Saimniece: Inga Neimane. Meža maize ir mana mīlestība radīt senas un jaunas garšas.
Kurzemnieku tradīcijās cepta maize.
Maize tiek raudzēta abrā, cepta pēc senām tradīcijām īstā, ar malku kurināmā maizes krāsnī.
Meža maize tiek gatavota Kandavas pagastā.
Tiek piedāvāta iespēja arī pieteikties uz degustāciju.
Kas ir abra, lize, sakasnītis?
Kādus noslēpumainus vārdus vēl var uzzināt stāstos par maizes ceļu?
Tos var uzzināt klausoties.
Maizes cepēja uzņem ciemiņus pie sevis mājās ("Dārznieki", Kandavas pagasts, Tukuma novads). Piesakot degustāciju pie "Meža maizes" saimnieces būs iespēja uzzināt maizes cepšanas noslēpumus cauri laikmetu griežiem Kurzemē un nogaršot pat 3 dažādu veidu ēdienus: īsteni latvisku 4 veidu maizi ar dažādām piedevām kā sviests, sviests ar garšaugiem, medus, siers; maizes krāsnī sautēta grūbu biezputra un noslēgumā - rupjmaizes kārtojuma deserts vai kāda cita kārtojuma kūka.
Degustāciju veidi:
Maizes degustācija (4 veidu maizes degustācija, latviskais deserts - rupjmaizes kārtojums, dzērieni);
Maizes degustācija ar pusdienām un iespēju iegādāties svaigi ceptu Meža maizi.
Meistarklases rudzu maizes cepšanā maizes krāsnī.
Saimniece piedāvā arī meistarklases nelielām kompānijām līdz 8 personām gan baltmaizes, gan rudzu maizes cepšanā, kā arī eksperimentus ar rudzu miltu uzkodu radīšanu kā ķimeņu radziņš, rudzu miltu sāļās standziņas vai kādi rudzu miltu cepumiņi.