Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

LATVIJAS REPUBLIKAS PROKLAMĒŠANAS DIENA

18.11.2022 16:00 kur : Kandavas kultūras nams

latvijas-valsts-proklamesanas-gadadiena.jpg16:00 SVĒTKU SARĪKOJUMS

  • APBALVOŠANA
  • KONCERTS- piedalās ansamblis "STIPRĀS SIEVAS", etnogrupa "OGAS"
  • Pasākumu kuplinās jauniešu deju kolektīvs "IMULIŅA"

21:00 SVĒTKU BALLE  (galdiņballe ar saviem "groziņiem")  kopā ar grupu "LUSTĪGAIS BLUMĪZERS" ieejas maksa: EUR 12,- iepriekšpārdošanā  EUR 10,- Iespēja rezervēt galdiņu, kase- 63182040

Lasīt visu ziņu

Valsts svētki jauktajā grupiņā

17.11.2022

img20221117093417.jpg

Es mīlu Tevi, Latvija,

Vai tu to tagad dzirdi?

Es mīlu Tevi, Latvija,

Ar savu mazo sirdi!

Es mīlu Tevi, Latvija,

Vai tu to tagad dzirdi?

Es gribu, lai Tu Latvija

Kā spoža zvaigzne mirdzi!


/Dace Kravale, Jolanta Saukante/


Šodien, 17. novembrī, jauktās grupas bērni svinēja valsts svētkus.

Kopīgi gatavojām sarkanbaltsarkanos karodziņus, svētku sviestmaizes, klausījāmies valsts himnu, aplūkojām Latvijas karti,  dziedājām dziesmu, dejojām deju, muzicējām ar mūzikas instrumentiem un gājām rotaļās.

Noslēgumā klājām svētku galdu, cienājāmies ar pašu gatavotām sviestmaizēm  un konfektēm Latvija.

Saules mūžu Latvijai!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Skolotāja Ieva

Lasīt visu ziņu galerija (20)

Zemītes sākumskolas un pirmsskolas aktivitātes Valsts svētku nedēļā

15.11.2022 - 17.11.2022 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2022-11-16-at-13-21-35-1.jpgValsts svētku nedēļa Zemītes sākumskolā un pirmskolā ir pagājusi radoši un darbīgi. Jau otrdien,15.novembrī,  katrā klasē un pirmsskolas grupiņās tika sagatavota sava svētku torte. Trešdien,16.novembrī, skolā notika svinīgais koncerts, tortu degustācija un izzinoša spēle par Latviju. Saistībā ar Erasmus+ projektu "Eiropas kultūra", spēlē tika ietverti jautājumi arī par Eiropas Savienību saistībā ar Latvijas valsti, dabu, kultūru. Uz svinīgo koncertu bija uzaicināta arī iepriekšējā Zemītes skolas direktore Vija Šulce un pagasta pārvaldes vadītāja Rita Diduha. 17.novembrī kopīgi tika veidota "Sveču Latvija" skolas parkā. Šajā aktivitātē ne tikai tika izveidota gaismiņu pildīta Latvijas kontūra, bet arī izdejotas latviskas rotaļdejas. Pirmskolas grupiņas, paralēli skolas aktivitātēm, iesaistījās reģionālā e-Twinning projektā "Iepazīsti manu apkaimi", kurā kopā ar Kandavas Reģionālās pamatskolas 1.b klasi un Tukuma novada speciālās izglītības iestādes grupiņām, veidoja video apsveikumu Valsts svētkos un foto piedāvājumu galda spēlei, kurā tiks atspoguļotas bērnu izvēlētās vietas viņu apkaimē. Paldies skolas radošajai komandai par svētku nedēļas aktivitāšu nodrosināšanu. Lielu paldies vēlamies izteikt arī skolotājai Mārītei Startei par skolas foajē un zāles noformēšanu svētku laikā.

Foto autori: Ina Kolāte, Ingūna putāne, Aija Lagzdiņa, Olita Tutiņa, Daiga Dzērve, Mārīte Starte

Teksts: Ērodeja Kirillova

Lasīt visu ziņu galerija (55)

Ekoskolas globālās rīcības dienas akcija "Mazas rīcības - liela ietekme"

09.11.2022 - 17.11.2022

dsc0041.jpgAr saukli “Mazas rīcības – liela ietekme” no 7. līdz 13. novembrim visā Latvijā jau desmito gadu norisinās Rīcības dienas. Šajā nedēļā 62466 bērnu un jauniešu no vairāk kā 144 izglītības iestādēm pievērsīs sabiedrības uzmanību klimata pārmaiņām, bioloģiskās daudzveidības izzušanai un vides piesārņojumam.

