Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Pārgājiens "Iepazīsti Zantes pagastu"

22.10.2023 12:00 kur : Zantes kultūras nams

whatsapp-image-2023-10-22-at-14-25-03.jpg22.oktobrī devāmies pārgājienā uz Vepru alu un Dimžavu dīķi, turpinot Intas Neicinieces vadībā  iepazīt skaistas un interesantas vietas Zantes pagastā.

Vepru alu 2017.gadā atklāja Latvijas Universitātes Bioloģijas institūta pētniece Linda Uzule, piedaloties dabas skaitīšanā. Viņas atbildībā ir inventarizēt Kurzemes mežos, purvos, zālājos un saldūdeņos sastopamās dabas vērtības. Parasti ģeoloģiskajiem objektiem dod tuvākās apdzīvotās vietas nosaukumu. Tā kā turpat netālu atrodas  mājas „Vepri”, tad alai arī dots šāds nosaukums. Alas garums ir aptuveni seši metri, ieejas augstums sasniedz trīs metrus, tikpat liels ir platums. Pazemes iekšzemes straumju rezultātā smilšakmens ir izskalojies un izveidojusies ala, bet, cik tā sena, nav zināms. Pēc Vepru alas apskates tālāk devāmies uz Dimžavu dīķi, kas savu nosaukumu ieguvis no Dimžavu strauta.

Priecājāmies par silto rudens dienu, rudens košumu un Meža mātes veltēm. Neticami, ka mežs vēl pilns ar gailenēm! Secinājām, ka pēc zelta rudens smukuma nemaz nav jābrauc nekur tālu. Tepat Zantē ir ļoti skaisti  dabas skati ar stāvām gravām un rāmo Amulu ielejā.

Paldies Intai par atsaucību un visiem interesentiem par jauko kompāniju!

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Cēres čempionāts zolītē

21.10.2023 11:00 kur : Cēres pagasta bibliotēka

ceres-cempionats-zolite.jpg21. oktobrī plkst. 11:00 Cēres bibliotēkas kamīntelpā norisināsies Cēres čempionāts zolītē (1.posms).

Lasīt visu ziņu

Rudens volejbola turnīrs "Cēres kauss"

21.10.2023 10:00 kur : Cēres sporta halle

ceres-kauss.jpg21. oktobrī plkst. 10.00 Cēres sporta hallē rudens volejbola turnīrs "Cēres kauss". Pieteikšanās līdz 18. oktobrim, zvanot pa tālruni 26239843.

Lasīt visu ziņu

Muzikāla sadraudzība bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām

21.10.2023 10:00 kur : Štempeļmuiža (Štrombergi, Mazkandavas muiža)

e2d6bc9e-7c84-4f29-9656-f2795c29575b.jpg21. oktobrī plkst. 10:00 "Štempeļhofā" (Sabiles ielā 29, Kandavā) bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām MUZIKĀLA SADRAUDZĪBA. Vadīs Andris Jansons, aicina biedrība "Cerības sirds".

Paralēli pasākumam mammas tiekas blakus telpā uz sadraudzību un sarunām pie kafija un tējas, dalīsimiem idejās, vēlmēs un vajadzībās.

Pieteikšanās, zvanot pa tālruni 22344243 (Ingūna).

Pasākuma ilgums apmēram 2 stundas

Lasīt visu ziņu

Deju kolektīvs “OZOLĀJI” ar krāšņu koncertu atzīmē 10 gadu jubileju

21.10.2023 18:00

dsc0008.jpg21. oktobrī Kandavas kultūras namā ar krāšņu koncertu tika svinēta vidējās paaudzes deju kolektīva “OZOLĀJI” 10 gadu jubileja. Kolektīva vadītāja Andra Eimane.

Svētku koncertā piedalījās draugu deju kolektīvi: jauniešu deju kolektīvs "Māra" (no Mālpils) un vidējās paaudzes deju kolektīvs "Sidgunda" (no Mālpils), vidējās paaudzes deju kolektīvs "Sudmaliņas" (no Grobiņas), vidējās paaudzes deju kolektīvs "Namejs" (no Slampes) un jauniešu deju kolektīvs "Imuliņa" (no Kandavas).

Prieks un lepnums par Kandavas kultūras nama deju kolektīviem un viņu vadītāju Andru Eimani. Paldies par Jūsu entuziasmu, komandas garu un lielo darbu!

