Piese, Talsu TIC tūrisma konsultante Dārta Pāvuliņa, Sabiles TIC vadītāja Laura Markusa-Mārtinsone un Kandavas TIC tūrisma informācijas konsultante/ vadītājas pienākumu izpildītāja Anda Štrausa.

Abavas selnejas stenda mērķis šogad bija vairāk pievērst uzmanību Abavas upei un tās piedāvātajām atpūtas iespējām. Tādēļ aicinājām apmeklētājus iejusties laivotāja, makšķernieka un dabas baudītāja lomā. Mūsu ieceri palīdzēja īstenot biedrības „Upesoga” izstrādātās Latvijas un Igaunijas upju kartes, tajā skaitā Abavas buklets, ar informāciju par upju apceļošanas iespējām. Šo materiālu tapšanā piedalījāmies vietējie tūrisma informācijas centri, arī mēs.

Lasīt visu ziņu

Tūrisma izstādē Balttour 2016 meklē Abavas senlejas stendu

27.01.2016

No 5. līdz 7. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 23. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus „Balttour 2016”. Tā ir plašākā un nozīmīgākā tūrisma izstāde Baltijā, kas ik gadu atklāj jauno tūrisma sezonu. Izstāde notiks divās tematiskajās hallēs – „Apceļo Latviju!” un „Atklāj pasauli!” Apmeklētājiem būs iespēja iepazīt jaunus maršrutus un ceļojumu galamērķus, baudīt Latvijas reģionu viesmīlību un iegādāties izdevīgus ceļojumus. Izstādē vairāk kā 450 stendos piedalīsies 850 tūrisma uzņēmumi no 40 pasaules valstīm.

Līdzīgi kā 2015 gadā, arī šogad izstādē piedalīsimies mēs - Kandavas novads apvienotajā stendā ar Talsu novada Sabili un Abavas pagastu, pārstāvot vienu no skaistākajām Latvijas teritorijām – Abavas senleju. Izstādes apmeklētājus iepazīstināsim ar Abavas senlejas tūrisma iespējām.

No 5. – 7. februārim, tūrisma izstādē Balttour, tematiskajā hallē „Apceļo Latviju!” apmeklē Abavas senlejas stendu, stenda nr. D3, un uzzini par šeit piedāvātajām tūrisma iespējām.

Abavas senleja. Foto: Jānis Kamerāds

Abavas senleja. Foto: Jānis Kamerāds

Lasīt visu ziņu

Gatavojamies jaunajai tūrisma sezonai

22.01.2016

Gatavojoties Latvijas ikgadējai tūrisma izstādei "Balttour 2016" un aktīvā tūrisma sezonai, strādājam pie izdales materiālu sagatavošanas.

Nupat no tipogrāfijas esam saņēmušas, mūsu sagatavoto, Kandavas novada bukletu angļu un vācu valodās atjaunotā variantā.

Sagatavošanā ir Kandavas vecpilsētas maršruts un 2016.gada pasākumu plāns.

Skatīt šeit.

Vēl plānojam izdot Kandavas pilsētas karti (A4 formātā), kam informācijas sagatavošana jau puslīdz ir pabeigta.

Tāpat līdz sezonas sākumam atjaunosim, vandāļu sabojāto, informācijas stendu pie Kuršu pilskalna.

Kandavas novada lauku tūrisma saimniecība "Indāni" saņem "Zaļo sertifikātu"

30.10.2015

2015.gada 30.oktobrī Mežotnes pilī 14 Latvijas lauku tūrisma saimniecību vidū arī Kandavas novada saimniecība "Indāni" saņēma "Zaļo sertifikātu". "Indāni" šo kvalitātes novērtējumu saņēmuši vairākkārt.

„Zaļais Sertifikāts” ir vides kvalitātes zīme lauku tūrisma saimniecībām, kurās ievēro „zaļas” saimniekošanas principus, saudzējot resursus, veidojot videi un vietējai kopienai draudzīgu tūrisma piedāvājumu. Kritēriji ir stingri, un sertifikāta piešķiršanu apstiprina īpaša vides un tūrisma ekspertu komisija, kas darbojas Vides Ministrijas pārraudzībā. Lauku tūrisma naktsmītnēs, kurām piešķirts „Zaļais sertifikāts”, viss rūpīgi pārdomāts, lai saimniekošana būtu draudzīga videi, un vienlaicīgi – atpūta ērta un patīkama cilvēkam. Sertificētās saimniecības zaļā un veselīgā dzīvesveida piekritējiem atpazīstamas ar zīmola nosaukumu „Zaļās Brīvdienas”. Atbilstoši uzņēmēju interesei, nākamgad plānots pārskatīt kritērijus un atvērt „Zaļo Sertifikātu” ne tikai lauku tūrisma, bet arī citu lauku ekonomikas nozaru uzņēmējiem.

Zaļā sertifikāta piešķiršana tiek īstenota ar Latvijas Vides Aizsardzības fonda un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atbalstu.

Foto: "Indānu" saimniece Signe Ezeriņa un Latvijas valsts prezidents Raimonds Vējonis

www.celotajs.lv

Lasīt visu ziņu galerija (1)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top