Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

“KANDAVAS KAUSS” Svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu

27.05.2023 12:00 - 16:00 kur : Kandavas vecpilsētas Promenāde

3474265982020751360446886227084418442164015n.jpgSestdien, 27. maijā Kandavas pilsētas svētku ietvaros pirmo reizi vecpilsētas promenādē norisinājās “Kandavas Fitnesa studijas” organizētas sacensības “KANDAVAS KAUSS” svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu.

Sacensību dalībnieki bija ieradušies no Talsiem, Tukuma, Kuldīgas, Rīgas, Zentenes un Lamiņiem. Dalībnieku vidū bija meiteņu pārsvars. Dāmas spieda pusi no sava svara uz reižu skaitu, bet vīrieši spieda savu svaru uz reižu skaitu.

Sacensību absolūtā uzvarētāja ir rīdziniece Bella Džambulatova, kura spieda 35 kg, veicot 50 atkārtojumus. Vīriešu vidū par absolūto uzvarētāju kļuva Artūrs Rudenko, kurš 92,5 kg smagu stieni uzspieda 28 reizes. Junioru vidū par absolūto uzvarētāju kļuva Māris Grosbārds 37,5 kg uz 45 reizēm.

Sacensību organizatori, Kandavas fitnesa centrs, visus dalībniekus apbalvoja ar sponsoru balvām, medaļām un diplomiem. Absolūtajiem uzvarētājiem tika pasniegti kausi.


Sievietes
1. vieta Bella Dzhambulatova
2. vieta Jūlija Pajule
3. vieta Aija Mikuļiča

vīriešiem -90 kg
1. vieta Aleksis Smildziņš
2. vieta Ēriks Jurgenbergs
3. vieta Valters Tolmačovs

vīriešiem +90kg
1. vieta Artūrs Rudenko
2. vieta Marcis Kristbergs

Juniori
1. vieta Māris Grosbards
2. vieta Janeks Šimkēvičs
3. vieta Dāvis Rieba

Tiekamies treniņā! Jūsu Kandavas fitnesa centrs!!!

 Informāciju sagatavoja: Anželina Romanoviča, "Kandavas Fitnesa centrs"
Foto: Mr-Stass LV

Lasīt visu ziņu galerija (73)

Kandavā nosvinēti Pilsētas svētki par visiem 100

26.05.2023 - 27.05.2023

dsc0316.jpgGatavošanās darbs Kandavas Pilsētas svētkiem bija garš un nopietns, bet tas tiešām bija tā vērts! Svētki izdevās par visiem 100 procentiem, jo arī laika apstākļi mūs lutināja. Atgādināšu, ka Kandavas Pilsētas svētki šogad notika 26.,27.maijā ar devīzi „Atslēdz Kurzemi” un šī gada tēma bija „Dzīve ir teātris un teātris ir dzīve”.       

Kandavā jau piektdienas vakarā no malu malām bija sabraukuši teātra mīļotāji, kuriem Kandavas muzejā bija iespēja tikties ar kandavnieku- aktieri un režisoru Jāni Znotiņu, Promenādē baudīt brīnišķīgu komponista Jāņa Tabūna autorvakaru „Savējie savējiem”, kurš nu jau kļuvis par stabilu tradīciju Kandavas Pilsētas svētkos un kurā šogad oriģināldziesmas par Kandavu un tās apkārtni izdziedāja vietējie dziedātāji. Koncerts pulcēja skatītājiem pilnu romantisko vecpilsētas sirdi un skaistās dziesmas, vakara saulīte visus vienoja pozitīvā gaisotnē. Turpinājumā svētku apmeklētājus izklaidēja mīmi un pieci Kandavas un pagastu apvienības amatierteātri no Vānes, Matkules, Zantes, Zemītes, Cēres, kā arī Kandavas Mākslas un mūzikas skolas popgrupa “Taustiņi” un mākslas darbu izstāde „Bez vārdiem”. Katrs teātris Kandavas vecpilsētā bija atradis savu vietiņu un aicināja līdzdarboties un baudīt „Teātru kokteili”. Vakara noslēgumā bija dziedošo aktieru koncerts „Dzīve ir teātris un teātris ir dzīve”, kurā ar savu izcilo sniegumu līdz pat pusnaktij visus priecēja Vita Baļčunaite, Kristians Kareļins, Ņikita Osipovs, Veronika Plotņikova pianista Anatolija Livča vadībā.     

