Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

KARAOKE VAKARS

21.10.2022 21:00 - 22.10.2022 - 02:00 kur : Kandavas kultūras nams

Kandavas pensionāru biedrība nosvinējusi 60 gadu jubileju

22.10.2022 13:00

dsc0046.jpgSaulainā 22. oktobra pēcpusdienā Pensionāru Dienas centrā pulcējās Kandavas pensionāru biedrības biedri un draugi, lai kopīgi atzīmētu biedrības 60 gadu jubileju.

Nozīmīgajos svētkos klātesošos sveica Tukuma novada pašvaldības priekšsēdētāja vietniece sociālās politikas jautājumos Inga Priede: “Man ir liels gods būt kopā ar jums šajos skaistajos svētkos pie pašas aktīvākās, enerģiskākās un dzīvespriecīgākās mūsu sabiedrības daļas. Jūs esat tie, kas palīdz redzēt gan labo, gan slikto mūsu darbā. Paldies par sanāksmēm, kurās norādāt, kas nav izdarīts pilsētā un pagastos, kā arī sniedzat priekšlikumus, jo tikai kopā mēs varam saskatīt, kas vēl jāizdara un kas ir jau labs padarīts. Novēlu arī turpmāk paust savus priekšlikumus dažādu jomu uzlabošanai”.

Bijušajiem un esošajiem biedrības vadītājiem, valdes locekļiem un grupu organizatoriem jeb gruporgiem tika pasniegtas Kandavas un pagastu apvienības Pateicības par sirds darbu biedrībā. Saulainas dienas, saldāku dzīvi, dzīvesprieku un labu garastāvokli jubilāriem vēlēja viesi no tuvākām un tālākām Latvijas vietām- Kuldīgas pilsētas pensionāru apvienība "Rumbiņa", senioru balles deju klubs "Talsu tango", Tukuma pilsētas pensionāru biedrība un pensionāru biedrība “Vānes Mežrozīte”. Pasākumu ar dziesmām kuplināja Kandavas Mākslas un mūzikas skolas popgrupa “Taustiņi” (vadītāja Andra Vilkauša).

Pasākuma vadītāja Dagnija Gudriķe aicināja domās izstaigāt biedrības vēstures takas. Kandavas pensionāru biedrība vai apvienība, vai varbūt pirmsākumos bijis kāds cits nosaukums, dibināta 1962. gada aprīlī, šādas ziņas tika atrastas Tukuma arhīvā. Par to, ka Kandavas pusē ir rosīgi seniori, neliels rakstiņš bijis publicēts jau 1959. gadā laikrakstā “Sarkanā Kandava”. Kas toreiz vadīja pensionāru biedrību, ziņu nav, vēsture klusē. Vēlāk, 11 gadus pensionāru biedrības priekšgalā bija Staņislavs Klindžāns. Stafeti no Klindžāna kunga pārņēma Vilnis Zutis, vēlāk Edvīns Čākurs, pēc tam vairāk kā desmit gadus biedrības vadītājs bija Zigurds Megnis, bet no 2021. gada Aksilda Petrevica.

Ar nosaukumu Kandavas novada pensionāru biedrība Lursoft datu bāzē tā reģistrēta 2003. gada 24. aprīlī. No 2003. gada tad arī saglabājušās grāmatas ar pensionāru sarakstiem.

Sākumā biedrības pārziņā vairāk bijuši sociālie jautājumi, kā malkas piegāde senioriem un citi līdzīgi. Pēc Kandavas novada Sociālā dienesta izveides, tie visi pārgājuši viņu pārraudzībā, un biedrība vairāk rūpējusies par senioru iesaisti sabiedriskajā dzīvē, kultūras un sporta norisēs. Klindžāna kunga noorganizējis senioru deju kolektīva “Kandavnieks” izveidošanu, kam pateicoties iegūts daudz jaunu draugu un sakaru ar citām pensionāru biedrībām dažādās Latvijas vietās. Pirmo deju kolektīva karogu izgatavojis Mārtiņš Āboliņš, otro karogu pēc Veras Lauvas skices noaudusi Aina Kulmane. Pirmā uzstāšanās “Kandavniekam” bijusi Trīszvaigžņu spēlēs Kandavā 1997. gadā. Žēl, ka šobrīd kolektīvs vairs nepastāv.

Tā laika rats zibējis tik uz priekšu līdz pat šodienai. 2022. gada sākumā Kandavas pensionāru biedrības sarakstos uzskaitīti 235 biedri.


