Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Izzināt un noskaidrot, piedalīties un piedzīvot....

31.10.2022 - 02.11.2022 kur : Zemītes sākumskola

Swedbank Latvija aicināti, 31. oktobrī 2.–4. klašu skolēni visā Latvijā tiešsaistē tika iesaistīti īpašā finanšu pratības iniciatīvā "Naudas diena".  Naudas dienā bērni vieglā un aizraujošā veidā uzzināja, kas ir budžets, kā tas top un ekspertu vadībā kopā veidoja klases ekskursijas budžetu. Turklāt diena bija īpaša arī ar to ka skolā varēja ierasties dažādās maskās. Pēc stundām notika Zemītes TN pasākums "Spociņu- jociņu tikšanās" , kurā radošās darbnīcās un kopīgā cienasta gatvošanā tika iesistīti gan klātesošie bērni, gan skolotāji, gan vecāki. Skolotāja Aija darbojās kā vafeļu feja, TN saimniece Ērodeja būrās pa virtuvi lai visiem tiktu kraukšķīgas kartupeļu un desu uzkodas, bet bibliotēkas vadītāja Solvita mudināja kustību aktivitātēm. Pēc pasākuma, daļa skolēnu ar  direktores Ramonas un skolotājas Olitas gādību, devās uz skolu lai izbaudītu piedzīvojumu- nakšņošana skolā.

Bet 2.novembra pēcpusdienā skolēni atkal viesojās Zemītes TN lai tiktos ar dzejnieci Dagniju Gudriķi un izzinātu kā top viņas dzejoļi, un to ceļu līdz brīdim, kad tos var jau lasīt grāmatā.

Foto: Aija Lagzdiņa, Ramona Liepiņa Krauja un Ērodeja Kirillova  

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Spoku ballīte bērniem

31.10.2022 19:00 - 21:00 kur : Zantes kultūras nams

   img-20221031-wa0077.jpg31.oktobra  vakarā Zantes kultūras namā notika pirmā Spoku ballīte bērniem, uz kuru ieradās mazi un lieli spociņi necerēti kuplā skaitā. Vakara gaitā bērni lasīja spoku stāstiņus, pagatavoja katrs savu spociņu radošajā darbnīcā, piedalījās dažādās spēlēs un izdejojās spokainajā disenītē.

   Prieks par tik lielu atsaucību un pozitīvo gaisotni!

   Paldies visiem jaukajiem spociņiem un viņu vecākiem par atsaucību! Paldies Irīnai Butai un Andai Beserei par atbalstu un palīdzēšanu ballītes norisē.

Foto I.Buta

Lasīt visu ziņu galerija (34)

Cērē aizvadīti amatierteātru ražas svētki

29.10.2022 16:00 - 19:00 kur : Cēres pamatskola

dsc0197.jpg29. oktobrī Cēres pamatskolas aktu zālē ikgadējos amatierteātru ražas svētkos tikās Kandavas un pagastu apvienības teritorijas amatierteātru kolektīvi un viesi.

Pasākuma viesus un dalībniekus Cērē laipni sagaidīja un starplaikos izklaidēja trīs paaudžu raganas, cienājot viesus un stiprinot kolektīvus ar svaigi lasītiem tārpiem. Atklājot pasākumu, Cēres kultūras un sporta dzīves vadītāja Līga Roze vēlēja visiem patīkamu vakaru un ražīgu turpmāko darbu sezonu. Aktierus un režisorus svētkos sveica arī novada Kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Iveta Grunte, novēlot visiem novada amatierteātriem, izturību, panākumus un neizsīkstošu radošumu.

Svētkos piedalījās amatierteātri no Kandavas, Cēres, Zemītes, Vānes, Zantes un Matkules, izrādot līdz 20 minūšu garus izrāžu fragmentus. Zantes pagasta amatierteātris (režisore Antra Grundmane) uzskatāmi parādīja, kā kādā lauku ciematā izplatās baumas, klejojot no mutes mutē tās apaug ar arvien jaunu dramatiskāku informāciju, Zemītes pagasta amatierteātris "Aiz-ziet" (režisore Ērodeja Kirillova) savā uzvedumā atspoguļoja humora pilnas ainiņas no kaimiņu dzīves, bet Cēres amatierteātra “Saime” (režisors Ints Leitarts) uzvedumā darbība risinājās klosterī un galvenie personāži bija mūķenes, kas devušas šķīstības solījumu. Matkules amatierteātra kolektīvs (režisore Maija Zilberta) izspēlēja ikdienišķas lauku dzīves ainas, kas negaidīti pārvērtās par kuriozām un komiskām situācijām, Kandavas amatierteātris (režisors Voldemārs Šoriņš) ļāva ieskatīties kā zagļu tvarstīšana noved pie jautriem sarežģījumiem un veselas pārpratumu virknes, bet Vānes amatierteātris (režisore Solveiga Zilberta) ļāva skatītājiem noticēt brīnumiem, par kuriem parūpējās trīs atraktīvas kaimiņienes.