Lasīt visu ziņu galerija (68)

Filma " Aptiekārs Melhiors"

20.10.2023 19:00 - 20:38 kur : Zemītes tautas nams

afisa-melhiors-20-10-23.jpgViduslaiku Tallinā tiek noslepkavots augsts ordeņa bruņinieks. Slepkava ir nocirtis upurim galvu un piebāzis muti ar monētām. Nākamajā dienā sabrūk vecā klostera siena un notiek vairākas slepkavības, kas pārsteidz visu pilsētu. Brīvmūrnieku vecākajam, kurš laboja sienu, tiek nocirsta galva un līdzīgi piepildīta mute ar monētām, savukārt priesteris un mūks tiek noindēti.

Tiesnesis Dorns nolemj iesaistīt aptiekāru Melhioru šī nozieguma izmeklēšanā. Viņš atklāj, ka bruņinieks, kurš it kā ieradies šeit nejauši, patiesībā meklējis noslēpumaino “Tallinas gūstekni”, taču nezināmu iemeslu dēļ meklējis viņu nevis cietumā, bet gan dominikāņu klosterī.

Vai aiz visām slepkavībām slēpjas viens un tas pats slepkava vai arī ir vēl kāds, kurš atdarina noziegumus, lai slēptu savas pēdas? Melhiors saprot, ka atbilde uz noslēpumu slēpjas jautājumā, kurš vai kas ir noslēpumainais Tallinas gūsteknis?

Lasīt visu ziņu

Zantes pamatskolas skolotāji piedalās apmācībās Īslandē Erasmus+ projekta ietvaros

16.10.2023 - 20.10.2023

    img-20231020-wa0031.jpg

      20.jpg







No 16.10.-20.10. Zantes pamatskolas pedagogi Ieva Kokina un Ēriks Ieviņš  kopā ar 29 kolēģiem no Igaunijas, Horvātijas, Vācijas, Beļģijas, Slovākijas, Slovēnijas, Bulgārijas, Apvienošanās salas (Francija) un Spānijas Erasmus+ personu mobilitātes projekta “21.gadsimta skolotājs – prasmīgs IKT lietotājs mācību stundā” (projekta kods: Nr.2021-2-LV01-KA122-SCH-000042125) ietvaros apguva dažādas metodes un digitālos rīkus – aplikācijas- video veidošanai, dažādu objektu apskatīšanai ar virtuālās realitātes briļu palīdzību, interneta vietnes QR koda izveidei, dažādu uzdevumu un atgriezeniskās saites sniegšanai,  spēles un dažādus citus metodiskos materiālus, kas pedagogam palīdz padarīt mācību procesu modernāku un aizraujošāku skolēniem ar iespēju pašiem praktiski darboties, izmēģināt, piedzīvot un redzēt ar savām acīm, izmantojot viedierīces. Kursos iegūtās zināšanas veicinās skolēnu pašvadītās mācīšanās prasmes, digitālo pratību, problēmrisināšanas un kritiskās domāšanas prasmes, kā arī veicina skolēnu radošumu un loģisko domāšanu. Pedagogam būs iespēja ātri un ērti sagatavoties mācību stundām neprasot liekus resursus un iespēju nodrošināt skolēniem atgriezenisko saiti uzreiz stundas beigās.

Apmācību laikā pedagogiem bija iespēja ne tikai uzlabot IKT prasmes,bet arī pilnveidot un nostiprināt svešvalodu prasmes, celt savu pašapziņu citu kolēģu vidū prezentējot savu valsti, iepazīt citu  valstu pārstāvju skolas, kultūru un tradīcijas un izveidot kontaktus turpmākajai sadarbībai.

Pedagogiem  bija fantastiska iespēja pēc mācībām brīvajā laikā iepazīt Īslandi - galvaspilsētu Reikjaviku, lavas laukus, ūdenskritumus, melno pludmali, geizerus, Ziemeļamerikas un Eirāzijas tektonisko plātņu robežu, ledāju, ziemeļblāzmu un Īslandes dabas vēstures muzeju Perlan, kā arī relaksēties dabiskajos karstajos avotos Zilajā lagūnā.