Lasīt visu ziņu galerija (66)

Stand- Up komēdija „Latviešu komiķis” Maksims Trivaškevičs

22.10.2022 19:00

Stand- Up komēdija „Latviešu komiķis”. Autors un izpildītājs- Maksims Trivaškevičs
Sestdien, 22. oktobrī Stand- Up komiķis Maksims Trivaškevičs Vānes kultūras nama apmeklētājus iepriecinās ar soloprogrammu „Latviešu komiķis”, kura 2019. gada novembrī piedzīvoja pirmizrādi, un tās ietvaros autors stundas garumā stāstīs savus jaunākos labākos jokus. 

Maksims Trivaškevičs ir komiķis ar īpatnēju un oriģinālu humora pasniegšanas veidu, kura dēļ skatītāji nereti smejas līdz asarām, bet viņa iepriekšējā izrāde „Humors pa latviski” nodrošināja kārtīgu smieklu un no tā izrietošu C vitamīna vairāk nekā desmit tūkstošiem skatītāju. 

Paspējis paviesoties Jāņa Skuteļa „Pusnakts šovā”, „Gandrīz ideālās vakariņās” un pavadīt humoršovu „Stīvais Nemelo”, ar savu humoru izpelnīties Latvijas specdienestu uzmanību un ar regulārām uzstāšanās reizēm priecējot latviski runājošos gan dzimtenē, gan arī ārzemēs, Maksims beidzot viesosies Vānē.
Sākums- 19:00
Ieeja- 3 eiro

vaneskn2210.jpg

Lasīt visu ziņu

Karjeras nedēļā Zemītes sākumskolu apciemoja Valsts policijas pārstāve

21.10.2022 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2022-10-21-at-14-52-17.jpgMilzīgs paldies Valsts policijas pārstāvei Ingai, kura atsaucās aicinājumam un Karjeras nedēļā apciemoja Zemītes sākumskolu.

     Viņa pastāstīja kā viņa kļuva par policisti, kur un kādas iespējas ir iegūt attiecīgo izglītību. Kā arī par karjeras turpināšanu un izaugsmes iespējām.
     Uzzinājām kādām īpašībām jāpiemīt un kādas jāpilnveido sevī, ja vēlas kļūt par policistu.  Un vēl daudz interesantu faktu par un ap policista ikdienu.
     Varējām  arī iepazīties ar policista darba piederumiem un kā izrādās galvenais piederums ir pildspalva.
     Paldies bērniem par izrādīto interesi.

Teksta un foto- skolotāja Aija Lagzdiņa

Lasīt visu ziņu galerija (20)

Ramirent Nacionālās basketbola līgas spēle: Kandava/Anzāģe - BK BA Turība

20.10.2022 20:00 kur : Kandavas sporta halle

kandava-turiba-20-okt-balts.jpg20. oktobrī plkst. 20:00 Kandavas sporta hallē Ramirent Nacionālās basketbola līgas spēle: Kandava/Anzāģe -  BK BA Turība.

Lasīt visu ziņu

Zemītes un Vānes sākumskolu skolēnu un skolotāju kopīgā ekskursija uz Ventspili un Usmu

19.10.2022 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2022-10-19-at-16-09-53-1.jpgZemītes un Vānes sākumskola 19.oktobrī apmeklēja Ventspils zinātnes centru "Vizium", sadalījāmies trīs grupās un piedalījāmies  robotikas un aproču darināšanas darbnīcās, pēc tam aktīvi tika izmēģinātas visas iespējas ko sniedz ekspozīciju zāle. Aizraujoša nodarbība bija nodarbība par bināro kodu, dalībnieki mācījās veidot kodētus vārdus un pēc tam veidot rokassprādzes ar vārdu kodiem iekšā. Te iesaistījās ne tikai bērni, bet arī līdzi atbraukušie vecāki un skolotāji. Drosmīgākie sēdās amerikāņu kalniņu simulācijas krēslā. Pēc "Vizium" ameklēšanas devāmies uz Enkuru parku un izbraucām līkumu ar tvaika bānīti. Nevarējām palaist garām izdevību ķert vēju Ventspils molā, uzkāpām kuģītī un skatu tornī. Tālāk ceļš veda uz Usmas kristīgo skolu, kur tikām laipni sagaidīti ar skaisti klātiem galdiem un siltu tēju, apskatījām dabas taku, Moricsalu un skaisto Usmas baznīcu. Milzīga pateicība Harinai par ieguldīto darbu un sirds siltumu ko sajūtam ikreiz viesojoties Usmā.