Sestdiena sākās agri. Bija pilna Kandava tirgotājiem, kuri jau naktī bija sabraukuši uz Pilsētas svētku gadatirgu. Agrā rīta stundā pa gleznainajām Kandavas ieliņām cauri miglai bija redzams kā uz Abavas tilta pusi steidzas makšķernieki, jo tur notika makšķerēšanas un spiningošanas sacensības pēc kurām sporta aktivitātes Pilsētas svētkos notika dažādās vietās visas dienas garumā. 120 dalībnieki piedalījās Kandavas Tūrisma informācijas centra organizētajā orientēšanās spēlē „Vecpilsētas stāsts”, bija bērnu pilsētiņa „Mazais stiprinieks”,  Latvijas šaha federācijas rīkotais Kandavas Pilsētas svētku turnīrs un Kandavas kauss svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaita, bet Promenādē rīts sākās ar Pīlīšu regati, kur pa mazo strautiņu sacensībās piedalījās gan lieli, gan mazi. Visas dienas garumā paralēli gadatirgum bija plaša kultūras programma. Uzstājās Eiropas deju senioru grupas no Sabiles, Zemītes un Matkules, dziedāja „Suitu sievas”, gardo zupu vārīja un apmeklētājiem dalīja Latvju saimnieces, muzicēja kapella „Padkava” no Lietuvas, ar savu 10 gadu jubilejas koncertu „Paldies latiņam” uzstājās Jorans Šteinhauvers ar grupu, bet noslēgumā jaunais, talantīgais dziedātājs Edvards Strazdiņš sniedza savu kantripop orģināldziesmu koncertu „Lauku dzīves miera osta”.       

Svētku kulminācija bija vakarā, kad Pilsētas svētku tematiskajam gājienam „Dzīve ir teātris un teātris ir dzīve” pulcējās vairāk par 1000 kandavnieku un viesu. Gājiens bija krāšņs un ļoti garš. Gājienam ritmu padeva Tukuma Pūtēju orķestris Māra Rozenberga vadībā, bet pašā gājiena sākumā gāja Tukuma novada vadība, Kandavas un pagastu apvienība un ārvalstu viesu delegācijas no Moldovas, Igaunijas, Lietuvas un Dānijas.        

Svētku lielkoncerts bija kā putkrējums svētku tortei un to sniedza izcilais dziedātājs Intars Busulis ar Abonementa orķestri un gospeļa kori. Pārpildīta „Ozolāju” estrāde un visi vienoti kopīgai dziesmai un atpūtai, lai noslēgumā izklaidētos zaļumballē kopā ar grupu „No Boundaries”. Tik jauka nedēļas nogale, radīt prieku un svētkus citiem, un saņemt atpakaļ pozitīvu enerģijas lādiņu un simtkārt vairāk prieka nes milzīgu gandarījumu!      

Paldies par svētkiem jāsaka Kandavas kultūras nama radošajai un tehniskajai komandai, Kandavas un pagastu apvienības darbiniekiem un īpaši Ingai Priedei un Jānim Mazitānam. Paldies visiem, visiem svētku dalībniekiem, kas piedalījās to rīkošanā un iesaistījās gan dziedot, sportojot, dejojot un tirgojoties, paldies pašvaldības un valsts policijai. Pateicoties Ingai Ābelītei pilsēta bija skaisti saposta un kultūras nama zāle izdekorēta svinīgajā pieņemšanā, kur tikās mūsu atbalstītāji - uzņēmēji, iestāžu vadītāji- Tukuma novada pašvaldības vadība un deputāti, un, protams, mūsu “zvaigznes”, kas nes Kandavas vārdu Latvijā un pasaulē. Paldies Paulai Saijai, Kārlim Lācim, Madarai Botmanei, Jānim un Kasparam Znotiņiem, ka bijāt kopā ar mums svētkos un prieks par visiem sešiem mūsu amatierkolektīviem un basketbola komandas Anzāģe/ Kandava sasniegumiem. Paldies visiem iedzīvotājiem par plašo svētku gājienu un liels paldies Kandavas uzņēmumiem par atbalstu svētku tapšanā.

