Pāriet uz lapas karti

Aktualitātes

Kandavā aizvadīti rudenīgi krāšņi 7.kafijas un tējas svētki

29.10.2016

29.oktobrī, tāpat kā katru gadu oktobra pēdējā sestdienā, Kandavā notika Kafijas un tējas svētki. Šogad jau septītie pēc skaita. Svētki sākās jau no vienpadsmitiem dienā un notika dažādās vietās – Kandavas kultūras namā, novada muzejā, tūrisma informācijas centrā un Promenādē.

img_9638.jpg

Šogad svētku akcents bija - izbaudīt to, ka Kandavas novads tiešām dzīvo ar garšu. Baudīt ne tikai dažādas kafijas un tējas šķirnes, arī Latvijā jau iepazīto īpašo Kandavas ozolzīļu kafiju, bet celt godā novada mājsaimnieču pašgatavotos dažādos gardumus. Visu, kas salikts burciņās, lai dažādotu ēdienkarti ģimenei ziemas mēnešos. Saimnieces "neturēja sveci zem pūra", bet ar savām receptēm arī dalījās.

Kandavas kultūras namā notika Pankūku ballīte, darbojās Lībiešu ķēķis, mazo zīļu lielā darbnīca, varēja nobaudīt septiņus garšas brīnumus matkulnieku gaumē, cienāties ar ģimeniskiem gardumiem no kafejnīcas “Cepums”, baudīt dažādu kafiju Cofee Bike, notika kafijas, tējas un citu gardu lietu degustācija.

 Kultūras nama mazajā zālē koncertu sniedza bērnudārza “Zīļuks” audzēkņi, turpat rosījās arī konkursa “Gardās burciņas ziemas vakariem” dalībnieki, bet pusdivos pēcpusdienā notika dižo recepšu izrādīšanās un konkursa laureātu  apbalvošana.

Kultūras nama lielajā zālē septiņus miera mirkļus ar kulinārijas brīnumiem piedāvāja Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma audzēkņi, aktīvi darbojās Talsu novada muzejnieki ar programma “Melu klubs”, varēja vaigu vaigā satikties ar Zentiņu- aktrisi Regīnu Devīti. Svētku noslēgumā tika apbalvoti Zīļu vākšanas konkursa laureāti un paziņoti izlozes rezultāti, koncertu sniedza Zaļā Galma kapella. Pasākumu starplaikos notika pirmizrādes jaunajai prezentācijas filmai par Kandavu- “Kandava- pērle Kurzemē”.

Kandavas novada muzejā pasākumi notika Mākslas galerijā un Amatniecības centrā muzeja otrajā stāvā. Varēja baudīt ozolzīļu kafeju un zapti traktierī “Pie melnā kuiļa”, darbojās karameļu darbnīca, foto salons “Pie kafijas tases”, zīlētava “No pagātnes nākotnē”, varēja apskatīt vairākas izstādes, darbojās mezglu siešanas darbnīca, varēja piedalīties ozolzīļu lobīšanas un malšanas meistarklasēs.

Kandavas tūrisma informācijas centrā no plkst. 11:00 – 14:30  bija starts un finišs orientēšanās pārgājienam “Atrodi 7 zelta zīles Kandavā!”

Pa ceļam no kultūras nama un novada muzeju, Promenādē varēja uzspēlēt Lielformāta lauku spēles- domino, riču-raču un vēl citas.

Pārpublicēts no www.kandava.lv

Lasīt visu ziņu galerija (40)

29.oktobrī 7.Kafijas un tējas svētki

29.10.2016

Katru gadu oktobra pēdējā sestdienā Kandavā notiek Kafijas un tējas svētki. Šogad jau septītie pēc skaita.

 Aicinām pavadīt svētkus kopā ar Zentiņu- aktrisi Regīnu Devīti! Svētki sāksies 29.oktobrī  plkst. 11:00 un pasākumi notiks dažādās vietās – Kandavas kultūras namā, novada muzejā, tūrisma informācijas centrā un Promenādē.

Foto: Jānis Kamerāds

Foto: Jānis Kamerāds


Kandavas kultūras namā no 11:00 – 14.30 paredzēta Pankūku ballīte, darbosies Lībiešu ķēķis, mazo zīļu lielā darbnīca, varēs nobaudīt septiņus garšas brīnumus matkulnieku gaumē, cienāties ar ģimeniskiem gardumiem no kafejnīcas “Cepums”, baudīt dažādu kafiju Cofee Bike, tāpat būs kafijas, tējas un citu gardu lietu degustācija.

 

Kultūras nama mazajā zālē plkst.11:00 notiks bērnudārza “Zīļuks” audzēkņu koncerts, turpat rosīsies arī konkursa “Gardās burciņas ziemas vakariem” dalībnieki, bet pusdivos pēcpusdienā notiks dižo recepšu izrādīšanās un konkursa laureātu  apbalvošana.

 

Kultūras nama lielajā zālē septiņus miera mirkļus ar kulinārijas brīnumiem piedāvās Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma audzēkņi, plkst. 11:30  Talsu novada muzeja programma “Melu klubs”. Plkst. 12:30 satiksieties ar Zentiņu- aktrisi Regīnu Devīti. Plkst. 15:00 tiks apbalvoti Zīļu vākšanas konkursa laureāti un paziņoti izlozes rezultāti, koncertu sniegs Zaļā Galma kapella. Pasākumu starplaikos notiks pirmizrādes jaunajai prezentācijas filmai par Kandavu- “Kandava- pērle Kurzemē”.

