Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Igo un Ērika Upenieka koncerts "Sapnis ceļā"

16.02.2018 19:00 kur : Kalnmuižas pils, viesnīca

16_02_2018___koncerts_igo_un_eriks_upenieks_kalnmuizas_pils.jpg2017. gada rudenī ģitārists Ēriks Upenieks uzaicināja Igo noklausīties nesen paša sacerētās instrumentālās kompozīcijas. Jaunā mūzika bija tapusi mierīgās noskaņās, un mudināja Ēriku piedāvāt Igo rakstīt tām vārdus, lai kopīgiem spēkiem veidotu īpašu šūpuļdziesmu ciklu.

Lasīt visu ziņu

Pēcpusdiena ,,Kad leduspuķes logā zied...”

15.02.2018 kur : Zantes pamatskola

 img_20180217_wa0018.jpg  Laikā, kad aiz loga dejo sniegpārslas, un Lausks loga rūtīs zīmē leduspuķes , skolas vecāki 15. februārī tika aicināti uz pēcpusdienu ,,Kad leduspuķes logā zied...” Šoreiz netika runāts par bērnu sekmēm, uzvedību, par problēmām to audzināšanā, bet gan lai parunātu par dzeju, paklausītos un pašiem to radīt.

    Malkojot  siltu tēju , vecāki ar interesi klausījās skolotāja  Daiņa Kraukļa dzeju paša autora lasījumā, kā arī stāstījumu par to , kā top dzejoļi.

   Arī vecākiem  bija iespēja radoši darboties un izpausties. No sagriezta dzejoļa rindām salikt dzejoli, dzejoļa rindai sameklēt pēdējo rindas vārdu, izdomāt četrrindīti ar atskaņām, radīt dzejoli no žurnālu izgriezumiem , visiem kopīgi sarecēt dzejoli, izlasīt vienu un to pašu dzejoli ar dažādām intonācijām ( dusmīgi, priecīgi , bailīgi utml.) vai lasīt to , iejūtoties dažādos tēlos (laika ziņu moderators, sporta ziņu komentētājs, bērnu dārza audzēknis utml.). Smiekliem mijoties ar asprātībām,laiks pagāja nemanot. Ceru,ka ikviena  pasākuma apmeklētāja  sirdī ir iekritusi maza dzejas dzirksts, kas silda aukstajos ziemas vakaros.

   Paldies vecākiem par jauko kopā būšanu un darboties prieku!

                                                                              Pasākuma organizatore un vadītāja skolotāja Antra

Lasīt visu ziņu galerija (33)

PROJEKTA NEDĒĻAS CETURTĀ DIENA

15.02.2018 kur : Zantes pamatskola

img_20180215_wa0000.jpgProjetu nedēļas ceturtajā un noslēdzošajā dienā  skolā bija ciemiņi no Jaunpils, kas vadīja sveču liešanas nodarbību. Mums izdevās ļoti krāsainas un interesantas svecītes, kuras tika atstātas izstādei projektu nedēļas noslēguma vecāku pasākumam.

Šajā dienā skolā arī notika ilgi gaidītais pasākums – EKO popiela, kurai klases gatavojās visas nedēļas garumā. Klasēm bija jāsameklē dziesma tēmai “Bioloģiskā daudzveidība”un jāsagatavo priekšnesums. Popiela izdevās , un mums sanāca radošs un bioloģiski daudzveidīgs pasākums – bija gan vāverītes, gan cālīši, kraukļi, lāči un citi dzīvnieki, un  uz EKO popielu Remtes skolā dosies atraktīvākie dalībnieki no 6.-9.klasei. 

Lasīt visu ziņu galerija (25)

Kandava/COMPOR – RSU

15.02.2018 19:30

28061234_223940681510847_5546205362556474430_o.jpgSvarīgs panākums ļoti nervozā spēlē!

15.februāra vakarā Hanzas vidusskolā spēkiem mērojās mūsu Kandava/Compor ar RSU. Uz spēli Kandava/COMPOR bija atbraukuši desmit spēlētāju sastāvā, palīdzēt nevarēja Kauliņš un Kundrats.

