Pāriet uz lapas karti

Aktualitātes

Iznākusi Kandavas pilsētas simtgades monēta

Iznākusi Kandavas pilsētas simtgadei veltīta monēta. Aicinām to iegādāties pie mums Kandavas Tūrisma informācijas centrā Kandavā Kūrorta ielā 1 b.
Kontakttelefoni: 63181150, 28356520. Laipni lūgti!

visas_top__.jpg

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Kandavā "Mākslas taka" Latvijas simtgadei

Gaidot Latvijas simtgadi, Kandavā esam izveidojuši jaunu piedāvājumu mākslas un aktīvās atpūtas cienītājiem - „Mākslas taka”. Aicinām iepazīt dažādās tehnikās veidotus mākslas darbus, ko mākslinieki radījuši Kandavai kopš 2012.gada līdz 2015.gadam. Takā iekļauti mākslinieku darbi, kas radīti Kandavas Mākslas plenēra laikā, kā arī citi ar uzņēmēju un pašvaldības atbalstu tapuši mākslas darbi. 

Maršruta pastkartes ar informāciju par taku un par iespēju, piedalīties loterijā, jautājiet Kandavas Tūrisma informācijas centrā.

m a k s l a.jpg

Kurzemes apceļošanas akcija "Diženi Kurzemē"

01.03.2017 - 31.10.2017

2017.jpgKurzemes tūrisma asociācija sadarbībā ar tūrisma informācijas centriem un tūrisma uzņēmējiem rīko ikgadējo Kurzemes apceļošanas akciju "Diženi Kurzemē". Akcija sākas 1.martā un noslēgsies 31.oktobrī. Katrs, kurš viesosies vismaz 12 no 35 diženajām vietām un saņems atzīmi dalībnieku anketā, piedalīsies atbalstītāju dāvāto balvu izlozē. Anketas iespējams saņemt Kurzemes tūrisma informācijas centros, diženajās vietās vai lejuplādēt interneta mājas lapā www.kurzeme.lv. Aizpildītās anketas aicinām nodot līdz 2017.gada 10.novembrim kādā no Kurzemes lielāko pilsētu tūrisma informācijas centriem Kuldīgā, Liepājā, Saldū, Talsos, Tukumā vai Ventspilī. Šogad noslēguma pasākums un izloze notiks 24.novembrī Talsos Kurzemes tūrisma informācijas asociācijas gada ballē "Lielais Jēkabs 2017".

No Kandavas novada šī gada akcijā piedalās divi tūrisma objekti - Kandavas novada Amatniecības cents un ģenerāļa Ludviga Bolšteina piemiņas muzejs.

Lasīt visu ziņu

Aizvadīta Baltijā lielākajā tūrisma izstādē „Balttour 2017”

07.02.2017

Nedēļas nogalē aizvadīta Baltijā lielākajā tūrisma izstādē „Balttour 2017” divās tematiskajās hallēs varēja apskatīt 850 uzņēmumu un to pārstāvju piedāvājumu no 38 pasaules valstīm. Šajās dienās Ķīpsalu apmeklēja 28 tūkstoši ceļotgribētāju, tajā skaitā 5,5 tūkstoši nozares profesionāļu. Pirmo reizi ceļot aicināja uz Tobago, Nepālu, Butānu un Indonēziju (informācija no www.balttour.lv).
img_3450.jpg

Abavas senlejas stendā piedāvājām iepazīties ar mūsu novada tūrisma piedāvājumu vai apmeklēt atkārtoti jau iemīļotās vietas. Savijot kopā divu novadu draudzību, Abavas senielejas tūrisma plašo piedāvājumu, dažādos apskates un aktīvās atpūtas objektus un citas plašās tūrisma iespējas, noformējumā radījām bizes. Kopumā Abavas senlejas stenda mērķis šogad bija vairāk pievērst uzmanību gaidāmajām Latvijas 100gades svinībām. Kandavā izveidojām jaunu maršrutu „Mākslas taka”. Vadoties pēc iepriekšējo gadu intereses, sagatavojām novada pasākumu plānu un apkopojām jaunā brošūrā Kandavas novada tūrisma informāciju. Tāpat Talsu un Sabiles kolēģes bija sagatavojušas jaunus tūrisma informācijas bukletus.

Mūsu stenda apmeklētāju biežāk uzdotie jautājumi bija par piedāvājumie ģimenēm ar bērniem, ceļotāju grupu iespējām, Kandavas ozolzīļu kafijas degustācijas, iegāde un Sabiles vīni. Vānes pagasta saimniecības „Birznieki” kazu piena kūpinātā siera degustācija, rosināja daudzos interesi to iegādāties un apmeklēt saimniecību. Kā ierasts liela interese bija par jaunumiem un pasākumiem.

Mūsu stenda apmeklētāju vidū bija Kandavas un Talsu novadu pašvaldību delegācijas.

