Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Skolā viesojās zinātkāres centrs "ZINOO"

23.05.2017 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

img_5729.jpgProjekta Nr.8.3.5."Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs" ietvaros skolā viesojās zinātkāres centra "ZINOO" pārstāvji, kas vadīja interaktīvas nodarbības skolēniem, veidojot izpratni par karjeras iespējām zinātnes jomā. Pavisam notika 3 veidu nodarbības: eksperimentu šovs, raķešu nodarbība un improvizācija. Iespēju piedalīties nodarbībās izmantoja arī Vānes un Zantes pamatskolas skolēni.

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Izlaidums Kandavas Mākslas un mūzikas skolā

22.05.2017 kur : Kandavas kultūras nams

dsc03076.jpg20.maijā Kandavas kultūras namā izlaidumu svinēja Kandavas Mākslas un mūzikas skolas kolektīvs. Šogad skolu beidza 32 absolventi - 19 mākslas nodaļā un 13 mūzikas nodaļā.

Kā atklājot pasākumu sacīja skolas direktora p.i. Daiga Zariņa, visi trīsdesmit divi absolventi ir kā daļa no ziedoņa dabā, kas uzplaukuši kā ābeļziedi, vairākus gadus apgūstot kāda instrumenta spēli vai vizuāli plastisko mākslu.

Kopš mākslas un mūzikas skolu apvienošanas pagājuši jau 5 gadi un šo piecu gadu laikā skolu pabeiguši 112 absolventi. Mūzikas nodaļai šis bija jau 54. izlaidums un 58. pastāvēšanas gads, savukārt, Mākslas skolai - 22. izlaidums un 25 gadu pastāvēšanas jubileja.

Lasīt visu ziņu galerija (46)

Aicinām pieteikties Kandavas novada svētku gājienam!

28.04.2017 - 22.05.2017
Kandavas novada svētku gājiens 2016.gadā

Kandavas novada svētku gājiens 2016.gadā

Aicinām piedalīties Kandavas novada svētku gājienā «100 GADI KANDAVĀ»!

Sestdien, 27.maijā plkst. 11:30, novada svētku ietvaros norisināsies svētku gājiens, kurā aicinām piedalīties Kandavas novada iestāžu, uzņēmumu darbiniekus, nevalstiskās organizācijas, iedzīvotāju grupas un citus interesentus. Tēma: "„100 GADI KANDAVĀ”. Piedaloties gājienā, aicinām parūpēties par tēmai atbilstošu noformējumu, taču tas nav obligāts nosacījums.

Lūgums gājienam pieteikties līdz 22.maijam uz e-pastu: liga.supstika@kandava.lv vai pa tālruni 26451427, norādot sekojošu informāciju:

Lasīt visu ziņu

Zantes pagasta sporta svētki aizvadīti

20.05.2017

14.jpg20.maijā reizē ar pagasta svētkiem Zantē notika arī sporta svētki. Lielie un mazie zantenieki aktīvi iesaistījās visās piedāvātajās sporta disciplīnās. 

Diena iesākās ar futbolu, kur  spraigās izspēlēs 1.vietu ieguva „Āpšinieki”, 2.v. „Copmaņi” (Kandava), 3.v. „Pupsiki” (Kandava).Paralēli futbolam notika lidojošo šķīvīšu mešana – 1.v. Kristaps Eversons (Zante), 2.v. Jānis Mūrmanis (Kandava), 3.v. Kristaps Rorbahs (Zante).

Lasīt visu ziņu galerija (22)

Kolliju lauku izklaides un sporta centra kollHOZs 2017.gada sezonas uzsākšana ar "ABIJAS kaniboulinga kausu 2017"

20.05.2017 10:00 kur : Laimīgo kolliju zeme

dsc01251___.jpgProgrammā: 
- 3 kaniboulinga spēles (uzvarētāji tiks noteikti kopvērtējumā)
- šova "Dollija pret kolliju 2017" filmēšana
- šova "Biljards ar āzi 2017" filmēšana

 Ieeja tikai ar kollijiem.

Lasīt visu ziņu

Koncerts un gardēžu vakariņas ar goda viesi - pianistu Andreju Osokinu un viņa mūzām

20.05.2017 kur : Rūmenes Muiža, viesnīca

Viesnīcas HOTEL BERGS privātajā lauku rezidencē RŪMENES MUIŽA Jums būs iespēja baudīt talantīgā, starptautiski atzītā pianista Andreja Osokina klavierspēli un viņa mūzu – dziedātājas Katrīnas Gupalo un horeogrāfes Gabijas Bīriņas saspēli.

