Pāriet uz lapas karti

Pasākumi

Muzikāls dzejas vakars "Īstā vieta..īstais laiks"

15.11.2022 19:00 kur : Valdeķu kultūras nams

dzeja-valdeki.jpg15. novembrī plkst. 19.00 Valdeķu kultūras namā muzikāls dzejas vakars "Īstā vieta..īstais laiks" kopā ar vokālo ansambli "Par to...".

Ieeja 1 EUR.

Lasīt visu ziņu

Apsveikti konkursa “Sakoptākais īpašums Tukuma novadā 2022” uzvarētāji

12.11.2022

img579100.jpg12. novembrī Tukuma 2. vidusskolā aizvadīts tradicionālais “Smukuma seminārs”, kurā sveicām konkursa “Sakoptākais īpašums Tukuma novadā 2022” uzvarētājus. Konkursa laureātiem bija unikāla iespēja smelties jaunas idejas profesionāļu pieredzes stāstos par dārza veidošanas pamatprincipiem, augu īpašībām un to kompozīcijām, kā arī uzklausīt citus vērtīgus padomus par dārzkopību.

Semināru atklāja un vadīja Tukuma tūrisma informācijas centra vadītāja Ingrīda Smuškova, uzsverot, cik daudz Tukuma novadā ir dārzkopības entuziastu un gaumīgi sakoptu īpašumu, kas padara mūsu novadu skaistu un neatkārtojamu.

Klātesošos sveica Tukuma 2. vidusskolas direktore Anita Locāne, paužot gandarījumu, ka konkursa “Sakoptākais īpašums Tukuma novadā 2022” laureātu sveikšana notiek mūsdienīgajā skolas ēkā, kas nule pārbūvēta un ieguvusi balvu kā viena no gada labākajām rekonstruētajām būvēm. Direktore atgādināja, cik nozīmīgs ir pedagogu uzdevums izglītot jauno paaudzi - iemācīt novērtēt apkārtējo vidi un cienīt to cilvēku darbu, kuri šo skaistumu ir radījuši.

Semināra pirmo lekciju - par godu skaistāko sētu īpašniekiem! - vadīja ainavu arhitekts, siguldietis Ģirts Runis. Uzņēmuma “Landshape” īpašnieks dalījās profesionālajā pieredzē ainavu arhitektūrā un ar 10 baušļiem dārza veidošanā: sākot ar instrumentu iegādi līdz pamatīgai augu iepazīšanai, un, sakot Ģirta vārdiem, “īstam rokenrolam dobēs”, ko ievērojot iespējams iekārtot ideālo dārzu.

Tāpat uzstājās pieredzes bagātā stādaudzētavas “Puķu lauki” īpašniece Sanita Reinberga. Viņa dalījās pieredzē par rudenī ziedošajām un mazāk zināmajām ziemcietēm, vēršot uzmanību, ka pat visvienkāršākie augi var būt brīnumskaists dārza papildinājums. Reinberga atgādināja, cik svarīgi ir kārtīgi iepazīt auga īpašības un noteikt augsnes kvalitāti, lai saprastu - ko stādīt un cik daudz darba būs jāiegulda dārza turpmākā kopšanā. Sanita vairākkārt uzsvēra, kuras ziemcietes rudenī nevajadzētu griezt, jo daudzas no tām arī pēc ziedēšanas saglabā stingras ziedkopas un dārzs izskatās pasakaini skaists vēl tad, kad iestājas salnas un uzsnieg sniegs.

Pasākuma otrajā daļā notika laureātu apbalvošana un loterija. Balvas pasniedza Tukuma novada priekšsēdētājs Gundars Važa, priekšsēdētāja vietniece Inga Priede un pagastu pārvalžu vadītāji.

Apbalvojumus Kandavas un pagastu apvienības teritorijas saņēma:

 

"Sakoptākais individuālais īpašums vai viensēta":

