Pāriet uz lapas karti

Aicina projekta “Dari, baudi, dalies Kandavas apkaimē 2023” dalībniekus uz pieredzes apmaiņu lauku sētā “Indāni”

10.08.2023 18:00 kur : Indāni, lauku māja

afdaribaudidaliesnodindanos23.jpgAr Borisa un Ināras Teterevu fonda programmas “Pats savam saimes galdam” atbalstu, nodibinājums Kandavas novada iespēju fonds (KNIF) turpina īsteno aktivitātes projekta “Dari, baudi, dalies Kandavas apkaimē 2023” ietvaros. 

Projekta darba grupa, 12.jūlijā viesojās Dobelē Dārzkopības institūtā, kur zinātnieku un selekcionāru vadībā smēlās zināšanās par dārzeņkopību un augļu koku audzēšanu.  Šo pasākumu ļoti īpašu darīja vārdu piešķiršana jaunajām augļaugu šķirnēm: Latvijas Dārzkopības institūta zinātnieki ir selekcionējuši jaunas saldā ķirša un aprikozes šķirnes. Godinot Borisa un Ināras Teterevu fonda ilggadējās labdarības aktivitātes, tās ir nosauktas abu mecenātu vārdos. Aprikozes šķirne ‘Boriss’ savu vārdu ieguva par godu Borisam Teterevam, savukārt saldā ķirša šķirne ‘Ināra Tetereva’ ir veltījums mecenātei.

10. augustā plkst. 18:00 “Dari, baudi, dalies Kandavas apkaimē 2023” projekta dalībnieki ar ģimenēm tiek aicināti uz pieredzes apmaiņu Lauku sētā “Indāni”, kur paredzēta vasaras ražas zupas degustācija un kafijas pauze. Īpašie viesi  būs Zāļu sieva Inta Ozoliņa, kura iepazīstinās ar nezāļu lietošanu pārtikā un dziedniecībā (varēs arī šo to nopirkt no zāļu sievas krājumiem), kā arī Zantes radošā saimniece Māra Brīvere, kura dalīsies ar savu saimniecisko pieredzi.

Projekta dalībniekus lūdzam pieteikties pie saviem pagastu  koordinatoriem vai zvanot projekta koordinatorei Ērodejai Kirillovai 26527265. Ar kopīgu transportu diemžēl nenodrošinām, bet centīsimies atrast iespējas, tāpēc tiem, kam pieejams savs transports, aicinām ierasties ar to.

Informāciju sagatavoja: Projekta koordinatore Ērodeja Kirillova

1111111.jpginaras-un-borisa-teterevu-fonds.jpgtavasm-saimes-galdam.jpg

printēt
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top