Pāriet uz lapas karti

Kandavas novada domes vadības un speciālistu tikšanās ar uzņēmējiem

30.01.2019 16:00 kur : Kandavas kultūras nams

dsc_0011.jpg2019. gada 30. janvārī Kandavas kultūras nama mazajā zālē notika Kandavas novada domes vadības un speciālistu tikšanās ar uzņēmējiem.

Par aktualitātēm Kandavas novadā informēja novada domes priekšsēdētāja Inga Priede. Pašlaik sāpīgākais jautājums ir  par internātvidusskolas saglabāšanu, bet prieks ir par to, ka Kandavā ienāk arī jauni investori – jau februārī pie veikala “Vejmars” darbu  sāks  automazgātuve.

     Par plānotajiem kultūras un sporta  pasākumiem  novadā šajā gadā informēja Kandavas novada Kultūras un sporta pārvaldes pārstāvji.  Pārvaldes vadītāja  Iveta Grunte aicināja uzņēmējus piedalīties  konkursā “Zaķu festivāls”, kas notiks Kandavā Lieldienu laikā. Līdz 18. martam jāiesniedz zaķu skice ar izmēriem  un no 15. aprīļa tie tiks izvietoti pilsētā. Festivālā aicināti piedalīties arī citu novadu iedzīvotāji. 

Vadītājas vietnieks  Roberts Rozentāls informēja par plānotajiem sporta pasākumiem novadā, no kuriem tuvākais ir  “Sporta laureāts 2018” apbalvošanas ceremonija 15.februārī, tad 17. atklātā  pirmsskolas vecuma bērnu olimpiāde, kas norisināsies 30.maijā  un ir vienīgais šāda veida pasākums Latvijā. Kā katru gadu, tiks organizēti Kandavas novada sporta svētki ( 10. augustā)  un Uzņēmēju sporta svētki (17.augustā).

      Par reklāmas izvietošanas noteikumiem Kandavas novadā pastāstīja novada būvvaldes vadītāja Anna Zvejniece, bet māksliniece Baiba Rulle aicināja uzņēmējus  dalīties ar savām idejām, lai  vairotu Kandavas atpazīstamību, lai tūristiem būtu vieglāk orientēties gan pilsētā, gan novadā. Šis jautājums izraisīja  vislielākās klātesošo debates, kurās izskanēja dažādi ierosinājumi- izvietot Kandavas karti Circle K  teritorijā, pie Kandavas luksofora uzstādīt lielāka izmēra norādes uz vecpilsētu un citiem apskates objektiem. Kopīgs secinājums bija, lai runātais šajā tikšanās reizē nepaliek tikai runu līmenī, bet seko arī darbi.

   Uzņēmējdarbības konsultante Iveta Pāža pastāstīja par LAD  projektu iesniegumu kārtu  pasākumā “Atbalsts lauku tūrisma attīstības veicināšanai”, kas sāksies 4. februārī ar mērķi veicināt sadarbību starp mazajiem ekonomikas dalībniekiem ar lauku tūrismu saistītu pakalpojumu un mārketinga darbību īstenošanā. Pasākumā attiecināmās izmaksās varēs iekļaut e-pakalpojumi un datu bāzu izveidošanas izmaksas, semināru un konferenču, apmācību un izstāžu izmaksas, publicitātes un informācijas izplatīšanas izmaksas, kā arī stacionāras reklāmas. Netiks iekļautas pamatlīdzekļu iegādes un būvniecības izmaksas.

   Noslēgumā Abavas ielejas attīstības centra vadītāja Iveta Piese  stāstīja par aktuālo Abavas senlejas teritorijā un atbildēja uz interesentu jautājumiem kādas darbības var veikt  dabas parka “Abavas senleja” teritorijā. 

Uz tikšanos bija ieradušies turpat 30 novada uzņēmēji. 


printēt
dsc_0008.jpg dsc_0003.jpg dsc_0011.jpg dsc_0009.jpg dsc_0013.jpg dsc_0015.jpg dsc_0018.jpg
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top