  • Kandavas pilsēta: Uzvaras iela 22, Kandava; Anda Zeltmane – apbalvot ar pateicības rakstu un piemiņas balvām;
  • Kandavas pagasts: "Kalēji", Kandavas pagasts; Regīna un Guna Skujiņas - apbalvot ar pateicības rakstu un piemiņas balvām;
  • Cēres pagasts: Jaunā iela 6, Cēres pagasts; Inese un Ilmārs Bukovski - apbalvot ar pateicības rakstu un piemiņas balvām;
  • Matkules pagasts: Rožu iela 3, Matkules pagasts; Līga un Alvis Brencsoni - apbalvot ar pateicības rakstu un piemiņas balvām;
  • Zemītes pagasts: “Rozītes”, Apiņu iela, Zemītes pagasts; Ilze un Vladimirs Ausekļi - apbalvot ar pateicības rakstu un piemiņas balvām;
  • Zantes pagasts: "Varavīksnes", Zantes pagasts; Inita un Valērijs Usi - apbalvot ar pateicības rakstu un piemiņas balvām;
  • Vānes pagasts: "Plieņi", Vānes pagasts; Aija Vīnakmene - apbalvot ar pateicības rakstu un piemiņas balvām.

 

"Sakoptākā biznesa vide":

  • Viesu nams "Vānes māja", “Smiltiņi” Vānes pagastā; Marika un Andris Sprūdes - apbalvojot ar pateicības rakstu un piemiņas balvām.


Kandavas un pagastu apvienības konkursa žūrijas locekļi:

Jānis Mazitāns – Kandavas un pagastu apvienības vadītājs;
Inga Priede – Priekšsēdētāja vietniece sociālās politikas jautājumos;
Jānis Kālis – Zantes pagasta pārvaldes vadītājs;
Ilze Dravniece –  Kandavas Tūrisma informācijas centra vadītāja;
Inese Surgofta – 2020. gada konkursa “Diženi Kandavas novadā 2020” uzvarētāja nominācijā “Sakoptākā privātmāja pilsētā”;
Gunita Bukovska - Cēres pagasta Iedzīvotāju konsultatīvās padomes locekle;
Elīna Kramēna – Matkules pagasta Iedzīvotāju konsultatīvās padomes locekle;
Tamāra Bērziņa - Zemītes pagasta Iedzīvotāju konsultatīvās padomes locekle;
Anita Sipoviča - Kandavas pagasta Iedzīvotāju konsultatīvās padomes locekle.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Sporta pēcpusdiena Zemītē 12.11.2022.

12.11.2022 kur : Zemītes tautas nams

whatsapp-image-2022-11-14-at-10-44-49-am-2.jpg12. novembrī aktīvās atpūtas piekritēji tika aicināti uz sporta spēļu pēcpusdienu Zemītes tautas namā. Interesenti varēja mēroties spēkiem šautriņu mešanā, galda hokejā, galda tenisā, dambretē un zolītes spēlē. Jaunākie pasākuma dalībnieki varēja izmēģināt savu  uzmanību, veiklību un precizitāti dažādās, vecumam atbilstošās,  galda spēlēs.

Rezultāti

 Šautriņu mešana:

1.v. Agris Daņiļēvičs

2.v. Rolands Matvejevs

 3.v. Dzintars Lastovskis (visi Zemīte)

Galda hokejs:

1.v. Elīna Čekstere

2.v. Jānis Gulbis

3.v. Megija Embūtniece (visi Zemīte)

Galda teniss:

1.v. Andris Daņiļēvičs

2.v. Guntis Šuksts

3.v. Agris Daņiļēvičs (visi Zemīte)

Dambrete:

1.v. Andris Daņiļēvičs

2.v. Agris Daņiļēvičs

3.v. Linda Kolosovska

Zolīte:

1.v. Ināra Ostrovska (Zemīte)

2.v. Edgars Miezis (Smārde)

3.v. Aivars Vītolnieks (Tume)

 

Lasīt visu ziņu galerija (14)

KONCERTŠOVS "Ar sirdi Kandavā un Latvijā"

12.11.2022 17:00 kur : Kandavas kultūras nams

12.novembrī pl.17:00 Kandavas kultūras namā KONCERTŠOVS "AR SIRDI KANDAVĀ UN LATVIJĀ", kurā patriotiskas dziesmas izdziedās dziedātāji Ketija Morāne, Rio Roberts Gūtšmits, Inna Freiberga un Edgars Naglis no Kandavas un dziedātāji no pagastu apvienības- duets  –Eva Bērziņa un Solveiga Zilberta no Vānes, Deniss Bičkovskis no Valdeķiem, Maija Zilberta no Matkules, duets- Zane Ņukša-Valdmane un Uldis Oliņš no Zantes, duets– Gaļina Balode un Maruta Vilumsone no Zemītes, Aleksa Valtere no Cēres un Olga Seļivanova no Ukrainas. Dziedātājus pavadīs mūziķi- Anatolijs Livča- taustiņi, Jānis Tabūns- ģitāra, Gints Saulītis- basģitāra, Nikolass Mūrnieks- perkusijas, Evita Ernštreite un Sandra Šteinberga- bekvokāls. Īpašie viesi un eksperti- Ieva Akurātere, Elvijs Gruzītis un Maija Laukmane.
Pasākums divās daļās. Skatītājiem būs iesēja nodot savu balsi, lai noteiktu Skatītāju simpātijas titula ieguvēju.
Ieeja EUR 8,-
Biļešu iepriekšpārdošana Kandavas kultūras nama kasē.

