Pāriet uz lapas karti

Tūrisma profesionāļiem

Atvērtās dienas laukos 2018 - Latvijā un Lietuvā

04.05.2018

4_5_05_2018_lv_______11_13_05_lt___atvertas_dienas_laukos3.jpgŠogad Atvērtās dienas laukos 2018 - Latvijā un Lietuvā notiek 2 nedēļas nogalēs (4.-6. maijs Latvijā un 11.-13. maijs Lietuvā), kad vairāk kā 200 lauku tūrisma uzņēmumu gaidīs ciemos un ielūdz uz akciju. Būs ekskursijas, meistarklases un degustācijas, radošās darbnīcas, spēles un rotaļas, tirgošanās, aktīvas izklaides un daudz citu lauku labumu! Visas akcijas saimniecības un to piedāvājumus meklē www.celotajs.lv/atvertasdienas

Akcija organizēta projekta „Lauksaimniecības tradīciju mantojums agro-tūrismā Latvijā un Lietuvā” (Agriheritage, LLI-65) ietvaros, ko finansē Eiropas Savienības Interreg Latvijas - Lietuvas programma 2014.–2020. gadam. Akciju atbalsta Zemkopības ministrija.

No Kandavas novada akcijā piedalīsies 5 saimniecības: 

Lasīt visu ziņu galerija (37)

Piedalies pasākumā "Satiec savu meistaru" Kandavā

07.04.2018

07042018_afisa_satiec_savu_meistaru.jpgLaikā no 2018. gada 6. līdz 8.aprīlim jau desmito reizi visā Latvijā notiks pasākums “Satiec savu meistaru”. Ik pavasari pasākums kļuvis par gaidītu notikumu, un aizvadītajos gados savu meistaru darbnīcās, studijās, muzejos, skolās, kultūras centros, bibliotēkās apmeklējuši 20 tūkstoši dažādu paaudžu interesentu.

“Satiec savu meistaru!” ir 2009. gadā aizsāktās Tradicionālo prasmju skolas turpinājums. “Satiec savu meistaru!” tradicionāli norisināsies vienlaikus ar projektu „Eiropas amatu prasmju dienas”, kas aizsāktas 2002.gadā Francijā un kļuvis par plašāko starptautisko pasākumu, kas veltīts amata prasmju saglabāšanai, popularizēšanai un tālāknodošanai. 2017.gadā šajā akcijā piedalījās jau 19 Eiropas valstis. 2017.gadā Latvijā vairāk nekā 160 vietās mācekļus pie sevis aicināja tautas lietišķās mākslas meistari, stāstnieki, teicēji un muzikanti un pasākumu apmeklēja vairāk nekā 6453 interesenti.

“Satiec savu meistaru! 2018” rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas novadu un pilsētu pašvaldībām.

2018. gada 7.aprīlī KANDAVĀ būs pieejamas šādas darbnīcas:

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Kandavas Tūrisma informācijas centram 15 pastāvēšanas gadi

14.02.2018

2002.gada maijā Kandavas TIC durvis vēra apmeklētājiem. Kandavas Tūrisma informācijas centrā (TIC) esam aizvadījuši jau piecpadsmito gadu. Pirmā TIC ēka bija pašreizējā pilsētas bibliotēka, Lielā ielā 11 (toreizējā SEB bankas ēka).

Foto: Vita Popravko
Foto: Vita Popravko
Lasīt visu ziņu

Kandavas Tūrisma informācijas centrs 25. jubilejas tūrisma izstādē/gadatirgū "Balttour 2018"

23.01.2018

No 2. - 4. februārim Rīgā, Ķīpsalā notika 25. starptautiskā Baltijas tūrisma izstāde/gadatirgus „Balttour 2018”

