Pāriet uz lapas karti

Aktualitātes

Atpūtas bāze “Zviedru Cepure” un kafejnīca “Pie Kristapa” saņem “Gājējam draudzīgs” zīmi

12.03.2021

hiker_friendly_logo_lv_1.jpgŠī gada februārī  par gājējiem draudzīgiem atzīti un īpašu zīmi saņēmuši 25 tūrisma pakalpojumu sniedzēji Kurzemē, tādējādi apliecinot, ka piedāvā īpaši kājāmgājējiem būtiskus un nepieciešamus pakalpojumus, lai pārgājiena pieredzi padarītu pēc iespējas pozitīvāku. Kandavas novadā par kājāmgājējiem draudzīgiem atzīti atpūtas bāze “Zviedru Cepure” un kafejnīca “Pie Kristapa”. Īpašā zīme “Gājējam draudzīgs”, kas radīta 2020. gadā, kopumā līdz šim piešķirta 104 tūrisma jomas uzņēmumiem visā Latvijā.

“Došanās pārgājienos ir lielisks veids, kā iepazīt Latviju, tās dabu un cilvēkus. Aicinām pārgājienu cienītājus jau šajā pavasarī baudīt aktīvas brīvdienas garās distances pārgājienu maršrutos “Mežtaka” un “Jūrtakā”, kā arī citos pārgājienu maršrutos Kurzemē, izmantojot kājāmgājējiem draudzīgo uzņēmumu pakalpojumus. Zīme “Gājējam draudzīgs” pārgājienu cienītājiem būs viens no nozīmīgākajām norādēm pakalpojumu sniedzēju izvēlē, jo apliecina uzņēmuma rūpes un izpratni par savu klientu vajadzībām,” stāsta Aija Neilande, Kurzemes plānošanas reģiona “Pārgājiena projekta” koordinatore.

Gājējam draudzīgs / Hiker-friendly zīme tiek piešķirta tūrisma pakalpojumu sniedzējiem Baltijas valstīs. Tā parāda, ka uzņēmējs zina un respektē kājāmgājēju vajadzības. Ar to saprotot, ka uzņēmējs piedāvā īpaši kājāmgājējiem būtiskus un nepieciešamus pakalpojumus, piemēram: informāciju par maršrutu, dzeramo ūdeni, agrās brokastis, pusdienas  līdzņemšanai, elektroierīču uzlādi, iespēju izžāvēt slapjās un izmazgāt netīrās drēbes, zābakus un citu tik svarīgos pakalpojumus kājāmgājējiem. Šo zīmi var saņemt jebkurš pakalpojumu sniedzējs visās trijās Baltijas valstīs, kas vēlas piedāvāt kājāmgājējiem nepieciešamos pakalpojumus – ne tikai naktsmītnes, bet arī, piemēram, kafejnīcas, krodziņi un restorāni, tūrisma informācijas centri, degvielas uzpildes stacijas, veikali u.tml.

Lasīt visu ziņu

Piedalies konkursā – izveido Lieldienu Zaķu figūru!

03.03.2021

afisa.jpgKandavas novada Kultūras un Sporta pārvalde sadarbībā ar Kandavas novada domi, sagaidot Lieldienas, organizē konkursu “Lieldienu Zaķu figūras”.

KONKURSA NOSACĪJUMI:

Zaķa figūru drīkst veidot no jebkāda materiāla, kuru neietekmē ārējie laika apstākļi (piemēram, lietus, vējš, sniegs, utt.), jo tā tiks izvietota brīvā dabā Kandavas pilsētas teritorijā. Jāņem vērā, ka zaķa figūra jāveido vismaz 1,50 m augsta (platums netiek ierobežots) un figūrā jābūt iestrādātai konstrukcijai nostiprināšanai uz zemes vai uz cita objekta (piemēram, zaķis rāpjas kokā, utt.).


TERMIŅI:

Darba skice un izmēri, darba nosaukums un autori, kā arī tehniskās specifikācijas (ja tādas ir – piemēram, elektrības pieslēguma nepieciešamība, utt.) jāiesūta līdz 2021. gada 14. martam uz e-pastu ksparvalde@kandava.lv

Darbus jāiesniedz līdz 21. martam Kandavas kultūras namā personīgi (Lielā iela 28, Kandava) vai arī ar kurjera palīdzību.

 

APBALVOŠANA:

Labāko darbu autorus apbalvos 4. aprīlī Lieldienās.

Galvenā balva – EUR 300.00; Skatītāju simpātiju balva EUR 150.00. Veicināšanas balvas no vietējiem uzņēmējiem.

Konkurss notiek laika posmā no 22. marta līdz 4. aprīlim.

Konkursu organizē: Kandavas novada Kultūras un Sporta pārvalde sadarbībā ar Kandavas novada domi.

Konkursa nolikums šeit

Sirsnīga pastaiga Mīlestības nedēļā

Kopā būšana, svaigs gaiss un piedzīvojuma sajūta - šīs 3 lietas piedāvājam jums šogad Valentīndienā! 