Pēc koncerta septiņu kārtu gardēžu vakariņas ar piemeklētiem vīniem servēs šefpavārs Jānis Zvirbulis. 

http://rumene.lv/lv/ipasie-pasakumi/gardezu-vakarinas-ar-goda-viesi-andreju-osokinu/

Lasīt visu ziņu

Muzeju nakts Kandavā aizvadīta

20.05.2017 19:00 kur : Kandavas novadpētniecības muzejs, Kandavas Mākslas galerija, mākslas galerija

dsc03304.jpgŠogad Muzeju nakts tēma Kandavā bija “Laika rats”.

Laika ritums ir neapstādināms un nepielūdzams, lai kā mēs to vēlētos, laiku apturēt nav iespējams. Varam fiksēt un saglabāt nākotnei patreizējā laika notikumus, cilvēkus, faktus, sadzīves priekšmetus un tamlīdzīgas lietas. Par to aizdomāties aicināja novada muzeja ļaudis, muzeju naktī iepazīstinot ar A.Kiršfelda privāto barometru kolekciju un pulksteņu kolekciju "Kandavnieku laikrāži", kuras tapšanā bija iesaistījušies kandavnieki.

Muzikālajā stundā tika piedāvāta iespēja iepazīt liepājnieces Initas Jansones savdabīgo balsi, viņas pasaules uztveri caur dziesmām un izjūtām.

Lasīt visu ziņu galerija (44)

Zantes pagasta svētki "Ceriņziedu laimīti meklējot"

20.05.2017 kur : Zantes kultūras nams

20170520_125836.jpg20.maijā pagasta svētkus svinēja Zantes puses ļaudis. Tā ir tradīcija vairāku gadu garumā, svinēt svētkus maijā, kad dabā viss plaukst un zied, kad apkārt tik daudzkrāsaina zaļuma, ļaudīm priecīgs noskaņojums, jo sācies pavasaris.

Šogad laiks lutināja, ceriņziedu laimīti gan iespējams neviens neatrada, jo ceriņziedi vēl pumpuros, tomēr garastāvoklim tas nekaitēja. Daudzi zantenieki bija ieradušies tērpos ar violetiem akcentiem, kā bija norādīts svētku afišās. Pagasta pārvaldes vadītājs kā pienākas, bija tērpies violetā kreklā, neatpaliekot no kultūras nama vadītājas Egijas Lāces, kas dižojās krāšņos violeti raibos svārkos.  Arī novada domes priekšsēdētājs Alfreds Ķieģelis bija tērpies attiecīgi norādēm un atvedis violetu ziedu pušķi svētku virsvadītājai Egijai.

Lasīt visu ziņu galerija (45)

Kandavas Skeitparka sezonas atklāšana

19.05.2017 12:00 - 19:00 kur : Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Nagla", Skeitparks Kandavā

Aicinām visus Kandavas aktīvos jauniešus uz skeitparka sezonas atklāšanas pasākumu 19. maijā!

Dienas programmā ikviens atradīs sev piemērotas aktivitātes! No 12:00-16:00 dažādas izziņas un radošas aktivitātes, bet no 16:00 aktīvā un ekstrēmā dienas daļa. Tiekamies! :)

ievizin.jpgspelu_meistarklase.jpg

Lasīt visu ziņu

Rozes Latvijai

19.05.2017 13:00 - 14:00 kur : Cēres pamatskola

img_7944.jpgLeģenda vēsta, ka šo ziedu radījusi dieviete flora. Ilgu laiku roze bijusi tikai balts zieds bez smaržas, bet dieviete nejauši uzkāpusi ar kailu pēdu uz asajiem rozes ērkšķiem un savainojusies. Daži pilieni dievišķo asiņu uzpilējuši rozei un tās zieds kļuvis sārts un sācis smaržot. Roze musulmaņiem ir dieva dāvana. Indijā - visdārgākā, kurš atnesa valdniekam rozi, tas varēja prasīt ko vēlas. Persijā roze bija ziedu karaliene. Rožu kolekcionēšanu sāka Napoleona sieva Žozefīne, viņai bija pirmais rozārijs. Roze ASV, Anglijā un Irānā ir nacionālais zieds. Bulgārijā ražo rožu eļļu. Mūsdienās pavisam ir vairāk kā 10 tūkstoši rožu šķirnes. Daudz dziesmu un dzejoļu ir veltīti mīlestībai un rozei.

Mūsu projekts "Mana roze Latvijai" ir noslēdzies veiksmīgi. Mēs esam parādījuši savu mīlestību Latvijai un dzimtajai vietai. Mūsu rožu dobē iedēstītas 10 šķirnes, pavisam 160 rozes.

Liels paldies visiem atbalstītājiem, absolventiem, skolēniem un viņu vecākiem! 

Paldies Celmu ģimenei par rožu dobes mēslojumu!!!

Īpašs paldies Makrecku ģimenei par paveikto darbu!!!

Paldies zēniem un skolotājam Orstem par dobes rakšanu!

                                                                            Direktore Juta Reinsone

Lasīt visu ziņu galerija (27)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top