Pāriet uz lapas karti

Zemītes skolas 170 gadu jubilejas salidojums

22.09.2018 18:00 kur : Zemītes tautas nams

zemites_skolai_170.jpgŠogad, Latvijas simtgades gadā ar absolventu salidojumu, Zemītes skola svinēja 170.dzimšanas dienu. 22.septembra vakarā Zemītes tautas namā notika svinīgais pasākums par godu skolas jubilejai.

 Pasākuma vadītāji – skolas absolventi Gatis Priede un Elvita Klaumane – radīja sirsnīgu un lepnuma pilnu atmosfēru, cildinot savu skolu un piederību šai vietai. 

Apsveikuma vārdus un vēlējumus teica Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Priede. “Ir bijuši dažādi laiki, ne vienmēr skola atradusies Zemītes pilī, tādēļ šodien īpaši gribas atzīmēt nozīmīgo brīdi - 2000. gada 1. septembri klātesot toreizējai Valsts prezidentei Vairai Vīķei – Freibergai, kad skola pārcēlās uz šīm skaistajām telpām. Reizē ar pārvākšanos skola ieguva saukli – “Iededz gaismu sevī! “. Varu droši apgalvot, ka tā īpašā gaisma, kas šeit izstaro, palīdz tikt pāri visām grūtībām. Ceru un ticu, ka pateicoties enerģiskajam skolas kolektīvam un direktorei Marutai Vilumsonei izdosies skolu saglabāt, neskatoties uz grūtībām un izglītības reformām.” 

Salidojuma dalībniekus sveica arī  novada izglītības pārvaldes vadītāja Jeļena Šnikvalde, domes deputāts un skolas patrons Dainis Rozenfelds un Zemītes pagasta pārvaldniece Rita Diduha. Zemītes skolu sveikt bija ieradušies arī visu Kandavas skolu direktori. 

Bijušās skolas direktores – Mirdza Kuģe, Aina Kalme, kā arī Vija Šulce un Daiga Puga – dalījās atmiņās un izteica vēlējumus skolai. Kalmes kundze skolai atstāja īpašu dāvanu – grāmatu, kuru sarakstījis Zemītes skolas absolvents, tagad LU profesors Tālis Tisenkofs “Uzburtā vieta”, te aprakstīta arī Zemīte, kā laimīgā bērnības zeme.

Starp atmiņu stāstiem varēja baudīt 5.klases skolnieces Sanijas Lāces, skolas absolventu Toma Kazimirisaņeca un Katrīnas Martas Krūmiņas, kā arī mūzikas skolotājas Sandras Šteinbergas izjusto muzikālo sniegumu. 

Vakars turpinājās Zemītes skolā, absolventiem kavējoties atmiņās un baudot kopā būšanas mirkļus. 

printēt
dsc_0020.jpg dsc_0032.jpg dsc_0979.jpg dsc_0981.jpg zemites_skolai_170.jpg dsc_1000.jpg zemites_skolai_170_1.jpg 3.jpg 4.jpg 2.jpg 1.jpg 5.jpg afisa_salidojumam__copy.jpg
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top