9. novembrī Kandavas pirmsskolas izglītības iestādes “Zīļuks” audzēkņi akcijā “Mazas rīcības – liela ietekme” informēja un izglītoja pilsētas iedzīvotājus par to, ka visiem, tostarp arī mazajiem darbiņiem ir būtiska nozīme vides saudzēšanā. Mazas rīcības, ko katrs paveic atsevišķi, kopumā rada lielu ietekmi. 

Nodarbībās bērni ar skolotājām bija pārrunājuši un izgatavojuši plakātus par klimata pārmaiņām dabā, apkārtējās vides piesārņojumu, kā arī citām dabu saaudzējošām tēmām. Ar izgatavotajiem plakātiem bērni un skolotājas devās gājienā no bērnudārza līdz vecpilsētas Promenādei, tādējādi izglītojot sabiedrību par šiem jautājumiem un kopīgiem spēkiem rosinātu pozitīvas pārmaiņas savā novadā, pilsētā, pagastā un ģimenē. Pilsētas promenādē bērni tikās ar iedzīvotājiem un pastāstīja par izgatavotajiem plakātiem. Bērnu radītie darbi tiks izstādīti Kandavas Tūrisma informācijas centrā, kur tie būs apskatāmi līdz 17. novembrim.

Rīcības dienas ir Ekoskolu aizsākta kampaņa ar mērķi pievērst skolēnu un plašākas sabiedrības uzmanību jautājumiem par videi draudzīgu dzīvesveidu. Kampaņa mudina Ekoskolu jauniešus un ikvienu skolu pārstāvi būt par pārmaiņu radītājiem vides aizsardzībā, rīkoties pašiem un par atbildīgu rīcību izglītot sabiedrību. 2022. gadā Ekoskolu Rīcības dienas ir veltītas klimata pārmaiņām, bioloģiskās daudzveidības izzušanai un vides piesārņojumam.

Lasīt visu ziņu galerija (18)

Latvijas 104.gadadiena Zantē

17.11.2022 19:00 kur : Zantes kultūras nams

39.jpgApmīļo, saulīte, manā zemītē

Katru ozola zīli.

Es savai Tēvzemei pieglaužos

Ticot, cerot un mīlot.

                       (D.K.Bitēna)

17.novembrī Zantes kultūras namā uz Latvijas 104.gadadienai veltīto koncertu "ES SAVAI TĒVZEMEI" kuplā skaitā pulcējās zantenieki un viesi. Visus klātesošos svētkos sveica Kandavas un pagastu apvienības vadītājs Jānis Mazitāns un Zantes pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Kālis.

Zantes pagasta pārvaldes CILDINĀJUMU saņēma:

  • LIGITA FELDMANE – par ilggadēju un pašaizliedzīgu darbu Zantes pagasta iedzīvotāju labā.
  • KRISTĪNE ELKSNĪTEpar ilggadēju un pašaizliedzīgu pedagoģisko darbu un ieguldījumu Zantes pamatskolas izaugsmē.
  • JĀNIS PŪPOLS -  par Zantes pagasta un pamatskolas jauniešu iesaisti Jaunsardzes kustībā, veicot patriotisko audzināšanu.

   Koncertā dziesmas Latvijai dziedāja Zantes kultūras nama jauktais koris un Blīdenes kultūras nama jauktais vokālais ansamblis (diriģente Zane Ņukša-Valdmane), Zantes pamatskolas ansamblis un solistes Lūcija Gilova un Sanija Cabule (vadītāja Kristīne Elksnīte), Tumes kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis „Kansoneta” (vadītāja  Maruta Čauva). Latviju izdejoja jauniešu deju kolektīvs „Sīpa”, vidējās paaudzes deju kolektīvs „Ducele” un Zantes pamatskolas 1.klases un bērnudārza bērnu deju kolektīvs (vadītāja Marita Jekuma). Kā vienmēr, aizskatuvē čakli darbojās dejotāju uzcītīgais palīgs - skolotāja Daiga Poška.

   Latviju gan dzejā izrunāja, gan izdejoja un pasākumu vadīja Rigonda un Klāvs Elksnīši. Kopā ar viņiem darbojās mazā aktrise Lilija Bergmane.

   Īpašu apsveikumu instruktoram Jānim Pūpolam bija sagatavojuši Zantes pamatskolas jaunsargi, kurus komandēja 8.klases skolnieks Raivis Bilavs.

   Pasākuma noslēgumā izskanēja sirsnīgā un emocionālā dziesma „Tēvzemei”, kurā ar solo dziedājumu priecēja -  Zane Ņukša-Valdmane un Uldis Oliņš.

   Par skaņu un gaismu gādāja Jurģis Muska un Kristers Oliņš.

  Pēc koncerta tumšajās novembra debesīs iemirdzējās krāšņas Latvijas 104.dzimšanas dienai veltītas ugunspuķes, bet svētki noslēdzās ar balli, kurā par dejotprieku gādāja grupas „BREKŠU PEKŠI” muzikanti.

