Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Projekta “English Teaching With Innovative Web Tools “ sagatavošanas vizīte Turcijā

26.10.2016 - 30.10.2016

turcija.jpgErasmus+ KA2 stratēģisko skolu sadarbības partnerību projekta “English Teaching With Innovative Web Tools" sagatavošanas vizīte Turcijā

No 26. līdz 30.oktobrim Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolas direktore Daiga Puga un projekta koordinatore Danuta Dude piedalījās Erasmus+ KA2  projekta “English Teaching With Innovative Web Tools“  sagatavošanas vizītē Afjonkarahisar Turcijā.

Projekta galvenie koordinatori ir Dumlupinar Zinātņu un mākslas centrs Afyonkarahisar Turcijā.

Lasīt visu ziņu galerija (17)

Kafijas un tējas svētki 2016

29.10.2016 10:00 - 15:00 kur : Kandavas kultūras nams

dsc_0739.jpg29. oktobrī Kandavā notika "Kafijas un tējas svētki". Rūpīgi tiem gatavojāmies arī mēs, pirmsskolas izglītības iestāde "Zīļuks". Kultūras nama mazajā zālē uzstājās bērnu ansamblītis L. Botmanes vadībā, kā arī darbojās "Mazo zīļu lielā darbnīca un tēja mundrumam", kur bija iespēja katram izfilcēt savu zīļu piekariņu vai brošiņu, pagatavot savu īpašo tējas maisiņu... 
Priecājamies, ka Ekoskolas Rīcības dienu ietvaros, šajos svētkos atradās vieta bērnu un skolotāju gatavotajiem plakātiem par videi draudzīgu dzīves veidu. Gribam pievērst sabiedrības uzmanību šai aktuālajai tēmai. Paši cenšamies dzīvot zaļi un vēlamies, lai ikviens par to padomātu.

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Septītie Kafijas un tējas svētki Kandavā

29.10.2016 kur : Kandavas novadpētniecības muzejs, Kandavas tūrisma informācijas centrs, Kandavas Mākslas galerija, mākslas galerija, Kandavas kultūras nams

img_9646.jpg29.oktobrī, tāpat kā katru gadu oktobra pēdējā sestdienā, Kandavā notika Kafijas un tējas svētki. Šogad jau septītie pēc skaita. Svētki sākās jau no vienpadsmitiem dienā un notika dažādās vietās – Kandavas kultūras namā, novada muzejā, tūrisma informācijas centrā un Promenādē.

Šogad svētku akcents bija - izbaudīt to, ka Kandavas novads tiešām dzīvo ar garšu. Baudīt ne tikai dažādas kafijas un tējas šķirnes, arī Latvijā jau iepazīto īpašo Kandavas ozolzīļu kafiju, bet celt godā novada mājsaimnieču pašgatavotos dažādos gardumus. Visu, kas salikts burciņās, lai dažādotu ēdienkarti ģimenei ziemas mēnešos. Saimnieces "neturēja sveci zem pūra", bet ar savām receptēm arī dalījās.

Kandavas kultūras namā notika Pankūku ballīte, darbojās Lībiešu ķēķis, mazo zīļu lielā darbnīca, varēja nobaudīt septiņus garšas brīnumus matkulnieku gaumē, cienāties ar ģimeniskiem gardumiem no kafejnīcas “Cepums”, baudīt dažādu kafiju Cofee Bike, notika kafijas, tējas un citu gardu lietu degustācija.

Lasīt visu ziņu galerija (58)

Tiek organizēts brauciens uz Dailes teātra izrādi "Toma Sojera piedzīvojumi" VIETU NAV!

29.10.2016 15:00

160829165735_0001.jpgSestdienā 29. oktobrī 2016. gadā 15:00

Marka Tvena izrāde bērniem 2 daļās "Toma Sojera piedzīvojumi"

Izbraukšana no Vānes 12:00; no Kandavas TIC 12:20;  no Tukuma hokeja halles 13:00.

Cena:   € 15,00 - 21.rindā; € 17,00 - 16. rindā; € 18,00 - 9. rindā  Cenā ietilpst transports + teātra biļete.

Pieteikties un samaksāt līdz 14. septembrim. 

Tālruni 26151106 Sarmīte.

Lasīt visu ziņu

Ekoskolu Rīcības dienas bērnudārzā “Zīļuks”

27.10.2016 11:00

img_9430.jpg27.oktobrī Kandavas pirmsskolas izglītības iestādes “Zīļuks” audzēkņi  informēja un izglītoja pilsētas iedzīvotājus par videi draudzīgu dzīvesveidu. Šis pasākums tika organizēts Ekoskolu aizsāktās kampaņas ietvaros, kā viena no Rīcības dienu aktivitātēm, kas norisinājās Latvijā oktobra mēnesī. 

