Pāriet uz lapas karti

Ierobežojumi izglītībā pagarināti līdz 25.janvārim

11.01.2020

web.jpgValdība 7. janvārī, lēma veikt grozījumus Ministru kabineta rīkojumā Nr. 655 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”, vēl līdz 25. janvārim pagarinot šobrīd spēkā esošos drošības pasākumus. Vienlaikus veiktas izmaiņas atsevišķos aspektos, piemēram, līdz 22. janvārim pagarināts ziemas brīvlaiks 1. - 4. klašu skolēniem. Tāpat noteikts, ka mājsēde no plkst. 22.00 līdz plkst. 5.00 jāievēro naktīs no piektdienas uz sestdienu un no sestdienas uz svētdienu. Šāds nosacījums būs spēkā līdz 25. janvārim.

Kādi drošības pasākumi būs spēkā vēl līdz 25. janvārim, lai mazinātu iespējamo kontaktu skaitu?

Izglītībā:

* Līdz 22. janvārim 1. - 4. klašu skolēniem būs pagarināts ziemas brīvlaiks.

* 5. – 12. klašu skolēni no 11. janvāra mācīsies attālināti.

Klātienē drīkstēs notikt klīniskā prakse rezidentūrā un praktiskās nodarbības 6. studiju gada medicīnas studentiem, lai sniegtu atbalstu slimnīcām.

* Klātienē darbosies speciālās izglītības iestādes un bērnudārzi.

* Citas praktiskās nodarbības (arī individuāli) iespējamas tikai attālināti. Arī profesionālajā un augstākajā izglītībā, dažādos kursos utml. nodarbības drīkstēs notikt tikai attālināti.

* Interešu izglītība un dažādi mēģinājumi arī drīkstēs notikt tikai attālināti.

Sportā:

* Tāpat kā līdz šim amatieru sporta treniņi drīkstēs notikt tikai ārpus telpām (līdz 10 cilvēkiem, neizmantojot ģērbtuves). Tas nozīmē, ka sporta klubi neuzņems klientus iekštelpās – nestrādās trenažieru zāles un nevarēs doties uz klubu trenēties individuāli.

Kultūrā:

Nestrādās izstāžu vietas un citas kultūrvietas, kā arī nedrīkstēs organizēt gadatirgus.

* Bibliotēkas drīkstēs izsniegt grāmatas uz mājām.

* Apmeklētājiem būs slēgtas muzeju iekštelpas, bet turpinās darboties muzeju brīvdabas teritorijas, kurās būs jānodrošina cilvēku vienvirziena kustību, jānovērš cilvēku plūsmu sastapšanās un jānodrošina vismaz 2 metru distancēšanās. Ar šādiem nosacījumiem darboties varēs arī dabas takas.    

 

Autors

Veselības ministrija

printēt
logo.jpg
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top