Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Ziemassvētku izstāde "Rūķu stāsti"

12.01.2016 - 12.02.2016 kur : Kandavas Mākslas galerija, mākslas galerija

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas Vizuāli plastiskās mākslas nodaļa aicina aplūkot audzēkņu darbu izstādi "Rūķu stāsti" Kandavas novada muzejā no 12.01.2016.-12.02.2016.

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Kandavas Mākslas un Mūzikas skolas audzēkņu darbu izstāde "Rūķu stāsti"

12.01.2016 - 12.02.2016 kur : Kandavas novadpētniecības muzejs, Kandavas Mākslas galerija, mākslas galerija

makslas-skolas-audzeknu-izstade-2016-033.jpg12.janvārī Kandavas novada muzeja Mākslas galerijā tika atklāta gadskārtējā Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu darbu izstāde.

Šoreiz izstādei dots nosaukums „ Rūķu stāsti”. Par to, kāpēc tieši tāds, izstādes atklāšanā pastāstīja skolotāja Inga Brīniņa. „ Gatavojoties izstādei, mēs atcerējāmies, kādas izstādes šo gadu laikā bijušas. Pirms diviem gadiem bija izstāde „Gaidām ziemu”, dedzinājām svecītes to gaidot, bet ziema tā īsti neatnāca. Pagājušajā gadā izstādes nosaukums bija „ Ziemas raksti”, bet atkal ziemas nebija. Es domāju, ka rūķi to redzēja un uzņēmās ziemu mums atvest. Tāpēc viņi izstādes darbos stāsta par to, kas ziemā notiek, kā krīt sniegs, kādas izskatās sniegpārslas, koki un mežs. Un īsta ziema ar bagātīgu sniegu šogad ir atnākusi.”

Mākslas un mūzikas skolas direktore Maruta Balode uzsvēra, ka atrodoties šajās telpās, tās viņai vienmēr ir īpašas sajūtas, jo šī zāle ir piepildīta ar daili, piepildīta ar gaumīgu, daudzveidīgu mākslu. „ Māksla vienmēr rada īpašu noskaņojumu. Un es esmu lepna par to, ka viss šis krāšņums, kas mājos te veselu mēnesi, ir tapis Kandavas Mākslas skolā.”

Izstāde būs apskatāma līdz 12.februārim.

Lasīt visu ziņu galerija (15)

Projektu nedēļa

10.02.2016 - 12.02.2016 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

img_8753.jpg

Šī gada projektu nedēļas 3 dienas 2.-9. klases skolēni veltīja latviešu gadskārtu tradīciju iepazīšanai. Vairāk, protams, tika akcentētas tieši februārī atzīmējamās dienas – Sveču diena, Pelnu diena un Meteņi. Kamēr lielākā daļa sākumskolas skolēnu zīmēja un līmēja papīra sveces, klašu audzinātājas Ginta Bogdanova un Mudīte Zvaigzne ar saviem skolēniem paviesojās Kandavas Amatniecības centrā, lai uzzinātu, kā top sveces, un izgatavotu katrs sev krāsainu svecīti. Toties 7.b klases skolēniem sveču darbnīca tika izveidota klasē – viņiem vaska sveces gatavot mācīja biškopis Olafs Baltgalvis.

Lasīt visu ziņu galerija (38)

Krāsaino smilšu nodarbība

12.02.2016 16:00 kur : Kandavas novada amatnieku biedrība

2016_februaris_amatnieki.jpgFebruārī pirmsskolas bērnu vecākiem piedāvā iespēju aizvest savu bērnu uz silto smilšu nodarbībām.

Darbošanās siltajās smiltīs līdzsvaro bērna nervu sistēmu un stiprina veselību. Rotaļnodarbības metodika paredzēta, lai sekmētu bērna attīstību, izziņas kāri un saskarsmi ar dabisku vidi.

Rotaļāšanās ieplānota nelielā bērnu grupā, kopā ar dabas vides estētikas skolotāju Ingu. Vecāki blakus telpā uzkavējas sarunās pie tējas tases.

Kur? Kandavas internātskolas 2.st., Dabas vides estētikas studijā
Kad? piektdien, 12. un 26.februārī
Cikos? 16.00-18.00
Kas jāņem līdzi?- maiņas šorti vai legingi
Dalības maksa?- bezmaksas, projekta "Darām kopā Kandavā" ietvaros

Dalību vēlams apstiprināt, sūtot īsziņu ar bērna vārdu, vecumu uz tālruni 29168848 (Ingai) Lasīt visu ziņu

Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolā popiela “Zvaigžņu sirdis”

12.02.2016 18:00 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola
Lielas žūrijas un skatītāju ovācijas ieguva grupa

Lielas žūrijas un skatītāju ovācijas ieguva grupa "Līvi"

12. februārī Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolā notika ikgadējais un jauniešu vidū iemīļotais pasākums popiela, kam šogad dots nosaukums "Zvaigžņu sirdis".