Kandavā prot svinēt svētkus un saliedēties kopīgā darbā. Sekojiet līdzi reklāmām un brauciet atpūsties uz Kurzemes kultūras mazpilsētu Kandavu!

Lasīt visu ziņu galerija (145) galerija (73) galerija (20) galerija (20) galerija (17) galerija (27) galerija (44) galerija (34) galerija (7) galerija (16) galerija (12)

Pīlīšu regates rezultāti 2023

27.05.2023 10:00

4c1a96bc-baa1-472b-a624-869fd17b1b83.jpgKandavas pilsētas svētki nav iedomājami bez “Pīlīšu regates”, kur gan lieli, gan mazi sacenšas, peldinot gumijas pīlītes pa promenādes strautiņu.

Arī šogad, 27.maija sestdienas rīts promenādē iesākās ar "Pīlīsu regati", pie godalgām tika:
1. vieta- Egons Gīlis
2. vieta- Miķelis Zetmanis 3. vieta- Ilvars Rožinskis
4. vieta- Anna Skujiņa
5. vieta- Frīdis Leitāns 6. vieta Juris Dekšņa


Informāciju sagatavoja: Jānis Bambis

Lasīt visu ziņu galerija (20)

Svētku pieņemšana, amatierteātru un BK "Kandava/Anzāģe" godināšana

27.05.2023 16:30

aar-15.jpgPilsētas svētku laikā Kandavas kultūras namā norisinājās svinīga pieņemšana, lai godinātu Kandavas un pagastu amatierteātru kolektīvus par labajiem sasniegumiem skatēs un basketbola komandu “Kandava/Anzāģe” par saņemtajām zelta medaļām Ramirent Nacionālajā basketbola līgā.

Šī gada Kandavas pilsētas svētku devīze bija “Teātris ir dzīve un dzīve ir teātris”, tādēļ uz svētkiem tika aicināti ne tikai mūsu amatierteātru kolektīvi, bet arī novadnieki, kuri ar savu darbu teātra un mūzikas jomā ir kļuvuši populāri visā Latvijā un pat ārpus Latvijas robežām: režisors un aktieris Jānis Znotiņš, aktieris Kaspas Znotiņš, aktrise un kostīmmāksliniece Madara Botmane, komponists Kārlis Lācis, dziedātāja Paula Saija un viesis no kaimiņnovada, svētku lielkoncerta zvaigzne- Intars Busulis.

Svinīgajā pieņemšanā piedalījās arī Tukuma novada domes deputāti un vadība, novada goda pilsoņi, vietējie uzņēmēji, iestāžu vadītāji, kā arī ārvalstu sadraudzības pašvaldību delegācijas no Igaunijas Saku pašvaldības, Lietuvas Šilales pašvaldības, Dānijas Lejres pašvaldības Moldovas Gelauzas pašvaldības un Lietuvas Žagares pilsētas vadība.

Foto: Anete Rodiņa

Lasīt visu ziņu galerija (27)

Kandavā aizvadīts pirmais pilsētas svētku šaha turnīrs

27.05.2023

lsfarticlebig20230529173211276166.jpgŠogad, 27. maijā, Kandavas pilsētas svētku ietvaros, tika aizvadīts pirmais pilsētas svētku šaha turnīrs, kura iniciators un organizators ir Kandavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas šaha pasniedzējs Ojārs Pētersons.

Turnīrā piedalījās 25 šahisti, kas cīnījās pēc Šveices sistēmas 7 kārtās ar apdomas laiku 12 minūtes partijai plus 5 sekundes par gājienu ar FIDE rapida reitinga aprēķinu.

Šaha lielmeistars Aleksejs Širovs (rapida reitings – 2576) uzvarēja visas septiņas partijas, otrās vietas ieguvēju Aivaru Laizānu (2021) apsteidzot par pusotru punktu. Aiz viņiem ar 5 punktiem sekoja attiecīgi Vairis Kurpnieks (1886), Kaspars Kalniņš un Raivo Šteinbergs (1566). Labāko sešinieku ar 4,5 punktiem noslēdza Viktors Šteinbergs (1603).

Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com, bet balvu saņēmēji – šeit.

Informācija: https://www.sahafederacija.lv/...