  Liels PALDIES visiem kolektīvu vadītājiem un amatiermākslas kolektīviem par ieguldīto darbu un enerģiju. Tikai kopā mēs varam radīt skaistus svētkus!

Foto: Irīna Buta

Lasīt visu ziņu galerija (42)

Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālās vidusskolas kadeti soļos Kandavas pilsētā

16.11.2022

img1406.jpgPatriotiskās nedēļas ietvaros, 16. novembra vakarā no plkst. 20:45 līdz 21:30 Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālās vidusskolas audzēkņi soļos Kandavā. Maršruts vedīs no Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma uz vecpilsētu, cauri vecpilsētai un atpakaļ uz Kandavas Lauksaimniecības tehnikumu.

Šādā veidā kadeti gatavojas militārajai parādei 18. novembrī Rīgā, kas notiks 11.novembra krastmalā plkst.13.30, kurā piedalīsies gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku karavīri un militārā tehnika, kā arī Iekšlietu ministrijas pakļautības dienestu pārstāvji un tehnika.

Aicinām iedzīvotājus, atbalstīt, sagaidīt un uzmundrināt kadetus soļojot cauri Kandavai 16. novembra vakarā.

Lasīt visu ziņu

Užavas kauss: Kandava/ Anzāģe - BK Grobiņa

16.11.2022 20:00 kur : Kandavas sporta halle

uzava-melns.jpg16. novembrī plkst. 20:00 Kandavas sporta hallē norisināsies Latvijas basketbola Užavas kausa spēle Kandava/Anzāģe - BK Grobiņa.

Lasīt visu ziņu

Muzikāls dzejas vakars "Īstā vieta..īstais laiks"

15.11.2022 19:00 kur : Valdeķu kultūras nams

dzeja-valdeki.jpg15. novembrī plkst. 19.00 Valdeķu kultūras namā muzikāls dzejas vakars "Īstā vieta..īstais laiks" kopā ar vokālo ansambli "Par to...".

Ieeja 1 EUR.

Lasīt visu ziņu

Apsveikti konkursa “Sakoptākais īpašums Tukuma novadā 2022” uzvarētāji

12.11.2022

img579100.jpg12. novembrī Tukuma 2. vidusskolā aizvadīts tradicionālais “Smukuma seminārs”, kurā sveicām konkursa “Sakoptākais īpašums Tukuma novadā 2022” uzvarētājus. Konkursa laureātiem bija unikāla iespēja smelties jaunas idejas profesionāļu pieredzes stāstos par dārza veidošanas pamatprincipiem, augu īpašībām un to kompozīcijām, kā arī uzklausīt citus vērtīgus padomus par dārzkopību.

Semināru atklāja un vadīja Tukuma tūrisma informācijas centra vadītāja Ingrīda Smuškova, uzsverot, cik daudz Tukuma novadā ir dārzkopības entuziastu un gaumīgi sakoptu īpašumu, kas padara mūsu novadu skaistu un neatkārtojamu.

Klātesošos sveica Tukuma 2. vidusskolas direktore Anita Locāne, paužot gandarījumu, ka konkursa “Sakoptākais īpašums Tukuma novadā 2022” laureātu sveikšana notiek mūsdienīgajā skolas ēkā, kas nule pārbūvēta un ieguvusi balvu kā viena no gada labākajām rekonstruētajām būvēm. Direktore atgādināja, cik nozīmīgs ir pedagogu uzdevums izglītot jauno paaudzi - iemācīt novērtēt apkārtējo vidi un cienīt to cilvēku darbu, kuri šo skaistumu ir radījuši.

Semināra pirmo lekciju - par godu skaistāko sētu īpašniekiem! - vadīja ainavu arhitekts, siguldietis Ģirts Runis. Uzņēmuma “Landshape” īpašnieks dalījās profesionālajā pieredzē ainavu arhitektūrā un ar 10 baušļiem dārza veidošanā: sākot ar instrumentu iegādi līdz pamatīgai augu iepazīšanai, un, sakot Ģirta vārdiem, “īstam rokenrolam dobēs”, ko ievērojot iespējams iekārtot ideālo dārzu.

Tāpat uzstājās pieredzes bagātā stādaudzētavas “Puķu lauki” īpašniece Sanita Reinberga. Viņa dalījās pieredzē par rudenī ziedošajām un mazāk zināmajām ziemcietēm, vēršot uzmanību, ka pat visvienkāršākie augi var būt brīnumskaists dārza papildinājums. Reinberga atgādināja, cik svarīgi ir kārtīgi iepazīt auga īpašības un noteikt augsnes kvalitāti, lai saprastu - ko stādīt un cik daudz darba būs jāiegulda dārza turpmākā kopšanā. Sanita vairākkārt uzsvēra, kuras ziemcietes rudenī nevajadzētu griezt, jo daudzas no tām arī pēc ziedēšanas saglabā stingras ziedkopas un dārzs izskatās pasakaini skaists vēl tad, kad iestājas salnas un uzsnieg sniegs.