Paldies par mūsu stenda tapšanu Kandavas novada kultūras pārvaldes radošajai komandai – Kultūras pārvaldes vadītājai Ziedītei, māksliniekam Jurģim, saimniecības daļas vadītājam Erlenam, šoferim Gintam, Abavas ielejas attīstības centra valdes priekšsēdētājai Ivetai, Amatniecības centra vadītājai Kitijai, Kandavas novada muzeja kolektīvam, lauku sētas „Indāni” saimniecei Signei, Talsu un Sabiles kolēģēm, brīvprātīgajai Dārtai. Īpaši pateicamies degustāciju piedāvātājiem - zemnieku saimniecības „Birznieki” (Vānes pagastā) ļaudīm par iniciatīvu piedāvāt kazu piena siera degustāciju jau vairākus gadus. Un paldies visiem, visiem mūsu stenda apmeklētājiem un atbalstītājiem! Tāpat paldies “Balttour” rīkotājiem, Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijai (ALTA) un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrībai BT 1. 

Stendā ar daudzpusīgo novada tūrisma piedāvājumu lepojās Kandavas novada kultūras pārvaldes vadītāja Ziedīte Začeste, Amatniecības centra vadītājai Kitijai Švīgere, Abavas ielejas attīstības centra valdes priekšsēdētāja Iveta Piese, Sabiles tūrisma centra vadītāja Sanda Poriņa un kultūras nama vadītāja Gerda Zeberiņa, atraktīvais gids / vadātājs Māris Lācis, erudītā brīvprātīgā palīdze Dārta Ošeniece un mēs – Kandavas Tūrisma informācijas centra darbinieces – vadītāja Guna Ošeniece un tūrisma informācijas konsultante Anda Štrausa.

Nākamā starptautiskā tūrisma izstāde – gadatirgus Ķīpsalā norisināsies 2018.gadā no 2. līdz 4.februārim, kas būs jau 25.reizi.

Foto no www.kandava.lv, Kandavas TIC

Lasīt visu ziņu galerija (23)

Laipni lūgti apmeklēt Abavas senlejas stendu izstādē „Balttour 2017”

03.02.2017

Lepnie kandavnieki un novada ļaudis izsenis zinājuši, ka postā Kandava un tās skaistā apkārtne ir cīņas vērta vieta. Šogad nekas nav mainījies. 

No 3. līdz 5. februārim Baltijā lielākajā tūrisma izstādē "Balttūr 2017" daži no lepnajiem Kandavas novada ļaudīm dalīsies ar savām zināšanām par novada bagātībām, aicinot doties uz Kandavas novadu katru mīļu, brīvu brīdi, īsāku un ilgāku laika sprīdi. 


Latvijas simtgadi gaidot, esam sarūpējuši īpašu piedāvājumu mākslas un aktīvās atpūtas cienītājiem maršrutu - pastkarti "Mākslas taka", ko izejot un atminot atbildes, ikviens varēs piedalīties loterijā par skaistām, vērtīgām balvām.

vaks_1.jpg

Daudz nozīmīgu pasākumu ir sariktējušies dāvāt Jums un sev Kandavas novada radošie pasākumu rīkotāji. Kā ierasts pasākumi apkopoti izdevumā - 2017.gada nozīmīgākie pasākumi KANDAVAS NOVADĀ.

vaks.jpg

Ne mazāk nozīmīgs izdevums, ko piedāvāsim izstādē, ir Kandavas novada tūrisma informācijas apkopojuma brošūra, kur centāmies neaizmirst nevienu pašu, kurš viesmīlīgi iesaistās Kandavas novada tūrisma piedāvājuma veidošanā. Saskaitījām 103 KANDAVAS NOVADA vietas, kur laipni lūgts ikviens ceļotprieka cienītājs!

Mūsu stenda apmeklētājus - kārumniekus - priecēs Kandavas novada kazu audzētāju saimniecības "Birznieki" sarūpētā siera degustācija. Piedāvāsim čaklo "Birznieku" cilvēku gatavoto kūpināto sieru. Saimniecībā audzē ap 150 kazas. 

Kalnainākā Abavas senielejas daļa izsenis saukta par Kurzemes Šveici, kas joprojām ir ļoti labs iemesls Kandavas novada un Sabiles draudzībai Izstādē BALTTŪR 2017. Esam lepnas, ka mums jau trešo gadu ir izdevies sadraudzēties un apvienoties vienā Abavas senlejas stendā (C6) ar Sabiles ļaudīm, kuri ir gandrīz tikpat lepni cilvēki kā mēs. 

Kā zināms mūsu novada lielākā bagātība ir cilvēki un skaistā vide - Dieva un cilvēku radītais daudzu gadsimtu garumā. 

Kandavas novads dzīvo ar garšu!

Lasīt visu ziņu galerija (23)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top