Pāriet uz lapas karti

Sākusies “Diženi Kandavas novadā 2019” dalībnieku vērtēšana

05.07.2019

dsc_0146.jpg5.jūlijā konkursa “Diženi Kandavas novadā” vērtēšanas komisija sākusi pieteikto pretendentu vērtēšanu. Kā pirmie tika apmeklēti konkursa dalībnieki Kandavā, apskatot privātmājas, daudzdzīvokļu mājas, uzņēmumus un dārzus.

Kandavas pilsētā dalību konkursam apstiprinājuši seši dalībnieki piecās nominācijās. Kā pirmās tika apskatītas daudzdzīvokļu mājas Sabiles ielā 8 un Kūrorta ielā 2, Kandavā, kuras pieteiktas nominācijā “Krāšņākais balkons vai daudzdzīvokļu māja”. Sabiles ielā 8 žūrijas komisija apskatīja Ninelijas Lelevičas un Pārslas Šteinbergas iekopto puķu dobi zem mājas logiem, savukārt Kūrorta ielā 2 tika aplūkoti krāšņiem ziediem dekorētie daudzstāvu mājas balkoni.

"Pūralāde", kas šogad pieteikts nominācijā “Vieta, kas jāredz” ir mākslinieku- amatnieku veikaliņš tepat Kandavas centrā pie Promenādes. Tur var apskatīt un iegādāties daudz interesanta - rokdarbus, mājražojumus, apģērbu, rotas, traukus, kā arī mākslinieku darbus, tostarp gleznas, grafikas, zīmējumus, kā arī grāmatas. Te ir ne tikai Kandavas vietējo amatnieku un meistaru produkti, bet arī meistardarbi no tuvējiem novadiem.


RGR Pluss – “Darbīgākais uzņēmums” SIA “ RGR pluss” dibināts nedaudz vairāk kā desmit gadus atpakaļ un nodarbojas ar precīzu formu salizturīgu betona izstrādājumu izgatavošanu - betona stabi, saliekamie pakāpieni iekštelpām un āra kāpnēm, balustrādes, betona atkritumu urnas, dizaina un mazās arhitektūras formas interjeram, bīdāmo un veramo vārtu projektēšana, izgatavošana, žogu posmu izgatavošana no koka un metāla ar dekoratīviem metāla elementiem, betona un granīta izstrādājumi kapu labiekārtošanai  un vēl citi darbi.

 

Kandavas kartodroms šogad tiek vērtēts nominācijā  “Veiksmīgākais tūrisma piedāvājums”. Žūrijas komisiju sagaida Reinis Riekstiņš, kurš pastāsta, ka ikdienā uzņēmumā strādā 2-3 darbinieki un vasaras sezonā, jo īpaši brīvdienās ir trases karstākais darba laiks. Kandavas kartodroms interesentiem piedāvā braucienus ar īres kartingiem, biežāk šo pakalpojumu izmanto darba kolektīvi, draugu kompānijas un vecpuišu ballīšu svinētāji. Uzņēmums organizē  arī bērnu nometnes, tās tiek veidotas nelielam bērnu skaitam, bet ar pārdomātām sportiskām aktivitātēm. Tāpat vasaras sezonā kartodromā norisinās plaša mēroga sacensības.

 

Privātmājā Ošu iela 2, Kandavā saimnieko Leimaņu ģimene. Konkursa žūriju sagaida un apkārtni izrāda saimniece Anita Leimane. Dārzs ir Anitas aizraušanās un sirdslieta, dobēs redzamais krāšņums ir pašas sēts, piķēts un audzēts. Arī siltumnīcā audzētie garšaugi un dārzeņi sarindoti noteiktā kārtībā un nav atrodama ne mazākā nezālīte.  Zālāja pļaušanā un piemājas bruģa tīrīšanā palīdz dēli, jo plašās bruģa teritorijas tīrīšana aizņem pat līdz piecām stundām.
Ar tikpat lielu pedantismu Anita pievēršas arī saimnieciskajiem iekšdarbiem un ēst gatavošanai- visi trīs ģimenes vīrieši ar gardām un pārdomātām maltītēm tiek lutināti ne tikai svētkos, bet ik dienu.
Anitas pamatdarbs ir grāmatvedība un sirdslieta dārzs, bet papildus tam visam viņa atrod laiku vēl vienam hobijam- šūšanai. 