Teksta un foto autores: skolotājas-  Ramona Liepiņa Krauja, Olita Tutiņa, Aija Lagzdiņa un Santa Klāsone

Lasīt visu ziņu galerija (37)

Atvērtais treniņš sieviešu basketbolā

18.10.2022 19:30 - 21:00

tversana.jpgAicinām uz atvērto treniņu sieviešu basketbola komandai, lai gatavotos Tukuma novada čempionātam basketbolā sievietēm. Treniņš norisinās 18. oktobrī, plkst. 19:30. Obligāta pieteikšanās pa tālr. 29457272 (Andris).

Lasīt visu ziņu

Piesakies Kandavas čempionātam basketbolā vīriešiem!

04.10.2022 - 16.10.2022

bball-lab.jpgSākusies pieteikšanās Kandavas  čempionātam baskebolā!

Pieteikšanās norisināsies līdz 16. oktobrim.

Pieteikšanās un sīkāka informācija, zvanot vai rakstot, Robertam Rozentālam - tel. 27046099, e-pasts: roberts.rozentals@tukums.lv.

Čempionāta nolikums pieejams  šeit.

Lasīt visu ziņu

Pasākums "Kandavas Partnerības teritorijā paveiktais un nākotnes vajadzības" - PIESAKIES!

15.10.2022 11:00

afisa15102022.jpg15. oktobrī plkst. 11.00 Kandavā, Sabiles ielā 3, notiks pasākums "Kandavas Partnerības teritorijā paveiktais un nākotnes vajadzības", kura ietvaros tiks sniegta informācija par Kandavas Partnerības attīstības stratēģijas 2016 - 2020 īstenošanas rezultātiem.

Pasākuma dalībnieki ar interaktīvo E. de Bono 6 cepuru domāšanas metodi noteiks vietējās teritorijas attīstības virzienus. Noslēgumā dalībnieki iegūs pieredzi pie LEADER projektu īstenotājiem - lauksaimniecības produkcijas pārstrādātājiem: saimnieciskās darbības veicējiem Igora Tarasova un Aivara Žieds, un SIA "Kaimiņmuiža".

Ja esi Kandavas Partnerības teritorijas iedzīvotājs, tad piesakies pa tel.28390394 vai e-pastu: intaha@inbox.lv.

Kandavas Partnerības teritorija - Tukuma novada Kandavas pilsēta un pagasti - Cēres, Matkules, Kandavas, Vānes, Zemītes, Zantes, Jaunpils, Viesatu, Irlavas, Pūres, Sēmes.

Lasīt visu ziņu

Izstādes "Dārza brīnumi 2022" apmeklējums Zantes kultūras namā.

12.10.2022 kur : Zantes pamatskola

img20221012114240.jpg

12. oktobrī jauktās vecuma grupas bērni devās uz Zantes kultūras namu aplūkot dārza brīnumu izstādi.  

Visvairāk izstādē bija pārstāvēti tomāti, burkāni un dažādi ziedi. Īpaši no ziediem  izcēlās garās saulespuķes.

Interesanti bija kartupeļi, kuri atgādināja cilvēka seju un sirdi. Bērni atpazina ļoti daudz dārzeņus.

Izstādē varēja aplūkot Sanda Oliņa rekordtomātu, kurš svēra 1,033 kg. Pārsteidza Initas Usas kaktusu kolekcija. Bērniem ļoti patika arī Sanitas Plotko zirnekļu tīkls ar rasas lāsītēm. Vijas Oliņas dārzā, noņemot ražu, tika atrasta peļu ģimene, kuru  varējām apskatīt. Izstādē  apskatījām arī Inas Plotko dārzā redzēto zaļo vītolgrauzi un koku vairogblakti. Vērojām arī sēnes -  tintenes, kuras auga  Intas Neicinieces dārzā. Skaidrībā netikām ar Irīnas Butas dārza brīnumu. Joprojām paliek neatbildēts jautājums- kas tas ir?

                                                                                                                                       Skolotāja Ieva


Lasīt visu ziņu galerija (8)

LIELO LEĻĻU IZRĀDE BĒRNIEM "KAS PAR DESĀM"

12.10.2022 10:00 kur : Kandavas kultūras nams

12.oktobrī 10.00 Kandavas kultūras namā gaidīsim bērnus uz jautru lielo leļļu izrādi "KAS PAR DESĀM".  

Ieejas maksa: eur 3,- Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Kandavas k/n kasē t.-63182040

12-oktobri.jpg
Lasīt visu ziņu
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top