Drukas resursa adrese: https://visitkandava.lv/pasakumi/2614/seminars_turisms_ipasi_aizsargajama_teritorija
Drukas datums: 20:42:49 28.03.2024

Seminārs "Tūrisms īpaši aizsargājamā teritorijā"

31.01.2017 11:00 kur : Kandava, viesnīca

img_3425.jpgTurpinot semināru ciklu “Komunikācijas kanāls sadarbībai Abavas senlejā” 31.janvārī viesnīcas “Kandava” zālē tikās Abavas senlejas zemju īpašnieki, uzņēmēji un interesenti no tuvējās apkārtnes, lai piedalītos seminārā "Tūrisms īpaši aizsargājamā teritorijā", kuru vadīja tūrisma eksperts, Vidzemes augstskolas pasniedzējs un pieredzējis ceļotājs Juris Smaļinskis.

. Iesākumā pasākuma dalībnieki iepazīstināja katrs ar sevi un sniedza vērtējumu par aizvadīto gadu, tad savā pieredzē dalījās Juris Smaļinskis. Viņš ir apceļojis katru Latvijas pagastu un redzējis visus nozīmīgākos dabas objektus un labākās lauku sētas. Juris Smaļinskis pastāstīja par Kolkas raga entuziastu un Slīteres nacionālā parka pieredzi veidojot takas, pasākumus un apskates objektus. Bija līdzības ar Abavas senleju un stāstītais izraisīja pozitīvu diskusiju klausītājos.

Jāatzīmē, ka tieši viņš sadarbībā ar asociāciju “Lauku ceļotājs” pirms dažiem gadiem piedalījās arī Abavas senlejas tūrisma plāna izstrādē. Tagad pāršķirstot to, varam secināt, ka varbūt neko jaunu nevajag izdomāt un daudzas plānā ierakstītās idejas ir iespējams īstenot bez papildus finansējuma. 

Semināra trešā daļa bija veltīta Abavas senlejas tūrisma iespēju analīzei un jaunu produktu veidošanas iespējām šajā brīdī. Darbs grupās noritēja ļoti spraigi un rezultātu apkopojums rāda tikai to, ka iesāktais radošais process ir jāturpina. Apvienojoties dažādu pakalpojumu sniedzējiem, ir iespējams izveidot kvalitatīvus tūrisma produktus dažādām mērķauditorijām. 

Sekojiet mums mājas lapā senleja.lv,  facebook.com un draugiem.lv vai rakstiet- aiac@inbox.lv

Projektu “Komunikācijas kanāls sadarbībai Abavas senlejā” finansē Latvijas vides aizsardzības fonds.

Informāciju sagatavoja: Iveta Piese


img_3425.jpgimg_3427.jpgimg_3432.jpg