Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Kino bērniem - Rozes Stiebras animācijas filma "Sirds likums"

12.04.2024 12:30 kur : Zantes kultūras nams

sirds-likums.jpg    Kādā tālā karaļvalstī dzīvoja Karalis un Princese. Dzīve ritēja rāmi un paredzami, pavalstnieki gatavojās karaļmeitas kāzām. Taču kādu nakti Princese pils dārzā sastapa Svešinieku, kurš viņu apveltīja ar neparastu dāvanu, un no šī brīža viss sagriezās kājām gaisā. Krāšņā pasakā par drosmi un mīlestību Princese aizbēg no mājām, viņas līgavaini Princi un draugu Kaķi gaida izaicinoši piedzīvojumi, guvernante Gaigala mēģina vest pie prāta satraukto Karali un visiem nākas uzmanīties no varaskārajiem Vilkiem.

    Filmas galvenais vēstījums ir par to, cik svarīgi ir saprast savas jūtas un nebaidīties no tām. Roze Stiebra: "Reizēm arī mūsu bērni apjūk un vaicā vecākiem par situācijām, ko pieredzējuši savā ikdienā, arī par sajūtām, ko kāds paudis vai tieši otrādi – nav izrādījis. Filma runā par šīm tēmām, taču to dara rotaļīgi un viegli. Es ticu, ka šis būs krāšņs un interesants kino piedzīvojums gan maziem, gan lieliem skatītājiem."

    "Sirds likums" kļuvusi par Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" nominanti četrās kategorijās. Tā nominēta kā Labākā animācijas filma, Roze Stiebra – kā Labākais animācijas filmas režisors, Aleksejs Naumovs kā Labākais animācijas filmas mākslinieks un Valts Pūce kā Labākais komponists.

Filmas garums: 65 min

Filmas treileris: https://www.youtube.com/watch?v=EEEnmZz0ZQs

Lasīt visu ziņu

Kandavas pilsētas čempionāts basketbolā

10.04.2024 18:00 - 11.04.2024

kandavas-pilsetas-cempionats-basketbola-2.jpgKandavas sporta hallē turpinās Kandavas pilsētas čempionāts basketbolā.

Šīs nedēļas spēļu grafiks:

10. aprīlī

Plkst. 18:00 kandavas Lauksaimniecības tehnikums - Sporta skola 2005

Plkst. 19:30 Kandavnieki - RGRjuniors


11. aprīlī

Plkst.19:00 Talsi - Sporta skola 2008


Nāc un atbalsti!

Lasīt visu ziņu

Zantes pamatskolas teātra pulciņš Svilpis piedalījās skolēnu teātra uzvedumu festivālā “Dedzi gaiši uguntiņa!”

11.04.2024

img-20240411-wa0029.jpg11.04.2024. Zantes pamatskolas teātra pulciņš Svilpis pārstāvēja skolu Tukuma novada izglītības iestāžu un kultūras iestāžu skolēnu teātra uzvedumu festivālā “Dedzi gaiši uguntiņa!” Kandavas kultūras namā. Festivālā uz skatuves kāpa 10 teātru kolektīvi. Mēs Zantes pamatskolas teātra pulciņš Svilpis,šoreiz pavisam jaunā sastāvā : Rinalds Liskops-1.kl., Sanija Cabule un Lūcija Gilova -3. kl., Krišjānis Inkins un Sabīne Bemane- 4.kl., Signe Ņikuļina -5.kl, Alise Ļisicka -7.kl. Parādījām nelielu lugu “Zupa bez sāls”. Ar humoru, ar sāli par pašiem labākajiem bērniem, kuri vēlējās sagādāt māmiņām pārsteigumu, izvārot zupu. Guvām ļoti labu pieredzi, gandarījumu un prieku, saliedētību, draudzību un toleranci. Izbaudījām skatuves un aizkulišu burvību.Ļoti interesanti bija skatīties pārējo festivāla dalībnieku sniegumu. Paldies žūrijai par izvērtējumu, veselīgo kritiku, iedvesmu turpmākajām teātra spēlēm! Paldies organizatoriem! Paldies bērnu vecākiem par atsaucību! Paldies jaukajām skolas pavārītēm par proviantu, lai aktieriem būtu pilns puncis un labs prāts! Paldies visiem, visiem, kuri turēja īkšķus!