Nodarbībās bērni ar skolotājām bija pārrunājuši un izgatavojuši plaktātus par veselīgu dzīvesveidu, atkritumu šķirošanu, par ūdens nozīmi cilvēkiem un dabai, kā arī citām dabu saaudzējošām tēmām. Ar izgatavotajiem plakātiem bērni un skolotājas devās gājienā no bērnudārza līdz kultūras namam, tādejādi informējot un izglītojot sabiedrību par šiem jautājumiem.

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Daudzpusīgās māla pārvērtības

26.10.2016 13:00 - 15:00 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks


img_0325.jpg26.oktobrī PII "Zīļuks" skolotājas tika aicinātas uz semināru-praktikumu "Daudzpusīgās māla izmantošanas iespējas". Pie mums viesojās keramiķe Linda Romanovska- mazā Gustava mamma. Viņa iepazīstināja skolotājas ar māla īpašībām un piedāvāja idejas un variantus kā radoši izmantot mālu nodarbībās ar bērniem. Šī nodarbība ļāva mums katrai kļūt par māla pavēlnieci, izdzīvojot māla pārvērtības ceļu no māla pikuča līdz gatavam māla traukam. Uzzinājām dažādus interesantus faktus par mālu veidiem, podniecības amatu, tā specifiku. Lietderīgi pavadījām patīkamu un izzinošu pēcpusdienu, pateicoties sadarbībai ar mūsu bērnu vecākiem.

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Ābeču izstāde no Mirdzas Ķergalves kolekcijas

13.09.2016 - 26.10.2016 kur : Kandavas novadpētniecības muzejs

img_7119.jpgNo 13. septembra līdz 26.oktobrim Kandavas novada muzejā apskatāma Jaunpils vidusskolas sagatavošanas un jaunāko klašu ilggadējās skolotājas Mirdzas Ķergalves Ābeču kolekcija.

 Viņa darba gados līdz 2000.gadam bija sakrājusi 25 ābeces, pārsvarā latviešu.

Lasīt visu ziņu galerija (14)

Kurzemes un Zemgales mazpulku forums Kandavā

22.10.2016 09:30 - 17:00
Kurzemes un Zemgales mazpulcēnu lauku labumi Kandavas tirgū

Kurzemes un Zemgales mazpulcēnu lauku labumi Kandavas tirgū

22.oktobrī Kandavas Lauksaimniecības tehnikumā notika Kurzemes un Zemgales mazpulcēnu rudens Projektu forums, kurā katrs mazpulks prezentēja savu šī gada veikumu.

Forumu atklāja Latvijas Mazpulku padomes priekšsēdētājas vietniece Ilze Kļava, kura pateicās visiem sešiem Zemkopības ministrijas konkursa “Rītdienas Sējējs” dalībniekiem, tajā skaitā Signei Petrovai no Zantes mazpulka (vadītaja Anita Gaile), kura, šogad gan neieguva laureāta titulu, bet kā atzinību saņēma dāvanu- braucienu uz Eiropas Parlamentu Briselē.

Kurzemes un Zemgales mazpulkus Kurzemes Šveicē- Kandavā sveica Kandavas novada domes priekšsēdētājs Normunds Štoferts. Viņš pateicās mazpulcēniem par ieguldīto darbu lauksaimniecības nozarē un sabiedriskajā dzīvē, par ko arī pats personīgi bija pārliecinājies lauku labumu tirdziņā.

Lasīt visu ziņu galerija (28)

Kurzemes un Zemgales novadu Mazpulku projektu forums

22.10.2016

img-20161115-wa0000.jpg 22. oktobrī Kandavā notika Kurzemes un Zemgales novadu Mazpulku  projektu forums. Zantes Mazpulku šogad pārstāvēja čaklākie mazpulcēni- Niks Brīvers, Artūrs Heidingers, Beāte Dišlere un Madara Krūmiņa.

Niks šajā gadā audzēja burkānus un veica interesantu pētījumu par burkānu sēšanu, ka arī  pagatavoja dažādus našķus no burkāniem.

Beāte, Artūrs un Madara piedalījās projektā „Kartupeļu pētījums”. Mazpulcēni pētīja dažādas kartupeļu šķirnes: Beāte – „Magdalēna”, Artūrs – „Imanta”, Madara – „Borodzjanskij rozovij”.

Niks par projektu „Burkāni manā dārzā” ieguva  1. vietu un 3. pakāpes       sertifikātu.

Beāte ieguva 2. vietu un 2. pakāpes sertifikātu

Artūrs  - pateicību un 3. pakāpes sertifikātu

Madarapateicību un 1. pakāpes sertifikātu.

Zantes Mazpulks apbalvošanai ar Latvijas Mazpulku Padomes Atzinības rakstu šogad izvirzīja Nika Brīvera mammu – Māru Brīveri. Kā dāvanu viņa saņēma ābelīti. Lai tā aug un dāvā augļus, kas liecina par ģimenes kopīgu darbu, jo tikai sadarbībā ar vecākiem var gūt teicamus panākumus un sasniegumus. Paldies arī citiem vecākiem, kas palīdzēja saviem bērniem veikt pētījumus.

Lasīt visu ziņu galerija (5)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top