Aicinām iesaistīties kāzu medija PRECOS iniciatīvā - laika posmā no šodienas līdz pat 14.februārim ieskaitot, iziet vai izbraukt sirds kontūras maršrutu jūsu izvēlētā vidē, dalīties ar maršruta ierakstu savos sociālajos tīklos, pievienojot mirkļbirku #sirsnīgapastaiga, un laimēt romantiskas balvas no sadarbības partneriem Promenade Hotel un Kūkas gardas

2021-02-10_14_48_36_sirsnigas-pastaigas-valentindiena-2021-1.jpg


Kas jādara?

  • Sāc ar to, ka izvēlies sev interesējošo pilsētu vai reģionu un karšu pārlūkā www.balticmaps.eu mēģini saskatīt sirdi, ko pēc tam iziet/izbraukt dabā.
  • Izveido sirds kontūru pilsētu ielu labirintos vai radi sirdi dabā (kaut vairāku novadu izmērā). 
  • Fiksē savu sirds maršrutu kādā no fizisko aktivitāšu izsekošanas aplikācijām mobilajā telefonā, piemēram, STRAVA.
  • Dalies ar maršrutu savā Facebook vai Instagram profilā, pievienojot mirkļbirku #sirsnīgapastaiga.

Nosacījumi

  • Maršrutu veido pats, brīvi izvēloties vidi, kurā to darīt (pilsēta, lauki, mežs utt.).
  • Pārvietošanās veidu izvēlies pats - izstaigā, izskrien, izslēpo, izbrauc ar auto utt.
  • Maršruta garumu izvēlies pats, pielāgojot to savām spējām, plāniem un ārā valdošajiem laikapstākļiem. 
  • Izvēlētā maršruta kontūrai ir jābūt sirds formā (perfekta vai oriģināla, bet tai jārada saprotama asociācija ar sirdi). 
  • Maršruta ierakstam sociālajos tīklos jābūt pievienotai mirkļbirkai #sirsnīgapastaiga.

Iniciatīvas norises laiks: No 10.02.-14.02.2021. (23:59).

Balvas

Visi, kas būs izstaigājuši/izbraukuši sirds kontūras maršrutu un dalījušies ar to sociālajos tīklos, pievienojot mirkļbirku #sirsnīgapastaiga, piedalīsies konkursā,
kurā pirmdien, 15.02., izlozēsim romantisku atpūtu Liepājā viesnīcā PROMENADE HOTEL un, pēc mūsu ieskatiem oriģinālākajām sirdīm, piešķirsim 5 balvas no
konditorejas studijas KŪKAS GARDAS.

GALVENĀ BALVA - īpašais piedāvājums mīlestības svinēšanai no PROMENADE HOTEL Liepājā 165 EUR vērtībā.

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Kandavā šovasar notiks Gaisa balonu festivāls un grilēšanas teātris

gaisa_balonu_festivals_un_grilesanas_teatris.jpgGaisa balonu un grilēšanas festivālā Kandavā, kas notiks 14. un 16. augustā piedalīsies 10-12 gaisa balonu ekipāžas no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas.

 Plānoti gaisa balonu vakara un rīta demonstrācijas lidojumi, kā arī vakaros, ap 22:30 paredzēta gaisa balonu spīdēšana un degļu šovs. Aktuālā informācija par gaisa balonu aktivitātēm būs pieejama Kandavas novada FB lapā pirms pasākuma.

Gaisa balonu foto: Kristaps Frickauss

Kandavā grilē 

2020. gada 15.augustā, Kandavas gaisa balonu festivāla ietvaros Kandavas Promenādē notiks Grilēšanas un BBQ teātris - teātra izrāde visai ģimenei „Grilēšanas garšas pasakas”. Izrādes laikā notiks  izglītojoši un izklaidējoši pasākumi ar degustācijām un meistarklasēm. Varēs piedalīties grilēšanas dueļos, iepazīt grilus un to aprīkojumu, baudīt dažādus grilētus ēdienus (arī veģetārus), piedalīties viktorīnās un konkursos, kurus rīkos pasākuma atbalstītāji Grilētāju brālība un „Rīgas Miesnieks”. Skatītājiem būs iespēja arī pašiem kļūt par izrādes veidotājiem, izmēģinot praktiskas lietas kopā ar pieredzējušiem meistariem. Izrādes noslēgumā pirmatskaņojums sanākušajiem gardēžiem – „Grilētā sivēna dziesma”.

Sīkāka informācija pa tālr.: 29157360 (Iveta). 

Uzmanību tirgotājiem!!!!!

15.augustā 12.00- 20.00 "Grilēšanas teātra" tirdziņam aicinām pieteikties tirgotājus, kuri ar savu produkciju vēlas apmierināt pircēju vēderpriekus! ( t- 29157360)

Paldies !

Interesanti!
Kandavā darbojas uzņēmums "Abas Smoke House" - lielākais grilu ražotājs Baltijā, vairāk informācijas par griliem un kūpinātavām varat atrast viņu mājaslapā: www.abas.lv, tālr.: 2928417929450346.