                                                                              Teātra pulciņa Svilpis vadītāja Inga Ozola Inkina

Lasīt visu ziņu galerija (26)

Teātra uzvedumu festivāls "Dedzi gaiši, uguntiņa!"

11.04.2024 10:00 kur : Kandavas kultūras nams

429810955747265624175633477992479656018271n.jpg11. aprīlī no plkst. 10.00 Kandavas kultūras namā Tukuma novada izglītības un kultūras iestāžu skolēnu teātra uzvedumu festivāls "Dedzi gaiši, uguntiņa!". Ieeja bez maksas.

Lasīt visu ziņu

Zantes pamatskolā viesojās NMPD profesionāļi

10.04.2024

img-20240410-wa0048.jpgKarjeras dienu ietvaros , 10.04.2024., Zantes pamatskolā ieradās profesionāļi no NMPD Roberts Trencis un Imants Upītis. Ļoti, ļoti vērtīga, izzinoša, praktiska nodarbība!  Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta pārstāvji pastāstīja skolas saimei par savu profesiju, tās specifiku, parādīja lielu daļu no līdzi paņemtās tehnikas, inventāra, rādīja un pamācīja kā pareizi elpināt, kā bērns var pagriezt lielu pieaugušo, parādīja kā ieliek cilvēku vakuuma maisā, parādīja somu, ko ņem līdzi uz izsaukumiem un tās sastāvu, uztaisīja kardiogrammu, parādīja kā strādā elektrošoks u.c. Skolēniem un skolotājām radās daudz jautājumu uz kuriem NMPD pārstāvji sniedza atbildes. Nodarbības otrajā daļā devāmies apskatīt NMPD auto arī no iekšpuses, iedarbinātas visas sirēnas, tika nodemonstrēts ķēžu krēsls ar ko cietušo iespējams novest pa kāpnēm. Izsaku lielu, lielu paldies visas Zantes pamatskolas vārdā par jūsu darbu NMPD, paldies par šo vērtīgo nodarbību!

                                                                                                                Ar cieņu, skolotāja Inga Ozola Inkina

Lasīt visu ziņu galerija (57)

Kandavas pilsētas čempionāts basketbolā

08.04.2024 18:10 kur : Kandavas sporta halle

kandavas-pilsetas-cempionats-basketbola-1.jpgTurpinās Kandavas pilsētas čempionāts basketbolā. Jau pirmdien, 8.aprīlī plkst. 18:10 Kandavas sporta hallē izslēgšanas spēle starp komandām "Pie Kristapa" - "Stende". Nāc un atbalsti!

Lasīt visu ziņu

Pavasara groziņballe kopā ar mūziķi Māri Blāzi

06.04.2024 22:00 - 07.04.2024 - 03:00 kur : Valdeķu kultūras nams

pavasara-grozinballe-valdekos-afisa.jpg6. aprīlī no plkst. 22.00 līdz 3.00 Valdeķu kultūras namā pavasara groziņballe kopā ar mūziķi Māri Blāzi. Galdiņus rezervēt, zvanot uz tālr.  28765684 un 63182040. Biļešu iepriekšpārdošana Kandavas kultūras nama kasē un Valdeķu bibliotēkā. Ieejas maksa 12 EUR.

Lasīt visu ziņu

VPDK "Ducele" un JDK "Sīpa" 10 gadu jubilejas koncerts "Iedejojam pavasari Zantē"

06.04.2024 19:00 kur : Zantes kultūras nams

31a.jpg 6.aprīlī ar siltām atmiņām, skaistām dejām un sirsnīgiem prieka mirkļiem savu 10 gadu jubileju ir nosvinējuši Zantes kultūras nama deju kolektīvi – vidējās paaudzes deju kolektīvs „Ducele” un jauniešu deju kolektīvs „Sīpa”.

