Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Kandavas taku skriešanas seriāls 4. posms

01.08.2024 18:30

whatsapp-image-2024-08-02-at-16-35-30.webp1. augustā Kandavā, Melnajā mežā pie Aizubēju ceļa norisinājās Kandavas taku skriešanas seriāla 4. posms.











Ceturtā posma rezultāti:

taku-skriesana-4-posma-rezultati.webp

Kopvērtējums pēc 4.posma:

kopvertejums-pec-4-posmiem.webp

Lasīt visu ziņu galerija (12)

KATRĪNAS DIMANTAS koncerts "Prieks nebeidzams" un DISKO NAKTS

26.07.2024 20:00 - 27.07.2024 - 03:00 kur : Kandava, viesnīca

26-07.webp26. jūlijā norisināsies Kandavas Mākslas plenērs, kura ietvaros gaidāms koncerts un disko nakts.

26. jūlijā plkst. 20:00 kafejnīcas "Kandava" terasē uzstāsies Katrīna Dimanta un akordeonists Rolands Zelčs koncertā "Prieks nebeidzams". Ieejas maksa 10 EUR.

26. jūlijā no plkst. 22:00 līdz 03:00 kafejnīcas "Kandava" terasē disko nakts kopā ar DJ Igoru. Ieejas maksa 5 EUR.

Biļetes iegādājamas "Biļešu Paradīzes" kasēs: https://www.bilesuparadize.lv/...

un Kandavas kultūras nama kasē. Tālrunis 63182040.

Lasīt visu ziņu galerija (1)

Aizvadīts Kandavas mākslas plenērs "Abavas senlejas pļavās"

22.07.2024 - 27.07.2024

dsc-0018.webpNo 22. līdz 27. jūlijam nedēļas garumā Kandavā pulcējās mākslinieki, mākslas mīļotāji, studenti un bērni, lai radoši darbotos Kandavas mākslas plenērs "Abavas senlejas pļavās".

Savos iespaidos dalās mākslas plenēra idejas autore un organizatore Linda Priedniece:
Kandavas Mākslas plenērs “Abavas senlejas pļavās” 2024 ir noslēdzies, brīvdabas izstāde ir atklāta un nu jau autori un darbi ir mājās!

Pilna sirds ar labām emocijām un siltiem vārdiem. Tik daudz piedzīvots, tik sirsnīgi cilvēki satikti, tik daudz sadzirdēts, redzēts, sasmaržots, sagaršots... Patīkams nogurums...

Gribu teikt milzīgu paldies plenēra dalībniekiem, ka atbraucāt, noticējāt man, baudījāt, tvērāt mirkļus, bijāt ar atvērtām sirdīm, platiem smaidiem! Paldies burvīgajiem bērniem. Jūs bijāt mīļi, draudzīgi, radoši, pašpietiekami, patstāvīgi! Mēs kopā radījām burvīgu vasaras piedzīvojumu un tapa skaisti darbi. Esam par kripatiņu bagātāki tapuši. Vai ne?

Šogad plenērā piedalījās 50 dalībnieki. No tiem 18 bērni, jaunākam bija gadiņš. Plenērā varēja piedalīties jebkurš, bez vecuma un zināšanu ierobežojumiem. Mums bija superīgākie darbnīcu vadītāji Laura Matilde Ikerte  mācīja bļodiņas taisīt, Egils Neihofers  gleznot, Ieva Hofmane Eko print (krāsojām ar augiem kleitas, svārkus u.c.), Dace Lejēja iepazīstināja mūs ar Cianotīpiju, es kopā ar Dace Frīdmane darbojāmies ar bērniem- gleznojam, gatavojām grāmatzīmes, sapņu ķērājus, iepazinām linogriezumus, ģipša liešanu, keramiku u.c., Jānis Priednieks izvadāja, pastāstīja par pļavām, peldējāmies, mazie laivoja, kurinājām cepli, zāļu sieva Inita Ozoliņa  mums iemācīja uztaisīt krēmu ar pļavas augiem, baudījām garšīgos Kitijas Švīgeres un Ingas Labeckas ēdienus un Z/S "Lejaskroķi" maizīti, kustējāmies rītos Tai dzi kopā ar Evita Kristapsone,  peldējāmies saullēktā, saulrietā, baudījām miglu un viens otra kompāniju. Tvērām mirkļus arī fotogrāfijās, baudījām Kandavu un muzikālu vakaru Viesnīca Kafejnīca Kandava, kur mūs iekustināja Katrīna Dimanta.

