Pāriet uz lapas karti

Seno deju grupas "Ballare" ampīra laika koncertprogramma "Prāts un jūtīgums"

03.03.2018 15:00 - 16:00 kur : Kandavas kultūras nams

 Modinot pavasari gan dvēselē, gan tērpos, seno deju grupa Ballare  Kandavā, pasākuma "Sievietes Pasaule"ietvaros, 3.martā 15.00 piedāvās baudīt XIX gadsimta sākuma jeb ampīra (regency) laika dejas. Skatītājiem tās zināmas kā Napoleona laika dejas un atsauks atmiņā arī iemīļotas filmas pēc Džeinas Ostinas romānu motīviem, kā „Lepnums un aizspriedumi” (Pride and Prejudice), „Prāts un jūtīgums” (Sense and Sensibility), kā arī daļēji tepat pie mums Rundāles pilī uzņemto BBC īsseriālu „Karš un miers” (War and Peace).

Apmeklētājiem būs iespēja iejusties tā laika saviesīga pasākuma noskaņā un arī pašiem pievienoties un iemācīties dažas pavisam īstas dejas no laika, kad Latvija bija viena no bagātākajām Krievijas impērijas guberņām un tās pilīs un muižās valdīja izsmalcināta greznība, mūzika un deja.

Ballare ir seno deju grupa, kas dibināta 2000.gadā un tās repertuārā ir XIV – XIX gadsimta dažādu Eiropas valstu pēc autentiskiem deju pierakstiem apgūtas dejas. Grupas dalībnieki ir aizrautīgi vēstures entuziasti, un lielākā daļa tērpu ir rūpīgi veidotas oriģinālu rekonstrukcijas. Kolektīva mākslinieciskā vadītāja ir Guna Ezermale – diplomēta baletdejotāja, horeogrāfe un deju skolotāja (Mag.Artis Latvijas Mūzikas Akadēmijā).

www.ballare.lv

ballare.jpg

printēt
ampirs_2016_0262.jpg
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top