 

Kandavas novada muzejā pasākumi notiks arī Mākslas galerijā un Amatniecības centrā muzeja otrajā stāvā. Varēs baudīt ozolzīļu kafeju un zapti traktierī “Pie melnā kuiļa”, darbosies karameļu darbnīca, foto salons “Pie kafijas tases”, zīlētava “No pagātnes nākotnē”, varēs apskatīt vairākas izstādes, darboties mezglu siešanas darbnīcā, baudīt tējas un plīts našķus kā arī piedalīties ozolzīļu lobīšanas un malšanas meistarklasēs.

Kandavas tūrisma informācijas centrā no plkst. 11:00 – 14:30  starts un finišs orientēšanās pārgājienam “Atrodi 7 zelta zīles Kandavā!”

Pa ceļam no kultūras nama un novada muzeju, Promenādē no plkst. 11:00 – 16:00  varēsiet uzspēlēt Lielformāta lauku spēles- domino, riču-raču un vēl citas.

 

Brauciet ciemos uz Kandavu 29.oktobrī, lai izbaudītu Septītos Kafijas un tējas svētkus!

Svētku biļešu cenas uz dienas pasākumiem 2.00 EUR; bērniem līdz 12 g.v. 1.00 EUR. Biļetes iegādājamas kultūras namā, tūrisma informācijas centrā un Kandavas novada muzejā.

       

 

Informāciju sagatavoja:

Dagnija Gudriķe

Kandavas novada domes

sabiedrisko attiecību speciāliste

e-pasts: dagnija.gudrike@kandava.lv T.63107362


Lasīt visu ziņu galerija (4)

Kandavas TIC aicina orientēšanās pārgājienā „Atrodi 7 zelta zīles Kandavā!”

29.10.2016

Kandavā, 29.oktobrī notiek „VII Kafijas un tējas svētki”. Pasākuma ietvaros no 11:00 līdz 15:30 notiks Kandavas Tūrisma informācijas centra rīkots orientēšanās pārgājiens „Atrodi 7 zelta zīles Kandavā!” Starts un finišs Kandavas Tūrisma informācijas centrā.

Finālā gaida pārsteigums.

Lai piedalītos orientēšanās pārgājienā, nepieciešams iegādāties svētku biļeti. Iegādātā biļete derīga uz dienas pasākumiem.

29_10_2016_orientesanas-pargajiens_kandavaa_0.jpg

Lasīt visu ziņu galerija (4)

29.oktobrī visus aicinām uz VII Kafijas un tējas svētkiem

29.10.2016

Kafijas un tējas svētki Kandavā notiek jau septiņus gadus oktobra pēdējā sestdienā.
Lai sagatavotos svētkiem, kandavnieki naski vāc un apstrādā ozolzīles, lai no tām pagatavotu gardu kafijas dzērienu.
Arī šo svētku mērķis ir popularizēt Latvijā audzētus un gatavotus gardumus, izmēģinot dažādas izejvielas un receptes.
Lai nodrošinātu materiālu zīļu kafijai, Kandavas novada Kultūras pārvalde ik gadu septembrī rīko konkursu novada izglītības iestāžu audzēkņiem. Bērni un jaunieši kopā ar pedagogiem un vecākiem lasa ozolzīles un nodod tās Kandavas novada muzeja darbiniekiem. Amatniecības centra plīts virsma uz pāris mēnešiem kļūst par zīļu kalti, bet centra vadītāja Kitija Švīgere - par galveno zīļu operatori. Kandavas novada nevalstisko organizāciju brīvprātīgie zīles loba, tad tās tiek grauzdētas un maltas gan rokas, gan elektriskajās dzirnavās. Muzeja traktierī "Pie melnā kuiļa" krodziniece Diāna uzsien balto priekšautu, apmaisa katliņā ūdeni, un - kafeja gatava!
Kandavas novada muzejs piedāvā arī programmu apmeklētājiem "No zīles līdz ozolam", kuru izveidojuši muzeja darbinieki. Tajā ietilpst ozolzīļu kafijas gatavošana, degustācija un tāda paša nosaukuma erudīcijas spēles spēlēšana.
Savukārt čaklākie zīļu vācēji Kafijas un tējas svētkos saņem balvas - ceļojošo ozolkoka kafijas kausu un apmaksātu vienas dienas ekskursiju - ekspedīciju Latvijas izzināšanai.Otrās un trešās vietas ieguvējiem - klasē spēlējamas galda spēles.
Kafijas un tējas svētkos Kandavā pulcējas dažādi tējas, kafijas un citu našķu ražotāji no malu malām.
2016.gada jaunums - ozolzīļu zapte no Turku pagasta (Līvāni) un gardo burciņu recepšu konkurss.

Aicinām ciemos šā gada 29.oktobrī - atbrauciet un pārliecinieties, ka Kandavas novads dzīvo ar garšu!
Ziedīte Začeste,
Kandavas novada Kultūras pārvaldes vadītāja
T. 25437007

Lasīt visu ziņu galerija (10)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top