„Ducele” un „Sīpa” ir kā viens vesels, kam ir kopīga dzimšanas diena, viena vadītāja un kopīgs desmitgades ritējums. Tas ir kā ģimene, kurā dzīvo vecāki un bērni, vīri un sievas,  brāļi un māsas, māsīcas un brālēni, krustmātes un krusttēvi ne tikai no Zantes, bet arī no tuvākiem un tālākiem kaimiņu pagastiem.

     Šie 10 gadi ir bijuši gana bagāti ar skaistiem pasākumiem. Ir izdejoti dažādi koncerti Zantē, kaimiņpagastos un starpnovadu pasākumos, ir aizvadītas Tukuma novada deju skates, Kurzemes dziesmu un deju svētki vēju pilsētā Liepājā un, protams, prieks un lepnums jau divreiz būt daļiņai no lielajiem Dziesmu un deju svētkiem. Neaizmirstamas ir Līgo svētku izrādes, kurās dejotāji iejutās aktieru lomās un ir priecējuši daudzos skatītājus jau septiņus gadus.

     Abu kolektīvu desmitgadē ir piefiksētie dažādi fakti - kopā ir izdejotas turpat 80 dejas, vairāki pāri ir atraduši savas otrās pusītes un četri pāri jau ir paspējuši aizdejot līdz Dzimtsarakstu nodaļai,  ir piedzimuši septiņi bērniņi. Lepojamies, ka ir 12 cilvēki, kas ar smaidu sejā dejo joprojām no pirmā mēģinājuma, kas notika 2014.gada 27.septembrī. Tie ir „Duceles” dejotāji INTA un UĢIS, AIJA un GUNDARS, IVO, DACE, EGIJA, MĀRTIŅŠ, LAILA un JĀNIS, un no jauniešu kolektīva „Sīpa”– RIGONDA un KLĀVS.

   Vislielāko un vissirsnīgāko paldies par skaistiem pasākumiem piepildītiem 10 gadiem „Duceles” un „Sīpas” dejotāji teica kolektīvu vadītājai  MARITAI DIŠLEREI.

     Par kopābūšanu un dejotprieka atbalstīšanu „Ducele” un „Sīpa” pateicās  Tukuma novada Kultūras un sporta nodaļas kultūras speciālistei IVETAI GRUNTEI, Zantes pagasta pārvaldes vadītājam JĀNIM KĀLIM, Zantes kultūras nama vadītājai EGIJAI LĀCEI, DAIGAI POŠKAI un AĻONAI DIMZAI.

   Jubilāri saņēma daudz labu vārdu un siltu sveicienu gan no draugu, gan pašmāju kolektīviem.

Koncertā piedalījās:

  •  Saldus Tūrisma informācijas, kultūras un sporta centra deju kopa "BANDAVA" (vadītāja INESE BUŠA)
  • Saldus Tūrisma informācijas, kultūras un sporta centra tautas deju ansamblis „KURSA” (vadītāja INESE BUŠA)
  • Pūres kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „PŪRE” (vadītāja INESE CĪRULE)
  • Pūres kultūras nama jauniešu deju kolektīvs „PŪRENIEKS” (vadītāja INESE CĪRULE)
  • Zemītes tautas nama deju kolektīvs „ZEMĪTE” (vadītāja INESE CĪRULE)
  • Viesatu kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „VIESATAS” (vadītāja MARLĒNA ZAMULOVICA),
  • Matkules kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „URDA” (vadītājs JĀNIS LEO DRUVIŅŠ),
  • Zantes kultūras nama jauktais koris (diriģente ZANE ŅUKŠA-VALDMANE),
  • Zantes kultūras nama folkloras kopa „Vācelīte” (vadītāja TAIRA GROŠTEINE),
  • Zantes kultūras nama amatierteātris (režisore ANTRA GRUNDMANE). 
  • Zantes kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „DUCELE” (vadītāja MARITA DIŠLERE)
  • Zantes kultūras nama jauniešu deju kolektīvs „SĪPA” (vadītāja MARITA DIŠLERE).

