Pāriet uz lapas karti

Vānē 6. jūlijā viesosies vācu dziedātāja Doroteja Loča

06.07.2022 15:00 kur : Vānes kultūras nams

vacu-dziedataja-vane-web.jpgVānes kultūras nams 6. jūlijā plkst. 15.00 ievīsies vācu melodijās, jo Vānes pagastā ciemosies vācu dziedātāja Doroteja Loča (Dorothee Lotsch), kura tur cieņā un popularizē slavenās vācu dziedātājas Aleksandras (Alexandra, 1942 – 1969) daiļradi. Ieeja pasākumā bez maksas.


Dziedātāja Doroteja Loča

Doroteja Loča (Dorothee Lotsch) dzīvo Pencbergā Vācijā un darbojas biedrībā „Alexandra-Freunde e.V.”. Koncertos viņa izpilda dziesmas no Aleksandras repertuāra. 2002. gadā Minhenē izveidojās biedrība, kas vieno Aleksandras talanta cienītājus un draugus visā Vācijā, ar mērķi saglabāt dziedātājas muzikālo mantojumu.

Vairāk par dziedātāju Doroteju Loču: http://www.dorothee-lotsch.de/


Dziedātāja Aleksandra

Vācu dziedātāja, ģitāriste un komponiste Aleksandra, īstajā vārda Dorisa Treitz, piedzima 1942. gada 19. maijā Lietuvā, Šilutē. 1944. gadā ģimene pārcēlās uz Vāciju, un jau bērnībā meitene izcēlās ar muzikālu un māksliniecisku talantu.

Kad Aleksandrai bija 19 gadi, viņa iepazinās ar krievu emigrantu Nikolaju Ņefjedovu un apprecējās, bet jau nākošajā gadā pēc dēla piedzimšanas sekoja šķiršanās, Nikolajs aizbrauca uz ASV, bet Dorisa studēja aktiermākslu un dziedāšanu, pelnīja iztiku ar zīmēšanu un sāka dziedātājas karjeru ar skatuves vārdu Aleksandra.

Aleksandras popularitāte pieauga necerēti ātri, viņa kļuva par neiepazīta rakstura estrādes zvaigzni, jo izpildīja dziesmas vien viņai raksturīgā manierē. Drīz sekoja koncertturnejas pa visu Vācijas Federatīvo Republiku, Padomju Savienību, Brazīliju un citām valstīm.

1969. gadā Aleksandra devās atpūsties ar savu pirmo iegādāto lietoto mašīnu. Ceļā notika sadursme un dziedātāja nomira negadījuma vietā.


Koncerti Latvijā

Doroteja Loča 2011. gadā pirmo reizi viesojās Ventspilī, ar savu sniegumu papildinot Ventspils vācu kultūras biedrības organizētos svētkus “Oktoberfest 2011” un izpelnoties klausītāju atzinību. Kopš tā laika Doroteja ir iemantojusi labus draugus Latvijā un labprāt šeit viesojas. Viņa ir koncertējusi Ventspilī, Ugālē, Dundagā, Spārē, Valdemārpilī, Liepājā, Rīgā, Jaunpilī un citur.

printēt
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top