Popielā piedalījās 5.-12. klašu audzēkņi ar latviešu izpildītāju dziesmām, kas atšķīrās gan pēc stila, gan pēc laika. Kā ik gadu, sagatavotie priekšnesumi bija krāsaini, interesanti un radoši. Par to pārliecinājās skatītāju un atbalstītāju pilnā skolas zāle, kā arī pasākuma žūrija, kuras sastāvā bija Kandavas novada domes priekšsēdētājs Normunds Štoferts.

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Rokdarbu nodarbība- Sirsniņa Valentīndienai

11.02.2016 17:00 - 19:00 kur : Kandavas novada amatnieku biedrība

februaaris_2016n.jpg

Gatavosim Valentīndienai veltītas sirsniņas no atlasa lentītēm. Līdz jāņem atlasa lente un kāds dekoratīvs zieds. Bezmaksas nodarbība.

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Sveču liešanas darbnīca

11.02.2016 kur : Kandavas novada amatnieku biedrība

img_0949.jpgFebruāris ir sveču mēnesis un Kandavā,Kārļa Mīlenbaha vidussskolā notiek projekta nedēļa, kuras laikā bērni var iemācīties kā top sveces. Tā,10. un 11. februārī Kandavas novada amatnieku biedrībā 2 klašu audzēkņiem notika sveču liešanas darbnīca. Amatnieču Kitijas un Aivas vadībā bērni varēja mācīties,kā mājas apstākļos varam izgatavot sev krāsainu sveci. Bērni paši bija paņēmuši līdzi krāsainu sveču atlikumus, bija arī parafīns, krāsas, ar kurām tika katram izlieta sava svecīte.Viss process ir ar karstu parafīnu, tādēļ paši bērni savām rokām sveci nelēja, taču visu ar lielu interesi vēroja, daudz jautāja, sagatavoja trauciņu ar degli un izvēlējās krāsu salikumus, lai tiktu pie svecītes. Rezultāts iznāca skaists un prieka visiem par to daudz!

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Kandavā noticis seminārs par aktualitātēm medību nozarē

10.02.2016 10:00 - 15:30 kur : Kandavas kultūras nams

dsc07724.jpg10. februārī plkst. 10.00 Kandavas kultūras namā notika Latvijas mežzinātnes institūta “Silava” Meža programmas ietvaros rīkots seminārs sadarbībā ar Kandavas novada domi.

LVMI "Silava" zinātnieki, Latvijas Mednieku asociācijas un Valsts policijas amatpersonas iepazīstināja un diskutēja ar novada mednieku kolektīvu pārstāvjiem par lielo plēsēju populācijas stāvokli, aizsardzības prasībām un medīšanas nosacījumiem Latvijā, Mednieku organizāciju darbību, Āfrikas cūku mēra ierobežošanu, sadarbību ar pašvaldībām un medījamo dzīvnieku skaita regulēšanu, Medību noteikumiem un ieroču aprites likuma darbību.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

“Ēnu diena” Kandavas novada domē

10.02.2016 09:00 - 12:00 kur : Kandavas un pagastu apvienība

dsc07727.jpg10. februārī Kandavas novada domē norisinājās "Ēnu diena", kuras laikā četras Zantes pamatskolas skolnieces, kļūstot par "ēnām" Kandavas novada domes sabiedrisko attiecību speciālistēm Līgai Šupstikai un Dagnijai Gudriķei, iepazina un guva iespaidus par iespējamo nākotnes darba vietu.

„Ēnas” labprāt devās līdzi savāmm ēnu devējām, lai klātienē vērotu darbu sevis izvēlētajās nozarēs. 9. klases skolnieces Signe Petrova un Laura Besere apmeklēja ikgadējo skatuves runas un literāro uzvedumu konkursu Kandavas internātvidusskolā, kur žūrijā darbojās domes sabiedrisko attiecību speciāliste D.Gudriķe.

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Veselības pārbaude - tests VIP PROFES

10.02.2016 10:00 kur : Zantes kultūras nams

Pieteikties Zantes kultūras namā vai pa tālruni 29753797 ( Egija)

Lasīt visu ziņu

Noslēdzies novada skolu skatuves runas konkurss

10.02.2016 10:00 kur : Kandavas Reģionālā pamatskola

skatuves-runas-konkurss-2016-078.jpg10.februārī Kandavas internātvidusskolā notika novada skolu Skatuves runas un mazo formu uzvedumu konkursa 1.kārta, kurā tika noskaidroti pretendenti uz konkursa Kurzemes reģionālo 2.kārtu.

Skatuves runas konkursa 1.kārtā piedalījās pavisam 20 dalībnieki no Kandavas K. Mīlenbaha vidusskolas un Kandavas internātvidusskolas, Vānes, Zantes un Zemītes pamatskolas un Kandavas lauksaimniecības tehnikuma.

Lasīt visu ziņu galerija (47)

“Kas ir improvizācijas teātris”

09.02.2016 13:30 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

Tikšanās ar improvizācijas teātra “Spiediens” vadītāju Artūru Breidaku

9.februārī plkst.13.30

Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas aktu zālē

Lasīt visu ziņu
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top