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Lielā Talka kā plānots norisināsies 16. maijā

lielatalka_2020_plakats_2.jpgŅemot vērā, pašreizējo situāciju Latvijā un visā pasaulē, kā arī paaugstinātas drošības un sociālās distancēšanās apstākļus, Lielā Talka šogad tiek organizēta, lielāku uzsvaru liekot uz individuālo talkošanu. Kā iepriekš tika ziņots, talka norisināsies 16.maijā, taču visus talkotājus aicinām izvēlēties vienu no sev piemērotākajiem un pašreizējos apstākļos pieļaujamajiem talkošanas formāliem.

Arī šogad Lielās Talkas moto ir “Mēs piederam nākotnei - Latvija pieder nākotnei!” un šogad šim sauklim ir arī papildus vēstījums: “Sakop savu sētu, Tava sēta – Latvija”. Tā mērķis ir veicināt izpratni, ka mums jārūpējas par savu sētu un pagalmu, kas veido valsti kopumā, jo visa Latvija ir mūsu kopīgā dzīves telpa. Šogad visus aicinām vairāk pievērsties savas apkārtnes sakārtošanai, ievērojot visus sociālās distancēšanās noteikumus, un izvēloties kādu no sekojošajiem formātiem:

SOLO talkas: talkojiet vienatnē, pastaigājoties pa mežu vai gar jūru, sakopjot savas mājas apkārti;

DUO talkas: talkojiet divatā. Ja esat vienas mājsaimniecības pārstāvji, tad talkojiet droši kopā, ja esat draugi vai paziņas, ievērojiet vismaz divu metru distanci;

ĢIMENES talkas: talkojiet visa ģimene kopā, bet ievērojiet, ka jums jābūt vienas mājsaimniecības pārstāvjiem.

Lasīt visu ziņu

Katalogs “Novada Garša” – vietējās produkcijas ražotājiem

atrodi_savu_novada_garsu_2.jpgMājražotāja vai mazā ražotāja piedāvātā produkcija tapusi, izmantojot vismaz 70% vietējas izcelsmes izejvielu, kas izaudzēta pašu saimniecībā vai iegādāta no cita pašmāju ražotāja. Šis ir galvenais kritērijs, lai Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) katalogā www.novadagarsa.lv iekļautu jaunu vietējo ražotāju.

Kataloga mērķis ir apzināt un vienuviet apkopot Latvijas mazos ražotājus, mājražotājus un ar laiku arī ēdinātājus, tādējādi radot regulāri aktualizējamu datubāzi, kas ļautu sabiedrībai iepazīt pašmāju ražotājus un viņu piedāvājumu. Katalogā rodama informācija par bioloģiskajiem un integrētajiem ražotājiem, kā arī tiem, kuriem piešķirtas kvalitātes zīmes – Zaļā karotīte, GLOBALG.A.P. Pašlaik katalogā apkopotas teju 500 saimniecības un to saraksts tiek papildināts katru dienu.

LLKC veidotā kataloga galvenā misija ir radīt ilgtspējīgu vietējās pārtikas sistēmu, kas nodrošina pārtikas produktu izsekojamību un kvalitāti, vienlaikus veicinot atbildīgu to patēriņa palielināšanos. Katalogs ir ieguvums kā pircējam un ražotājam, tā pašvaldībai un valstij kopumā.

Izmantojot katalogā rodamo informāciju par saimniecību, PIRCĒJS var būt neatkarīgs no globālajām pārtikas piegādes ķēdēm, skaidri zināt, kurš un kā tieši ražo izvēlēto produktu, saņemt kvalitatīvu produktu, vienlaikus atbalstot vietējo zemnieku un reģiona ekonomiku, kā arī lauku attīstību.

RAŽOTĀJS ar kataloga starpniecību rod aizvien jaunus klientus, nodrošinot iztiku savai ģimenei, kas savukārt ļauj dzīvot saskaņā ar paša izvēlēto dzīvesveidu. Spējot kvalitatīvi dzīvot un nodrošināt iztiku reģionos, ražotājs var cerēt arī uz pēctecību savam biznesam – ja bērni redz, ka vecāku izvēlētais ceļš ļauj dzīvot laukos, ir liela iespējamība, ka viņi izvēlēsies iesākto turpināt.

Visbeidzot – lauku apdzīvotība un pašpietiekams pārtikas nodrošinājums nacionālās drošības garantēšanai ir tas, ko no šī kataloga iegūst PAŠVALDĪBA un VALSTS.

Tādēļ aicinām valsts un pašvaldības iestādes atbalstīt www.novadagarsa.lv kataloga atpazīstamību, informējot par to savās tīmekļa vietnēs un sociālo tīklu kontos. Vienlaikus aicinām arī mudināt sava novada atbilstošos mājražotājus, pārstrādātājus un zemniekus sūtīt pieteikumus ar vēlmi piedalīties kataloga papildināšanā uz e-pastu: novadagarsa@llkc.lv.

  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top