Mēs katrs esam īpaši! Mēs iedvesmojām viens otru! Mēs esam vēl smaidīgāki, stiprāki, radošāki! Tiekamies! Plenēra dalībnieki, Jūs dodat man spēku, iedvesmu turpināt! Bučas!

Liels paldies manai ģimenei- Jānis Priednieks, maniem dēliem, mammai- Daiga Romanovska, tētim- Ansis Romanovskis, draugiem, kaimiņiem- Santa Berzina par palīdzību!

Paldies ilggadējiem atbalstītājiem- Kandavas kultūras nama vadītājai Kristīnei Brokai - Meļķei un Jurģim Muskam, Kandavas Reģionālās pamatskolas direktorei Elitai Lavrinovičai, biedrības "Kandavas partnerība" vadītājai Intai Haferbergai!

Lasīt visu ziņu galerija (45)

Kandavas taku skriešanas seriāls 2. un 3. posms

13.06.2024 - 27.07.2024

img-20240613-183404856_0.webp16. un 27. jūnijā Kandavā norisinājās Kandavas taku skriešanas seriāla 2. un 3. posms.

Kopvērtējums pēc trīs posmiem:

kopvertejums-taku-skriesana.webp

Kandavas taku skriešanas seriāla 2. posma rezultāti šeit

Kandavas taku skriešanas seriāla 3. posma rezultāti šeit

Kopvērtējums šeit

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Kandavas mākslas plenērs "Abavas senlejas pļavās"

22.07.2024 - 27.07.2024

438844065-907149564544431-6289604165125636051-n.webpKandavas Mākslas plenērs ir radošs pasākums, kurā var piedalīties jebkurš interesents- nav jābūt iepriekšējai pieredzei mākslās. Plenērs norisinās jau divpadsmito gadu un pulcē nedēļas garumā māksliniekus, mākslas mīļotājus, students, skolēns, bērnus u.c. Bērni piedalās tikai kopā ar pieaugušajiem. Plenērs norisināsies 3 km no Kandavas Abavas senlejas pļavā. Plenēra dalībnieki darbosies radošajās darbnīcās profesionāļu vadībā, atbilstoši savām interesēm. Katrs plenēra dalībnieks var piedalīties vairākās darbnīcās. Visās darbnīcās var piedalīties gan pieaugušie, gan bērni ar vai bez pieredzes!
Plenērs tiks organizēts šādos virzienos:
- Keramika. Darbnīcas vadītāja - māksliniece, podniece Matilde Laura Ikerte.
- Gleznošana. Darbnīcas vadītājs - gleznotājs Egils Neihofers.
- Eko print. Skolotāja, rokdarbniece Ieva Hofmane parādīs, pastāstīs kā nokrāsot audumu ar augiem.
- Cianotīpija. Darbnīcu vadīs māksliniece, skolotāja Dace Lejēja. Būs iespēja eksperimentēt, mācīties- veidojot augu kompozīcijas uz akvareļa papīra un izmantojot ķīmiju un saulīti veidot agu nospiedumus. Līdzīgi kā attīstot fotogrāfijas.
- Bērnu skoliņa. Mākslinieces, skolotājas Lindas Ekeres vadībā bērni varēs iepazīties ar botāniskajiem zīmējumiem, grafiku- linogriezumu u.c.
- Pļavas puķes ģipsī. Radoša persona, podniece Linda Priedniece parādīs kā augu palīdzību izgatavot skaistas gleznas ģipsī ar reljefu.

