Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Brauciens uz koncertu "No četriem novadiem austs" Tukumā

30.01.2016 18:00

Tiek organizēts brauciens Zantes pagasta iedzīvotājiem uz koncertu "No četriem novadiem austs", kas notiks Tukuma kultūras namā (sīkāka informācija pa tālr. 29753797).

Lasīt visu ziņu

Matemātikas nedēļa

25.01.2016 08:30 - 29.01.2016 - 13:35

28.01.2016-020.jpgCēres pamatskolā no 25.-29. janvārim notika matemātikas nedēļa. Katrai dienai bija savs uzdevums.

Pirmdiena – vizuālās matemātikas diena, katra klase veidoja plakātu “Skaitļi mūsu dzīvē”. Skolēni jau pa brīvdienām bija savākuši atbilstošus attēlus par skaitļiem un pirmdien klases veiksmīgi to visu salika kopā. 1., 2.klase parādīja, ka skaitļi jau sākas no cilvēka dzimšanas brīža (personas kodi) un cilvēku pavada visu mūžu. Visi plakāti tika godalgoti ar nominācijām 3.klase- visprecīzākie, nekad neko nenokavēs, jo 3 pulksteņi un 3 lineāli, 4.klase – visuzrunājošākie, nekas nav jālasa, bet viss ir tāpat skaidrs, 5.klase – visdarbīgākie, paši visu zīmējuši, 6.klase - visskaitliskākie, visvairāk skaitļu, 7.klase – visviesmīlīgākie, jo tik kārdinoša kūka, kurai blakus, nodzīvotie gadi, dienas un minūtes , 9.klase – visoriģinālākie, jo skaitļus ar kuriem satiekas mācību stundās, bija piegādājis pat ar īsts helikopters. Individuāli savu plakātu bija izveidojis Madars. Pēc plakātiem varēja noprast, ka bez telefonu numuriem, pulksteņiem, naudas un visām pārējām mērvienībām neiztikt, matemātika tikai palīdz sakārtot cilvēku dzīves un ievest zināmu kārtību mūsu sabiedrībā.

Otrdiena – literārā matemātika, katrs individuāli varēja uzrakstīt dzejoli, pasaku vai vēstuli cipariem. Visčaklākie bija 2.klases skolēni - Laine, Biruta, Daniela, Linda, Jānis, Aksels.

Trešdiena – skanīgās matemātikas diena, no dziedāšanas grāmatām jāatrod dziesmas ar skaitļa vārdiem un jānodzied .

Lasīt visu ziņu galerija (28)

Konkursa „Gada jaunietis 2015” uzvarētāji noskaidroti

29.01.2016 17:00 kur : Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Nagla"

 Konkursa

Konkursa "Gada jaunietis 2015" uzvarētājas :( no labās) Eiženija Matiļeviča, Signe Petrova, Alise Fjodorova.

29.janvāra vakarā jauniešu centra „Nagla” zālē notika konkursa „Kandavas novada Gada jaunietis 2015” noslēguma pasākums un laureātu paziņošana.

Jaunieši, tāpat kā iepriekšējos gados, tika vērtēti trīs vecuma grupās: no 13 - 15 gadiem; no 16 - 18 gadiem; no 19 – 25 gadiem.

Lasīt visu ziņu galerija (33)

Tautasdziesmu sadziedāšanās svētkos tiekas novada skolu audzēkņi

27.01.2016 kur : Zemītes tautas nams

p1270450.jpg27.janvārī Zemītes tautas namā notika Kandavas novada skolu latviešu tautasdziesmu sadziedāšanās „ Mana tautasdziesma”, kurā bija pārstāvētas visas novada skolas un arī Kandavas Lauksaimniecības tehnikums.

Tautasdziesmas ir ļoti bagāts un neatkārtojams latviešu tautas mantojums. Tās ir kā mūsu senču dzīves spogulis, vērtīgākas, jo īpaši tāpēc, ka šo mantojumu darinājusi latviešu tauta un tautasdziesmās atspoguļojas senās sabiedrības pasaules un dzīves uzskati.

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Uz džungļiem kopā ar dakteri Aikāsāp

27.01.2016 10:15 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

img_0840_0.jpg27.janvārī Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādē “Zīļuks” viesojās dakteris Aikāsāp, lai ārstētu ne tikai sasirgušos dzīvniekus, bet arī atgādinātu dārziņa audzēkņiem par veselīga dzīvesveida pamatprincipiem.

Pasākums sākās ar skolotāju un audzinātāju sagatavotu uzvedumu par bērnu iemīļotu grāmatu varoni dakteri Aikāsāp. Pie labsirdīgā un atsaucīgā ārsta ieradās trīs pacienti- pūcīte Umba, kura sūdzas par redzes pasliktināšanos, suns Vava, kuram sasāpējies zobs un saaukstējies sivēns Ruk-ruk ar paaugstinātu temperatūtu. Pēc diagnožu noteikšanas un īsto vitamīnu piemeklēšanās dakteris Aikāsāp kopā ar Bezdelīgu devās ceļojumā uz Āfriku, lai arī tur palīdzētu saslimušajiem zvēriem.

Lasīt visu ziņu galerija (28)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top