                                                                                                                                       Skolotāja Ieva Kokina

Lasīt visu ziņu galerija (23)

Seminārs pieaugušajiem - tiem kas māca, mācās un vēlas mācīties

19.10.2023 17:30 kur : Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Nagla"

seminars-epale-kandava-23.jpg19. oktobrī no plkst. 17:30 jauniešu centrā “Nagla” zālē, (Kandava, Zīļu ielā 2) seminārs pieaugušajiem - tiem kas māca, mācās un vēlas mācīties.

Seminārs tiek rīkots  Izglītības un zinātnes ministrijas īstenotā Eiropas Komisijas Erasmus+ projekta „EPALE Nacionālais atbalsta dienests” (Eiropas Komisijas Granta līgums Nr. 101074777—EPALE NSS LV) ietvaros, sadarbojoties ar Tukuma Pieaugušo tālākizglītības centru un  Kandavas multifunkcionālo jaunatnes iniciatīvas centru "Nagla".
 
Saite pieteikumiem:
https://docs.google.com/forms/...

Lasīt visu ziņu

Izrāde bērniem "Māja zem varavīksnes".

19.10.2023 10:00 kur : Kandavas kultūras nams

maja-zem-varaviksneskandava19-okta4-web.jpgIZMAIŅAS! 19.oktobrī 10:00 Kandavas kultūras namā paredzētas izrādes "Uzmanību, peles" vietā tiks rādīta jautra izrāde bērniem un vecākiem
"MĀJA ZEM VARAVĪKSNES"

Kam mājās ir Sunītis un Kaķīte, zina, cik daudz mīlestības un prieka tie sniedz mājiniekiem. Bet, vai Sunītis un Kaķīte spēj sadzīvot tikai divi vien, kad neviena nav mājās? Ko tad viņi dara? Spēlējas vai tieši otrādi – ķīvējas? Varbūt viņi pa kluso atver ledusskapi un apēd visus gardumus? Vai, varbūt viņiem ir slepena eja, pa kuru viņi nemanāmi izslīd uz ielas? To un daudz ko citu jūs noskaidrosiet, ja atnāksiet uz izrādi – MĀJA ZEM VARAVĪKSNES.

Šī ir jautra izrāde bērniem un vecākiem – par vērtībām, kurā izrādes varoņi interaktīvi (no sēdvietas zālē) iesaista mazos skatītājus izrādes notikumos. Kopā ar bērniem viņi centīsies noskaidrot: Kas ir draudzība un kam tā vispār ir vajadzīga? Kāpēc ir jāmācās? Un kas ir labāk - kārtība vai nekārtība? Izrādē MĀJA ZEM VARAVĪKSNES gan varoņus, gan skatītājus sagaidīs daudz palaidnību un interesantu piedzīvojumu! Uz tikšanos!

Autors un režisors: Armands Ekštets Izrādes garums: 45 min
Žanrs: jautra izrāde bērniem
Valoda: latviešu
Izrādes mērķu auditorija: bērni pirmskolas un sākumskolas vecumā
Izrāde ir iekļauta kultūrizglītības programmā “Latvijas skolas soma”.
Uz tikšanos izrādē!

Lasīt visu ziņu

ATCELTS!!! Jautra izrāde bērniem un vecākiem "Peles"

19.10.2023 10:00 kur : Kandavas kultūras nams

peles-atcelts.jpgIZMAIŅAS! 19.oktobrī 10:00 Kandavas kultūras namā paredzētas izrādes "Uzmanību, peles" vietā tiks rādīta jautra izrāde bērniem un vecākiem "MĀJA ZEM VARAVĪKSNES".

maja-zem-varaviksneskandava19-okta4-web.jpg

Lasīt visu ziņu

Guntas Frīdenbergas digitālās mākslas izstādi “Ziedu maģija”

03.09.2023 - 19.10.2023

3662885386331032155918752662953474806875645n.jpgKandavas Kultūras nama galerijā "Vējspārns", no 3. septembra līdz 19. oktobrim ikviens interesents var apmeklēt Guntas Frīdenbergas digitālās mākslas izstādi “Ziedu maģija”.

Izstādes darbos autore atklāj savu pasaules redzējumu, savu personības daļu, kas ikdienā nav saredzama. Šoreiz modeles lomā ir puķes. Guntas Frīdenbergas vēlme bija atklāt ziedu skaistumu no sava redzespunkta, atstājot vietu skatītāja emocijām un fantāzijām.

Lasīt visu ziņu
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top