Radošie vakari. Vakaros visi plenēra dalībnieki pulcēsies vienkopus, lai diskutētu par paveikto un piedalītos tematiskajos vakaros, kuru laikā varēsiet iepazīties viens ar otru un ar Abavas senlejas pļavām. Būs iepazīšanās vakars, keramikas cepļa kurināšana, muzikāls vakars u.c. Būs iespēja doties pārgājienā, laivot, peldēties dīķī vai Abavā. Noslēgumā paredzēta plenēra atskaite - keramikas cepļa dedzināšana un vienas dienas brīvdabas izstāde ar plenēra laikā radītajiem darbiem. Visus darbus, kas tiks izgatavoti plenēra laikā, 27.jūlijā varēs jau ņemt uz mājām.

Reģistrācijas anketas pieejamas, sūtīt uz e-pastu: romanovska.linda@gmail.com. Sīkāka informācija: Linda, 26369421, www.facebook.com/KandavasMaksl...
Ļoti priecāsimies Jūs satikt Kandavas Mākslas plenērā 2024 „Abavas senlejas pļavās”.
Linda Priedniece sadarbībā ar Kandavas Kultūras namu un SIA Viss.lv.

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Vakars Gruzīnu gaumē

25.07.2024 19:00 kur : Kandavas kultūras nams

dsc-0086.webp25.jūlija vakarā Kandavas kultūras namā norisinājās neaizmirstams pasākums – vakars gruzīnu gaumē, kurā apmeklētāji varēja baudīt aizraujošas dziesmas un degustēt autentiskus gruzīnu ēdienus un dzērienus. Vakaru īpašu padarīja mūsu gruzīnu draugi – Senaki folkloras ansamblis "Gogalai".

Vakara gaitā valdīja īpaša atmosfēra, kad pilnā apmeklētāju zāle vienojās kopīgās dziesmās, tostarp populārajās "Suļiko" un "Sabile, Talsi, Kandava". Senaki folkloras ansamblis "Gogalai" ar savām skanīgajām gruzīnu melodijām un enerģiskajiem priekšnesumiem spēja aizkustināt visus klātesošos, ne velti koncerts noslēdzās ar stāvovācijām.

Sirsnīgs paldies visiem, kas piedalījās un palīdzēja organizēt šo burvīgo vakaru! Īpašs paldies Senaki folkloras ansamblim "Gogalai" par viņu aizrautību un māksliniecisko sniegumu, kas padarīja šo vakaru patiesi neaizmirstamu.

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Kristers Drengers plūc laurus Lietuvas atklātajā čempionātā airēšanā

20.07.2024 - 21.07.2024

713a11a8-8b28-4388-99e4-50cf539a164f.webpLaika periodā no 20. jūlija līdz 21. jūlijam Kauņā (Lietuva) norisinājās Lietuvas atklātais U19 un U23 čempionāts airēšanā, uz kuru devās Murjāņu sporta ģimnāzijas TSV Jūrmala komanda.

Sacensībās 1.vietu ieguva komanda, kurā startēja arī kandavnieks Kristers Drengers: 1. vieta JM4- Kristers Drengers, Madars Blumbergs, Teodors Šerštņovs, Rudis Kūkojs.

Sacensības notika pavisam nesen jaunizveidotā airēšanas trasē Kauņā, kur pagājušā gadā tika uzcelta sporta skolas ēka un labiekārtota trase uz ūdens.

Apsveicam sportistus un trenerus ar izcīnītām vietām!

Foto: Murjāņu sporta ģimnāzijas TSV Jūrmala trenere Elita Krūmiņa

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Tukuma novada svētki "Tiekamies Tukumā" jau šonedēļ!

18.07.2024 - 21.07.2024

fb.webpŠonedēļ, no 18. līdz 21. jūlijam, norisināsies Tukuma novada svētki “Tiekamies Tukumā”, piepildot Tukumu ar līksmu noskaņojumu, skanīgām balsīm, lustīgiem dejotājiem un dažādiem aizraujošiem pārsteigumiem, priecējot ikvienu svētku apmeklētāju. Šogad svētkos tiks izcelti mūsu novadnieki, iepazīstinot skatītājus ar pašmāju talantiem un Tukuma novadam raksturīgām lietām.