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Kafejnīcā "Kandava" un "Pie Kristapa" varēs vērot Pasaules čempionāta hokejā pusfināla spēles tiešraidi

27.05.2023 14:20

automasinas-vovietosanas-vietas-kandavas-pilsetas-svetku-laika-1.jpgLai Kandavas iedzīvotāji un viesi Kandavas pilsētas svētku laikā, paralēli svētku tirdziņam un koncertiem, varētu turpināt baudīt arī noslēdzošās Pasaules čempionāta hokejā spēles, kafejnīcas “Kandava” un “Pie Kristapa” organizē Latvijai nozīmīgās pusfināla tiešraides publisku skatīšanos.

Pusfināla spēle Latvija-Kanāda norisināsies sestdien, 27. maijā plkst. 14:20. Laipni aicināti!

Lasīt visu ziņu

Makšķerēšanas un spiningošanas sacensības

27.05.2023 06:00

8bee2b19-d41b-4f0a-9db2-56834e44a6ac.jpgKā ierasts Kandavas pilsētas svētkos, sestdienas rīti pieder makšķerniekiem!

27. maija agrā rīta stundā pa gleznainajām Kandavas ieliņām cauri miglai bija redzams kā uz Abavas tilta pusi steidzas makšķernieki, jo tur notika makšķerēšanas un spiningošanas sacensības.

Šogad sacensībās piedalījās 38 dalībnieki- no tiem 20 spiningošanas un 18 makšķerēšanas konkurencē.

Spiningošanā 1. vieta Einārs Nolendorfs, 2. vieta Igors Zaļevskis, 3.vieta Zane Nolendorfa un Irina Pavlova.

Makšķerēšanā 1. vieta Juris Blēders, 2. vieta Kristaps Sūniņš, 3. vieta Roberts Staris.

Pie balvām tika arī abas sacensību dāmas, kā arī dalībnieki sekojošās nominācijās: "Viesturs Marcinkēvičs- "Vecākais dalībnieks", Ilmārs Zviedris- "Jaunākais dalībnieks", Dairis Jakobsons- "Lielākais māneklis", Einārs Nolendorfs- "Mazākais māneklis" un Igors Zaļevskis- "Patriots".

Informāciju sagatavoja: Jānis Bambis

Lasīt visu ziņu galerija (20)

Gardēžu vakariņas Kalnmuižas pilī ar vīnu degustācijām

27.05.2023 19:00 kur : Kalnmuižas pils, viesnīca

2627052023gardezuvakarinaskalnmuiza.jpg

Ļauj savām garšas kārpiņām lidot!
Gardēžu pasākums kopā ar vīnziņiem Jāni Kaļķi un Reini Sniedzi.

Izsmalcināta ēdienkarte 5 kārtās un īpaši piemeklēti vīni katram ēdienam, katrs sava vīnziņa pārziņā.

Cena 1 personai: 130 EUR;

Par nakšņošanas iespējām
un pasākuma rezervācijām zvanīt vai rakstīt: +371 26 699 033 vai
kalnmuizaspils@gmail.com

P.S. Iepriekšēja rezervācija obligāta.

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Koncerts Intars Busulis, Abonementa orķestris un GG choir Kandavā

27.05.2023 20:00 kur : Brīvdabas estrāde OZOLĀJI

dsc0559.jpg27. maijā vakarā Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" pilsētas iedzīvotāji un viesi kuplā skaitā apmeklēja lielo pilsētas svētku koncertu "Intars Busulis, Abonementa orķestris un GG choir": Kārlis Lācis, Kaspars Zemītis, Kaspars Grigalis, Edvīns Ozols, Māris Jēkabsons, Karīna Tropa, Vineta Elksne.

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Teātru kokteilis Kandavas pagalmos

26.05.2023 21:00 - 22:00

dsc0393.jpgPiektdienas vakarā Kandavas pilsētas svētkus kuplināja pagastu amatierteātru kolektīvi, kuri ar teātra uzvedumu, aktīvu darbošanos vai nākotnes zīlēšanu svētku dalībniekus sagaidīja vecpilsētas pagalmos.

Ar skanīgām dziesmām klātesošos sveica Kandavas Mākslas un mūzikas skolas popgrupa "Taustiņi" (vadītāja Andra Vilkauša), Smiltiņkalna raganas no Zantes amatierteātra daudz dziedāja, smējās un priecājās par atsaucīgajiem Kandavas pilsētas svētku apmeklētājiem.