Jau pats spēles sākums iesākās ļoti nervozi un saspringti, abas komandas pamīšus apmainījās ar punktu guvumiem, un pēc pirmajām desmit minūtēm mazliet veiksmīgāki RSU - 16:15.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

PROJEKTA NEDĒĻAS TREŠĀ DIENA

14.02.2018 kur : Zantes pamatskola

img_20180214_wa0014.jpgProjektu nedēļas trešajā dienā pie mums ciemos bija ieradies mobilais planetārijs, kurā skolēniem, pa divdesmit vienā grupiņā, bija fantastiska iespēja uzbūvētā kupola noskatīties dažāda garuma izglītojošas filmiņas par dabu un tās procesiem. Brīvajos brīžos skolēni varēja piedalīties ar Valentīndienu saistītās aktivitātēs angļu valodas klasē, tāpāt arī nofotogrāfēties fotostūrītī.

Klases joprojām cītīgi strādāja pie saviem EKO popielas priekšnesumiem, no kuriem labākie tiks izvirzīti dalībai EKO popielai Remtes pamatskolā. 

Lasīt visu ziņu galerija (26)

Ēnu dienā aicina iepazīt dažādas profesijas Kandavas novada pašvaldībā

14.02.2018 10:00

enu_diena-logo2015.jpg14. februārī visā Latvijā notiks ikgadējā Ēnu diena, kurā trešo gadu piedalīsies arī Kandavas novada pašvaldība un tās iestādes, aicinot skolēnus iepazīt dažādas profesijas.

Kandavas novada pašvaldība pamatskolu un vidusskolu skolēniem šogad piedāvā iepazīt septiņas profesijas trīs pašvaldības iestādēs.

Kandavas novada domē būs iespēja iepazīt dzimtsarakstu nodaļas vadītājas un sabiedrisko attiecību speciālistes ikdienas pienākumus. Kandavas novada Sociālajā dienestā skolēni var pieteikties “ēnot” dienesta direktoru vai autobusa šoferi. SIA “Kandavas Komunālie pakalpojumi” ļaus ieskatīties valdes locekļa, Komunālās saimniecības daļas vadītāja un Nekustamo īpašumu apsaimniekošanas un siltumapgādes daļas vadītāja darba pienākumu izpildē. Kandavā iespējams “ēnot” un iepazīties arī ar ugunsdzēsēja glābēja pienākumiem (par šo vakanci interesēties VUGD Kandavas postenī). 

Lasīt visu ziņu

KONKURSS " NO BAROKA LĪDZ ROKAM"

13.02.2018

4.jpg13.februārī  Talsu Tautas namā norisinājās Latvijas izglītības iestāžu vokāli instrumentālo ansambļu, instrumentālo kolektīvu un popgrupu festivāls - konkurss "No baroka līdz rokam".

 Konkursā piedalījās arī Kandavas Mākslas un mūzikas  skolas popgrupa "Taustiņi" /vadītāji: Andra Vilkauša un Gints Birkenšteins/, izpildot Ginta Birkenšteina komponētās dziesmas: „ Zvaigznes” un „ Telefoni” .

Popgrupa „ Taustiņi”  sešpadsmit kolektīvu konkurencē ieguva 1.pakāpes diplomu

Lasīt visu ziņu galerija (5)

PROJEKTA NEDĒĻAS OTRĀ DIENA

13.02.2018 kur : Zantes pamatskola

      img_20180213_wa0014.jpg      Projekta nedēļas otrā diena mūsu skolā tika pavadīta Valentīndienas noskaņā. Radošajās darbnīcās skolēni grieza un līmeja dažādas krāsas un lieluma sirsniņas, un dekorēja savas klases. Iespaidoti no starptautiskās Silto džemperu dienas,skolēni un skolotāji uz skolu ieradās siltajos adītajos džemperīšos, lai skolā justos vēl mājīgāk. Tāpat visi cītīgi gatavojās EKO popielai, jo ikviena klase sevi vēlas parādīt no labākās puses.