Tukuma novada svētkos aicinām:

  • baudīt gan vietējo, gan Latvijā zināmu mākslinieku uzstāšanos;
  • iepazīt tuvāk mūsu kaimiņus un novadniekus, vērojot novadnieku stāstus un dižošanos svētku dižtirgū;
  • vērot Pasaules rallija čempionāta sacensības, tikties ar sportistiem un piedzīvot citas rallija aktivitātes;
  • piedalīties mākslinieku un literātu sagatavotajās aktivitātēs;
  • izkustēties ballīšu deju ritmos;
  • piedzīvot grandiozo svētku kulmināciju – Lieluzvedumu “Precību tirgus atkal Tukumā”;
  • apmeklēt svētku īpašās ogas – vertikāles gaisa šovu un vides instalāciju “Kungs Tukums”;
  • piedalīties Dārza svētkos Jaunmoku pilī;
  • bērniem un jauniešiem – piedzīvot aizraujošu svētku programmu un interesantas aktivitātes Pilsētas parkā.

Šīm un daudz citām svētku aktualitātēm aicinām sekot līdzi Facebook kontā "Tukuma novada svētki".

Iepazīsties, izvēlies sev tīkamāko un tiekamies Tukumā!

SVĒTKU PROGRAMMA šeit

novada-svetku-programma.webp

Lasīt visu ziņu

Kandavas Sporta skolas vieglatlētei sudraba medaļa Latvijas čempionātā!

19.07.2024 - 20.07.2024

20240720-143427.webp19. un 20. jūlijā Kandavas Sporta skolas U14 grupas vieglatlēti startēja Latvijas čempionātā Preiļos. Pa laikam uzlīstot lietum, mūsu jaunie vieglatlēti cīnījās lieliski, sasniedzot gan savus personīgos rekordus, gan arī izcīnot labas vietas 721 dalībnieku konkurencē. Pirmās dienas pievakarē pēc labi padarīta darba devāmies ekskursijā uz Aglonas baziliku.

Gabriela Laurinoviča diska mešanā izcīnīja sudraba medaļu ar rezultātu 24.78 m. Viņai lodes grūšanā 9.vieta ar rezultātu 10.58 m.

Marta Erenfrīde tāllēkšanā ierindojās 7.vietā, aizlecot 4.74 m. Līga Paula Stepiņa lodes grūšanā ar 11.50 ieguva 6.vietu un šķēpa mešanā 26.72 un 10.vieta. Sindija Patrīcija Melbikse lodes grūšanā ieguva 7. vietu 10.97 un šķēpa mešanā 11.vieta 26.68, bet 80m skrējienā viņai 12. vieta 11.34. Ivars Gindra 80m noskrēja 10.84 un ieguva 8. vietu, bet 300m viņš veica 45.01 un 10. vieta. Emīlija Zeberiņa lodes grūšanā ieguva 9. vietu 9.84, bet šķēpa mešanā 13. vieta 26.29. Viņa meta arī disku un ieguva 14. vietu 17.79. Elija Kleinberga disku meta 15.21m un ieguva 22. vietu.

Paldies audzēkņu trenerim Andrejam Grosam, paldies par sadarbību treneriem Aivai Ķēniņai un Tomam Rozenbergam!

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Turpinās pasākumu cikls "Aktīvs, draudzīgs, pozitīvs"

06.07.2024 - 20.07.2024

julijs-01.webp

Arī jūlijā turpināsies pasākumu cikls "Aktīvs, draudzīgs, pozitīvs" personām ar īpašām vajadzībām.

Ja dzīvojat Kandavā vai apkārtnē un ir piešķirta invaliditātes grupa vai ir citi apgrūtinoši apstākļi, nepalieciet mājās! Iesaistieties un gūstiet prieku no jaunām pazīšanām, emocijām un prasmēm! Diagnoze ir tikai 8 burti. Bet ikviens cilvēks ir milzīga LATVIJAS VĒRTĪBA! Dalība bez maksas,  pateicoties  Tukuma novada domei,  TND/2-58.5/24/86.

MŪSU PROGRAMMA JŪLIJĀ

6.jūlijā 11.00 - 16.00

Bites  - SOLI PA SOLIM

13.jūlijā 11.00 - 16.00

Paaudžu pašorganizācija  + kooperēšanās

20.jūlijā 11.00 - 16.00

Vasaras kods:  draudzīgs, pozitīvs

Lasīt visu ziņu
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top