Tumšākajā vecpilsētas pagalmā bija atvērts "Serviss Pēdējā cerība" Cēres amatierteātra kolektīva vadībā, kur drosmīgākie varēja dzīvās mūzikas pavadībā piemērīt "koka mētelīti", bet pārējie ieskatīties zīlnieces solītajā gaišajā nākotnē.

Vānes amatierteātris klātesošos uzjautrināja ar humora pilnu izrādi "Dzīves kokteilis", Zemītes amatierteātris cienāja ar dažāda veida kārumiem, bet matkulnieki svētku dalībniekus aicināja praktizēties lauku darbos.


Lasīt visu ziņu galerija (34)

Dziedošo aktieru koncerts "Dzīve ir Teātris un Teātris ir Dzīve"

26.05.2023 kur : Kandavas vecpilsētas Promenāde

dsc0605.jpgKandavas pilsētas svētku pirmā diena noslēdzās piektdienas vakarā vecpilsētas promenādē, kurā izskanēja dziedošo aktieru koncerts „Dzīve ir teātris un teātris ir dzīve”. Tajā ar savu izcilo sniegumu līdz pat pusnaktij visus priecēja Vita Baļčunaite, Kristians Kareļins, Ņikita Osipovs, Veronika Plotņikova pianista Anatolija Livča vadībā.

Lasīt visu ziņu galerija (17)

JĀŅA TABŪNA autorkoncerts "SAVĒJIE SAVĒJIEM"

26.05.2023 19:00

dsc0349.jpgAr skanīgu JĀŅA TABŪNA autorkoncertu "SAVĒJIE SAVĒJIEM" piektdienas 26.maija vakarā vecpilsētas Promenādē atklāti Kandavas pilsētas svētki.

Koncertā uzstājās duets Eva Bērziņa un Solveiga Zilberta, Ketija Morāne, Matkules vīru ansamblis, ansamblis "Abaviņa", duets Linda un Aivis Gruntes, Kristīne Broka-Meļķe, Haralds Eglītis, Eka Svarkovska, Rimants Jakobovics, Solvita Jansone, Evita Bērziņa. Pasākumu vadīja atraktīvais kandavnieks Kristaps Ozols, spēlēja pavadošā grupa "Miera Vējos" un draugi.

Lasīt visu ziņu galerija (44)

Tikšanās ar aktieri, režisoru un kandavnieku JĀNI ZNOTIŅU

26.05.2023 18:00 kur : Kandavas novadpētniecības muzejs

dsc0103.jpgKandavas pilsētas svētki sākās 26.maija vakarā Kandavas novadpētniecības muzejā, kur notika interesentu tikšanās un sarunas ar aktieri, režisoru un kandavnieku JĀNI ZNOTIŅU.

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Gardēžu vakariņas Kalnmuižas pilī ar vīnu degustācijām

26.05.2023 19:00 kur : Kalnmuižas pils, viesnīca

2627052023gardezuvakarinaskalnmuiza.jpg

Ļauj savām garšas kārpiņām lidot!
Gardēžu pasākums kopā ar vīnziņiem Jāni Kaļķi un Reini Sniedzi.

Izsmalcināta ēdienkarte 5 kārtās un īpaši piemeklēti vīni katram ēdienam, katrs sava vīnziņa pārziņā.

Cena 1 personai: 130 EUR;

Par nakšņošanas iespējām
un pasākuma rezervācijām zvanīt vai rakstīt: +371 26 699 033 vai
kalnmuizaspils@gmail.com

P.S. Iepriekšēja rezervācija obligāta.

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Koncerts „Satiksimies Kandavā”

25.05.2023 16:00 kur : Brīvdabas estrāde OZOLĀJI

dsc0075.jpg25. maijā Kandavas brīvdabas estrādē „Ozolāji” krāšņi izskanēja Tukuma novada izglītības iestāžu un kultūras iestāžu 1.-4. klašu skolēnu koru un tautas deju kolektīvu koncerts „Satiksimies Kandavā”.

Liels paldies visiem Tukuma novada kolektīviem, kuri atsaucās aicinājumam satikties Kandavā!

Lasīt visu ziņu galerija (65)
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top