     Sirsnīgs paldies vakara vadītājiem ANDAI BESEREI un ĒRIKAM IEVIŅAM, kā arī  JURĢIM MUSKAM un KRISTERAM OLIŅAM, kuri gādāja par pasākuma tehnisko nodrošinājumu.

     Pasākuma otrajā daļā kolektīvi bija aicināti sagatavot priekšnesumu „Ceļojums pavasarī ar cittautu deju” un ,skaļiem aplausiem un ovācijām skanot, priecēja viens otru ar ļoti interesantām un atraktīvām dejām.

   Lustīgas dejas ballītē spēlēja un par dejotprieku gādāja MAREKS PELSIS no grupas „Brīvdiena”.

      Mīļš PALDIES visiem par jauko kopābūšanu „Duceles un „Sīpas” 10 gadu jubilejā!

Foto: IRĪNA BUTA

Zantes kultūras nama vadītāja E.Lāce

Lasīt visu ziņu galerija (51)

Tukuma novada vokālo ansambļu skate

06.04.2024 13:00 kur : Valdeķu kultūras nams

ansablu-skate.jpg6. aprīlī plkst. 13.00 Valdeķu Kultūras namā norisināsies “Tukuma novada Vokālo ansambļu skate 2024” .

Skatē piedalīsies 20 Tukuma novada vokālie ansambļi vairākās grupās:

  • Bērnu vokālie ansambļi - "Kandavas tonis", “Zemītes notiņas”, "Lai ir";
  • Senioru vokālie ansambļi – "Prelūdija", “DoReMi”, "Sapnī”, "Par to",  “Malači”  un Matkules vokālais ansamblis;
  • Sieviešu vokālie ansambļi –  "Viesi", "Nopietni?", "Kandavas dāmu grupa", "Kaprīze", "Kansoneta", “Domino”, "Noskaņa", "Muižiņa";
  • Jauktie vokālie ansambļi –  "Ķirsītis" un Džūkstes jauktais vokālais ansamblis.

Ieeja - bez maksas!

Lasīt visu ziņu

Dramēdija 8 sērijās - seriāls "Padomju džinsi"

19.03.2024 19:00 - 05.04.2024 - 21:00 kur : Zemītes tautas nams

afpadomju-dzinsi-24.jpgSeptiņdesmito gadu izskaņā – laikā, kad visā PSRS ir izvērsta pati sīvākā propaganda pret rietumu kultūru – kādā Latvijas psihiatriskajā slimnīcā kvēls rokmūzikas fans ir izveidojis veiksmīgu un nelegālu pagrīdes džinsu ražotni.

Lasīt visu ziņu

STŪRGALVIS - stand up komēdija ar Aināru Ančevski

05.04.2024 19:00 kur : Kandavas kultūras nams

4245330867270751328613495822085720253137167n.jpg5. aprīlī plkst. 19.00 Kandavas kultūras namā būs skatāma stand up komēdija ar Aināru Ančevski- "STŪRGALVIS".

Dzīvesveida inventarizācija un emociju ventilācija divās daļās.

Jaunajā gadā Pannas Teātris skatītājiem piedāvās jaunu izrādi, stand-up komēdiju “Stūrgalvis” ar aktieri Aināru Ančevski galvenajā un vienīgajā lomā. Pēc vīrišķības testa veikšanas pazīstamajā komēdijā "Mačo", nu Ainārs kopā ar režisoru Juri Rijnieku un autori Justīni Kļavu pievērsīsies  aktuālai tēmai – dzīvošanai un izdzīvošanai mūsu skarbajā realitātē, lai saprastu, kur paliek mūsu nauda.

Jaunās izrādes varonis ir jauks puisis – vīrs, ģimenes galva un divu bērnu tēvs, tikai drusku stūrgalvīgs, jo dara darbu par pus velti un samierinās, jo šis darbs viņam patīk. Varbūt tas ir tāds savāds likums, ka normāli tiek apmaksāts tikai darbs, kas nenormāli riebjas, bet tas, kas patīk – nē?

- Rīt atkal uz to stulbo darbu jāiet... - šī ir visu laiku visbiežāk dzirdētā frāze svētdienas novakarēs.

