Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Brīvības svētku koncerts "ZIEDOŅLAIKĀ"

04.05.2023 11:00 kur : Zantes kultūras nams

10.jpg


Šis skaistais laiks!
Ar baltiem mākoņiem!
Man liekas – Latvija ir vēl aiz tiem.
***
Aiz domām tālumā prom
Un aiz vārdiem.
Un tur stāv Dievs pie saules mūža vārtiem. (I.Ziedonis)


4.maijā Zantes kultūras namā aizvadīts skaists Brīvības svētku koncerts „Ziedoņlaikā”. Koncertā izskanēja gan dzeja, gan dziesmas ar dzejnieka IMANTA ZIEDOŅA vārdiem, atzīmējot mūsu izcilā novadnieka 90 gadu jubileju.

Mīļš paldies par sirsnīgo dziedājumu MADARAI JUMIĶEI un VALDIM VEIGULIM!

Par dzejas lasījumu paldies ZANTES AMATIERTEĀTRIM un režisorei ANTRAI GRUNDMANEI!

Paldies koncerta apmeklētājiem par kopābūšanu un jauko līdzdziedāšanu!

Lasīt visu ziņu galerija (15)

Raimonds Tiguls "Rīta un vakara dziesmas Latvijai"

04.05.2023 14:00

dsc0094.jpg4. maijā Kandavas Promenādē izskanēja svinīgs, sirsnīgs un patriotisks Valsts svētku LIELKONCERTS "Rīta un vakara dziesmas Latvijai".

Komponists, Triju Zvaigžņu ordeņa īpašnieks RAIMONDS TIGULS mums dāvāja savas dvēseles dziesmas- gan visiem tik mīļās, gan pirmatskaņojumus, kurus izpildīja RĪGAS DOMA ZĒNU KORIS diriģenta MĀRTIŅA KLIŠĀNA vadībā un pavadošās komponista grupas izpildījumā. Programmu caurvija IMANTA ZIEDOŅA dzeja, tādejādi atzīmējot mūsu novadnieka 90 gadu jubileju.

Kandavas kultūras nams saka lielu paldies Tukuma novada domes deputātiem par atbalstu pasākuma finansēšanā.


Par programmu komponists Raimonds Tiguls: “Šī koncertprogramma man ir īpaša, jo savus pirmos soļus mūzikā sāku dziedot zēnu korī. Nedaudz bērnības atmiņu un saviļņojums, dzirdot savas dziesmas, izpildām mūsu Rīgas Doma zēnu korim.”

“Noskaņa, emocija, iedvesma, miers un harmonija. Komponists un lieliski izpildītāji, kuri neprasa komentārus. Mūzika, kas uzrunā jūs no Dziesmu svētku estrādes un koncertzālēm visā pasaulē. Skanējums, kas raksturīgs vienīgi Rīgas Doma zēnu korim”, par projektu saka kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents Mārtiņš Klišāns. Mārtiņš Klišāns ir zināms kā viens no Latvijas aktīvākajiem kordiriģentiem, kopš 1998. gada viņš ir arī Rīgas Doma zēnu kora vadītājs.

Rīgas Doma zēnu koris (RDZK) Latvijas koru saimē ir viens no aktīvāk koncertējošiem kolektīviem, kura devums novērtēts ar Lielo mūzikas balvu, kā arī ar mūzikas ierakstu Gada balvu. Klajā nākuši 22 Rīgas Doma zēnu kora ieraksti CD formātā. Zēni regulāri piedalās LNOB izrādēs, labdarības akcijās, mūzikas festivālos Latvijā un ārzemēs.

Līdzās sniegumam labdarības akcijās un priekšnesumiem daudzām Latvijā oficiālās vizītēs esošām amatpersonām (to vidū minami ASV, Somijas, Uzbekistānas, Ukrainas un Turcijas prezidenti, Velsas princis Čārlzs u. c.), regulāri notiek kora koncerti gan Latvijas koncertzālēs un baznīcās, gan arī daudzās pasaules valstīs. Sadarbībā ar Latvijas Koncertiem kolektīvs regulāri piedalās Senās Mūzikas festivālā, Eiropas Ziemassvētku un citos festivālos Latvijā. Koris koncertējis Beļģijā, Nīderlandē, Vācijā, Francijā, Šveicē, Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Amerikā, Kanādā. Bet uz Japānu  zēnu korim notiek regulāri koncertceļojumi.