 

ar-sirdi-kandavai-un-latvijai-1.jpg

Lasīt visu ziņu

Valmieras teātra izrāde "MĒS, ROKS, SEKSS UN PSRS"

11.11.2022 19:00 - 22:00 kur : Kandavas kultūras nams

11. novembrī plkst. 19.00 Kandavas kultūras namā gaidāma Valmieras teātra viesizrāde “Mēs, roks, sekss un PSRS” Jāņa Znotiņa režijā. Stāsts par jauniem cilvēkiem, kuri 1985. gadā piedzīvoja leģendāro grupas “Pērkons” koncertu Ogres estrādē un tam sekojošo vilciena izdemolēšanu.

Trīs draugi – septiņpadsmitgadīgie Andrejs, Vizma un Uģis – klausās mūziku, cenšas atrast savu vietu dzīvē, risina attiecības viens ar otru, ar savām ģimenēm un komunistisko režīmu. Viņu alkas pēc neatkarības no vecāku un iepriekšējo paaudžu uzskatiem un kontroles sakrīt ar lielajām, kolektīvajām, gaisā jūtamajām alkām pēc pārmaiņām un brīvības. Izrādē skanēs arī „Pērkona” mūzika, katrai dziesmai kļūstot par nozīmīgu daļu no stāsta.

 Režisors Jānis Znotiņš: “Braukājot ar izrādēm pa skolām, apspriežot mūsdienu notikumus, es bieži dzirdēju frāzi, ka tagad jau ir sliktāk kā padomju laikos. Šo izteikumu dzirdēju arī publiskajā vidē, starp politiķiem un tas man likās pilnīgs absurds. Ir jau vairākas paaudzes, kas ir uzaugušas neatkarīgā Latvijā, un viņi īsti neko nezina par padomju laikiem. Apzinoties to, kur mēs dzīvojam un kas ir mūsu kaimiņi, bija pilnīgi skaidrs, ka par to ir jārunā.”

 Radošajā komandā arī dramaturģe Ance Muižniece, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Pamela Butāne un gaismu mākslinieks Gatis Priednieks-Melnacis.

Lomās: Kārlis Freimanis, Eduards Johansons, Ilze Pukinska, Skaidrīte Putniņa, Klinta Reinholde, Sandis Runge.

inline.jpg

Lasīt visu ziņu

FILMA "JANVĀRIS"

11.11.2022 19:00 - 20:30 kur : Zemītes tautas nams

janvarisplakats-email-1.jpg11. novembrī  visā Latvijā pirmizrādi piedzīvos starptautisko novērtējumu guvusī režisora Viestura Kairiša jaunā spēlfilma "Janvāris". Filma ir vēsturiska un autobiogrāfiska ekskursija 1991. gada barikāžu laikā, kas vēsta par jauniem kinematogrāfistiem, kuri tiek ierauti Rīgā notiekošajos 1991. gada janvāra politiskajos notikumos, informēja filmas veidotāji.

1991. gada janvāris. Pēc skolas beigšanas Jazis nevar izlemt, kā dzīvot tālāk, viņam draud iesaukšana Padomju armijā. Pirmās nopietnās attiecības, 90. gadu sākuma bohēma, paaudzes protests. Latvijā tikmēr turpinās cīņa par valsts neatkarību, padomju milicijas speciālo uzdevumu vienības OMON draud apstādināt baltiešu brīvības cīņu, Rīgā sāk būvēt barikādes. Filmas jaunie varoņi ir tālu no jebkādas politiskās dzīves, taču apstākļi viņiem liek nonākt notikumu epicentrā un izdarīt izvēli.