Pirmoreiz Kandavas novada un starpnovadu teātra ļaužu kopā sanākšana notika 2011. gadā Zantē, tādējādi Zantes amatierteātris aizsāka jaunu tradīciju Kandavas novadā. Teātra ražas svētki katru gadu notiek kādā citā pagastā un šogad tie tika svinēti jau vienpadsmito reizi (2021. gadā svētki nenotika, valstī noteikto Covid-19 ierobežojumu dēļ). Kā ierasts, pasākuma noslēgumā tiek nodot stafete nākošās sezonas svētku rīkošanai, šoreiz- Kandavas amatierteātra kolektīvam.

Lasīt visu ziņu galerija (79)

Kandavas helovīns noskriets

29.10.2022

kandavas-h-skrejiens-2022-titulbilde.jpg29.oktobra vakarā Kandavā pulcējās maskās tērptas komandas, lai dotos Helovīnu skrējienā. Uz starta stājās 41 dalībnieks 10 komandās (no Kandavas un Tukuma). Kā noskaidrojās pēc finiša, 5 dalībnieki no dažādām komandām bija klasesbiedri, nodrošinot aizraujošu sacensību savā starpā.

Komandām stundas laikā bija jāapmeklē 10 dažādās Kandavas kāpnes un jāsaskaita pakāpieni atbilstoši nosacījumiem. Par precīzām atbildēm varēja saņemt punktu. Vienāda kopējā punktu skaita gadījumā, augstāku vietu ieguva tā komanda, kura uzdevuma pildīšanai patērēja mazāk laika. Pēc finiša visas komandas saņēma balvu par aktivitāti. Apkopojot rezultātus tika noskaidrots, ka trīs komandas ir ieguvušas 10 punktus. Laiks komandas sakārtoja pa vietām:

1.vietā ierindojās„Mazie mošķīši”(Priednieki un draudzene);

2. - „Rūmenes spoki” (Ķempeļi un Vilkauši);

3. - „Zetmaņu ģimene”.

Pārējās vietas sadalīja „Asie pipariņi”(9 punkti), „Pintiķi”(8), „Kā gribēšu, tā darīšu!”(7), „Ātrie baisuļi”(7), „Helo-Trio”(6), „Lēnie baisuļi”(2) un „Baismīgie baisuļi”(2). Atvadoties komandas interesējās vai līdzīgs pasākums notiks arī nākamgad. Notiks!

Pasākumu rīkoja Kandavas kultūras un sporta centrs.

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Piedalies konkursā-talkā “Čaklākais zīļu vācējs 2022”!

03.10.2022 - 29.10.2022

1-kandavacaklakais-zilu-vacejs-2022.jpgKandavas Kultūras un sporta centrs no š.g. 3. līdz 29. oktobrim aicina Tukuma novada izglītības iestādes un citus interesentus piedalīties zīļu lasīšanas talkā-konkursā “Čaklākais zīļu vācējs 2022”.

Konkursa dalībnieki vāc kritušās ozolzīles un nogādā tās savākšanas punktā - Kandavas Amatniecības centrā, Talsu ielā 11, darbadienas no 9.00-16.00 (iepriekš zvanot 26018067). Apaļās jeb Kanādas zīles nelasīt, tās neder ozolzīļu kafijas izgatavošanai! Ja savācējam ir problēmas ar transportēšanu, viņš par to informē Konkursa rīkotājus (kontaktpersona – Kitija  Švīgere- 26018067).

Piedalīties Zīļu vākšanas talkā - konkursā un pretendēt uz balvu saņemšanu var Tukuma novada izglītības iestādes. Citas pašvaldības iestādes, uzņēmumi, organizācijas un privātpersonas var piedalīties konkursā, saņemot Pateicības rakstu.