Koncertā piedalījās:
Raimonds Tiguls un Rīgas Doma zēnu koris, diriģents Mārtiņš Klišāns
Andis Klučnieks - flauta, stabules
Roberts Rasa - bass
Kristers Hartmanis - sitaminstrumenti
Rihards Lībietis – ģitāra

Lasīt visu ziņu galerija (32)

Cēres bērnu un jauniešu teātra "Pastarītis" izrādes "Pelnrušķīte" un "Maija un Paija"

02.05.2023 09:30 - 11:00 kur : Zantes kultūras nams

20230502104911.jpg2.maijā Zantes kultūras namā viesojās Cēres bērnu un jauniešu teātris „Pastarītis” ar izrādēm „Maija un Paija” un „Pelnrušķīte”.

Mīļš PALDIES aktieriem un režisorei Evitai Bērziņai par izrādēm, kas skatītājus ieveda brīnišķīgajā pasaku valstībā un apbūra ar skaistiem, krāšņiem tērpiem.

Lai Evitai arī turpmāk daudz radošu ideju un aktieriem nezūdošs spēlētprieks!

Lasīt visu ziņu galerija (15)

Dzejnieka Imanta Ziedoņa 90. jubilejā kopā lasām „Krāsainās pasakas”

02.05.2023 kur : Kandavas pilsētas bibliotēka

3448103697172043834247279133397927930557856n.jpg2. maijā Kandavas pilsētas bibliotēkā ciemojās Kandavas PII „Zīļuks” grupiņa „Zaķēni” kopā ar  audzinātājām Mariku un Svetlanu, lai atzīmētu dzejnieka Imanta Ziedoņa 90. jubileju. Bibliotekāres iepazīstināja ar grāmatu klāstu dzejniekam veltītajā izstādē. Ciemiņiem tika katram krāsains karodziņš, lai  kopīgi lasītu autora „Krāsainās pasakas”.

Pasākuma laikā tika izspēlēti atjautības, uzmanības uzdevumi saistīti ar krāsām un apkārtējo vidi. Audzinātājas iepriekš bija iepazīstinājušas bērnus ar dzejnieka pasakām, tādēļ viņi bija visai zinoši un aktīvi iesaistījās rotaļās. Rezultātā katrs klātesošais balviņā saņēma krāsainas konfektītes.

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Pavasara stādu tirgus

01.05.2023 09:00 - 15:00 kur : Bruņinieku pilskalns jeb Livonijas ordeņa pilsdrupas

dsc0011.jpg1. maijā no plkst. 9.00 līdz 15.00 Kandavā notika ikgadējais PAVASARA STĀDU TIRGUS ar kuru tika atklāta jaunā TŪRISMA SEZONA KANDAVĀ.

Saulīte mūs no sirds lutināja un tirgotāju, kā arī pircēji bija daudz. Visi smaidīgi un katrs ar kādu pirkumu devās mājup. Ziedu dzīvespriecīgās un košās krāsas, fona mūzika lika pircējiem izbaudīt 1.maija brīvdienu un nesteidzīgi baudīt atpūtu. 

Lasīt visu ziņu galerija (33)

Aicinām uz Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolas salidojumu

29.04.2023 15:00

attels1.jpgAicinām uz Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolas salidojumu 2023. gada 29. aprīlī.
No plkst. 15.00 reģistrācija,
16.00 pasākums pie Vecās skolas Zīļu ielā;
18.00 svinīgais pasākums aktu zālē;
21.00 balle kopā ar grupu “Ceļojums”.







attels2.jpg

Lasīt visu ziņu

Koncerts "Tīrie joki"

29.04.2023 18:00 kur : Vānes kultūras nams

tiriejoki.jpgAprīļa noslēdzošajās dienās vēl varam jokot un izjokot.

 Aicinām uz nopietni nenopietnu koncertu.

Lasīt visu ziņu

Teātra uzvedumu festivāls "Dedzi gaiši, uguntiņa!"

28.04.2023 10:00 kur : Kandavas kultūras nams

dedzi-gaisi-uguntina.jpg28. aprīlī no plkst. 10:00 Kandavas kultūras namā notiks Tukuma novada izglītības un kultūras iestāžu skolēnu teātra uzvedumu festivāls "Dedzi gaiši, uguntiņa!".

Ieeja bez maksas.

Lasīt visu ziņu

ANDRA KALNIŅA izstāde "ES UZDRĪKSTOS"

06.03.2023 18:00 - 27.04.2023 kur : Vējspārns, galerija
3308102521801258380849644398876313466831624n.jpg

No 6. marta līdz 27. aprīlim Kandavas kultūras nama galerijā "Vējspārns" mākslinieka ANDRA KALNIŅA izstāde „Es uzdrīkstos”. Izstādē būs redzama daba, ziedi, ainavas, ceļojumi. Izstāde apskatāma darba dienās no plkst. 10.00 līdz 16.00, zvanot pa tālruni 25771108. Ieeja bez maksas.