Filma ataino šo ikviena cīņu par brīvību, tautas cīņu pēc brīvības un to, kā šīs cīņas krustojās. 1991. gada janvāris bija mēnesis, kad mēs kā indivīdi izvēlējāmies un izcīnījām brīvību. 1991. gada janvārī man bija 19 gadu, tāpēc šīs filmas varoņus un notikumus es ļoti labi pazīstu. Šajā vecumā es cīnījos par savu personīgo brīvību, kamēr latviešu nācija cīnījās par brīvību no PSRS totalitārā žņauga. Ukrainas karš rāda, ka Latvijas cīņa nav galā un joprojām turpinās. Janvāris ir gada pirmais mēnesis, filma ir par sākumu," tā filmas režisors Viesturs Kairišs.

Filmā "Janvāris" lomas atveido jaunie aktieri Kārlis Arnolds Avots, Alise Dzene (Danovska) un Sandis Runge, kā arī pieredzējušie aktieri Baiba Broka, Artūrs Skrastiņš, Lauris Dzelzītis, Imants Strads, Kaspars Dumburs, igauņu aktieris Juhans Ulfsaks un lietuviešu aktieris Alekss Kazanavičs. Filmas veidotāju komandā ir režisors Viesturs Kairišs, operators Voiteks Starons, māksliniece Ieva Jurjāne, kostīmu māksliniece Rūta Lečaite, grima māksliniece Ilze Trumpe un komponiste Juste Janulīte, bet producenti – Inese Boka-Grūbe un Gints Grūbe.

Filmas relīzes avots: https://www.lsm.lv/raksts/kult...

Lasīt visu ziņu

Lāčplēša diena Kandavā

11.11.2022

5.jpg11. novembrī notika Komunistiskā genocīda upuru piemiņas vietas Kandavas stacijā atklāšana pēc rekonstrukcijas, pēc tam- vēsturisks lasījums Kandavas novadpētniecības muzejā un tikšanās ar vēstures doktoru Edvīnu Evartu.

Vakarā Lāčplēša dienas gājiens un piemiņas pasākums skvērā pie Bruņinieku pilskalna Kandavā bija īpaši emocionāls, kurā kandavniekus un Kandavas viesus uzrunāja Tukuma novada domes priekšsēdētāja vietniece Inga Priede, Kandavas un pagastu apvienības vadītājs Jānis Mazitāns, bet ar dzeju un dziesmām priecēja mākslinieks Andris Bērziņš. Paldies Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālās vidusskolas audzēkņiem par dalību pasākumā un visiem, kuri kopīgi ar svecītēm un lāpām veidoja gaismas ceļu.

Lasīt visu ziņu galerija (31)

Lāčplēša dienas pasākums Zemītes sākumskolā

11.11.2022 kur : Zemītes sākumskola

whatsapp-image-2022-11-11-at-13-51-50.jpgLāčplēša diena  1920. gada 11. novembrī tika iedibināta kā Lāčplēša kara ordeņa svētku un pasniegšanas diena.   1990. gada 3. oktobrī,kad pieņēma likumu „Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”, 11. novembri noteica par atceres dienu, kurā piemin Latvijas atbrīvošanas karā kritušos karavīrus. Tā 11. novembra nozīme paplašinājās, un tie kļuva par svētkiem, kuros piemin ne vien Lāčplēša kara ordeņa kavalierus , bet visus Latvijas brīvības cīnītājus.

Zemītes sākumskolas skolēni, sadarbībā ar Zemītes TN,devās organizētā lāpu gājienā uz Zemītes pagasta Pavārkalna kapsētu lai godinātu tajā apglabāto Lāčplēša odeņa kavalieru piemiņu un aiznestu svecītes uz viņu atdusas vietām. Pasākumam pievienojās Latvijas armijas kapelāns Uģis Brūklene, kurš aicināja bērnus aizdomāties par patriotisma nozīmi kopīgajā valsts attīstība un dzimtās vietas mīlestībā.    Esam pateicīgi par šo cilvēku ieguldījumu pagātnē, lai mēs varētu dzīvot savā valstī tagadnē. Pieminam un atceramies mūsu pagasta ļaudis: Baltaisvilks Aleksandru  (1889 – 1956)- LKO kavalieris, militārpersona, virsseržants 4. Valmieras kājnieku pulkā, politiski represētais;  Štālu Kārli (1893 – 1966) -  LKO kavalieris, kareivis, laukstrādnieks; Timmermani Aleksandru (1896 – 1981)- LKO kavalieris, kaprālis - kuri savu mūžīgo mieru raduši Pavārkalna kapu kalnā un  Baumani Kārli  (1902 – 1981) - LKO kavalieris, kura atdusas vieta ir Rīgā; Ģelbe Vili (1890 – 1919), kurš pēc nāves, 1921. gadā apbalvots ar III šķiras Lāčplēša Kara ordeni,jo  krita par Latviju 1919. gada 19. jūnijā Cēsu kauju laikā un ticis  apbedīts Limbažu draudzes kapsētā.

