Pāriet uz lapas karti

Aktualitātes

29.maijā Kandavā norisināsies mākslinieku darbu brīvdabas "pop-up" tirdziņš "Multimāksla"

06.05.2021

2195511.jpg

Šovasar visā Latvijā norisināsies mākslinieku darbu brīvdabas "pop-up" tirdziņi "Multimāksla". Kandavas promenādē tas norisināsies 29. maijā laikā no plkst. 11:00 līdz 15:00. 

Daudzām radošajām personībām – dziedātājiem, mūziķiem, aktieriem – ir aizraušanās, ar ko viņi nodarbojas paralēli savai pamatprofesijai: izgatavo lietas, glezno, ada, izšuj, rada mākslas darbus, pavārmākslas šedevrus. Un nu ir pienācis brīdis, kad viņi vēlētos publiski dalīties ar saviem darinājumiem. Vasaras brīvdabas "pop-up" tirdziņos mākslinieku radītās lietas būs iespējams iegādāties par īpašu cenu, tādējādi atbalstot radošos cilvēkus, turklāt vairāku mākslinieku radītās lietas būs pieejamas tikai un vienīgi šīs vasaras tirdziņos un ir unikālas, jo tās iepriekš nekur publiski nav bijušas pieejamas un apskatāmas.

Mākslinieku "pop-up" tirdziņos varēs iegādāties operdziedātāja Sergeja Jēgera izcili garšīgos marinējumus; dziedātāja Igo īpaši izstrādātos porcelāna traukus, grafikas un citus dizaina priekšmetus; multimākslinieces Elitas Patmalnieces jaunās vasarīgās kleitas, pludmales lakatus, T kreklus un sejas maskas; grupas "Jumprava" dalībnieka Aigara Krēslas vīnus; aktrises Agneses Zeltiņas gredzenus, auskarus un rokassprādzes; TV un radio ētera personības Baibas Sipenieces-Gavares veidotos izšuvumus un glezniņas; dzejnieka Guntara Rača dzejoļu grāmatas un kompaktdiskus; mūziķa un TV raidījumu vadītāja Roberto Meloni pavārgrāmatas, kur smelties idejas vasaras pikniku mielastiem; dziedātājas Katrīnas Dimantas darinātās pastalas un viņas ģimenes ukuleles; dziedātājas Dināras Rudānes traukus un gleznas, dziedātājas Patrishas mandalas, somas un gleznas; Ufo lakatiņus; dziedošās Igauņu ģimenes radītos mūzikas instrumentus; Horena kreklus, Kashera radītās kleitas, Dailes teātra aktrises Olgas Dreģes grāmatu "Ak, sirds, man pašai Tevi jāsastop"; Latvijas Nacionālā teātra aktrises Ditas Lūriņas mīļākās dzejas un personīgo atziņu grāmatu "Ar vieglu skrāpējumu ādā"; aktiera Gata Gāgas pašaudzēto ābolu sulu, dziedātājas Olgas Rajeckas izlietās sveces un glezniņas; dziedātājas Aijas Andrejevas hūdijus, somas un T-kreklus gan bērniem, gan pieaugušajiem; leģendārās un Latvijā vecākās grupas "Menuets" flautistes Baibas Jageres adījumus, Dailes teātra aktiera Andra Buļa dzejoļu grāmatas; dziedātājas Ievas Sutugovas rotas; M. Čehova Rīgas krievu teātra aktrises Veronikas Plotņikovas pašas radītas bērnu grāmatiņas; grupas «Pērkons» solistes Ievas Akurateres pašas radītās bērnu lupatu lellītes, grupas «Bermudu divstūris» cepures un kompaktdiskus, kā arī citu mākslinieku darbus.

Lasīt visu ziņu

Attālināti taku skriešanas treniņi „Teteriņu meža apļi” 10.05.2021. - 30.05.2021.

08.05.2021

Attālināti taku skriešanas treniņi „Teteriņu meža apļi”

10.05.2021 - 30.05.2021

bildetafisai.jpgNo 10. līdz 30. maijam Teteriņu meža apkārtnē norisināsies attālināti taku skriešanas treniņi  „Teteriņu meža apļi”. 

Uzdevums: 3 nedēļas - katrā noskriet noteiktu skaitu (skatīt tabulu!) apļu (aplis - aptuveni 1,3 km; dabā marķēts ar sarkanbaltu lentu), fiksēt rezultātu viedierīcē.