Uzmanību! Izstādes "Es uzdrīkstos" atklāšana apvienota ar Sieviešu dienas pasākumu 8.martā plkst.18:00, kur bez īpašās Andra Kalniņa izstādes atklāšanas ar paša autora mūziku un dzeju būs arī Kaspara Markševica koncerts.

Lasīt visu ziņu

Kandavas basketbola vēsturē jauns zelta ieraksts

25.04.2023

1anzage-kandava.jpgKandava/Anzāģes komanda izcīnījusi tās lielāko panākumu ne tikai komandas, bet arī pilsētas vēsturē. Otrdien, 25. aprīlī, Jelgavā, fantastiskā atmosfērā, pārspējot vietējo BK Jelgavas vienību, kandavnieki virs galvas cēla Nacionālās basketbola līgas (pēc spēka Latvijas basketbola otrās līgas) čempionu kausu.

Lai kļūtu par čempioniem, kādai no komandām bija nepieciešams izcīnīt trīs uzvaras. Tā kā sezonā savstarpējā duelī bija 1:1, bet labāka punktu attiecība bija Kandavas komandai, tad mājas priekšrocības šajā finālā bija tieši kandavniekiem.

Līdzīgā cīņā, veiksmīgāk aizvadot spēles beigas sēriju ar uzvaru iesāka Kandava, kas pirmo spēli uzvarēja ar 89:80. Otrajā spēlē jau Jelgavā, pēc ļoti pārliecinoša pirmā puslaika, kurā Kandava/Anzāģe sasniedza pat +20, otrā spēles puse izvērtās gandrīz par katastrofu, uz brīdi nonākot pat iedzinējos, tomēr pateicoties kapteiņa G.Strāķa meistarībai uzbrukumā, izdevās uzvarēt ar 69:66. Līdz ar to iespēju sēriju noslēgt jau mājās.

Pārpildītā Kandavas sporta hallē, uzstājoties kandavniekam Kārlim Lācim un talsiniekam Intaram Busulim, ļoti aizraujošā cīņā, Jelgavas basketbolistiem izdevās sēriju aizvest atpakaļ uz Jelgavu, jo BK Jelgava izcīnīja uzvaru ar 78:81. Zaudējums kandavniekiem bija kā auksta duša.

Tomēr Kandava/Anzāģe komanda pēc šī zaudējuma nesalūza, tieši otrādi, noskaņojās dubultā, nodemonstrēja nevainojamu aizsardzību un uzvarēja ar 70:62. Līdz ar to panākums arī visā sērijā un komanda tika kronēta par 2022./2023. sezonas čempioniem.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts kandavnieku kapteinis Guntars Strāķis. Tāpat turnīra simboliskajā pieciniekā tika iekļauti arī BK Kandava/Anzāģe spēlētāji Artūŗs Grīnbergs, Mārcis Saulītis un jau pieminētais Guntars Strāķis.

Paldies, komandas menedžerim Kristapam Gotfrīdam, fantastiskajiem līdzjutējiem, kas pavadīja mūsu komandu visās spēlēs, kā arī komandas sponsoriem, atbalstītājiem, tuviniekiem un, protams, komandas puišiem!

Edgars Priede, BK Kandava/Anzāģe galvenais treneris

Foto: Mārtiņš Goldbergs

Lasīt visu ziņu galerija (18)

Seminārs par egļu astoņzobu mizgraužu izplatības riskiem un ierobežošanas pasākumiem

24.04.2023 15:00

24-04-tukums.jpgMeža konsultāciju pakalpojumu centrs piedāvā BEZMAKSAS semināru par egļu astoņzobu mizgraužu izplatības riskiem un ierobežošanas pasākumiem. 24.aprīlī plkst. 15:00 Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs, Tukuma birojā,  Ed. Veidenbauma ielā 9, Tukumā.
 
- Atskats par MKPC paveikto, darbības virzieni 2023.gadā.
- Egļu astoņzobu mizgrauža raksturojums, atpazīstamība, izplatības riski reģionos
- Egļu astoņzobu mizgrauža invadēto egļu atpazīšana
- Pasākumi kaitēkļa ierobežošanai konkrētajā īpašumā
- Meža sanitārā stāvokļa apsekošana
- Informācija par ārkārtas stāvokļa aizsardzības zonu skaidrojums
- Diskusijas
 
Lektori: Valdis Usne (Meža konsultāciju pakalpojumu centrs), Oskars Zaļkalns (VMD Meža un vides aizsardzības daļas vecākais eksperts)
Pieteikšanās obligāta: Valdis Usne, 26438175, valdis.usne@mkpc.llkc.lv
Izmantojam iespēju un piedalāmies!

Lasīt visu ziņu
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top