Pasākuma otrajā daļā notika laureātu apbalvošana un loterija. Balvas pasniedza Tukuma novada priekšsēdētājs Gundars Važa, priekšsēdētāja vietniece Inga Priede un pagastu pārvalžu vadītāji.

Apbalvojumus Kandavas un pagastu apvienības teritorijas saņēma:

 

"Sakoptākais individuālais īpašums vai viensēta":

  • Kandavas pilsēta: Uzvaras iela 22, Kandava; Anda Zeltmane – apbalvot ar pateicības rakstu un piemiņas balvām;
  • Kandavas pagasts: "Kalēji", Kandavas pagasts; Regīna un Guna Skujiņas - apbalvot ar pateicības rakstu un piemiņas balvām;
  • Cēres pagasts: Jaunā iela 6, Cēres pagasts; Inese un Ilmārs Bukovski - apbalvot ar pateicības rakstu un piemiņas balvām;
  • Matkules pagasts: Rožu iela 3, Matkules pagasts; Līga un Alvis Brencsoni - apbalvot ar pateicības rakstu un piemiņas balvām;
  • Zemītes pagasts: “Rozītes”, Apiņu iela, Zemītes pagasts; Ilze un Vladimirs Ausekļi - apbalvot ar pateicības rakstu un piemiņas balvām;
  • Zantes pagasts: "Varavīksnes", Zantes pagasts; Inita un Valērijs Usi - apbalvot ar pateicības rakstu un piemiņas balvām;
  • Vānes pagasts: "Plieņi", Vānes pagasts; Aija Vīnakmene - apbalvot ar pateicības rakstu un piemiņas balvām.

 

"Sakoptākā biznesa vide":

  • Viesu nams "Vānes māja", “Smiltiņi” Vānes pagastā; Marika un Andris Sprūdes - apbalvojot ar pateicības rakstu un piemiņas balvām.


Kandavas un pagastu apvienības konkursa žūrijas locekļi:

Jānis Mazitāns – Kandavas un pagastu apvienības vadītājs;
Inga Priede – Priekšsēdētāja vietniece sociālās politikas jautājumos;
Jānis Kālis – Zantes pagasta pārvaldes vadītājs;
Ilze Dravniece –  Kandavas Tūrisma informācijas centra vadītāja;
Inese Surgofta – 2020. gada konkursa “Diženi Kandavas novadā 2020” uzvarētāja nominācijā “Sakoptākā privātmāja pilsētā”;
Gunita Bukovska - Cēres pagasta Iedzīvotāju konsultatīvās padomes locekle;
Elīna Kramēna – Matkules pagasta Iedzīvotāju konsultatīvās padomes locekle;
Tamāra Bērziņa - Zemītes pagasta Iedzīvotāju konsultatīvās padomes locekle;
Anita Sipoviča - Kandavas pagasta Iedzīvotāju konsultatīvās padomes locekle.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Sporta pēcpusdiena Zemītē 12.11.2022.

12.11.2022 kur : Zemītes tautas nams

whatsapp-image-2022-11-14-at-10-44-49-am-2.jpg12. novembrī aktīvās atpūtas piekritēji tika aicināti uz sporta spēļu pēcpusdienu Zemītes tautas namā. Interesenti varēja mēroties spēkiem šautriņu mešanā, galda hokejā, galda tenisā, dambretē un zolītes spēlē. Jaunākie pasākuma dalībnieki varēja izmēģināt savu  uzmanību, veiklību un precizitāti dažādās, vecumam atbilstošās,  galda spēlēs.

Rezultāti

 Šautriņu mešana:

1.v. Agris Daņiļēvičs

2.v. Rolands Matvejevs

 3.v. Dzintars Lastovskis (visi Zemīte)

Galda hokejs:

1.v. Elīna Čekstere

2.v. Jānis Gulbis

3.v. Megija Embūtniece (visi Zemīte)

Galda teniss:

1.v. Andris Daņiļēvičs

2.v. Guntis Šuksts

3.v. Agris Daņiļēvičs (visi Zemīte)

Dambrete:

1.v. Andris Daņiļēvičs

2.v. Agris Daņiļēvičs

3.v. Linda Kolosovska

Zolīte:

1.v. Ināra Ostrovska (Zemīte)

2.v. Edgars Miezis (Smārde)

3.v. Aivars Vītolnieks (Tume)

 

Lasīt visu ziņu galerija (14)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top