Foto un teksts : skolotāja Aija Ābele un Zemītes TN vadītāja Ērodeja Kirillova


Lasīt visu ziņu galerija (14)

Vēsturisks lasījums par Brīvības cīņām Latvijā

11.11.2022 16:30 kur : Kandavas novadpētniecības muzejs

1111111.jpg11. novembrī plkst. 16.30 vēsturisks lasījums Kandavas muzejā. Tikšanās ar vēstures doktoru Edvīnu Evartu.

Plkst.17.30 Lāpu gājiens no Kandavas muzeja. Aicinām līdzi ņemt savas lāpas.

Maršruts: 17.30 no Kandavas novadpētniecības muzeja - Ķiršu iela - Lielā iela - Pils iela - Skvērs pie Bruņinieku pils maketa. Lūgums ņemt līdzi savas, ar degšķidrumu uzpildītas lāpas, kā arī svecītes, kuras iedegsim gaismas ceļa veidošanai. Uzmanību! Gājiena laikā būs īslaicīgi satiksmes ierobežojumi Lielā ielā 38 līdz Lielā iela 19 Kandavā.


Lasīt visu ziņu

Ramirent Nacionālās basketbola līgas spēle: Kandava/Anzāģe - BK Saldus

11.11.2022 19:30 kur : Kandavas sporta halle

kandava-saldus.jpg11. novembrī plkst. 19:30 Kandavas sporta hallē Ramirent Nacionālās basketbola līgas spēle: Kandava/Anzāģe - BK Saldus.


spelu-kalendars-nov-dec.jpg

Lasīt visu ziņu

Lāčplēša diena Zantē

11.11.2022 18:00 kur : Zantes kultūras nams

img-20221111-wa0010.jpg11.novembra novakarē lieli un mazi zantenieki pulcējās pie skolas, lai turpinot tradīciju, dotos Lāčplēša dienas atcerei veltītajā lāpu gājienā uz Piemiņas vietu pie ozola. Par drošu un organizētu gājienu kā vienmēr rūpējās Zantes zemessargi.

Piemiņas vietā tika noliktas svecītes un pieminēti Brīvības cīņās kritušie karavīri, tai skaitā arī zantenieki. Pasākuma noslēgumā visi klātesošie vienojās kopīgā dziesmā, kas izskanēja mūžīgai karavīru piemiņai.

Liels paldies par sadarbību Zantes pamatskolas vēstures skolotājai Zanei Laktiņai un 8.klases skolotājai Elitai Osei! Paldies skolēniem – Kristiānai Puriņai, Dārtai Cinkusei, Viktorijai Koļcovai un Markusam Mušketovam!

Paldies vienmēr atsaucīgajiem Zantes  zemessargiem, īpaši Raitim Evarsonam, kurš ikgadu sagatavo svētku uzrunu šajā dienā! Paldies jaunākajam zemessargam Miķelim Ērglim, kuram šogad bija tas gods nest Latvijas karogu! Paldies Zantes pamatskolas jaunsargiem un vadītājam Jānim Pūpolam! Paldies visiem zanteniekiem, kas piedalījās un bija kopā!

 

 

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Viestura Kairiša filma "Janvāris"

11.11.2022 19:00 kur : Vānes kultūras nams

janvaris.jpgSpēlfilma "Janvāris" ir stāsts par jauniem kinematogrāfistiem, kuri tiek ierauti Rīgā notiekošajos 1991. gada janvāra politiskajos notikumos.

Nacionālais kino centrs filmu izvirzījis arī kā Latvijas pieteikumu ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars" Labākās ārvalstu filmas kategorijā.

Filma uzvarējusi Starptaustiskajā Romas kinofestivālā. Atzīta par labāko Progresīvā kino kategorijā. V.Kairišs festivālā atzīts par labāko režisoru, savukārt filmas galvenās lomas atveidotājs Kārlis Arnolds Avots izcīnījis labākā aktiera darba balvu.  

Lasīt visu ziņu
  • twitter
  • facebook
  • draugiem
<>
back to top