 Nosacījumi: skriešanas virziens – pretēji pulksteņrādītāja kustības virzienam; jāievēro valstī noteiktie epidemioloģiskie noteikumi(!). 

Plašāka informācija un treniņu noteikumi pieejami šeit.

kartetakas.jpg

Pavasara stādu tirdziņš Kandavā 09.05.2021. no plkst. 09:00 līdz 13:00

04.05.2021

Stādu tirgus notiks skvēriņā pie Bruņinieku pilskalna (Lielā iela 10a).pavasara_stadu_tirdzins_kandava.jpg

Atpūta Kandavā 1. - 4. maijs

atputa_kandava_01__04_05_2021_istais.jpgBrīvdienās nesēdi mājās!

Brauc apskati gleznaino Kandavu un Abavas senleju!

Brīvdienās varat izbraukt ar kartingiem Kandavas Kartadromā...

Izstaigāt takas, piedalīties orientēšanās treniņā, spēlēt diskgolfu...

Varat doties piknikā svaigā gaisā uz lauku sētu "Indāni", līdzi vari paņemt burkānus, maizīti vai kādu citu kārumu, ko var dot dzīvnieciņiem, un apskatiet - trušus, aitas, kazas, govis, ponijus, zirgus, vistiņas u.c. dzīvnieciņus... 

Pa ceļam uz "Indāniem", varat izjāt ar zirgiem Valdeķu stallī "Ivetas zirgi"...

Pie mums garlaicīgi nebūs! 

Šis ir tikai neliels ieskats, ko darīt Kandavā... brauc un izbaudi!

Pastaigu taka "Kandava- pilsēta ar ozola spēku" 01. - 04.05.2021.

Pastaigā vari doties no 2021. gada 1. maija plkst. 10:00  līdz  4. maija plkst. 16:00.


Balviņas var saņemt Kandavas Tūrisma informācijas centrā (Ūdens ielā 2):
1. maijā no 10:00 līdz 16:00
2.maijā no 10:00 līdz 14:00
3. maijā - slēgts
4. maijā no 10:00 līdz 16:00

aicinam_visus_dabas_cienitajus_pavadit_brivo_laiku_pastaigu_taka.jpg

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Pavasaris Kandavā ienāk ar putnu dziesmām

25.03.2021 - 30.04.2021

b93bad0b_65e6_42cf_9ee0_277a33db9ede.jpgGaidot pavasari, Kandavā izvietoti 20 krāsaini lielizmēra putnu būrīši ar putnu aplikācijām un QR kodu, kas ļauj atpazīt apkārtnē sastopamos putnus, un aizved interesantā pastaigā pa pilsētu!

Aicinām lielus un mazus kandavniekus, kā arī pilsētas viesus iepazīt putnus un viņu dziesmas, apmeklējot Putnu taku. Atrodi pilsētvidē izvietotos divdesmit dekoratīvos putnu būrus! Pie būrīšiem novietotie apraksti aicina iepazīt Latvijā sastopamo putnu sugas, bet, noskenējot pie apraksta esošo QR kodu, atpazīt putnu balsis.

Putnu takas maršruti būs pieejami Kandavas Tūrisma informācijas centrā un lejuplādējami šeit.


Kā noklausīties putna dziesmu?
1. Pirms dodies pastaigā, lejuplādē telefonā jebkuru no piedāvātajām bezmaksas QR koda nolasīšanas aplikācijām, meklētājā ierakstot QR code reader.

2. Uz katra putnu būrīša ir izvietota informācija par konkrēto putnu un QR kods zem kura "slēpjas" putna dziesma. Atver lejuplādēto aplikāciju, ieslēgsies telefona kamera un telefons būs kļuvis par svītru kodu skeneri. Pietuvini telefonu kodam, un kods ātri vien ir noskenēts.

Lasīt visu ziņu

Virvju trase atvērta apmeklētājiem

27.03.2021


whatsapp_image_2021_03_26_at_15_50_26.jpgKandavas novada dome informē, ka virvju trases izbūves darbi Kandavā, Teteriņu ielā 2 ir pabeigti.

Virvju trase ir pieejama apmeklētājiem bez darba laika, sezonas vai vecuma ierobežojumiem, tāpēc aicinām apmeklētājus ievērot izvietotos trases lietošanas noteikumus un rūpēties par savu un bērnu drošību trases apmeklējuma laikā, kā arī izturēties saudzīgi pret izveidoto infrastruktūru.



Lasīt visu ziņu
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top