Konkursa nolikums šeit



nolikums-zilu-konkursam.jpg

Lasīt visu ziņu

Rudens balle Valdeķos

29.10.2022 21:00 kur : Valdeķu kultūras nams

30614205317096644527223886170992958430931480n.jpg29. oktobrī plkst. 21.00 Valdeķu kultūras namā rudens balle kopā ar grupu "Zelta kniede".

Biļešu iepriekšpārdošana un galdiņu rezervācija pa tālruni 28765684.

Ieeja: 10 EUR, pasākuma laikā 12 EUR.

Lasīt visu ziņu

KINO. Spēlfilma SUFLIERIS

28.10.2022 19:00 - 20:40

Vēsturisks spiegu trilleris “Suflieris” (Igaunijas, Latvijas, Somijas un Lietuvas kopražojums) stāsta par militārā izlūkdienesta aģentu, kurš dzen pēdas noslēpumainam Padomju Savienības dubultaģentam Otrā Pasaules Kara priekšvakarā. Paralēli spriedzes pilnajam stāstam, arī skaistas mīlestības un smeldzīgu jūtu stīgu.

Lomās:  Kaspars Znotiņš , Priit Võigemast, Agnese Budovska, Elmo Nüganen, Gatis Gāga, Dainis Sumišķis. Komponisti Ēriks Ešenvalds un Rihards Zaļupe (izcila kino mūzika!) Filma latviešu valodā ar subtitriem angļu valodā. Rež. M.Paju . Studija: Film Angels Studio, filmas garums 1 st 40 min . Vecuma ierobežojums 12+ 

Ieejas maksa: EUR 3,-

kino.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=0CLAOpysGf8

Lasīt visu ziņu

Filma "Mamma vēl smaida"

28.10.2022 19:00 - 20:30 kur : Zemītes tautas nams

mammavelsmaida.jpg

Pavadi piekdienas vakaru aizraujošā sabiedrībā!

Trīs māsas, trīs valstis, viens busiņš, viens ceļabiedrs un mamma. Traģiskais un komiskais satiekas jaunās režisores Elzas Gaujas debijas filmā “Mamma vēl smaida”, bet īsts sniegs un sals pārbauda aktieru izturību un humora izjūtu.

Vai stāsts, kurā ir iekļauta arī nāve, var būt komēdija? Filmas stāsta pamatā ir patiesi notikumi. Jaunā režisore, debitante lielajā kino, Elza Gauja pieņēma izaicinājumu, vēl būdama Kultūras akadēmijas režijas maģistrantūras studente. Pilnmetrāžas filma uzfilmēta pandēmijas periodā, īstās sniegotās ainavās. Trīs māsas atveido trīs lieliskas aktrises: neatkarīgā Anta Aizupe, Jaunā Rīgas teātra spēks – Baiba Broka un Nacionālā teātra lepnums – Daiga Kažociņa. Visas daiļavas tik dažādas satērpa kostīmu māksliniece Līga Krāsone. Viņas pa ceļam no Somijas savā vecajā busiņā “Mitsubishi”, kurš tiek uzskatīts par nopietnu aktieri ar kaprīzēm, pa ceļam paņēma  stopētāju, kuru atveido Matīss Budovskis. Mammu, kura smaida un ir pavisam dzīva, atveido  Dailes teātra aktrise Lidija Pupure. Filmas mākslinieks ir Jānis Bijubens, kurš atrada risinājumus visām situācijām.

Kaut arī filmas darbība notiek vairākās valstīs, visa filma uzņemta Latvijā. Kino ir viena liela un izcila mānīšanās māksla. Filma uzfilmēta 25 dienās Liepājā, Ventspilī, Garciemā, Ādažos, Jūrmalā un Rīgā. (Reklāmas teksta avots: ltv.lsm.lv)

Lasīt visu ziņu

Jauniešu radošo darbu izstādes "Starpbrīdis" atklāšana

28.09.2022 17:00 - 28.10.2022 kur : Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Nagla"

2makslas-izstade-4.jpg8. septembrī plkst. 17.00 Kandavas Multifunkcionālajā jaunatnes iniciatīvu centrā tiks atklāta jauniešu radošo darbu izstāde, kurā izstādīt savus darbus bija iespēja ikvienam jaunietim. Izstādi organizē jauniešu grupa "Sphinx". Ikviens laipni gaidīts!

Lasīt visu ziņu galerija (1)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top