Varbūt šis puisis ir dīvains, jo maksā nodokļus un pats arī tos aprēķina, pie tam pilnīgi par velti.

Viņš ir no tiem, kas rada prieku svētkos citiem, bet mājās mēģina sievai prezentēt pētījumu par mīlestības būtību: vai mīlas daudzumam ir loģiska saikne ar sievas kurpju pāru skaitu skapī?

Dzīvē viss griežas ap naudu. Tu esi tik vērts, cik daudz tev kas pieder. Un ja nu tev pieder tikai atziņa, ka var būt vēl sliktāk?

Aināra Ančevska latviešu puisis aicina pacelt pēcpusi no dīvāna un paskatīties, vai apkārt ir kas tāds, ko nevar izmērīt naudā, lai dzīvotu dzīvi sev un saviem mīļajiem un tam arī tērētu pilnīgi visu savu naudu.

Izrādes radošais sastāvs:
Režisors un līdzautors Juris Rijnieks, dramaturģe Justīne Kļava, scenogrāfs Ivars Noviks un Izrāžu apvienības „Panna” komanda.

Izrādes garums ~2h. Izrāde 2 daļās ar starpbrīdi.

Biļetes Biļešu Paradīzes kasēs: https://www.bilesuparadize.lv/... un Kandavas kultūras nama kasē.

Ieeja 25 EUR, 20 EUR un 18 EUR.

Lasīt visu ziņu

Lieldienas Cērē un joku pēcpusdiena „Dzīve kā pasakā”

01.04.2024 10:30 - 16:30
lieldplak-kandava2024-page-0.jpg

1. aprīlī plkst. 10.30 pie Cēres pamatskolas Lieldienu pasākums. Kopā ar jautrajiem kazlēniņiem iesim rotaļās, piedalīsimies Lieldienu rituālos, darbosimies radošajā izdomu darbnīcā un  lēksim jautrās dejās. Ieeja bez maksas.

1. aprīlī plkst. 15.00 Cēres pamatskolas zālē joku pēcpusdiena „Dzīve kā pasakā”. Piedalās amatierteātris „Saime” un Cēres sieviešu vokālais ansamblis „Nopietni…?”. Ieejas maksa 2 EUR.

Lasīt visu ziņu

Lieldienas

30.03.2024 - 01.04.2024

Joku dienas humoršovs “Kandava The Best”

01.04.2024 17:00

3.jpg1. aprīlī Kandavas kultūras namā notika jau trešais ikgadējais joku dienas pasākums “Kandava The Best”. Šogad pasākumā piedalījās piecas dažādu interešu komandas, kuras pārstāvēja Kandavas Fitnesa kluba meiteņu komanda, Matkules teātris ar komandu “Jauda”, Kandavas Deju skola, jauniešu muzikālā grupa “Līdz tumsai” un Cēres aktieru trupa “Pastarīši”.

Katras komandas dalībnieki demonstrēja savu talantu un izdomu, izturēdami trīs aizraujošus pārbaudījumus - popiela, ēnu deja un modes iznāciens. Šie uzdevumi prasīja gan radošumu, gan komandas darbu, un katrs no tiem bija unikāls savā izpildījumā.

Pasākumu godam vērtēja izcilības no dažādām mākslas nozarēm - dziedātājs- leģenda Žoržs Siksna, populārā Latvijas Nacionālā teātra aktrise Indra Burkovska un šovu zvaigzne Magone. Pasākumu ar lielu profesionalitāti vadīja TV režisors Arvīds Babris.

“Kandava The Best” ir pierādījums tam, ka humoram un izklaidēm ir svarīga vieta mūsu ikdienā, un tas spēj vienot cilvēkus no dažādām paaudzēm un interesēm. Pasākums sniedza neaizmirstamus mirkļus gan dalībniekiem, gan skatītājiem, un mēs ar nepacietību gaidām nākamo gadu, lai redzētu, ko jaunu un aizraujošu mums sagatavos Kandavas un pagastu talanti.

Lasīt visu ziņu galerija (71)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top