printēt
Veikaliņš "Pūralāde" – “Vieta, kas jāredz” Veikaliņš "Pūralāde" – “Vieta, kas jāredz” Veikaliņš "Pūralāde" – “Vieta, kas jāredz” Veikaliņš "Pūralāde" – “Vieta, kas jāredz” Veikaliņš "Pūralāde" – “Vieta, kas jāredz” Veikaliņš "Pūralāde" – “Vieta, kas jāredz” Veikaliņš "Pūralāde" – “Vieta, kas jāredz” Veikaliņš "Pūralāde" – “Vieta, kas jāredz” Veikaliņš "Pūralāde" – “Vieta, kas jāredz” Veikaliņš "Pūralāde" – “Vieta, kas jāredz” Veikaliņš "Pūralāde" – “Vieta, kas jāredz” Veikaliņš "Pūralāde" – “Vieta, kas jāredz” Veikaliņš "Pūralāde" – “Vieta, kas jāredz” Veikaliņš "Pūralāde" – “Vieta, kas jāredz” Veikaliņš "Pūralāde" – “Vieta, kas jāredz” Sabiles iela 8 – “Krāšņākais balkons vai daudzdzīvokļu māja” Sabiles iela 8 – “Krāšņākais balkons vai daudzdzīvokļu māja” Sabiles iela 8 – “Krāšņākais balkons vai daudzdzīvokļu māja” Sabiles iela 8 – “Krāšņākais balkons vai daudzdzīvokļu māja” Sabiles iela 8 – “Krāšņākais balkons vai daudzdzīvokļu māja” Sabiles iela 8 – “Krāšņākais balkons vai daudzdzīvokļu māja” Kūrorta iela 2 – “Krāšņākais balkons vai daudzdzīvokļu māja” Kūrorta iela 2 – “Krāšņākais balkons vai daudzdzīvokļu māja” Kūrorta iela 2 – “Krāšņākais balkons vai daudzdzīvokļu māja” Kūrorta iela 2 – “Krāšņākais balkons vai daudzdzīvokļu māja” Kūrorta iela 2 – “Krāšņākais balkons vai daudzdzīvokļu māja” Kūrorta iela 2 – “Krāšņākais balkons vai daudzdzīvokļu māja” RGR Pluss – “Darbīgākais uzņēmums” RGR Pluss – “Darbīgākais uzņēmums” RGR Pluss – “Darbīgākais uzņēmums” RGR Pluss – “Darbīgākais uzņēmums” RGR Pluss – “Darbīgākais uzņēmums” RGR Pluss – “Darbīgākais uzņēmums” RGR Pluss – “Darbīgākais uzņēmums” RGR Pluss – “Darbīgākais uzņēmums” RGR Pluss – “Darbīgākais uzņēmums” RGR Pluss – “Darbīgākais uzņēmums” RGR Pluss – “Darbīgākais uzņēmums” Kandavas kartodroms – “Veiksmīgākais tūrisma piedāvājums” Kandavas kartodroms – “Veiksmīgākais tūrisma piedāvājums” Kandavas kartodroms – “Veiksmīgākais tūrisma piedāvājums” Kandavas kartodroms – “Veiksmīgākais tūrisma piedāvājums” Kandavas kartodroms – “Veiksmīgākais tūrisma piedāvājums” Kandavas kartodroms – “Veiksmīgākais tūrisma piedāvājums” Kandavas kartodroms – “Veiksmīgākais tūrisma piedāvājums” Kandavas kartodroms – “Veiksmīgākais tūrisma piedāvājums” Ošu iela 2 –“Sakoptākā privātmāja” Ošu iela 2 –“Sakoptākā privātmāja” Ošu iela 2 –“Sakoptākā privātmāja” Ošu iela 2 –“Sakoptākā privātmāja” Ošu iela 2 –“Sakoptākā privātmāja” Ošu iela 2 –“Sakoptākā privātmāja” Ošu iela 2 –“Sakoptākā privātmāja” Ošu iela 2 –“Sakoptākā privātmāja” Ošu iela 2 –“Sakoptākā privātmāja” Ošu iela 2 –“Sakoptākā privātmāja” Ošu iela 2 –“Sakoptākā privātmāja”
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top