Kandavas novada stends atradās tematiskajā hallē „Apceļo Latviju”. Izstādes apmeklētājus aicinājām: Atbrauciet uz laukiem un Kandavas vecpilsētu jau šogad! Kandavas novada stendā varēja rast mirkli miera, izbaudīt siena smaržu un lauku ļaužu viesmīlību.
2017.g. Kandavas novads saņēmis Kurzemes tūrisma asociācijas gada tūrisma kvalitātes novērtējuma balvu „Lielais Jēkabs” nominācijā „Dižais Kurzemes maršruts māmiņām” „No laukiem uz laukiem Kandavas pusē”. Maršrutā var apmeklēt lauku māju „Indāni” - saimniece Signe Ezeriņa (Kandavas pagasts), Kandavas vecpilsētu un lauku sētu „Kangari” - saimniece Antra Gaisa (Cēres pagasts). 2017.gadā Antra Gaisa saņēma Kandavas novada nomināciju "Radošākais novadnieks".
Mūsu stendā bija iespējams nobaudīt un iegādāties „Kangaru” augļu un ogu sukādes, kā arī čatnijus. Izstādes apmeklētāji varēja nogaršot arī citas Kandavas novadam raksturīgas lietas: svilpeni (Kandavas novada amatnieku īpašais piedāvājums), kūpinātu kazas sieru (Vānes pagasta saimniecība „Birznieki”). Varēja degustēt un nopirkt vīnu darītavas „Tēviņi” (Zemītes pagasts) lieliskos vīnus, piemēram, 2017. gadā godalgu ieguvis „Aveņu dzirkstošais vīns”. Bija Abavas senlejas tējas un rokdarbi. Informējām par tūrisma piedāvājumiem un pasākumiem Kandavas novadā! Arī laukos nevaram iztikt bez mūsdienu tehnoloģijām, tāpēc mūsu stendā tam bija neikdienišķs risinājums - ķemmertiņš, kur putnu dziesmu pavadībā uz ekrāna varēja skatīt Kandavas novada skaistāko fotogrāfiju prezentāciju. 

Kandavas novads dzīvo ar garšu! Par to pārliecinājās tie, kuri mūs apmeklēja un ļāvās pierunāt ieiet mūsu ķemmertiņā!

dsc00204.jpg

Lasīt visu ziņu galerija (30)

Kurzemes tūrisma gada balvas "Lielais Jēkabs 2017" pasniegtas

27.11.2017

24. novembrī Talsos nosvinēta Kurzemes tūrisma gada balle "Lielais Jēkabs", kur caur Lielā Jēkaba spoguli ieraudzījām visus šī gada veiksminiekus un laureātus tūrismā Kurzemē!

Kandavas novada maršruts "No laukiem uz laukiem Kandavas pusē" deviņu Kurzemes maršrutu vidū saņēma galveno balvu nominācijā "Dižais Kurzemes maršruts māmiņām". 
Apsveicam maršrutā iekļautās saimniecības "Kangari" Cēres pagastā un "Indāni" Kandavas pagastā!

Kurzemes Tūrisma asociācijas balva "Lielais Jēkabs" joprojām ir vienīgā reģionālā kvalitātes balva tūrismā. Tā tiek pasniegta kopš 2004. gada un, nu, jau vairākus gadus pulcē arī akcijas "Apceļo Kurzemi" dalībniekus. No vairāk kā 200 akcijas dalībniekiem, izlozes veidā noskaidroja uzvarētāju. Laimestus sagādāja Kurzemes tūrisma uzņēmēji. Lielu daļu laimestu saņēma arī Kandavas novada ceļotāji.


kaspars_porins_img_0156.jpg

Lasīt visu ziņu galerija (40)

Konkursa "Diženi Kandavas novadā" laureāti - tūrisma uzņēmēji

27.11.2017

Apsveicam šī gada konkursa "Diženi Kandavas novadā" laureātus - tūrisma uzņēmējus, saņemot pirmās vietas -

Kandavas novada konkursa
Kandavas novada konkursa "Diženi Kandavas novadā" laureāti un priekšsēdētāja Inga Priede
Lasīt visu ziņu galerija (8)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top