            Projekta nedēļas tēmas “Bioloģiskā daudzveidība”ietvaros, pie mums ciemos bija ieradies meža nozares vēstnieks un mežnieks Pēteris Stepiņš un novadīja ļoti interesantu un aizraujošu meža stundu. Stundas pirmajā daļā skolēni tika iepazīstināti gan ar mežu stādīšanas, gan izciršanas nozīmi dabā. Tāpat bija iespēja dzīvē ieraudzīt un izmēģināta pilnu mežstrādnieka formu. Pirmās daļas noslēgumā bija iespēja izmēģināt savas spējas konstruēšanā un atjautībā  – bija jāuzbūvē tilts pēc DaVinči principa. Sākotnēji gan īsti nesanāca, bet kad iesaistījās vecāko klašu skolēni, tad tomēr tiltu izdevās uzbūvēt un pat pārvietoties pār to. Mežnieks atzinīgi novērēteja mūsu skolēnus, mēs pat spējām atbildēt uz tādiem jautājumiem, uz kuriem citās skolās atbilžu nebija.

            Meža stundas otrā daļa notika laukā. Tur skolēni praktiski varēja izmēģināt savas zināšanas un parādīt savas prasmes. Komandās pa sešiem cilvēkiem bija jāpaveic 5 uzdevumi – koka vecuma noteikšana, jānosaka koka bojājumu un tā bojātāju, jāizvērtē, kurš no dotajiem produktiem ir veidots no koksnes, bez jebkādām mērierīcēm jāizmēra pie skolas esošā dzīvības koka augstums un visbeidzot precīzi jānozāģē 500 g smaga bērza ripiņa, kas nemaz nav tik vienkārši, cik izklausās. Piemēram, 7.klases puiši ilgi sprieda, cik tad lielai jābūt 500 gramus smagai ripiņai, bet beigās vienojušies, nozāģējot un nosverot, viņi sprata, ka ir kļūdījušies par vairāk kā 400 gramiem. Skolēni ar uzdevumiem veiksmīgi tika galā un bija ļoti sajūsmināti par ļoti interesanto un radošo meža nodarbību!

            Dienas noslēgumā jaunāko klašu skolēni pie skolas bija izveidojuši veselu sniegavīru ģimeni. Cik radoša un interesanta mums bij projekta nedēļas otrā diena!

Lasīt visu ziņu galerija (31)

Kandavas novada čempionāts basketbolā, KLT pret Jaunie veterāni

13.02.2018 18:00

sfsdf.jpg13. februārī basketbola spēlē par uzvaru cīnījās KLT pret Jaunie veterāni. Spēle noslēdzās par labu Jaunie veterāni ar rezultātu 141:66. 

 Rezultatīvākie spēlētāji: Dāvis Bondarenko (21pts) un Dāvis Piuss (40pts)

Lasīt visu ziņu

PROJEKTA NEDĒĻAS PIRMĀ DIENA

12.02.2018 kur : Zantes pamatskola

lkht4582.jpgNo 12.februāra līdz 15.februārim mūsu skolā notiek projektu nedēļa. Tā kā esam EKOskola, tad šī gada projekta nedēļas tēma ir  “Bioloģiskā daudzveidība”.

Pirmo projekta nedēļas dienu iesākām ar klases stundu visas dienas garumā – klašu audzinātāji pavada dienu kopā ar savu klasi gatavojoties EKO popielai un iepazīstot bioloģisko daudzveidību visapkārt mums. Tā, piemēram, 8.klase devās ciemos pie savas klases audzinātājas, pa ceļam pētot  bioloģisko daudzveidību mūsu pagastā. Starpcitu, to viņi arī atklāja cepot cepumus – katra veidnīte ir saistīta ar dabu: koki, dzīvnieki un debesu ķermeņi. Taču 7.klasei šī diena bija pavisam īpaša! Viņi iepazinās ar savu jauno klases audzinātāju un matemātikas skolotāju Jolantu Ostrovsku. Viņi bija noorganizējuši picas cepšanu, kas arī savā ziņā ir saistīta ar bioloģisko daudzveidību, jo visi izmantotie produkti taču ir saistīti ar dabu. 6.klasei šī gan bija īsta darba diena – viņiem notika diognosticējošā darba Latviešu valodā runas daļa. Savukārt pārējās klases cītīgi meklēja dziesmu un domāja kustības savam EKO popielas priekšnesumam, kura notiks ceturtdien.

 

Lasīt visu ziņu galerija (14)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top